Hocam küçük bir düzeltme, Tibet ve Tenzin 3. oyun Drake's Deception da değil 2. oyun Among Thieves de işleniyor hikaye olarak. |
THE LAST OF US: PART II | ANA KONU | TÜM ZAMANLARIN EN ÇOK ÖDÜL ALAN OYUNU (1228. sayfa)
-
-
eyvallah kardeşim. bilgiyi UNCARTED 2 olarak düzelttim hemen.
UNCHARTED serisinin tüm oyunlarını, hikayelerini, karakterlerini ezbere biliyorum ama yapmışız bir hata.
teşekkürler uyarın için.
-
ELLIE'NİN HİKAYESİ NASIL DEVAM EDECEK? çok güzel bir soru kardeşim.
Açıkçası ben de büyük bir merakla bekliyorum ve gerçeği söylemek gerekirse bir yüzüm ekşimiş bir şekilde bekliyorum.
Yani NEIL DRUCKMANN ve ekibi nasıl bir hikaye yazabilir de beni şaşırtabilir diye kafamın içinde büyük bir soru işareti var diyebilirim.
Çünkü PART 2 de ortalığı biraz karıştırdılar ve hikayenin büyüsünü bozdular gibi geldi bana.
Bence hepimizin tahmin ettiği gibi 3. oyunda mutlaka ABBY olacaktır.
PART 2 de damdan düşer gibi hayatımıza soktukları, uğruna JOEL i bile tek seferde harcadıkları ABBY 3. oyunda mutlaka olur diye düşünüyorum.
Olmayacaksa neden JOEL'i harcadınız, neden oyunun yarısını ABBY ile oynattınız diye ana avrat söveriz herhalde cümleten.
Peki olacaksa nasıl olacak? ELLIE ile ABBY kanka olacaksa yine söverim, açık söyleyeyim.
Düşman olacaklarsa neden 2. oyunda birbirinizin işini bitirmediniz de 3. oyunda yeniden kafanıza esti derim yine söverim.
Kısacası şuanda "nasıl bir senaryo olur da beni şaşırtır, durumu kabullenir ve vay be demek bunun içinmiş derim" modundayım.
Bence ilk oyun şaheserdi.
İkinci oyunca madem JOEL ü harcadınız (ki takdir ettiğim şekilde cesur bir karardı) o zaman ELLIE ve TOMMY ile oynamalıydık.
Madem bize zayıf çevik bir karakterin yanında güçlü ve baba bir karakter lazım, o zaman ELLIE ile birlikte TOMMY ile oynamalıydık.
Böylelikle JOEL konusunu 3. oyuna taşıyabilir, ELLIE ve TOMMY arasında bol bol JOEL muhabbeti yaparak yer yer flashbackler sayesinde JOEL ile de oynayıp tekrardan mutlu olabilirdik.
Şimdi ne olacak? JESS öldü. DINA gitti. TOMMY kötürüm kaldı. Savaşacak mecali yok. Biz ELLIE ile oynayacağımıza göre ABBY ne olacak? ABBY ile oturup JOEL'ümü konuşacağız (şaka gibi)
Tarihi bir fırsatı teptiler bence. JOEL'ün ölmesine lafım yok. Dediğim gibi; müthiş radikal bir karardı.
PART 2 de ELLIE ye TOMMY eşlik edecekti. Gerekirlerse ABBY ve ekibini talan edecekler, belki sonunda ABBY e hayat dersi verip, affedip geri döneceklerdi.
PART 3 de de finale ELLIE + TOMMY ikilisi ile gidecektik ve gerekirse TOMMY de kendini feda edecekti ve ELLIE insanlığın aşısı olacak ve haliyle ELLIE de ölecekti.
