Şimdi Ara

THE LAST OF US:PART II | SPOILER KONUSU (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
285
Cevap
5
Favori
12.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ellie'nin bölümü köpeği öldürmesiyle biterken Abby'nin bölümü köpek sevmesiyle başlıyor. Ellie hamile Mel'i öldürürken, Abby hamile olan Dina'nın canını bağışlıyor. Abby kendisini kurtaran Joel'u öldürdüğü halde hiç tanımadığı 2 çocuk için sempati besleyip kendini savaşın içine atıyor, onları korumak için kendi grubundan arkadaşlarını öldürüyor. Ellie 2 kez Abby'nin peşine düşerken Abby 2 kez fırsatı varken Ellie'yi öldürmüyor, 3. karşılaşmalarında dövüşmeyi reddediyor. Karakterlerin oyun boyu çizdikleri görüntüye sadık olsa sineye çekilebilir ama Abby'nin Ellie'den daha iyi gösterilmek istendiği ortada.

Dediğim gibi Abby'nin köle alındığı sahneye kadar arkadaşlarının ölümünü zaten Ellie'nin gözünden görebiliyorduk. Tiyatroyu bastığındaki bitmişliği, çökmüşlüğü gözler önündeydi. Yine köleliğinin sonuçları Ellie ile oynarken gördük. Bunu için oyunu Abby olarak oynamamıza gerek yoktu.

Affetmek ile merhamet etmek aynı şey değil. Ellie Joel'un ölümü için Abby'i affetmedi sadece canını bağışladı. Ellie'nin aklına oyunun sonunda mı geldi merhamet etmek? Sadece babasının intikamını alan, arkadaşları peşlerine düşebilecekleri için öldürmelerini tavsiye etmesine rağmen Tommy ve Ellie'yi bağışlayan Abby canavar ama Abby'nin 4 arkadaşını, yolda da 100lerce kişiyi öldüren Ellie canavar değil. Cool story.

• quote:

Orijinalden alıntı: melkor23

Oyunun ne Abby'i ne de başka bir karakteri sevdirmek gibi bir derdi olduğunu düşünmüyorum, daha doğrusu bence bunun için uğraşmıyor. Ellie'yi tanımasam, ona karşı da Abby'e hissettiğim duyguları hissederdim mesela, oyun oyuncuyu her konuda arada bırakıp, düşünmeye zorluyor. Bir sonuca varma gibi bir derdi de yok, aynı şiddet saplantısına bulanmış iki kadının hayatlarını kendi elleri ile mahvedişini izledik.

Abby'nin gözünden görmek, alınan intikamın, şiddetin hiçbir şeyin çözümü olmadığını gösteriyor yani teknik Ellie'nin gittiği yolun çözüm olmadığını görmemiz için Abby orada yer alıyor. Çünkü Abby intikam aldı, sonuçlarını birilerinin kölesi olana kadar izledik, kadın ağır ağır çöktü. Neil Druckmann, Abby'nin Ellie'nin hikayesinin tamamlayıcı ögesi olduğunu söylüyor, ki bence kesinlikle doğru.

Final için Ashley Johnson'ın çok güzel bir ifadesi var, "Eğer Ellie, Abby'i öldürmüş olsaydı aynı Joel'i öldüren Abby gibi canavara dönüşmüş olacaktı ama bunu yapmayarak içinde insanlık kaldığını gösterdi." Final bence temizdi ama işte en başından beri aynı şeyi dile getiriyorum, Part 1'deki Joel ile kurulan duygusal bağ insanlarda ağır basıyor. Karakterin o şekilde ölümü ve onu öldüren insanı kontrol etmeye zorlanmak bir de üstüne affetmiş olmamız, kolay kolay hazmedilecek bir şey değil. Bu konuda hak veriyorum ama ben Part 1'e göre değerlendirmedim hiç, Part 2'yi sadece karakterlerin gözünden ele aldığımda, bu oyun her konuda çok nötr, Neil Druckmann'ın da dediği gibi iyi kötü yok.

