< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
THE LAST OF US: PART II | ANA KONU | TÜM ZAMANLARIN EN ÇOK ÖDÜL ALAN OYUNU (1253. sayfa)
-
-
Burada ufak bir parantez açalım, Cory Barlog örneğinden yola çıkarak. Yeni GOW serisi 3 oyun olarak tasarlanacak iken Cory Barlog , oyun yapım sürelerinin uzaması sebebiyle oyunu 3 e bölmek yerine 2. oyun olan Ragnarok ile seriyi bitirdiler. Bunu Cory Barlog söylemiş olsa bile bu emrin tepeden yani Sony yönetiminden gelmiş olma ihtimali yüksek. Ayrıca oyunu PS 4 e de çıkarttıkları için GOW Ragnarok şu haliyle bile vakit aldı
Bunu Naughty Dog'a uyarladığımızda oyunun sadece PS 5 e yapıldığını düşünürsek, Last of Us Part 3 ün öyle 4-5 sene sonra çıkması hem oyun yapım maaliyetlerinin artması hem de sürelerin aşırı uzaması açısından GOW örneği teşkil edeceğinden oyunun yapımının öne alınma ihtimali yüksek.
Bu şartlarda oyunun sadece PS 5 e çıkacağını varsayarsak, (gow ragnarok gibi ps 4 ile de uğraşmayacaklardır) part 3 ün çıkışının çok daha erken olması mantıklı görünüyor
Üstelik part 2 birçok tartışmayı beraberinde getirmesine , oyun tarihinde en çok ödül alan oyun olmasına rağmen satış rakamlarını Sony açıklamadı uzun süredir. Bu doğrultuda oyunun 2018 GOW, Horizon Forbidden West, Uncharted 4, Last of Us 1 gibi oyunlardan az sattığı bariz gibi. Birçok söylentide part 2 nin satışlarının sony yi memnun etmediği söyleniyordu
Sonuçta Naughty Dog ve Neil Druckmann her ne kadar özgür olsa da (1. parti stüdyo olarak) hesap vermek zorunda olduğu Sony yönetimi var. Kafasına göre iş yapma imkanı da bir yere kadar. Stüdyonun sınırsız özgürlüğü olmadığını düşünüyorum. Sony tepeden hem satışlar hem de reklam için bastırıyorsa oyun yapım sürelerinin ve maliyetlerinin artmaması için stüdyoya oyunu tek konsol ps 5 olarak çıkart ve tüm imkanlarını seferber et deme ihtimali yüksek part 3 için
Pandemi sebebiyle 2-3 senede aksayan çok şey oldu, diğer konsol dönemleri kadar da çok oyun çıkmadı bu sürede
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Or-Chan -- 24 Aralık 2022; 13:16:35 >
-
Hocam yazılarını okuyorum, severek de okuyorum ama bazen çok iddialı gaza basıyorsun.
Bak ben bu son yazdığın iddialı yorumlarının, maddelerinin ekran görüntüsünü aldım. Eğer yaşarsam seninle 1 - 1.5 sene sonra tekrar konuşuyor olacağım :)
Ben de sana kişisel yorumlarımı söyleyeyim.
NAUGHTY DOG firmasının PLAYSTATION konsoluna çıkardığını en önemli 2 şaheserden örnekler vermek isterim.
Bunlardan biri UNCHARTED diğeri ise THE LAST OF US.
Şimdi adaptasyonu ve gelişimi kronolojik olarak sıralayalım.
UNCHARTED 1 (2007) = İrlandalı HAVOK Grafik + Fizik Motoru ile çıkardılar.
UNCHARTED 2 (2009) = İrlandalı HAVOK motorunu Fizik Motoru için kullandılar. Grafik için kendi motorları olan NAUGHTY DOG ENGINE (2.0) e geçiş yaptılar.
UNCHARTED 3 (2011) = İrlandalı HAVOK motorunu Fizik Motoru için kullandılar. Grafik için kendi motorları olan NAUGHTY DOG ENGINE motorunun 3.1 versiyonunu kullandılar.
Farkındaysan bu 3 başyapıtın çıkış tarihleri arasında sadece 2'şer yıl var Yani isteyince oluyormuş değil mi?
