Şimdi Ara

The Great Gatsby (2012) | Leonardo DiCaprio - Tobey Maguire - Carey Mulligan (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
0
Favori
5.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Film IMAX olarak çekilmemiş sanırım. Ama IMAX salonunda 3D olarak izleyebiliriz. Böyle bir filmde 3D'yi niye tercih etmişler, anlamadım..
  • Soundtrack listesini de paylaşalım.

1. “100$ bill” – jay z
    2. “back to black” – beyoncé x andré 3000
    3. “bang bang” – will.i.am
    4. “a little party never killed nobody (all we got)” – fergie + q tip + goonrock
    5. “young and beautiful” – lana del rey
    6. “love is the drug” – bryan ferry with the bryan ferry orchestra
    7. “over the love” – florence + the machine
    8. “where the wind blows” – coco o. of quadron
    9. “crazy in love” – emeli sandé and the bryan ferry orchestra
    10. “together” – the xx
    11. “hearts a mess” – gotye
    12. “love is blindness” – jack white
    13. “into the past” – nero
    14. “kill and run” – sia
  • Sinema dergisinin bu ayki kapağı film ile ilgili ve muhteşem..Ayrıca önce orjinalini izlemekte fayda var diye düşünüyorum.

Bu arada Luhrmann filmi olduğu açıkça belli hani..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 1 Mayıs 2013; 20:59:11 >
  • Filmin Müzikleri Düşmüş
    İsteyen bulabilir.
  • Teşekkür ettik. Ayrıca D&R'a gelsin arabaya albümü almayı planlıyorum.
  • Dün bir yerde okumuştum Leonardo DiCaprio film çekildiği süre içerisinden tam 7 tane sevgili değiştirdi diye. Tabi haber ne kadar doğrudur orası tartışılır, ama konuyu görünce aklıma o haber geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sercann35 -- 4 Mayıs 2013; 17:39:12 >
  • Az kaldı bakalım beklediğimizi bulabilecek miyiz
  • Vizyonda..
  • arkadaşlar giden var mı filme?
  • 3d mi?...

Bu filmi de 3d vizyona sokmuşlar ya artık pes...
  • Tobey getti Spiderman'dan benim için Spiderman bitti.Aynı şekilde Mary Jane'yi canlandıran kızda.Unuttum şimdi adını.Kadro gerçekten güzel.Leonardo Di Caprio,Tobey Maguire bunlar iyi oyuncular.Di Caprio favorilerimden zaten
  • Yarın 11:15 seansına yerimi ayırttım xpand 3d olarak izliycem.
  • Bu gün çıkar çıkmaz izledim filmi 3D olarak. Başta ben de 3D ne alaka böyle bir filmde diyordum ama emin olun filmin hemen her sahnesinde hakkını vermişler 3 boyutun. Romanını okumadım, ilerde zaten okulda okutacaklar zorla, 2 ay boyunca her gün göreceğim diye. O yüzden uyarlama nasıl olmuş tam karşılaştırma yapamıyorum. Mesela kitapta havuzun çok önemli bir sembol olduğunu söylüyorlardı ama filmde yakalayamadım öyle bir şeyi. Hikaye kurgusu ilgi çekici ve dokunaklıydı. Herkesin farklı yorumlayacağı kesin, romanı da düşünürsek.

Her neyse, film gerçekten harika olmuş. 1920'lerin Amerikasından bahsediyor. Eski zamanlar anlatan filmlerin aksine çok renkli ve göze hitap ediyor. Kostümler, kıyafetler falan çok iyi tasarlanmış. Oyunculuklara zaten söyleyecek bir şey yok. Tobey Maguire'in oyunculuğunu kötü bulanlar olmuş, bence pek önemli değildi, zaten anlatıcı rolünde çoğunlukla. DiCaprio ve Carey Mulligan muhteşemdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crimson Knight

Bu gün çıkar çıkmaz izledim filmi 3D olarak. Başta ben de 3D ne alaka böyle bir filmde diyordum ama emin olun filmin hemen her sahnesinde hakkını vermişler 3 boyutun. Romanını okumadım, ilerde zaten okulda okutacaklar zorla, 2 ay boyunca her gün göreceğim diye. O yüzden uyarlama nasıl olmuş tam karşılaştırma yapamıyorum. Mesela kitapta havuzun çok önemli bir sembol olduğunu söylüyorlardı ama filmde yakalayamadım öyle bir şeyi. Hikaye kurgusu ilgi çekici ve dokunaklıydı. Herkesin farklı yorumlayacağı kesin, romanı da düşünürsek.

