Şimdi Ara

The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered {PC ANA KONU} {Çıktı/2025} (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
353
Cevap
14
Favori
9.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
48. Sırada  bugün en iyi #8
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyunun grafikleri gercekten cok guzel olmus, ekipmanlar, karakter ve yaratik modelleri, cevre vs harika duruyor gercekten. Studyo hakkini vermis, optimize sorunu yasamadim hic ben.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihan4292 kullanıcısına yanıt

Hocam 2006 da bu oyun icin ekran kartı yenilemek zorunda kalmıştık bir cok oyuncu gibi. Yılına göre çok iyi grafiği vardı.

• The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered {PC ANA KONU} {Çıktı/2025}ElAnalistaDeBitsyoutube
    🔥 Games -70% OFF:: https://ene.ba/Analista 🔥 Buy the best games at the lowest price!: https://ene.ba/Analista-Games 🔥 Buy digital cards at the best price!: https://ene.ba/Analista-Tarjetas
    https://www.youtube.com/watch?v=ld4SNwRcI9s
  • Arkadaşlar oynamayan varsa 2006 yılında oynadım, içerik muazzamdır bu oyunda. Bir de UESP'den unfficial patch indiriyorduk oyun eksiksiz oluyordu.

Zamanında Skyrim konusunda bazı şeyler yazdığımızda aşağılık caps'ler atıyorlardı, spastik kimmiş görelim şimdi.

Bunu oynamayıp kimse RPG oynadım demesin.

• Oyunda zorlananlar için taktik aynı.. Önce umbra'nın icabına bakılması lazım. Lakin umbra'yı boostlamışlar haberiniz olsun. Sarayda adam bırakmadı kendisi :)

Yapmanız gerekenler..

Önce İksir marketine gidin.

The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered {PC ANA KONU} {Çıktı/2025}

İşinize yarayabilecek en önemli şey sağlık iksiri. Duruma göre yiyeceklerde işinize yarayabilir. Çalmayı ya da pickpocket yapmayı denemeyin muhtemelen hemen aranmaya başlarsınız. Eğer şehirde aranıyorsanız bu iş olmuyor.

Alışverişten önce marketin işletmesi ile aranız iyi olursa daha uygun fiyattan satın alım yapabiliyorsunuz. Bu tüm tüccarlar için geçerlidir. Önce aranızı iyi tutun sonra alışveriş yapın derim.

Daha sonra ki hedefiniz umbra'ya ulaşmak. Kendisinin olduğu nokta burası..

Girişte bir kaç düşman çıkabilir. Onları temizleyin ve kapıdan girerek aşağıya inin. Umbra en aşağıda olacak. Ona ulaşana kadar olan tüm düşmanları temizleyin çünkü kaçış planında lazım olacak..

Umbra'yı bulduğunuzda sizinle konuşmayacak sadece uzak durmanızı söyleyecek. (Normalde bir görevin parçası ama sorun değil, görev iptal olmuyor) (spoiler'a girmeyelim)

Kendisine sadece vurup kaçmanız gerekecek. Yolu ezberlediğinizi varsayarak yukarı çıkın ve sakın durmayın. Normalde hız iksiri işe yarar ama oyunun başında hız iksiri bulmak biraz maliyetli olur.

Yukarı çıktığınızda direk nehire, oradan da saraya ulaşmaya çalışın. Guard'lar zaten kendisini size saldırdığını gördüğü için umbra'ya saldıracaklardır. Normalde peşinizi bırakmıyor ancak bazı durumlarda peşinizi de bırakabiliyor. Ben sarayın içine kadar girdiğim halde kendisi neredeyse herkesi doğrayarak peşimden geldi.

Kapalı olan kapı bir zaman sonra açılıyor ve sizin kaçış noktanız burası. Kapıdan içeri girip masa'nın üstüne çıkın.Kendisi oraya çıkamıyor. Benzer durum evlerin çatıları için de geçerli. Masa'ya çıkıp uzaktan kendisine ok atarak agroyu kendinize çekebilirsiniz.

Son olarak şuhu şad olsun. Sayesinde oyunu artık kolay bir şekilde oynayabilirsiniz...

Üstünden umbra setini ve kılıcını almayı ihmal etmeyin. Muhtmelen kılıcı oyunun sonuna kadar, zırh seti ise başlangıçta oldukça sizi rahatlatacaktır.

• Fullscreen ile FG açınca feci lag oluyor. Borderless ile akıcı oldu bende.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Oyunu büyük bir hevesle indirmiştim ama maalesef Unreal Engine 5'in çöp optimizasyon skalasına benim gözümde bu oyunda girmiş. Devam edenlere başarılar sevenlere iyi eğlenceler dilerim.

• Oyunun grafikleri çok iyi dursa da, orijinaldeki renk paleti ve HDR rendering korunsa daha güzel olurmuş.

Bu tür remake'leri bu sebeple sevemiyorum. Remake'te, grafiğin "daha gerçekçi" olması ve günümüzdeki modaya uymak amacıyla, yapımcının tercihinin dışına çıkılıyor. Oyunun orijinalliği bozuluyor.

