|
THE EVİL WİTHİN (PS4/PS3 ANA KONU) SURVİVAL HORROR (49. sayfa)
-
-
Sol stick in üstüne basıp feneri yak. yolunu öyle görebileceksin. sonra koğuşun en sonuna git, kadın belirecek, gerisi zaten otomatik devam ediyor.. -
Sol stick dediğini L3 mü oluyor?quote:
Orijinalden alıntı: niomer1
Sol stick in üstüne basıp feneri yak. yolunu öyle görebileceksin. sonra koğuşun en sonuna git, kadın belirecek, gerisi zaten otomatik devam ediyor.. -
Aynen. Üzerine bastırınca yanıyor, bidaha bastırınca sönüyor. -
Valla bir tek onu denemedim heralde:) Çok teşekkürler...quote:
Orijinalden alıntı: niomer1
Aynen. Üzerine bastırınca yanıyor, bidaha bastırınca sönüyor. -
ps3üm var sizce alınmayı hak eder mi bu oyun ? -
Evet.quote:
Orijinalden alıntı: HarleyDavidson
ps3üm var sizce alınmayı hak eder mi bu oyun ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Oyunu DLC’leriyle beraber bitirdim ve hani ne diyeceğimi bilemiyorum.Çünkü The Evil Within iyi olduğu konularda gerçekten son derece başarılıyken kötü olduğu konularda ise insanı nerdeyse çıldırtıyor diyebilirim.Aynı şey yine chapter dizaynlarında da geçerli.Bazı chapterlar sinirden insana kafayı yedirirken bazı chapterlar ise keşke hiç bitmese dedirtiyor.Zaten yorumlarda da oyunun genellikle ya aşırı beğenilmiş ya da yerin dibine sokulmuş olmasından bu durum anlaşılabilir.The Evil Within’e 100 üzerinden 78 veririm.Benzediği Alan Wake,RE4,RE Revelations 2 kadar başarılı olmasa da oynamaya (en azından bir şans vermeye) değer diye düşünüyorum.İyi ve kötü yanlarından bahsedecek olursam :
+ Oyunun en ustaca üstesinden geldiği yönü kesinlikle atmosferi.İnsanı içine çekmeyi çok iyi başarıyor
+ Bölüm tasarımları yine oldukça başarılı,oynanış sıkıntılarını bir kenara bırakırsak oynadığım 17 saatte hiç sıkılmadım ve hep sonraki bölümleri görme heyecanı yaşadım
+ Kolay bir oyun değil,üzerine düşüp detaylara dikkat etmek gerekiyor
+ Boss savaşları çok eğlenceli ve doyurucu
+ Düşman çeşitliliği yeterli
+ Gizlilik dinamikleri ana odağı gizlilik olmayan bir yapım için gayet iyi işliyor diyebilirim
+ Hikayesi farklı ve ilgi çekici.Ama tüm hikayeyi okuduğumuzda ya da kafada birleştirdiğimizde.Neden bu şekilde dediğimden sonra bahsedeceğim
- Oynanış resmen patates,çok kötü.Hani oyunun %60’ını falan bitirdiğimde zevk almayı geçtim daha anca alışabilmiştim oynanışa.Hayır 2007-2008 yıllarında da çıkmamış ki göz ardı edeyim bu kütüklüğü ve hantallığı.Yapımın en büyük eksisi bu ve hani sonuçta bu bir oyun olduğu için bu eksi önemli
- Grafikler aslında ışıklandırma ve bütün açısından fena değil hatta bazen iyi bile görünüyor ama kaplamalar yılına göre harbiden çok kötü.Kendisinden nerdeyse 10 yıl önce çıkmış RE4’ten 1-2 tık daha iyiydi sadece
- Buna rağmen optimizasyon kötü.Hani ne açık dünya,ne de süper grafikler var ama bazı yerlerde anlık takılmalar yani stuttering sorunları yaşadım
- Oynanışın yetersizliğinden bahsettim ama bu üçünden ayrı maddede bahsedip eleştirmem lazım.Birincisi o koşu nedir ya,85 yaşında koah hastası mısın ki bir de tuhaf yaratıklardan kaçıyor üstelik!? Üç saniye koşup beş saniye dinlenmek nedir ya,4.geliştirmeden sonra anca normal bir insana bürünebildi Sebastian.İkincisi balta ve meşalenin tek kullanımlık olması aşırı saçmaydı.Bari TLOU ve RE2 gibi belli staminaları olsaydı.Üçüncüsü de o nişan harbiden nedir ya,zoom yaptığın anda omuz üstünden resmen FPS’e geçiyor oyun ve oynanışı aşırı baltalıyor.Özellikle fazlaca aksiyona kayan ve çok düşman barındıran bölümlerde bu saydığım 3 durum gerçekten sinir krizi geçirtti
- Korku-gerilim kısmı biraz yetersiz geldi bana.İlk birkaç chapterdan sonra korkmayı geçtim nerdeyse hiç gerilmedim bile