Her neyse, film gerçekten harika olmuş. 1920'lerin Amerikasından bahsediyor. Eski zamanlar anlatan filmlerin aksine çok renkli ve göze hitap ediyor. Kostümler, kıyafetler falan çok iyi tasarlanmış. Oyunculuklara zaten söyleyecek bir şey yok. Tobey Maguire'in oyunculuğunu kötü bulanlar olmuş, bence pek önemli değildi, zaten anlatıcı rolünde çoğunlukla. DiCaprio ve Carey Mulligan muhteşemdi.

Müzikler konusunda yorum yapabilir misin acaba? Bayağı iddialı soundtrack listesi vardı.
  • Filmi görmeden izlesem müziklerden dolayı bile tam not verirdim.Oyunculuklar kostümler çok özenliydi Tobey bence çok iyi oynamış hikaye anlatımının onun üzerinden olmasıda güzeldi.Filmin duygusal yönü güzel bir sanatsal çalışmayla birleşince ortaya iyi bir film çıkmış.3D çok gereksizdi 3D olmasa dahada havaya sokabilirdi.

Sinemada izleyin özellikle kulaklarınızın pası silinsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wayfaring

quote:

Bu gün çıkar çıkmaz izledim filmi 3D olarak. Başta ben de 3D ne alaka böyle bir filmde diyordum ama emin olun filmin hemen her sahnesinde hakkını vermişler 3 boyutun. Romanını okumadım, ilerde zaten okulda okutacaklar zorla, 2 ay boyunca her gün göreceğim diye. O yüzden uyarlama nasıl olmuş tam karşılaştırma yapamıyorum. Mesela kitapta havuzun çok önemli bir sembol olduğunu söylüyorlardı ama filmde yakalayamadım öyle bir şeyi. Hikaye kurgusu ilgi çekici ve dokunaklıydı. Herkesin farklı yorumlayacağı kesin, romanı da düşünürsek.

Müzikler konusunda yorum yapabilir misin acaba? Bayağı iddialı soundtrack listesi vardı.

Müzikler filmle çok uyumlu olmuş. Jay-Z tarzım olmadığı, müziklerin kötü olacağı önyargısıyla izlediğim halde hoşuma gitti. Bazı parçalarda melodiler tanıdıktı, günümüzden aktarıldığından mı yoksa öyle klasik bir müzikten mi yapılmış tam çıkaramadım.
  • quote:

quote:

quote:

Müzikler filmle çok uyumlu olmuş. Jay-Z tarzım olmadığı, müziklerin kötü olacağı önyargısıyla izlediğim halde hoşuma gitti. Bazı parçalarda melodiler tanıdıktı, günümüzden aktarıldığından mı yoksa öyle klasik bir müzikten mi yapılmış tam çıkaramadım.

Asıl merak ettiğim müziklerin filmde nasıl kullanıldığıydı. Özellikle de Lana Del Rey'in Young and Beautiful adlı parçası. Bunu filmin sonunda falan full olarak çaldılarsa koşa koşa gideceğim de
  • az once filmden ciktim allahini seven ( filmi izleyenler ) filmde hangi sahneler 3d idi soylesin.butun film boyunca tek 3d sahne yok.eski tarihte gecen bir filmi neden 3d vizyona koyarlar ?
    film birde guzel olsa gam yemiycem herkes off poff ede ede film bitti.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Asıl merak ettiğim müziklerin filmde nasıl kullanıldığıydı. Özellikle de Lana Del Rey'in Young and Beautiful adlı parçası. Bunu filmin sonunda falan full olarak çaldılarsa koşa koşa gideceğim de