Derken hayatımıza bir anda THE LAST OF US girdi ve ilginç bir şekilde ilk oyunda sadece ve sadece HAVOK motorunu kullandılar. Yani bir nevi geriye dönüş yaptılar.
THE LAST OF US (2013) = İrlandalı HAVOK Grafik + Fizik Motoru ile çıkardılar
THE LAST OF US PART II (2020) = İlk kez "tamamen HAVOK'tan vazgeçtiler" ve grafik için kullandıkları kendi motorlarını fizik olarak da geliştirerek sadece NAUGHTY DOG ENGINE motorunu kullandılar. Bu tam olarak DEVRİMDİ.
XBOX konsolunun bir önceki nesilde stratejik olarak çökmesi, özel oyun olarak Playstation ile yarışamaması sebebiyle SONY kendini fazlasıyla saldı.
XBOX 360 ve PS3 döneminde çıkan özel oyunların sayısı ile XBOX ONE ve PS4 döneminde çıkan özel oyun sayılarına bakarsan XBOX'ın resmen silindiğini PLAYSTATION'ında bir yerden sonra gaz kestiğini görürsün.
XBOX'ın pes etmesini iyi değerlendirler ve ilk THE LAST OF US oyununda tam 7 yıl sonra ballandıra ballandıra 2. oyunu çıkarttılar.
Belki 2 yılda bir şaheser çıkaran NAUGHTY DOG a çok kızdık çok söylendik ama PART 2 ile birlikte %100 kendilerine ait grafik + fizik ve hasar motoru olan NAUGHTY DOG ENGINE ide ortaya çıkardılar.
Bu ne demek biliyor musun? Kendi yazılımları demek. Kendi özgürlükleri demek. Çok daha ucuz maliyet demek. Çok daha rahat, çok daha hızlı çalışabilme imkanı demek.
Veee kaçınılmaz son. Tıpkı UNCHARTED serisinde olduğu gibi PART 2 nin çıkışından tam 2 sene sonra taaak diye PART 1 i çıkartıyoruz dediler.
THE LAST OF US PART I (2022) = Tamamen yerli ve milli motorları olan NAUGHTY DOG ENGINE i kullandılar.
Üstüne üstelik bu oyunu NAUGHTY DOG'un as kadrosu da yapmadı
Bu oyunu, harika görselliğe sahip UNCHARTED LOST LEGACY oyununu yaptırdıkları eski çömez, şimdiki uzman stajyerlerine ve onlarla birleştirdikleri ve artık NAUGHTY DOG bünyesinde
yeni bir takım olarak ailelerine ekledikleri BEND STUDIO personellerine yaptırdılar. Yani şu DAYS GONE oyununu yapan harika 34 kişilik ekiple yaptılar.
Kısacası hocam,
NAUGHTY DOG ailesi 2020 senesinden beri artık şöyle bir NAUGHTY DOG olarak yol alıyor.
UNCHARTED ve THE LAST OF US ı yapan asil kadro
+ UNCHARTED LOST LEGACY oyununu yapan stajyer kadro
+ THE LAST OF US PART I inşa eden stajyer kadro ile birleştirdikleri DAYS GONE'nın mimarı eski BEND STUDIO kadrosu
ve tabiki ellerinde de %100 yerli ve milli olan NAUGHTY DOG ENGINE var :)
Şimdi anladın mı NAUGHTY DOG'un ne kadar büyük bir Ramiz Dayı olduğunu kardeş :)
Şaka bir yana böylesine güçlü bir kadro ile FACTIONS da gelir THE LAST OF US PART III de gelir. İstersen çok büyük konuşma derim.
Ki yeni nesile MICROSOFT'un XBOX'ıyla olaya büyük ciddiyetle girmesi,
Rekabeti kızıştırması,
Üstüne üstelik ACTIVISION + BLIZZARD gibi dev satın alım hamlelerini yapması ile birlikte SONY'e rahat durmak haram!
Bak herkes gördü. Hepimiz kısa zaman önce tecrübe ettik.
