Biz konsol sahiplerini niye tebrik ettiniz ki? yada geçmiş olsun dileklerinizi sundunuz? Biz mi yaptık oyunu? Nasıl bir mantıkta yazdınız acaba |
The Game Awards 2022 kazananları açıklandı: 2022 yılının en iyi oyunu belli oldu! (4. sayfa)
-
-
Yorum yapan arkadaşlardan hangisi acaba bu 2 oyunu oynadı. İzleyerek mi, yoksa oynayarak yorumladı. Birisi soul oyunu, öbürü hikaye tabanlı bir herkese hitap edebilecek büyülükte bir oyun, bu işte bir tuhaflık var. God of war açık ara 1. olması lazımdı. Baktılar ki god of war deli gibi sattı birazda fazla elden ring satsın kafasıyla yapılan hareketler gibi bunlar bence...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derlemeler -- 10 Aralık 2022; 21:46:16 > -
Hocam elden ring zaten 17 milyon satan bir oyun nasıl herkese hitap etmiyor. Herkese hitap etmiyorsa nasıl 17 milyon satıyor? Diğer nokta halihazırda 17 milyon satmış iken nasıl daha fazla satsın diye yapılmış bir hamle olabilir? Hangi oyun 10 ayda 17 milyon satıyor? Rockstar oyunları dışında?
Bak üst tarafta arkadaş eski god of war ve yenisinin satış rakamlarınıda paylaşmış. Hadi ragnarok yeni çıktı eyvallah onada 10. ayındaki satış rakamına bakarız xbox'a da satmıyor onuda ele alarak değerlendiririzde 2018 de çıkan "HERKESE HİTAP EDEN" god of war nasıl bu sene elden ring'den daha az satıyor hemde pc'ye çıktığı halde?
-
Satış rakamı oyunun en iyi olduğuna kanıt mı? cyberpunk 2077 çıkış yaptığında ne kadar satmış bakın bakalım. Firma kendi iade kabul etmese herkesin parası boşa gidecekti (Konsol).. o rakamlar baki kalacak oyunu iyi mi yapacaktı.
Elden Ring tüm platformlara çıkan bir oyundu. 10 ayda bu rakamlar gayet böyle başarılı bir oyun için normal. God of War tek bir platforma çıktı. Ne yani a god of war tüm platformlara çıksa Elden ring 'den az mı satardı? Hitap etme şekli olacak daha çok oyuncuyu kapsıyor God of war. Keza Zelda Breath of Wild tüm platformlarıa çıksa belki de hala rekoru elinde bulunduran bir başyapıt olarak tarihe geçecekti. Satış rakamları açısından oyunun en iyi olduğunu düşünmek bence doğru bir düşünce tarzı değil.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir oyun güzel sinematiklere güzel hikaye sunumu yapıyor diye iyi bir oyun olmaz.
1)Oynanış ; Elden Ringin dövüş ve silah çeşitliliği rpg oluşu GOW fersah fersah üstün. Bir baltayla takıldığınız oyun.
2) Düşmanlar; Elden Ringin fersah fersah üstün olduğu bir alan. Kaç tane Boss ve minır çeşidi var Allah aşkına
3) Atmosfer ve Sanat Tasarımı : GoW renk paleti bana çok itici geliyor. Karakterde itici. Gayrekk tanrısı İskandinav mitolojisi içinde. Bu alanda Elden Ring fersah fersah önde.
4)Açık Dünya ve serbestlik ; bahsetmeye dahi gerek yok.
5) Hikaye; Elden Ringin hikayesi var ama bunu gözüne soka soak değil atmosferik ve gizemli eşkilde veriyor. Bu daha ilgi çekici. Kendi beğenilerimi göz ardı ediyim nesnel oluyum çok daha fazla kişi GoW hikayesini ve sunumunu daha iyi bulacaktır.
Oyun dünyasında son 10 yıla bakınca GoW getirdiği hiç bir yenilik yok. Witcher 3 ,RDR2 ,Elden Rİng, Skyrim ,Cyberpunk bunları geçtim GTA ile bile kıyaslamam LoU oynamadım bilmiyorum. GoW benim için 2 . klasmanda Uncharted, Horizon , Days Gone, Residen Evil, Star Wars Jedi Knight ,Metro vs bunlarla kapışacak bir oyun. Hikaye sunumu dışında hiç bir ödülü hakedecek bir oyun değil. Kendi benliği zayıf olan Hype trenleien dolmuşlarına binmiş aa o öyle dedi şu böyle dedi diyenlerin abarttığı bir oyun. Oyunun kamera açısı bile rezil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 11 Aralık 2022; 0:44:11 >
-
Siz baya yanmışsınız ya Elden Ring her ne kadar GOTY olmayı hak ettiyse GOW da aldığı ödüllerin hepsini hak ederek aldı. Madem ikinci plana koyuyosunuz öyle ahım şahım değilse herkes yapardı benzerini hem para kazanır hem ödülleri toplardı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
konsol var oyunu alacak para da var ama okuldan dolayı oynayamıyorum, bu oyunu doya doya oynamak istiyorum böyle sonuna kadar sindireyim platin kupa alayım tüm bossları geçeyim ama bunu ara vermeden yapayım, bu tür oyunlara ara verince oyunu unutuyorsun. Elden Ring mükemmel bir yapım kazanması beni mutlu etti God of war da mükemmel bir yapım bu yıl süper bir yıl oldu oyun dünyası için.