Demek şarkının ismi buymuş. En dikkat çeken müziklerden biriydi, birden fazla sahnede parça parça kullanıldı ama 4 dakika boyunca tamamını çalmadılar tabii. Aslında çalmışlar da olabilirler sahnelere kendimi kaptırıp unutmuş olabilirim ama çalmadı diye aklımda şu an Güzel parçaydı gerçekten, adını merak ediyordum.
    Onun dışında filmde çok komik anlar var, romanda da böyle mi bilmiyorum ama değilse bile yönetmen iyi iş çıkarmış. Salonun sanki komedi filmi izliyormuş gibi kahkahalarla güldüğü sahneler oldu

@Shafter: -spoiler olabilir uyarısı-
    Kuşbakışı olan ve yakınlaşan çekimlerde, Nick'in yazı yazdığı sahnelerde-zaten film onun yazması üzerine bize aktarılıyor-, parti verilen sahnelerde-çokça var-, araba kullandıkları sahnelerde-yine çokça var ve filmin önemli bir kısmını oluşturuyor-, çiçeklerle odanın donatıldığı sahnede, flashbacklerin birçoğunda, yüksek yerlerde(çatıdaki restoran gibi), körfezi gösterirken... bunlar gerçeklik katan sahnelerden şu an aklıma gelenler. Diğer sahnelerde tam 3 boyut olmasa bile derinlik katıyor. Benim hoşuma gitti ama 3 boyut için renklerden ve parlaklıktan fedakarlık yapmak gerekiyor, bunu hesaba katınca olmasa da olurdu diyorum. Hatta normal versiyonunu bulursam tekrar izlerim, ama 3 boyutlu izlediğim için pişman değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crimson Knight -- 18 Mayıs 2013; 22:00:39 >
  • Öncelikle 3D olayına takılmamak gerek.İlerleyen zamanlarda tüm filmlerin standart olarak 3D olarak vizyona gireceğini düşünüyorum.Bu filmde 3D yi tam manasıyla yaşayamadık, öyle bi sahne yoktu ne yazık ki.Aklıma ilk gelen, hani şu havayi fişek olayı bari beyler kaçın üstünüze geliyo tarzında geyik muhabbeti yaptırsaydı keşke.Neyse bu 3D olayına pek takılmıyorum gerçi bazıları 3D izleyince fazla ücret ödemiş olabilirler onlar haklılar ben Xpand 3D yi 5 liraya izledim

Ben müzikleri gayet yerinde ve başarılı buldum, filmi ayrı müzikleri ayrı güzeldi.Yalnız filmin konusunun tam olarak bu olduğunu bilmiyodum.Leonardoyu görünce konusuna bakmadan gitmişiz iyimi :D Dram ve romantik türündeymiş meğersem ve sinemada tek başına izleyen bi ben vardım.Neyse arada böyle filmleride izlemek gerek oldukça keyifliydi ve güzeldi.

Gatsby'e gelen gizemli telefonların sırrı neydi tam olarak?Bu telefonlar ardından Nick ile berbere gidip gizli mekana girmeleri felan, işler bi anda değişecek ayrı bi olay bizi bekliyor sandım ama yanılmışım.Hepsi Gatsby ile Daisy'nin buluşması içinmiş Adam onca partiyi Daisy olurda birgün gelir diye düzenliyomuş, bu ne sevgiymiş böyle ama ne yazık ki umduğunu bulamadı.Orada çok üzüldüm ya.Filmin sonlarında Nick Daisy ve Tom için umursamaz insanlar dedi ya harbiden doğru söyledin Nick dedim.Daisy'nin 5 yıl boyunca Tomu hiç sevmemiş olabilmesini düşünmek de doğru olur mu?Gerçi Gatsby 5 yıl boyunca onu unutmamış ve olurda gelir ya diye partiler düzenlemişken Daisy'nin Tom'u hiç sevmemiş olabilmesi de muhtemel.Bütün olayların Nick'in ağzından anlatılmış olması güzel olmuş.
    Sinemada izlemesenizde olur diyebileceğim bi filmdi.3D olarak çıktı ama bi espiris yok malesef.Dram ve romantik türünde film severler kesinlikle izlemeli diyorum şiddetle tavsiye ediyorum.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.