Anlatmak istediği şeyin amacına ulaştığını düşünüyorum. Part 1 gibi bir hikaye görmek istemiyordum zaten, ki sızıntıları ilk gördüğüm vakitlerde de demiştim, farklı cesaret isteyen bir şey gibi gözüküyor ve ben bu tarz anlatımları seviyorum.
    Esas sorun ne biliyormusunuz?oyunun esas karakteri yokken o oyun nasil varolucak?o kadar cok sey cikardiki hikaye olarak
    Efsane olucak seriyi bitirdiler kendi sacmaliklari yuzunden devami gelirmi gelir ama klasik olucak seri sadece Sony exc.olarak anilicak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Golf sopasıyla kafa parçalamak bir de üstüne tükürmek dikkat çekmektir. Sırf şok olalım diye öyle bir atraksiyon koymuş. Neil Druckmann bariz konuşulmak istiyor. Oyunun yarısını düşman karakterle oynamanın bir izahı yok.
  • Yaşananların üstüne şu sahne çok koydu. Gözden yaş geldi.

• Zaten duyuru fragmanıyla Joel'un öleceği bariz değil miydi? Hani şu Ellie gitar çalarken Joel'un silüet olarak odaya girdiği. Bu çokça tartışıldı diye hatırlıyorum. Sadece Şubat çıkış fragmanında Joel'un varlığı gözleri Dina'nın ölümüne ve onun intikamına dikti. Zaten ne olduysa o 3 aylık süreçte oldu ve bana kalırsa arada kaldıkları 2 senaryodan Joel'u öldürmeyi seçtiler. Cutscene'ler değiştirildi, Yara ve Lev fragmanındaki kadın değişti yeni bir karakter (Abby) yazıldı, senaryo evrildi hatta son rötuşları yapabilmek adına Corona bahane edilip 1 ay daha uzadı falan. Çalışma şartlarının ağırlaşması da bu kısa zamanda yapılan köklü değişikliklerin oyuna yedirilebilmesi çabasıydı belkide.

• quote:

Orijinalden alıntı: melkor23

Oyunun ne Abby'i ne de başka bir karakteri sevdirmek gibi bir derdi olduğunu düşünmüyorum, daha doğrusu bence bunun için uğraşmıyor. Ellie'yi tanımasam, ona karşı da Abby'e hissettiğim duyguları hissederdim mesela, oyun oyuncuyu her konuda arada bırakıp, düşünmeye zorluyor. Bir sonuca varma gibi bir derdi de yok, aynı şiddet saplantısına bulanmış iki kadının hayatlarını kendi elleri ile mahvedişini izledik.

Abby'nin gözünden görmek, alınan intikamın, şiddetin hiçbir şeyin çözümü olmadığını gösteriyor yani teknik Ellie'nin gittiği yolun çözüm olmadığını görmemiz için Abby orada yer alıyor. Çünkü Abby intikam aldı, sonuçlarını birilerinin kölesi olana kadar izledik, kadın ağır ağır çöktü. Neil Druckmann, Abby'nin Ellie'nin hikayesinin tamamlayıcı ögesi olduğunu söylüyor, ki bence kesinlikle doğru.

Final için Ashley Johnson'ın çok güzel bir ifadesi var, "Eğer Ellie, Abby'i öldürmüş olsaydı aynı Joel'i öldüren Abby gibi canavara dönüşmüş olacaktı ama bunu yapmayarak içinde insanlık kaldığını gösterdi." Final bence temizdi ama işte en başından beri aynı şeyi dile getiriyorum, Part 1'deki Joel ile kurulan duygusal bağ insanlarda ağır basıyor. Karakterin o şekilde ölümü ve onu öldüren insanı kontrol etmeye zorlanmak bir de üstüne affetmiş olmamız, kolay kolay hazmedilecek bir şey değil. Bu konuda hak veriyorum ama ben Part 1'e göre değerlendirmedim hiç, Part 2'yi sadece karakterlerin gözünden ele aldığımda, bu oyun her konuda çok nötr, Neil Druckmann'ın da dediği gibi iyi kötü yok.

Anlatmak istediği şeyin amacına ulaştığını düşünüyorum. Part 1 gibi bir hikaye görmek istemiyordum zaten, ki sızıntıları ilk gördüğüm vakitlerde de demiştim, farklı cesaret isteyen bir şey gibi gözüküyor ve ben bu tarz anlatımları seviyorum.
    Final için Ashley Johnson'ın çok güzel bir ifadesi var, "Eğer Ellie, Abby'i öldürmüş olsaydı aynı Joel'i öldüren Abby gibi canavara dönüşmüş olacaktı ama bunu yapmayarak içinde insanlık kaldığını gösterdi." Final bence temizdi ama işte en başından beri aynı şeyi dile getiriyorum

Eğer yukarıda ki ifade ashley Johnson'a aitse ne senaryoyu okumuş nede oyunu oynamış sanırım.tam tersine Joel i öldürdükten sonra daha çok insani yönü ortaya çıkıyor.

