Şimdi Ara

The Elder Scrolls Online [ANA KONU] (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.473
Cevap
88
Favori
349.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şu fiyat konusuna bir açıklık getirmek istiyorum ki sürekli tartışma halinde olunmasın.

Oyunun B2P, P2P veya F2P olup olmayacağı ile ilgili herhangi bir bilgi yok. Yanlızca Amazon'da 60 $ (Bu mesaj atılırken 106 TL) gibi bir fiyatlandırma var. Bu erken fiyatlandırmayı "Oyun B2P olacak" şeklinde yoran arkadaşlarımız var, lakin yanlış. Bu olay amazon'un Bethesda ile anlaşıp "erken sipariş" olayını kendi üzerinden yapıp parayı kırmak için Bethesda'ya erkenden verdirdiği kutu ücretidir. Fakat oyun B2P olacak diye kutusunu erken sipariş veren arkadaşların, aylık ücreti görünce "bu ne lan biz bunun için mi verdik parayı" şeklindeki muhtemel isyanları da B2P ihtimalini kuvvetlendiriyor. Fakat bildiğiniz üzere ilk hafta içerisinde oyunu iade etmeniz mümkün.

Bethesda'nın (ya da Zenimax - aynı firmanın alt kolları - ) aylık ücrete ihtiyacı olup olmadığı ise ayrı bir tartışma konusu. Bildiğimiz üzere Zenimax ve Bethesda paralel olarak Skyrim ile birlikte ES: Online'ın çalışmalarına başlamışlardı. Skyrim'in yanlızca ilk aydaki satışından 10 milyon $ gelir sağlandığını düşünürsek ESO için yeterli bir fon elde ettiklerini farz edebiliriz. Fakat geleceğe yönelik planlarını bilmediğimizden dolayı (Ek paket ve patchler için ne kadar yoğun çalışılacak, vakit - para harcanacak vs.) yine kesinlikle B2P olacak dememiz mümkün değil.

Benim kişisel kanaatim aylık ücret yönünde. Eğer aylık ücreti WoW gibi 30 lira değil de 10 - 15 lira (5-10$) civarında tutarlarsa, oyunun geleceği için daha faydalı olur. Sonuçta ilk ay satışlarının verdiği gazla mükemmel patchler hazırlayan ve daha sonra gelir azaldığı için oyunun yavaş yavaş çökme sürecine girmesine yol açan firmalar gördük. "Ödememiz şart mı! Öğrenci adamız..." diyen arkadaşlara da şunu söyleyeyim. Ben de öğrenciyim ve öğrencilerin aylık geliri (Lise - Üniversite) 300-800 lira arasında değişkenlik gösteriyor. Hiç olmazsa 2 paket sigara, 5 tane kahve veya 1 öğün yemeğinizden feragat ederek bu ücreti hayli hayli karşılayabilirsiniz. Sonuçta bu oyunu adam gibi oynamak için en azından 1 - 1.5 bin liralık bir sistem toplayan bir insanın ayda 10 lira vermesi zor birşey değil. En nihayetinde daha çok para; daha çok motivasyon ve daha iyi oyun demektir.

Ayrıca oyun eğer B2P olursa, Elder Scrolls hayranı ve profesyonel oyuncuların dışında, bakkal tarzı oyun oynayan (KO, Silkroad, Metin 2) ve bu kültürü benimsemiş insanlar da sırf beleş diye oyun kitlesine karışıp oyuncu atmosferinin kalitesini düşürebilirler. Bu aylık ücret olayını biraz da "Oyun için bu fedakarlığı yapabilecek insanlar oynasın." şeklinde bir tedbir gibi düşünün.

Ama tabii ki Bethesda "herkes oynasın, bizim yeterince paramız var." şeklinde bir mantıkla B2P olarak piyasaya girerse, tahminimce oyun içerisinde bazı ücretli faktörler de olacaktır - ki bu tarz oyunlardan da hiç haz etmiyorum - çünkü siz güç bela elde ettiğiniz bineğinizle şehirde gezerken parayla muhteşem bir binek alan bir dallama geliyor ve oyun şevkinizin içine ediyor.