Orjinalde, High Fantasy'ye uygun bir atmosfer varken, Remake'te kum fırtınası geçirmiş gibi bir ortam varThe Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered {PC ANA KONU} {Çıktı/2025}   Ayrıca, orjinaldeki Dx9c tabanlı HDR, daha az gerçekçi olsa da, oyunun fantastik ve masalsı havasını güçlendiriyordu. Gökyüzünün ve taş binaların parlaması güzel oluyordu. Bu tür konularda aslına sadık kalınması daha iyi.

---------------

Bir de, şöyle bir durum var:

Imperial City'de düz ve detaysız modeller kullanılmış gibi. Daha özenli olabilirmiş.

Ayrıca, genel olarak, gökyüzü daha sade ve katmansız duruyor.

----------------

Her şeye rağmen, Oblivion'ın UE5'le iki nesil sonraya upg edilmesi iyi oldu. Zaten çoğu problem modlarla halledilir.

Remake'e Shivering Isles'ın dahil olması da güzel. Umarım Golden Saint ve Dark Seducer'ları woke'a kurban etmemişlerdirThe Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered {PC ANA KONU} {Çıktı/2025} 

• İlk defa bir Elder Scrolls oyunu oynayacağım. Oluşturduğumuz sınıfı, burcu vs. ileride değiştirebiliyor muyuz?

• Anonymous Türkçe çeviri projesine başlamış.

The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered {PC ANA KONU} {Çıktı/2025}x (formerly twitter)
    Anonymous Çeviri (@CeviriAnonymous) on X
    https://x.com/CeviriAnonymous/status/1914765245765104109

• Teşekkürler Todd: Bethesda tüm Skyblivion mod ekibine Oblivion Remastered'ın anahtarlarını verdi ve "projemizi kapatmaya niyetleri olmadığını açıkça belirtti"

Rockstar olsaydı skyblivion yasaklanmıştı. Todd açık açık destek veriyormuş helal olsun :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    Hocam devamlı söylüyorum maalesef bol diyaloglu, seçenek sunan her oyuna millet rpg demeye başladı. Arena(1994),daggerfall (1996), morrowind (2002) çıktığında daha hayatta olmayan bebeler elder scrolls serisine çöp atıyor. Eleştirmeye kalkıyor. Rpg role playing demek. Sana hazır sunulan çizgisel ilerleyiş dışında oyunda rol yapmak demek. Bazen görüyorum ac odyssey e filan bile rpg diyen var. Neymiş diyaloglarda seçenek sunuyormuş 😄

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Takip.

• 007emin 0 kullanıcısına yanıt

Başlangıçtaki lağımdan çıkarken editleyebiliyorsun hepsini son kez ama sonrasında değiştirme var mı bilmiyorum, yoksa da mod çıkar onun için herhalde.

• Dün akşam yerli yabancı bir kaç yayıncıyı izlemiştim. Bugün de trailer ve sunumu izledim. Bethesda'yı ne kadar gömsek de adamlar trailer yapmayı cidden başarıyor. Müzik ve ortamlardan sonra direk Skyrim ve çıkış öncesi hype aklıma geldi. Dovahkiinnnn Dovahkiinnnn diye bağıracaktım neredeyse.The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered {PC ANA KONU} {Çıktı/2025}  Bethesda oyunlarında oyun motoru dahil bir şeylerin neden değişmediğini de sunum ile anladım, çünkü yapan adamlar değişmiyor.The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered {PC ANA KONU} {Çıktı/2025}  Yapımcı ve Stüdyo yöneticilerinin 20 yıl önceki hallerini koymaları manidar olmuş.The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered {PC ANA KONU} {Çıktı/2025} Umarım TES VI ile yeni bir oyun motoruna geçerler.

Oyun için söyleyebileceklerim ise ben bunu oynarım olur.The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered {PC ANA KONU} {Çıktı/2025} Farkettiğim tek eksiklik benim adıma yükleme ekranları. Tek göz bir ev için bile olması artık maalesef can sıkıyor. Starfield için bile yeter deyip başlarında bırakmıştım. Türkçe yaması çıktığında kesinlikle oynayacağım oyunu. Gamepass üzerinden mi olur yoksa Steam mi henüz karar veremedim. Steam fiyatı nispeten güzel duruyor. Çıktığı dönem X360'da 100 saat oynayıp bitiremeden bırakmıştım Skyrim'i, bu kez PC'de kesinlikle Oblivion bitecek.The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered {PC ANA KONU} {Çıktı/2025} 

Son olarak konu içerisinde mesajları görünce ben de seviniyorum. 20 yıl sonra yine aynı şevkle aynı oyunu oynamak insanı mutlu ediyordur. Günün anlam ve önemine istinaden herkese iyi oyunlar.The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered {PC ANA KONU} {Çıktı/2025} The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered {PC ANA KONU} {Çıktı/2025} 

• Arkadaşlar bu oyun baştan sonra 3. şahıs bakış açısıyla oynanabiliyor mu? bu şekilde tadı çıkar mı?

• Mc Angel kullanıcısına yanıt
    İster 3. Şahıs ister 1. Şahıs oynayabilirsin mouse tekerleği ya da bir tuşla geçiş yapabiliyorsun iki şekilde de tadı çıkıyor mesela ben ok atarken 1. Şahısa kılıç kullanırken de 3. Şahısa geçiyordum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mike4peace kullanıcısına yanıt
    Bu modu gamepass versiyonuna kurabiliyor muyuz acaba?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.