İçinde bulunduğu örgütün operasyonlarını sorguluyor körü körüne bağlanmıyor.
    Arkadaşlarına daha çok değer verip duygularını daha açık göstermeye başlıyor.
    İlgi gösterdiği erkeğe yakınlaşıyor.hatta sürekli reddettiği Owen la seks yapıyor (bu sahne ucuz bi erotizm içermiyor bu arada)
    Arkadaşlarını öldüren ve kendisini öldürmeye çalışan ellie ve avanesini affeder.(bundan ötesi yok zaten)
    Çocuklara karşı vicdan ve sevgi bağı oluşuyor vsvs

Şimdilik aklıma gelen bunlar.uzun lafın kısası ashley bacımız kendini ellie karakterine fazla kaptırmış sanırım sağlıklı düşünemiyor.

Bu oyunda canavarlaşan kendisi hedef şaşırtıyor bence:)

• evo_4 E kullanıcısına yanıt
    Abby en baştan beri vardı. Oyunun ilk çıkan videolarına boğazından ağaca bağlanmış kurtulduğu sahne gösterilmişti. O zamanlar elie nin annesi mi acaba diye teoriler de vardı onun için. Ne anne ama 😁
    Burada konuşulmuştur muhakkak oyun çıkmadan önce gösterilen videoda Joel merdivenin önüne elie ye seni bu işde yalnız bırakacağımı mı sandın dediği sahneyi aynı mekanda joel yerine japonu koymuşlar. Değiştiyse orası değişmiş olabilir.

• eonmg kullanıcısına yanıt
    O kısım resmen sahtekarlık.
  • Ya yok abi cidden affedemiyorum. Oyunu bitirdim, gayet de tatmin oldum aslında ama yediremiyorum yani, cidden hikaye kötü ya. Tatmin olmuş olmam hikayesinin iyi olduğunu göstermez, sondaki flashback sayesinde kurtardı yemin ederim. Yazık yani diyecek bir şey bulamıyorum.

1.oyunun benim için hayatımda en iyi oyun olup, 2.oyunun tam tersine leş gibi olması inanılır gibi değil. Çok sinirliyim çok, hiç arşive ekleyesim yok satacağım sanırım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mertvontrier kullanıcısına yanıt
    +1

• Dizinin Castı ortaya çıkmış diyorlar.

Ne kadar doğru bilmiyorum;

THE LAST OF US:PART II | SPOILER KONUSU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kubillian -- 6 Temmuz 2020; 11:39:6 >
  • kubillian kullanıcısına yanıt
    Joel'un öleceği bir diziye dayanabilir miyim? Bilmiyorum.
  • Abby ile oynamak

THE LAST OF US:PART II | SPOILER KONUSU
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertvontrier

Golf sopasıyla kafa parçalamak bir de üstüne tükürmek dikkat çekmektir. Sırf şok olalım diye öyle bir atraksiyon koymuş. Neil Druckmann bariz konuşulmak istiyor. Oyunun yarısını düşman karakterle oynamanın bir izahı yok.
    Konuşuldu zaten itin bir tarafına sokup sokup çıkarıyorlar. İlk oyunu defalarca oynadım ben ama 2.nci oyun tam anlamıyla leş malesef. Empati kurdurmaya çalışırken iyice sıçıp sıvamışlar malesef çok fazla mantık hatası mevcut oyunda. O kadar çok malzeme çıkmış ki oyuna karşı yapılan memeler oyundan çok daha iyi.
  • THE LAST OF US:PART II | SPOILER KONUSU
  • Forumda gördüğüm kadarı ile abby den çoğu kişi nefret etmiş durumda. Sadece forum değil tabi ki dünya'da da durum böyle. Abby nin sizin sevdiğiniz bir karakteri öldürmesi yüzünden karakter tasarımı kötü olacak diye bir şey yok. Karakterin oyun içinde yaptığı bir olaya göre karakteri çöpe atamayız.

