The Last Of Us Remake, PART 2 Functions bunlar halihazirda geliştiriliyor. Büyük bir ihtimalle 2022 sonuna kadar bu iki proje cikis yapar. Bundan sonra yeni IP icin calisacaklar. Neslin sonunda PART III goruruz büyük ihtimalle. |
THE LAST OF US: PART II | ANA KONU | TÜM ZAMANLARIN EN ÇOK ÖDÜL ALAN OYUNU (1229. sayfa)
-
-
Bakalım hocam uzun süreceği belli
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben 2025 gibi bekliyorum Taslak ve hikaye hazır böyle bir oyun bekletilmez
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam 2025 mümkün bir tarih olabilirdi, yeni bir IP çalışmasıda olunca bu süre biraz daha uzayabilir diye düşünüyorum.
Son çıkan habere göre birden fazla oyun üzerinde çalışıyor deniyor. Firma için
Evet hocam ayrıca arada ilk oyunun remake yapımıda var. Aslında Naughty Dog büyük bir firma bütün projeleri aynı anda yürütebilirler arkasında Sony var ve beklenenden daha erken de gelebilir oyunlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unchartedx -- 15 Ocak 2022; 19:1:20 >
Dizisi ne zaman çıkıyordu arkadaşlar?
Bella Ramsey 2022'de gelecek demişte ben sanmıyorum, daha çekimler bitmemiş bile oyuncu kadrosuna yeni kişiler katılmaya devam ediyor, çekimi, montajı, kurgusu, planlaması derken 2023'ten önce yayınlanmaz gibi.
3. Oyunun senaryosu bence bariz
Spoiler
Abby denen hiyar ates boceklerini toplayip ellienin peşine düşecek aşı yapabilmek için kesin baska yapabilen doktorlar vardır falan filan buradan yururler
2. Oyunu oldukca basarisiz buldum senaryo olarak rdr2 gibi bir efsaneden sonra zerre kadar haz etmedim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Joel gibi adama neler cektirdi salak
Kadınlarda boyle degisik huylar ve kiymet bilmemezlik cok yaygin
Ben 2. Oyunu direkt unutacagim olmamis gibi yapacagim senaryosu cok gereksiz dramatik
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Bu yazdıklarından da ABBY e karşı büyük bir beğeni içerisinde olduğunu anladım kardeşim :) Saygı duyarım.
Ama bugün THE LAST OF US hayranlarına sorsan %99.9 şu yanıtı alacağından eminim.
LAST OF US = ELLIE + JOEL dür. Aslında oyuna ilk JOEL ile başlamış olsak da bu serinin ana karakteri ELLIE dir.
Çünkü koskoca oyunda bir salgın işleniyor ve salgına karşılık hayatta kalma mücadelesi veriliyor.
ELLIE nin sahibi olduğu bağışıklık da onu her karakterden bir adım öne çıkartıyor.
Ben hala ABBY denen karakterin oyuna böylesine bodoslama entegre edilmesine "tavırlıyım".
Bakın JOEL in ölmesine lafım yok. Her yazımda dediğimi tekrar yineliyorum. JOEL gibi karakterin böylesine ani bir şekilde harcanması oyun dünyası için çok büyük bir karardır, büyük cesarettir.
Bu konuda başta NEIL DRUCKMANN olarak tüm senaryo ekibini tebrik ederim. Hepimizi dumur etmeyi başardılar.
Hatta bunun sebebini güzel bir ayrıntı ile geçmişe bağlamaları, ABBY denen karaktere de bu şekilde can vermeleri alışılagelmişin dışında oldu.
Ama ben 3. oyunda olası bir ELLIE + ABBY yakınlaşmasına karşıyım. Aralarında hele bir de kankalık olacaksa ağıza alınmayacak küfürler ederim yani.
JOEL'i katleden ABBY ile bizim ELLIE yan yana gelecekse PART III gelmesin daha iyi.
Şöyle düşünün.
Birinci oyunda öz kızının yerine koyduğu ELLIE'yi kurtarmak isteyen, ameliyathaneye girince kendine "NEŞTER ÇEKEN" doktoru vuran, kızı kurtaran JOEL mü?