XBOX saldırgan olmasaydı, ısırmasaydı, Gamepass hizmetlerini çok büyütmeseydi, firma satın alımlarını yapmasaydı ve bir önceki nesildeki gibi yan gelip yatsaydı biz PS PLUS DELUXE gibi kütüphaneleri rüyamızda görürdük.
Dediğim gibi SONY'E DURMAK ARTIK HARAM.
Her ne kadar Playstation markası konsol dünyasında lider marka durumunda olsa da karşında saldırgan bir tavır sergileyen, tüm dengeleri alt üst etmeye çalışan MICROSOFT ve yatırım üstüne yatırım yaptığı XBOX'ı var artık.
Kısacası bu çekişme, bu rekabet, bu savaş sana bana yarıyor. SONY de olsan, konsolun rakibinden 3-5 kat fazla da satsa durmadan koşman, durmadan üretmen gerekiyor.
O sebeple sen de benim bu yazdıklarımı ekran görüntüsü al ve 1.5 sene sonra oturup konuşalım.
1-2 sene içinde THE LAST OF US PART III ü oynarsak da çok şaşırmayalım
Benim de tahminim şu yönde.
PS EXCLUSIVE lerin PC ye çıkıyor olması PS STUDIO'larını maddi olarak çok güçlendirecektir.
PART 1 bu sonbaharda çıktı.
PART 2 için de 2023 yılı içerisinde yeni nesil remastered yapabilirler yada güncelleme getirebilirler.
PART 1 ve PART 2 artık yeni nesil olduğuna göre 2023 sonuna doğru yada 2024 yarısına doğru THE LAST OF US PART 3 haberleri gelir ve ardından da çıkar.
Bende 2024 diyorum. Hadi bir ihtimal 2025 İLK BAHAR olsun.
2023 OCAK ta başlayan dizinin balını kaymağını yemek için 3-5 sene beklemezler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KUMANDANASKER -- 24 Aralık 2022; 14:30:34 >
-
Ps3 neslinde 3 Uncharted ve 1 Last of Us gördük diye Part III 2024 gibi gelmez.
Bu mantıkla GTA serisininde en az 3 - 4 yıla bir çıkması lazımdı ama bugün geldiğimiz konumda yapım süreci, geliştirilme maliyetleri devasa boyutlarda arttı, günümüzde oyun geliştirmek, özellikle detay manyağı Rockstar ve Naughty Dog gibi firmalar için işkenceye dönüşüyor, çünkü bu firmalar kendilerini kanıtlamışlar ve üzerlerinde ayrıca yük mevcut, faka basma ihtimalleri yok, detay, detayı getiriyor, getirince de oyun sürelerine aylar ekleniyor.
Factions zaten büyük bir Last of Us projesi olacak, dizi ile Part III'ü bir araya getirmen bu açıdan gereksiz zira yapacaklarını yaptılar ve satışlarda patlama yapabilmek için dizinin konusunu ele alacağı Part 1'i hem yenilediler, hem de PC'ye getirecekler.
Senin dediğine göre CD Projekt'in diziden sonra satışlarda patlama yapmaları için Witcher 4 yapmaları lazımdı, ama dediğin gibi bir şeye gerek duymadılar ve 2015 çıkışlı, son Witcher oyunuyla, konu açısından diziyle alakasız olmasına rağmen o güne kadar hiç satmadıkları kadar sattılar ve firma adeta para bastı. Yani Naughty Dog dizinin çıkışıyla beklenen oyun satışlarındaki artış için gereken her şeyi fazlasıyla yaptı, eğer oyun patlama yapmazsa bilelim ki dizi kötü olmuştur, başka bir sebebi yok yani.
1.5 yıl sonra 2024'ün Mayıs ayında olacağız, bu tarihlerde oyun çıkarsa ne âlâ, keşke haklı çıksan, temennimde bu yönde, ama imkansız, 2023 Eylül gibi Factions çıksa, aradan 6 veya 12 ay sonra da Part III gelecek demek bana çok hayali bir iddia geliyor.