- Dodge yani kaçınma tuşu olmaması kötü olmuş,bazen çok aradım öyle bir özellik
- Hikayesinin kötü yanı kaos şeklinde anlatılması.Hani Bisohock serisinin,Soulsborne oyunlarının hikaye anlatış biçimini eleştirenler bu oyunda kafayı yemiştir herhalde.Ben onları sıkıntı olarak görmeyen biri olarak bile bunda bazı yerlerde kafam karıştı resmen
Sonuç olarak özellikle teknik sıkıntılardan dolayı potansiyelini yansıtmayan bir yapım olmuş The Evil Within.Devam oyunu genel olarak daha iyi puanlar ve eleştiriler almış.Bakalım bu oyundaki sıkıntılardan arınmıştır umarım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psycho90 -- 7 Mart 2019; 23:34:17 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Şu oyunu plusa verecekler diye bekliyordum hep ama :) Ama alacağım artık merak ediyorum şu oyunsuzluk döneminde ,,,
Bence PS4 neslinin efsane oyunlarından. Oyunu bitirenler mutlaka oyuna hayran kalıyor. -
Böyle diyince iyice aklıma düşürdün :) teşekkürler cevap için
bunun full olan surumu yok sanirim store da.?illaki dlc leri ayrimi almak gerekiyor yada season pass..
DLC’ler güzel ama olmazsa olmaz değil. Siz normal oyunu alın. İlerde DLC’ler indirime girerse duruma göre karar verirsiniz.
Şu oyunu normal seviyede bile çıldırarak bitirmiştim. Bu kadar zor oyun yapmayı nasıl becermişler anlamıyorum. Uplamayın ne olur
Belki daha önceden de yazdım aynı şeyleri ama onlarca kez daha da yazsam rahatlayamam.
indirimdeyken alicam,the last of us hosuma gitti,bu da guzeldir,ayni tür sanirim..quote:
Orijinalden alıntı: Venomstr
DLC’ler güzel ama olmazsa olmaz değil. Siz normal oyunu alın. İlerde DLC’ler indirime girerse duruma göre karar verirsiniz.
Droledian TürkiyeyoutubeThe Evil Within 'nin Türkçe Hikayesi, teorileri ve büyük sırları.https://www.youtube.com/watch?v=YY64pLnJAbo&feature=youtu.be
-
Bir korku oyunu hayranı olarak Evil Within'i yeni oynayabildim. Bu da benim ayıbım. Zaten büyük bütçeli korku oyunları sayıca çok az o nedenle bulunca kıymetini biliyor insan. Atmosfer, korku öğeleri, hayatta kalma hissini yaşatması falan çok güzel. Oynanış da bence ortalamanın üstü. Teknik açıdan vasat bir oyun. Grafikler kötü, Sebastian dışındaki karakterlerin modellemeleri, kaplamalar falan 2014 yılında çıkmış bir oyun için zayıf kalıyor.
Bir de oyun biraz oyuncuyu çıldırtma üzerine kurulu. Zombileri falan geçtim de her bir köşeden çıkan tuzaklar vs insanı yoruyor biraz. Bir de tek hamlede öldüren karakter sayısı çok fazla. Pek acımıyor oyun. Normal zorluk seviyesinde bile bence oldukça zor. Benden 80/100 çalışır bu oyuna. Korku oyunu fanatiği bir insan her türlü oynamalı.
-
Oyun cross gen oldugundan ps3 oyunu diyebiliriz. Grafikler les ama bence bandlar mesele ama o da pc versiyonunda kaldirilabiliyormus.
Bu oyunu re4 deki japon abi yapmisti diye hatirliyorum. O yuzden linear yapisi cok hos. Ben de cok zevk alarak oynamistim.
Ama 2.oyun sand box olmus. Ve bitirmis olayi
Şu sandbox ve open world sevdası bitmiyor yapımcıların. Mis gibi linear yapıda hikayeye odaklanıp oynamak varken, içi birbirinin laciverti, içeriği ot, b.k püsür toplamak oyunlar keyifli değil ve hedef odağından çıkarıyor bir süre sonra.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam full açık dünya değil, yarı açık dünya 2. oyun. 2018 gow gibi, ayrıca güzel ve mantıklı yan görevler ve bu doğrultuda karakter geliştirme olayları var. Ayrıca aşırı derecede çok yan görev de yok. Sayısı yeterince iyi, ne az ne de fazla. O açıdan 2. oyun güzel
Tam tersi fazlasıyla hakkı yenmiş bir oyun 2. oyun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Or-Chan -- 25 Ekim 2021; 13:14:26 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X