Kısacası JOEL + ELLIE + TOMMY hafızalara kazınacaktı. Üçü de ölmüş ama insanlık kurtulmuş olacaktı. Ama gel gelelim içine ettiler, tadını tuzunu kaçırdılar gibi geliyor efsanenin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KUMANDANASKER -- 10 Ocak 2022; 16:31:34 >
-
Hocam selamlar, Neil Druckmann bize bir intikam hikayesi sundu. Bu hikaye babalarını kaybetmiş iki genç kızın öfkesi ve intikamı. Ellie bu intikamı almak zorundaydı. Çünkü bu Joel, tüm ülkeyi beraber aşmış, bir çok kez birbirlerinin hayatlarını kurtardılar. Joel için Ellie onun kızı gibiyse, Ellie için de Joel bir babaydi. Tabi ki intikamı alınacaktı. Abby'ye gelelim, oda babasının intikamını aldı. biz o anı yaşadığımızda neden lan neden diye sorduk :) Abby'ye geçene kadar nefret ve intikam duygusu tavan yapmıştı. Daha sonra yapimci bize birde onun gözünden bakmamızı istedi olaya. Babanız ölmüş, kendini insanlığı kurtamaya adamış bir baba bunu yapabilecek tek kişi. Ve öyle normal baba kız ilişkisi de değil. Birbirlerine en az Joel ve Ellie kadar hatta onlardan daha fazla bağlı bir baba kız. Abby ise kendi intikamını aldı. Ama oynarken özellikle Lew ile olan yolculuklarında Abby'yi Ellie ye çok benzettim. Oda babasını, tüm arkadaşlarını kaybetti. Sizinde dediğiniz gibi Joel için radikal bir karardı. Ama bence doğru bir karardı, Joel Ellie'yi kurtarmak için başına gelecek onca şeyi göze almıştı zaten. Ilk oyunun önerdiği Sevgi ve Sadakat iken, bu hikaye bizlere nefret ve intikamı yaşattı. Oyunun finalinde Ellie'nin yaptığı, Abby'yi 3. kısımda göreceğiz hatta yine kontrol edeceğiz anlamına geliyor diye düşünüyorum. Hem Joel hem Dina'yi kaybetti Ellie. Bence bu kısımda aradan 10 yıl geçmiş, Dina ölmüş Ellie'nin JJ ile bir yolculuğa çıkmasını ve yolculukta Abby ve Lew ile karşılaşmasını konu alabilir. Daha dramatik olay ise ikisinin de hayatta değer verdikleri son kişileride kaybetmeleri olur. Bu yaşanırsa ikili bir araya gelip bir final yolculuğuna çıkabilirler. Tüm insanlık ve gelecek adına.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unchartedx -- 10 Ocak 2022; 16:58:9 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Eğer ilk oyunda Abby ile babasını kontrol etseydik bu seferde 2. oyunda bıçağın diğer yüzünü gösterdikleri Joel ve Ellie karakterleri bize kötü gelecekti ve onlara nefret besleyecektik.
Part II'de hem intikamını almış bir kişi, hem de intikamını alacak bir kişiyle oynuyoruz, oyun bize her şeyi gösteriyor ve kilit nokta gördükleri kabuslar, Ellie ile Abby birbirlerine çok fazla benzeyen, başka bir şekilde karşılaşsalar dost olacak karakterler, ama bu hayat onları babalarından dolayı karşı karşıya getiriyor.
Abby Joel'u öldürmekten pişman oldu, Ellie'de pişman olacağı şeyden son anda döndü, belki intikam döngüsünü ve bu fiziksel ve psikolojik şiddeti durdurmak istedi, belki de intikamın boş bir şey olduğunu anlayıp Joel'un ölümünü kabullenmesi gerektiğini kavradı, belki de her ikisi, ki bana sorarsanız her ikisi de Abby'i oracıkta öldürmemesine sebep.
Şöyle de bir gerçek var, Ellie Abby'den daha acımasız, Abby Dina'yı öldürecekken Ellie, "Onun bu işle bir ilgisi yok" diyor, araya Lev giriyor ve Ellie'de, Dina'da, JJ'de hayatta kalıyor, oyunun sonunda da yine Abby Ellie'ye yalvarıyor, "Dövüşmek istemiyorum" diyor, Ellie kendilerini kurtarmaya sebep olan Lev'in boğazına bıçak dayayarak Abby'i tehdit ediyor ve Abby Ellie'nin ona bir zamanlar Dina için yalvardığı gibi, "Onun bu işle bir ilgisi yok yapma" diyor, Ellie'de, "Onu bu işe sen soktun" diyerek hiç alttan almayarak Abby'i dövüşmeye zorluyor, burada da bir gönderme var repliklere kadar aynı. Sonuç olarak Abby olgun bir karakter, Joel candı da, Abby'nin babası ve dostları patlıcan mıydı? Değildi, özellikle dağ evinde Ellie'yi 2 - 3 kişiye karşı savunan, kendi idealleri olan oyunun en iyi yazılmış yan karakterlerinde başı çeken Owen'ın ölmesi beni üzmüştür, ölmeden saniyeler önce eşinin ve çocuğunun öldüğünün farkına varması da ayrıca koymuştur. Joel canımız içimiz ilk oyunda onla bağ kurmuşuz hikayesine yaşamına tanıklık etmişiz fakat Abby ve dostlarına da kötü insanlar diyemeyiz. Part II'yi zaten cesur ve şaheser kılan bu durumdur, yürek sızlatır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Press a Key -- 10 Ocak 2022; 18:37:21 >
-
"Joel için Ellie onun kızı gibiyse, Ellie için de Joel bir babaydi. Tabi ki intikamı alınacaktı."