-
deli gibi sattı dedigin oyun elden ringden 3 kat fark yemiş. düşün herkese hitap etse elden ring kaç milyon satacak :). ayrıca herkese hitap ediyor diye bir oyun neden daha önde olsun ki?
Call of duty'deki ayak sesleri ile pozisyon alma ve harika ses efektleri diğer hiçbir oyunda yok, en saçma oydu diyebilirim. Bariz hakları yendi. Elden Ring rpg olarak yine almamalıydı bence. Oyunda doğru dürüst diyalog bile yok. Build imkanı ile rpg ödülü almak saçma geldi bana.quote:
Orijinalden alıntı: Alpayan01
En iyi ses tasarımı call of duty nin olmalıydı harika bir atmosfer veriyordu
Stray'in aldığı ödüller ve ses tasarımı bence çok saçmaydı. Kedi olarak zıplayamadığın hiçbir gameplay içermeyen klasik distopya hikayesi. Hiç ahım şahım bir tarafı yok. 2 saatlik bir çerez. Game direction da öyle bence ama kişiye göre değişecek şeyler olduğu için üzerinde oturup sürekli konuşmaya gerek yok.
Goty'ye gelince benim Goty Ragnarök'tü. Bana göre kombat dahil hemen hemen her konuda rakibinden daha iyi bir oyundu ama otoriteler farklı bakmıştır. Bana çok da çekici gelmeyen açık dünyası onlara fazlasıyla yaratıcı gelmiş demekki. Emeğe saygısızlık etmemek lazım. Elden Ring de iyi bir oyundu zaten. En azından yabancıya gitmedi. Fromsoftware'le geç tanıştım ama ayrı bir yer edindi gözümde 😊
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksungur_ -- 11 Aralık 2022; 10:43:40 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Tek platforma çıkmadı god of war ragnarok. Ps4 ve ps5'e çıktı.
Ps4'ün geçen seneki satış rakamı 116 milyon
Kaynak:
Sony PS4 ve PS5'in ne kadar sattığını paylaştı | DonanımHaber (donanimhaber.com)
PS5 shipments top 17.2 million; PS4 tops 116.8 million - Gematsu
-
2 yıl önce Elden Ring duyurulduğunda 2022 için yılın oyunu ödülünün kazananını açıklamıştık. :-)
Görünen o ki diğer yapımcıların from software in oyun yapmadığı bir yılda şansını denemesi gerekiyor.
https://forum.donanimhaber.com/elden-ring-ps-ana-konu-cikti--137696591-22
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Gow un kazanması için ilk 1 saatteki temponun ve merak uyandırıcılığın oyunun geneline yayılmış olması gerekiyordu. Teknik tarafları ve ana karakter özellikleri bakımından ödüle layık ama diğer anlamlarda ortalama bir oyundu zaten.
God of war denen rezilliğin aday bile olmaması gerekirdi.
Elden ring’in olduğu yerde başka herhangi bir oyunu konuşmak bile saçma. Gelmiş geçmiş en iyi oyun elden ringdir. Devrimsel bir oynanış. Harika silah ve düşman çeşitliliği. Yepyeni muazzam bir arayüz. Mükemmel ötesi rpg ögeleri ve aşırı zor olması gerçekten muazzam. 800 kere aynı bossa ölüp hareketlerini ezberleyip sonra onu öldürmek gerçekten tarif edilemez şahane bir mükemmellik.
Henüz iki oyunu da oynama fırsatım olmadı ama bence böyle.
miyazaki reis 2 de 2 yaptı bakalım.sekiro 2 veya bloodborne un devam oyunu ile bir goty daha çekecektir
-
Oyun sektörü son yillarda düşüş yaşiyor.Yilda belki onlarca AAA oyun cikiyor ancak 1 2 tane oynanabilir oyun oluyor özellikle stray nasil aday olabiliyor çok garip.
Role Playing Gaming denince diyalog mu anlıyorsunuz?
-
Sadece 2 haftada 12 milyon satmış Elden Ring. Sözde herkese hitap etmeyen bir oyun ya, 2 haftada bu kadar satış yapması inanılmaz. Kaldı ki bu değerler herhangi bir oyun için erişilmez değerler. Gow ilk oyun bile 4 senede bütün platformlarda 22 milyon satmış. Ragnarok ise 1 ayda 5 milyon. Aradaki farkı anlamışsınızdır umarım. Herkese hitap etmeyen aşırı zor bir oyuna bu kadar satış yaptırmak için mükemmel bir oyun yapmış olduklarını kabul edin artık. Yılın ödülünü de aldı Sony'e rağmen :)
Elden Ring
-
2 oyun da var, Elden Ring'i 12 kez, Gow Ragnarok'u ise hikaye ilerlesin diye küfrederek bir kez ancak oynadım.
Ragnarok genel özet.
Bunu attım diye benzer bir video ile cevap vermek isterseniz aynı kanalda onlarca Elden Ring videoları var. Onlara bakabilirsiniz :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B3097644 -- 11 Aralık 2022; 18:40:49 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X