Son zamanlarda gördüğüm en iyi karekter yazımına sahip abby karakteri. Inanılmaz detayli ve güzel işlenmiş. Aynı şekilde gameplay kısmı da. Ilk basta ben de ısınamamıştım abby ile oynamaya ama oynadıkça çok sevdim abby karakterini. Bana kalırsa tüm dünya'da abby karakteri ve oyunun tamamı çok yanlış bir şekilde eleştiriliyor. Herkes oyunun başındaki malum olaya kafayı gereğinden fazla takmış durumda. En sonunda bu kurgusal bir dünya. Kendimizi çok kaptırmamıza gerek yok.

• Oyunu dün gece ikinci kez bitirdim, bir şeyi fark ettim sizde fark ettiniz mi bilmiyorum ? Oyunda abby'ye geçiyoruz uzun süre oynadıktan sonra tekrar Ellie tarafına dönünce; sanki ellie bizimle birlikte abby'nin hayatını oynamış gibi tavır alıyor. Yani oyunu oynayan bizlerin tanık olduğu şeylere tanık olmuş gibi hareket ediyor. Oysa Abby karşısında yumuşamasını gerektirecek çokta bir halt görmüyor. Aksine çekik gözlü arkadaşını da telef ediyor...

Yani Abby karakterini oynayan oyuncular olarak, empati yaparak belli oranda öldürme isteği azalabilir fakat Ellie bu mevzuların hiç birine vakıf değil, sadece bir noktada abby tarafından affediliyor.

Diğer yandan Abby tarafına bakalım, oynarken çok pozitif işleniyor ve vicdanını merhametini ön planda tutuyorlar. Ancak intikam alacağı kişiye işkence yapacak kadarda cani :) Karakteri zorlama masum göstermeye çalışmaları saçma, o kadar vicdanlı ve merhametli karakter o işkenceyi yapamaz. O işkenceyi yapacak kadar kin güden bir karakterin, arkadaşlarını öldürüyoruz bu sefer Ellie karşısında gereksiz bir merhamet gösteriyor :) Tuhaf ya...

Oyunun denediği mevzuyu takdir ediyorum, cesur kararlar almışlar fakat bazı noktalar fazla zorlama olmuş.

• Oyun 15 saat olsaydı, ardından bir 6 ay sonrada abby'nın yolu diye 8 saatlik bir dlc gelseydi, hem ana oyunun hem de dlc'nın metacritic ve kullanıcı notları en az 9.5 olurdu.

Çok iyi hikayesi var ama kurgu çok yanlış.

• Hikayede bunu sunma.seklinde muazzamdi ..bildiğiniz her anlamda başyapıt .

Ama.biri bana şunu aciklayabilir mi joel ile Ellie arasında ne oldu da bu kadar abarttı triplerini ..tamam neden kurtardın beni vs ama.ben mi bir şey atladım acaba
    Bı ara ciddi ciddi bu joel buna mi yavsadi diye düşündürdü .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furandor -- 16 Ağustos 2020; 18:48:51 >
  • furandor kullanıcısına yanıt
    Birçok etken söz konusu, Ellie ilk oyunun geçtiği dönemde ergenliğe adım atmış atarlı, çok ağır şartlarda yaşam mücadelesi vermiş, kendisi için değerli insanların ölümüne ya da terk edişine tanıklık etmiş bir çocuktu. Bu koşullarda hayata tutunduğu tek dalı bağışıklığı sayesinde insanlığı kurtarabilecek olmasıydı, fakat Joel bunu elinden alıyor. Bu durum zaten Ellie'de bir boşluk hissiyatı yaratıp, amaçsız hissetmesine sebep oluyor. Üstelik hastanede ne yaşandığını da tam olarak bilmediği için Joel'e karşı güven duygusunu kaybediyor. Sonraları yaşananları öğrenince de zaten ipler tamamen kopuyor. Part 2 sürecinde her ne kadar dış dünyadaki yaşam şartları aynı zorlukta devam ediyor olsa da, kasabanın içerisinde normal bir yaşama giriş süreci var ve yaş ilerledikçe hormonlar daha da baskın hale geliyor ve Ellie, kendi özel hayatını kurmaya çalışıyor, fakat yine Joel'in baba figürüne dönüşmesi, korumaya çalışması ergenlik ile yetişkin olma aralığındaki Ellie'yi bence daha da sinirlendiriyor. O yaş aralığındaki gençlerin duygu patlamaları çok yoğun, Ellie'de gördüğümüz şey de buydu. Ancak her şeye rağmen Joel'i ne kadar çok sevdiğini son sahnede gördük. Oyun her konuda olduğu gibi karakterlerin ruh halini yansıtma konusunda da bir başyapıt.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.