Yoksa ikinci oyunda elalemin adamı olduğu halde canını tehlikeye atan, kendisini onca enfeksiyonlunun elinden kurtaran, kendi çöplüğüne davet ettiği ve silahsız olduğu halde arkadan "POMPALI İLE SALDIRIP" + "İŞKENCE EDE EDE öldüren ABBY mi? Hangisi daha çok içinize siniyor? Hangisi gönüllerde kocaman bir yeri hak ediyor?
Ki JOEL bir bedel ödedi. Hem de canıyla ödedi.
Peki ABBY ne ödedi? Kendini kurtaran adamı işkenceyle öldürdü. Gitti çoluk çocuk sahibi OVEN ile çatır çatır zina yaptı. Yetmedi JESSE'nin kafasını patlattı.
Yetmedi TOMMY'i kötürüm bıraktı. Az kalsın DINA'nın da gırtlağını kesiyordu. Sonunda ne oldu? Birde ELLIE tarafından kurtarıldı ve bindi kayığa gitti. Oh ne güzel memleket.
Keşke TOMMY kötürüm kalmasaydı.
PART III de en azından ELLIE + TOMMY ile sonuca gideriz diye umut ederdim. Fakat şuan umudum kalmadı.
Bir önceki yazımda da dediğim gibi... Bakalım NEIL baba ne yapacak da benim gibi düşünenleri şaşırtacak. Bakalım ne oyundu be dedirtebilecek mi duygularını allak bullak ettikleri THE LAST OF US severlere.
Şöyle olsa kabulümdü.
İkinci oyunda ABBY ve bir de abisi olsaydı. ABBY aynı ABBY ama abisi daha psikopat olsaydı. OVEN yine ABBY ile eski aşık olsaydı ve abisinin de kankası olsaydı.
JOEL'ü öldüren ABBY nin abisi olsaydı. Hikayenin sonunda TOMMY ve ABBY iki kardeşi kovalasaydı. Abisi ibretlik bir şekilde ölseydi ama ABBY bizimkilerce affedilseydi tamam derdim.
Sonuçta JOEL ü abisi katletti, ABBY yapmadı derdim. ELLIE + ABBY kadınlık duyguları ile hareket ettiler derdim. İşte o zaman ABBY i bizim ekibe PART III de katabilirdik derdim.
Ama an itibariyle diyemiyorum. İşkenceci, zinacı, katliamcı, milletin kafasını dağıtan, gırtlağını kesmeye kalkan, parmaklarını ısırıp koparan ve oyunun sonunda binip sandala gidebilecek kadar torpil geçilen bir karakter ile ELLIE yi yan yana inşallah getirmezler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KUMANDANASKER -- 17 Ocak 2022; 14:48:7 >
-
Tam aksine last of us 1in de 2nin de hikayesi klise zaten 3unki de klise olacaktir
Carpici olan anlatım bu oyunlarda
Beni az çok yazılarımdan biliyorsun abi, Joel'un, Ellie'nin hayranıyım, kısacası büyük bir Last of Us fanıyım, her repliğinden her sekansına oyundaki saliseler dahi şu an zihnimde, o kadar fazla oynadım ki bırak ara sahneleri, alt yazısız oynasam normal düşmanların oyun içinde konuştukları diyalogları bile ezbere bilirim.
Dediğin gibi Joel ile oynasakta her zaman ana odak Ellie'ydi, 2. oyunda da ana odak Abby'nin üzerinden, yani yeni bir oynanabilir düşman üzerinden Ellie'nin pişmanlığı ve Joel'a olan sevgisinin işlenmesidir, yine mesele Ellie'dir yani.
Bende dahil hiç kimsenin bu karakterleri Neil Druckmann kadar da sevdiğini sanmıyorum, kendisi de böyle diyordu bu karakterler benim elimden çıktı, Joel'u öldürme kararı kolay değildi demişti, ilk oyunda bir efsaneyi bizlerle buluşturan bu dahi kişi Part III'te de yine güzel bir hikaye yapacaktır.
Abby'i neden seviyorum, çünkü Ellie'yi kurtardı, Ellie gibi, Joel gibi gözü dönerek hareket etseydi ne Tommy kalırdı, ne Ellie, ne Dina, Abby gerçekten iyi bir karakter olduğu için seviyorum ben.