Part III, bana göre tam odaklı en az 5 yıl geliştirilmesi gereken bir proje, Part II duyurulduğunda yıl 2016 idi, ve oyun 2020'de çıktı, önlerinde de sadece Lost Legacy vardı, ki onu da başka bir stüdyo yaptı, hatta Part II ile alakalı ilk çalışmalar 2014 Ekim'de başladı, durum buyken, Part III'ün, Remake ve Factions ortamında 1.5 yıl içinde gelecek denmesi bunu Sony'nin kendi dese de inandırıcı ve ikna edici değil, ben geçmişe bakarak yorumluyorum ve tahminde bulunuyorum, tarihte ilk kez bunun aksi olursa, bende sevinirim oyunu daha erken oynayacağım için.
İddialı gaza basma gibi bir olay yok, yine diyorum umarım sen haklı çıkarsın, ama zor görünüyor :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
-
Tarihleri çok ileri atıyorsun bence Konsol döngüsü değil bu hocam 7 yılda bir gelsin.
Teknoloji çok ilerledi Ssd ve yeni mimariler yapım süreçlerini kısalttı ben önümüzdeki yıl duyuru bekliyorum 🌿
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Duyuru şu anda gelebilir onda bir sıkıntımız yok, sıkıntı oyunun kendisinin 1.5 yıl içinde gelip gelmemesi. Ben gelmez diyorum :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bende daha erken tarih bekliyorum senin gibi hocam
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bence 2024 ilk yarısında duyuru videosu belki oynanış videosu gelecektir, 2025 sonu veya 2026 ilk çeyreği oynarız gibi geliyor. 2023 içersinde artık faction multiplayer oyunu görmemiz lazım boku çıktı, 2020 den beri yatıyorlar sanki 2024 anca çıkacak bu gidişle.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wight Lord -- 25 Aralık 2022; 17:19:7 > -
Haziran'da 10 milyonu geçmişti zaten, 20'ye dayanmıştır. Oyunun satış rakamları çok iyi.
doğru hocam bildiğim kadarıyla da beinconnect üyeleri için yine bein uygulamsı üzerinden izlenebilecek
-
Naughty Dog CentraltwitterNaughty Dog Centralhttps://twitter.com/NaughtyNDC/status/1607430516156030976?t=D8A5ltLI_UkYsgreJKbSfg&s=19
Part 3 ten önce yeni IP gelicek. Bu yeni ip diğer Naughty Dog oyunlarından farklı olacak ve bir Tv şovu gibi bir yapıda olacakmış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Persona_6 -- 26 Aralık 2022; 22:37:10 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Tüm odak Part 3 üzerinde diye haberler okuduk gümledik o zaman
Dedik zaten 1-1.5 sene sonra Part 3 oynamak hayal. Şu an yapım aşamasında ama gelmesi 2026 dan önce olmaz.
Selam arkadaşlar, oyunun Dijital Deluxe sürümünde bu 2 sini PS5 te kullanabilir miyiz? Veya oyunun Standart sürümünü alanlar bu 6 setlik Avatara nasıl ulaşabilir?
- PS4 Dinamik Teması
- 6 Setlik PS4 Avatarı
-
The Last of Us Part II , Director's Cut sürümü ile Ps5 e geliyormuş. 3 kere de Ps5 te bitirecez anlaşıldı.
Nerde yazıyor hocam
Kaynakquote:
Orijinalden alıntı: Persona_6
The Last of Us Part II , Director's Cut sürümü ile Ps5 e geliyormuş. 3 kere de Ps5 te bitirecez anlaşıldı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
DomTheBombtwitter“Recently we got even more hints The Last of Us 2 PS5/Director's Cut is happening as the original trailer for the PS5 Enhanced Performance Patch on the PlayStation YouTube channel was quietly removed earlier this year and is unavailable to watch!”https://twitter.com/DomTheBombYT/status/1607467882098606082?t=cvfUs2ecp5HyA2NSDRhThw&s=19ahmetxactwitter“Söylentilere göre The Last of Us Part II için PS5 özel sürümü gelebilir.”https://twitter.com/ahmetxac/status/1607629530461519909?t=KGTZKd_W9JY_V0nS-dlEVA&s=19
Bir kaç yerde daha gördüm, resmi olarak açıklanmadı ama %100 gelicek. Bu oyunu bir de Ps5 te satmak isteyecektir Sony.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X