Şimdi Ara

The Hunger Games (2012) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
305
Cevap
1
Favori
13.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merak ediyorum filmi. Seriyi okudum, bakalım beklentilerimi karşılayacak mı.
  • Oldukça kötü bir "Battle Royale" kopyası olmuş.
  • Bugün filme gittim ve;

13. mıntıka hakkında bilgi verilmedi. Halbuki romanda isyanı başlatanlar 13. mıntıka idi. Şu göğsüne taktığı rozet romanda epey anlatılmıştı. Fakat filmde o kadar üstünde durulmadı. Şu ölen zenci kızın yanına çiçekleri bırakırken şarkı söylerdi romanda, ve alaycı kuşlarda o şarkıya eşlik ederdi. Romanı okuduğum zaman çok etkilenmiştim bu sahnede. Aynısını olmasını dilerdim, fakat yok. 12. mıntıkada sanki açlık yok gibiydi, açlık o kadarda hissedilmedi. Sadece 1 sahne gördüm o kadar. Daha epey sallanmış sahneler var. Gerçekten beğenmedim. Hayal kırıklığına uğradım desem daha doğru olur.
  • filme dün gece gittim söyleyebilecegim tek şey var beklentiniz yüksek olmasın
    rezalet bi filmdi

2.5 saatlik filmin 1.5 saati oyunlara hazırlık geri kalan 1 saati oyunlar la geçti
    oyunlara gelene kadar güzel işlendi hikaye ama oyunlar tam bir rezaletti gerçekten

Eksikler

ulan arkadaş katniss suyu bulana kadar 2 gün geçiyor kitapda filmde bir bakıyorsunuz oyunlar başlıyor çat 10 saniye sonra bizim katniss göl kenarında su içiyor, herşey çok çabuk ilerliyor bi bakıyorsunuz yangın çıkıyor bi bakıyorsunuz peata karşı tarafa geçiyor. mutant sahneleri atlanmış, rue nun ölümüne önem verilmemiş (ki kitapta çok sarsmıştı beni), 11. mıntıkanın yolladıgı ekmek sahnesi yok, rue öldükten sonra 11.mıntıkanın karışması çok saçma o sahne 2. kitapta başka nedenlerden oluyor, katnissin kulagından kan geldigi kulagının sagır oldugu sahne yok,katnissin babasıyla olan yakınlıgına değinilmemiş beraber söyledikleri şarkı gölde yaşadıkları hiç bişey yok hepsi atlanmış (babasının öldüğünü bile kitabını okumadıysanız idrak edemiyorsunuz)..
    sinirden aklıma bişey gelmiyor geldikçe ekliyecegim

Bu olmuş dediklerim

Oyunların öncesini bi kaç detay hariç iyi işlemişler onun harici bu olmuş dediğim bişey yok !

Kitabı çok sevenlerdenseniz filme gitmeyin !

notum 4/10

• quote:

Orijinalden alıntı: lasts0ul

filme dün gece gittim söyleyebilecegim tek şey var beklentiniz yüksek olmasın
    rezalet bi filmdi

2.5 saatlik filmin 1.5 saati oyunlara hazırlık geri kalan 1 saati oyunlar la geçti
    oyunlara gelene kadar güzel işlendi hikaye ama oyunlar tam bir rezaletti gerçekten

Eksikler

ulan arkadaş katniss suyu bulana kadar 2 gün geçiyor kitapda filmde bir bakıyorsunuz oyunlar başlıyor çat 10 saniye sonra bizim katniss göl kenarında su içiyor, herşey çok çabuk ilerliyor bi bakıyorsunuz yangın çıkıyor bi bakıyorsunuz peata karşı tarafa geçiyor. mutant sahneleri atlanmış, rue nun ölümüne önem verilmemiş (ki kitapta çok sarsmıştı beni), 11. mıntıkanın yolladıgı ekmek sahnesi yok, rue öldükten sonra 11.mıntıkanın karışması çok saçma o sahne 2. kitapta başka nedenlerden oluyor, katnissin kulagından kan geldigi kulagının sagır oldugu sahne yok,katnissin babasıyla olan yakınlıgına değinilmemiş beraber söyledikleri şarkı gölde yaşadıkları hiç bişey yok hepsi atlanmış (babasının öldüğünü bile kitabını okumadıysanız idrak edemiyorsunuz)..
    sinirden aklıma bişey gelmiyor geldikçe ekliyecegim

Bu olmuş dediklerim

Oyunların öncesini bi kaç detay hariç iyi işlemişler onun harici bu olmuş dediğim bişey yok !

Kitabı çok sevenlerdenseniz filme gitmeyin !

notum 4/10

dediklerin eksikse gitmeye değmez onlar önemli ayrıntı bence beklentim yüksekti benimde ama yorumlar tersini işaret ediyo

• Battle Royale kitabının ve filminin çok benzeri... Yazar resmen çalmış japon filminin ve kitabının konusu ve kitap+film yapmış...