Abby'nin Lev ve Yara'ya yardım etmesi, kendisini Joel'u öldürdükten sonra daha da karamsar hale getirip, "Ben gerçekten kötü bir insan mıyım? İntikam isteyen birisiydim ama ne ara bu kadar canileştim" tarzı düşünceleri beyninde dönüp dolaştırmasıdır, Joel'u öldürmekten pişman olduğunu söylemesine alenen gerek yok çünkü zaten görüyoruz, Naughty Dog özellikle Last of Us serisinde karakterleri her şeyleri ile dışa vurmadı vurmaz, Ellie'nin mesela tam anlamıyla sonda niye Abby'i bıraktığını biliyor muyuz? Bilmiyoruz, bu ve daha onlarca sahne bu şekilde işte, Abby pişman olmuş ve yalnız bir karakter, hayattaki tek kişi babasıydı ama babasını öldürdüler, Owen sevgilisiydi fakat sırf bu trajediden dolayı onunla veya başka biriyle ilişki yaşayamadı, yani Mel falan hikaye, Owen ile Abby sevgiliydi, ama Ellie ona da yazık etti, Abby'nin hayatta kimsesi kalmadı, sadece Joel'un ölümünden dolayı pişman olup kendisini yine kendisine kanıtlama ihtiyacı hissederek Lev'e yardım etmesi ona yeni bir hayatın kapılarını açtı, yaşama amacı kalmamıştı çünkü, intikam ve öfke ondan bir sevdiğini daha almıştı.
Ellie'de Abby'de o sahneden sonra artık birbirlerine bir şey yapmazlar, ikisi de olgunlaştı ve anladı, artık önlerine bakmak ve hayatta kalmak zorundalar, ve bu olaylar silsilesinde hayat onları bir kez daha bir araya getirirse, bu sefer dost olmalarını, birbirlerine destek olmalarını isterdim çünkü ikisi de ağır bedeller ödemiş ve yaraları olan kişiler, ben Abby'i sevmeyenlerin Part III'te Abby'i seveceklerini düşünüyorum :)
Abby'nin şimdi ki aklı olsa Joel'u öldürmezdi, Joel'da Ellie'nin kendisi için kendisini tehlikeye atmasını ve Jackson'dan hiç ayrılmamasını isterdi ve dahası Joel başına gelecek tüm belaları başta Ellie'yi hastaneden kurtarırken biliyordu, yani ben Joel'a bu yüzden çok üzülmüyorum, kendisi dahi üzülmüyor ki ben niye üzüleyim :) Öleceğini bildiğinde bile dik durarak, "Hazırladığın konuşmayı yapta bu işi bitirelim" diyen baba gibi baba bir karakter Joel. Abby'de cezasını çekmiştir, onu oracıkta öldürse acısı hemen bitecek huzura kavuşacaktı, ama ona onlarca kesik atarak her yerini kanattı, yaraladı, o kadar acı içerisinde ateş böceklerine gidene kadar ölmüş ölmüş dirilmiştir zaten Abby, ki Ellie gerçekten orada Abby'i öldürseydi ben üzülürdüm, ona da haksızlık olurdu, bunu hak etmemişti, o da başka bir kurbandı sadece.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Press a Key -- 17 Ocak 2022; 15:22:25 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Last of Us'a tamamda, Last of Us 2'nin hikaye nasıl klişe? Kim tahmin ediyordu böyle bir hikayeyi? :D
Burada çıkmadan önce o kadar teoriler ürettik, hiç kimse de tutturamadı :)
-
Hiç kaçırmıyorsun böyle şeyleri hocam :) hayırlı olsun.
Hayırlı olsun hocam güzel görünüyor gerçekten. :)
-
Çok güzel hayırlı olsun :)
Bu olmadı işte.
Maşallah diyelim de kırılınca benden bilme.
Ben de geçen niyetlendim ama gerçekten çok pahalı.
Hatta JOEL + ELLIE + CLICKER figürlerinin yer aldığı oyuncak paketi vardı. 2000 TL civarına getirtilebiliyordu. Şimdi ne oldu fiyatlar kim bilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X