merhaba arkadaşlar.. vista business yüklü vaio fz190n4 modelini kulalanıyorum.. bilgisayrada halihazırda yüklü bulunan "recovery partition" ı kullanarak recovery yapmaya çalıştım ... bilgisayarda "recovery options"dan "restore c: drive" seçeneğini seçip fabrika ayarlarına dönmek istedim .. bilgisayar restart attı " recovery tools" başladı ancak recovery yapamadan "could not obtain target drive letter" diye bir hata verdi ardından da "task failed with error :-1"uyarısını verdi ve hiçbir işlem yapmadan öylece kaldı.. daha sonra yeniden açtım ve F10 recovery tuşuna basarak "system recovery options" penceresine geldim.. burda bilgisayarın içini görebiliyorum.. bilgisayarda X, C ,E olmak üzere 3 tane bölüm göxüküyo .. E bilgisayarın recovery partiton bölümü.. X sürücüsünün etiketi "boot" olarak gözüküyo.. onlarda bi sorun yok.. ancak C sürücüsü 0 byte olarak gözüküyo ..X "boot" un içinde cmd.exe var onu çalıştırıp "format c:" yazdığımda sırasıyla "the second ntfs boot sector is unwriteable" ve "the first ntfs boot sector is unwriteable" hatalarını veriyo ve "format failed" yazıyor...bu "boot" etiketli x sürücüsünün içinde her windows,system32 klasörleri ve bir sürüsitem dosyası mevcut .. 2 gündür uğraşıyorum ne yaptıysam olmadı düzeltemedim..
yani uzun lafın kısası C sürücüsünü biçimlendiremiyorum... ne yapöalıyım? yardımcı olursanız sevinirim ..
şunu da hatırlatayım dedim bilgisayar da c sürücüsü formatlı olmadığı,tanımlanamadıpı için dolayısıyla kurulu işletim sistemi de yok
yok mu hiç fikri olan yafs.....
Öncelikle sistem zaten sende X surucusunu bootable olarak karsına getırmıyor mu? Nomalde baslangıcı bu surucuden yapıp C sektorune otomatık ghost atması lazım laptopun