Film olarak 5/10, neden ise;

- Aksiyonlarda (kavga, dövüş, koşmalar vs) kamerayı sürekli sallamaları aslında aksiyonun ne kadar kötü olduğunu gösteriyor,
    - Kitaba yakın yapmak için saçma sapan bir sürü sahne izlettiler (Yok zenci kız ölünce çicek bırakması, anlam getirilemeyen sonuçsuz ayaklanmalar, arka plandaki kopuk konunun getirdiği saçma sapan bir sürü sahne)
    - Dialoglar kitabı okumamış birisi için çok kopuktu... (Rozet sahneleri vs)

Ayrıca filmin Battle Royale filminin temel konu olarak aynı olmasından dolayı iyice gözümden düştü, yapılan bir başka esere tamamen saygısızlık olmuş, üstüne Battle Royale birçok ülkede vahşetinden dolayı yasak, sanki Hunger Games'te çocuklar birbirini öldürmüyor? PG-13 almış bi de...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Kitaplarını okumayan biri olarak, sizce ilk önce kitapları mı okumalıyım, yoksa filmi mi izliyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PessCorpse

Kitaplarını okumayan biri olarak, sizce ilk önce kitapları mı okumalıyım, yoksa filmi mi izliyim?

kitapları okuyun zaten ilk kitap 2 günde biter
  • bunun anca dizisi izlenir
    o da yok
  • Göstere göstere çalmak bu sanıyorum! Yani şu kitabı Türkiye'de biri yazmış olsa, çalıntı diye yerden yere vurulur, üstüne de yaratıcılık sıfır damgası yerdi.
  • Çok beğendim. Kitabı okuyanlarında okumayanlarinda gitmesi gerek. Kitaptan kesilen sahnelerin neden kesildiği cok bariz. 384 sayfalık kitabı filme aktarmak kolay degil. Kitabı okumayanlar sıkılabilir o sahnelerde. Zaten kitapta katniss'in ağızından anlatılıyor. Dövüş sahnelerinde kamera amatörlüğü var. Film esnasında güldüm de ürktüm de heyecanlandim da sevindimde... İnşallah twilight'ın tahtını indirir. Bambaşka bir film. Tek ortak yönü filme gidenlerin %90'ninin kız olmasi ikinci filmini merakla bekliyorum. Ben söyleyeyim; film twilight'ı geçecek ve ikincisi 3D olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • film çok kötüydü izlediğime pişman oldum hareketli sahnelerden hiçbişey anlamadım kamera sürekli sallanıyodu sıkıcı ve basitti
  • anaaa
    katnis, Winter's Bone daki Ree imiş yavv.. diyom ben bunu kime benzetiyorum :)
    Jodelle Ferland'da giderdi katnis rolüne
    ayrıca peta oturmamış, daha bi sarı kafa birini bekledim
    Merlin'deki Bradley James -arthur- daha uygun düşerdim zannımca
  • Filmi izledim salon kız kayniyordu her neyse fragman filmden cok daha iyiydi film vasatti. Kitabini okumadigim icin bir sey sorucam teknoloji cok ust seviyedeydi ve arenada yay kilicla savastilar. O yaslardaki cocuklarin gonderilmesi cok sacma silah konusunda da nede olsa capitol zengin tabanca niye verilmesin onu gectim muhafizlarda yoktu . Film cok uzamis canim sıkıldı. Falan filan zaman kaybi .
  • Haymitch'i zenci olarak düşünmüştüm nedense, bu karakter hiç uymadı. Peeta düşündüğüme çok yakın. Yarın izleyeceğim filmi, umarım güzel sahneleri atlamamışlardır; gerçi çoğu kişi beğenmemiş ama..
  • Haymitch için beslemedeki kızın babasını oynayan herifi koysalar daha iyi olurdu.

Ayrıca Suzanna Collins in diğer serisini de tavsiye ederim okuyun. O da buna benzer sıyrık bir senaryoya sahip, yaratıkların bol olduğu garip bir seri.
  • Sinema kız çocuğu doluydu :)
  • oyuncular cük oturmuş bence.
  • Oyunlar başlayana kadar iyiydi sonra film sıkmaya başladı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ne45zmnkakuluzrs

Çok beğendim. Kitabı okuyanlarında okumayanlarinda gitmesi gerek. Kitaptan kesilen sahnelerin neden kesildiği cok bariz. 384 sayfalık kitabı filme aktarmak kolay degil. Kitabı okumayanlar sıkılabilir o sahnelerde. Zaten kitapta katniss'in ağızından anlatılıyor. Dövüş sahnelerinde kamera amatörlüğü var. Film esnasında güldüm de ürktüm de heyecanlandim da sevindimde... İnşallah twilight'ın tahtını indirir. Bambaşka bir film. Tek ortak yönü filme gidenlerin %90'ninin kız olmasi ikinci filmini merakla bekliyorum. Ben söyleyeyim; film twilight'ı geçecek ve ikincisi 3D olacak.

kesilecek onca sahne varken oyunlarımı kesiyor adamlar ?

2 buçuk saatlik filmin 1.5 saatini fasa fisoya ayırıyorsun, oyunlardan tonla sahne kesincede bilmem kaç sayfalık kitabın hepsini kitap yapamayız oluyor bi git işine ya

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.