Bu cümlene hitaben yazıyorum kardeşim.
Tabi ki intikamı alınacaktı derken?? :) İntikamını alabildi mi ELLIE? Ne yazık ki hayır.
ABBY'nin yaptıkları yanına kâr kaldı resmen. Hem JOEL'ü bir güzel katletti. Üstüne üstlük oyun sonunda sittin sene kurtulamayacağı bir ölüm bekleyişinden ELLIE sayesinde kurtuldu.
Üstüne üstlük kayığa bindi gitti canlı canlı.
Şimdi diyebilirsin ki; ABBY de büyük kayıplar verdi. Arkadaşları öldü.
OVEN öldü. En delikanlısı da OVEN'dı. Adam bir kere dürüst ve adaletliydi. ABBY'nin hırsı yüzünden canından oldu. Ki tüm çeteyi sağduyuya çağıran, ELLIE'nin ölmesine izin vermeyen biriydi.
MEL öldü. ABBY de çok üzülmüştür eminim. MEL bizim OVEN'ı elinden alan kız değil miydi? ABBY zaten OVEN aşkıyla yanıp tutuşuyor. MEL'i mi düşünecek? :)
Diğer ölenler zaten şerefsizin tekiydi. Onlar ABBY için bir kayıp değil.
PART 2 bana göre ELLIE'nin ABBY'e göre daha büyük kayıp verdiği, intikamını da alamadığı, kayıpla başlayıp hiç bir şey elde edemeden bitirdiği bir hikayedir. Bir de parmakları da gitti son dakikada. Kayıp üstüne kayıp yani.
ABBY en azından intikamını aldı. JOEL ü bir güzel katletti. Bir de ölüme terk edildiği bir yerde ELLIE tarafından kurtarıldı ve kayığa bindi ve gitti.
LAST OF US = ELLIE + JOEL dür.
PART 2 de ne yazık ki JOEL'ü kaybettik, ELLIE de hiç bir intikam alamadan tek başına JOEL'süz kaldı. Üstüne JESS öldü. DINA gitti. TOMMY sakat kaldı.
PART 2 nin benim için tek olumsuz yanı ABBY diye bir karakteri 3. oyuna hazırlarken izlenilen yanlış politikaydı. ELLIE yi bu kadar berbat bir duruma sokmanın, ABBY i bu kadar kazançlı çıkarmanın manası yoktu.
Öldürdün JOEL'ü anladık. Bari geriye TOMMY i sağlam bırak. ABBY den de ibretlik bir intikam al. Yani ilaha öldürmek zorunda değilsin ABBY i. Sağlam bir manevi intikam al sonra bırak gitsin. PART 3 e taşıma yani.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KUMANDANASKER -- 10 Ocak 2022; 17:52:35 >
-
Hocam konuştukça oynamak geliyor içimden olaylara farklı gözle bakmayı sağlıyor yeniden başlamak. Bana oyuna 4. kez başlatmak üzeresiniz)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Şuan THE LAST OF US ilk oyunu oynuyorum PS4 PRO da.
Ve GERÇEKÇİ modda oynuyorum yine her zaman ki gib :)
ELLIE'nin JOEL'e ilaç götürdüğü, onu iyileştirmeye çalıştığı ama peşine takılan DAVID'in adamlarını görünce atını atlayıp adamları JOEL ü bulmasınlar diye uzaklaştığı bölümdeyim.
Atımı vurdular, beni düşürdüler. Şimdi tek tek hepsini avlıyorum.
THE LAST OF US efsanesini oynamak isteyen herkesi bir daha bekleriz :)
-
O heyecanları part 2 de hiç alamadım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ödül sayısı 315'den 317'ye yükseldi.
Oyun 2020'de çıkmasına rağmen hala ödül alıyor alması sevindirici. Buda oyunun kalitesini ve çıtasını daha da yükseltiyor. ND Part III yada PartIV ile hikayesini ve kurgusunu iyice genişletebilir. Ellerinde ki bu Post-Apokaliptik dünyasını karakterlerin derinliği ile damga vurmaya devam edebilir.