Umarım konuya açıklık getirebilmişimdir. Şu anda ödeme ile ilgili söylenebilecek tek şey oyunun kutu ücretinin 100 lira civarı olacağıdır. Yani "oyun ücretsiz olursa oynarım" gibi mesajlardan kaçınalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheAnormaly -- 24 Ocak 2013; 8:33:19 >

• beta tester olarak confirmation maili gelen var mı ? yani tester olmak için doldurduğunuz form şirkete ulaştığına dair mail..Bana gelmedi ikinci başvuruyu yaptım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Knisath

beta tester olarak confirmation maili gelen var mı ? yani tester olmak için doldurduğunuz form şirkete ulaştığına dair mail..Bana gelmedi ikinci başvuruyu yaptım.

spam folder ina bak =) oraya gelmistir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Viik

quote:

Orijinalden alıntı: Knisath

beta tester olarak confirmation maili gelen var mı ? yani tester olmak için doldurduğunuz form şirkete ulaştığına dair mail..Bana gelmedi ikinci başvuruyu yaptım.

spam folder ina bak =) oraya gelmistir

baktım yoktu malesef
  • Oyunun open world olup olmayacağı ile ilgili hala bir bilgi yok sanırım. Birde oyunun kullandığı hero engine sayfasını dolaşırken bir makale dikkatimi çekti , çok güzel bir yazı olmuş bence :http://www.heroengine.com/2011/08/differentiation-and-trend-spotting/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frostmourne Hungers -- 25 Ocak 2013; 17:26:59 >
  • Türkçe olmadıktan sonra
  • Direktman yazdım

"Sizin için bedavaya testler yapıp,bugları göndericek kadar sorumluyum,2-3 sayfa fan yazısı yazmama gerek yok" yazdım,forma. Nıhahaha,tester olarak alınırsam,baya bi gülerim ama onlara kapak olsun. Bir oyunu test etmek için yıkama yağlama istiyorsan olacağı o

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cyclog -- 25 Ocak 2013; 17:46:07 >
  • son videonun bi türkçe altyazılısı yok mu arkadaşlar bir şey anlamadım anlatılandan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cyclog

Direktman yazdım

"Sizin için bedavaya testler yapıp,bugları göndericek kadar sorumluyum,2-3 sayfa fan yazısı yazmama gerek yok" yazdım,forma. Nıhahaha,tester olarak alınırsam,baya bi gülerim ama onlara kapak olsun. Bir oyunu test etmek için yıkama yağlama istiyorsan olacağı o

Önce resmi oyun firmalarına gönderirler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beta Formu için açıkçası uzun zamandır doldurma gereği duymadım. Beklediğim bir oyun yoktu. Olursa olur olmazsa olmaz. E3 e gidip Dark Millenium'u göremedikten sonra,o kadar kaçırdığım birşey yok son yıllarda.
  • 8 yıldır çıkacağı için heyecanlandığım ilk mmorpg. İlki wow olmuştu.

• quote:

Orijinalden alıntı: gamebos

son videonun bi türkçe altyazılısı yok mu arkadaşlar bir şey anlamadım anlatılandan.

Çalışıyorum, yakında koyarım inşallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: JETAACK

Türkçe olmadıktan sonra

:D adamlarda cokta tindi
  • Konu güncellendi. Video çevirileri de yakında gelecek. Eğer BETA alabilirsem direk ben de video yapabilirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: great_cnta

Konu güncellendi. Video çevirileri de yakında gelecek. Eğer BETA alabilirsem direk ben de video yapabilirim...

Harika olmuş.Eline sağlık.

Her ne kadar guild konusunda seninle aynı fikirleri paylaşmasamda sağlam bir MMO oyuncusu olduğun belli.

Son olarak birde oyuna ilişkin imza hazırlasan harika olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeniada -- 27 Ocak 2013; 12:21:18 >

• Abi alt konu açılınca fan club yapar onu. İnan 3 gündür hasta halimle bir yandan beta, bir yandan çeviri, bir yandan konu filan derken pilim bitti
  • Betaya kaydoldum kaydınız yapıldı mesajı da geldi bakalım
    swtor dan sonra bakalım bu nasıl olacak.
  • Çeviri bitti, konuya ekledim. Buyrun buraya da koyayım:

• Heyecanla çıkmasını bekliyorum..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • morrowindden itibaren az oynamışlığım yoktur elder scroll serisini, iş güç vaziyetleri nedeniyle online olayından uzak durmaya çalışsam da, elder scrolls olunca ne kadar sabredebilirim bilmiyorum :)
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.