Oyunun geçtiği yerler daha da artacaktır. Farklı şehir/lerde geçebilir. PS5'in gücünü iyi de kullanacağını düşünürsek. Bizleri kim bilir neler bekliyor olacak. :)
-
Benim için dünyanın en iyi oyun serisi. Bu evrenin ve hikayenin daha da genişlemesi çok güzel olacaktır, Ellie'nin geride kalan yaşamından kurtulup olaylardan belki 10 - 15 yıl sonra nerelerde neler yapacağını görebilmek ve deneyim etmek mükemmel olacaktır.
Aynen hocam benden bundan bahsediyorum. Oyunun öyle genişleme potansiyeli var ki bu seviyeyi farklı boyutlara götürebilecek yazarları ve yönetmenleri de mevcut. Olayların neye sirayet edeceğini nerelere sıçrayacağını bizler bile bilmiyorken. Bu kadar bilinmezlik ile güzel konular çıkabileceğini düşünüyorum.
Hali hazırda dizi bile çekiliyorken sadece 2 Sezonluk bir dizi olmayacağı önü açık bir dizi olacağı da aşikar. Bu da bize oyunun belki uzun soluklu olacağını da gösterebilir. :)
-
Dizi yapımı çok iyi oldu diye düşünüyorum bu şekilde The Witcher örneği gibi diziyle beraber oyunun oyuncu sayısı yeniden yükselişe geçecek ve yapımcının hoşuna gidecektir. Hem dizi hem oyunu bir arada yürütürlerse uzun yıllar bu EFSANE seriye zevkle devam ederiz.
netflix ile hbo yapımı arasında dağlar kadar fark var
witcher dizisi fazla kurgulanmış gibi gerçekçi gelmiyor izlerken :/
karekterleri de fena değil sorsalar bütün parayı supermene yatırmışlar tutarsızlık bol dizide oyununa da heveslenemedim
last of us ise asla witcher dizisi gibi olmayacak olmamalı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M0meNtS -- 11 Ocak 2022; 19:47:51 >
Hocam ben aslında dizinin oyuna yaptığı katkıdan bahsettim. Zaten bütün dünyada popüler bir oyun serisi The last of us ama bence diziyle beraber oyunları yeniden gündeme gelecek ve haliyle yapımcının hoşuna gidecektir. Bu şekilde hem diziyi hem oyunu uzun yıllar devam ettirebilirler.
bakalım oyunu oynatacak kadar gaza gelebilecek miyiz dizide
witcher gibi olmasın da
HBO dizisi olacağı için umutluyum. Netflix artık seri imalathane gibi oldu. Baş rollerdeki kişiler de sağlam.
Witcher'ın ilk sezon çok kötüydü 1 yıla yayarak bitirdim resmen aklıma geldikçe izledim yarım yamalak. Ama 2.sezon sevdim nedense Ciri'nin Geralt'ın yanında olması, Kaer morhen'e gitmeleri fln Wild Hunt sinyallerinin verilmesi biraz daha sevdirdi beni 2.sezona karşı 1 haftada bitirdim 2.sezonu.
-
ben de animeyi daha çok beğendim.
diziler içinde en çok beklediğim last of us ve yüzüklerin efendisi. yüzüklerin efendisini amazon yapıyor bütçe büyük ama ortaya ne çıkacağı belli değil
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Oyunlarla alakası olmayan veya az olan insanlara tanıtım açısından dizi veya filmler oldukça yararlı oluyorlar. Haklısınız söylediklerinizde. Yalnız Naughty Dog yeni bir TLoU oyununu 10-15 yıldan önce yapmaz gibime geliyor. Yeni IP yapıyorlarmış hatta şu sıralarda sanırım. 3-4 yıl kafadan bu yeni IP'ye gider muhtemelen.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Neil Druckmann açıklamasında 3. Oyun için Hikaye taslağı hazır dedi. Zekasına ve yaptığı işlere çok güvendiğim isim sektörde en iyisi diyebiliriz bu yüzden bizlere yine en iyi hikayeyi sunmak istiyecektir buda uzun bir zaman alacak demek. Arada yeni bir IP çalışması olmasaydı tabi oyunun çıkışı çok daha erken olabilirdi. Belki de 2 projeyi aynı anda yürütebilirler bu tecrübeleri ve imkanları var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unchartedx -- 13 Ocak 2022; 21:18:25 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X