Şimdi Ara

THE LAST OF US:PART II | SPOILER KONUSU (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
285
Cevap
5
Favori
12.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyun dünyasının en baba ve en çok sevilen karakterlerinden birinin, ölüsüne nefretle tükürmekle kalmamışlar arkadaşlar, öldüren kişiyi yani abby'i bir kez joel ölümden kurtarıyor. iki kez eli ölümden kurtarıyor.( 1-asılı olduğu yerden indiriyor bıraksa orda ölecek, 2-sonra kendi öldürecekken güya merhamete gelip canını bağışlıyor) bırak intikam almayı resmen 3 kez ölümden kurtulmuş oluyor. herkes elinin intikam almamasına odaklanıp bu detayları kaçırıyor. oyun intikam ve nefret odaklı bu odak tamamen abby üzerinden yürüyor. intikamını alan ve gerçekten iki kez merhamet edip, eliyi öldürmeyen abbynin kendisi. istediğini alan ve gerçekten merhamet gösteren abby oluyor hem de 2 kez. oyun boyunca 1 i hamile bir kadın, bir çok insanı vahşice katleden eli, sıra kendi intikamına gelince intikamı almayı bırak, hiç karışmasa kendisi ölecek olan abby i ölümden kurtarmış oluyor. bu joel oyun yapımcılarına ne ettiyse artık. böyle bir son yakışmadı bence. yazık oldu gerçekten... bu ikinci oyun asla ilki gibi efsane olamayacak bu anlattığım nedenlerden. bu fırsatı kaçırmış malesef.

• baytrue B kullanıcısına yanıt
    THE LAST OF US:PART II | SPOILER KONUSU

Oyunun başında apar topar malca öldürdükleri Joelin ölüsüne tükürerek de ilk oyunun fanlarına diktiri çekiyor zaten. Diyorki siz bir uzayın, beni fetişimle baş başa bırakın.

Neil gözümden öyle bir düştü ki. Egoist manyağın teki. Benim burda kendisine yazdıklarımı, reddite kendi yazılanları görse adamın hoşuna gider. Çünkü adam bunu istiyor. Evinde zevvkten dör köşedir şimdi. Oyun kartına kendini eklemiş gücünü "BRAIN:100" yapmış adam. Naughty Dogda kendine bir şey diyebilen yok, kendini oyun dünyasının Einsteni olarak göre bir tip. İçten içe bir Kojima olmak istiyor ama yanında stajeri olur o da belki.

• THE LAST OF US:PART II | SPOILER KONUSU

Zamanında yazılan - şimdi yazılan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itsclobberintime -- 19 Haziran 2020; 15:4:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: itsclobberintime

Şu abby-ellie finalini nasıl bağlayacaklar merak ediyorum
    Müthiş bağlandı öyle böyle değil
  • Elestiren arkdslar hakli..hicbir seride ana karakterin bu kadar kolay harcandigi olmamisti (ilk oyunda yaptigini cogu kisi belkide onaylamamisti ama bu sekil olumu iyi olmadi )hadi olsun adam kendini kojima gibi konusulmasini istiyor belli ama bunu duzgun mantikla oyun iyi sonla bitmiyorsa bile belli bir seviye oyuncuyu tatmin et
    Klasik olucak oyunu rezalet hikayesi ve absurtleriyle mahvetmisler..forumda yillardir soyledigimiz gibi hersey grafik degildir sozunun ozeti bu oyunu grafik kotu olsaydida hikaye iyi olsaydi..grafik takintili arkdslara slm olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkopol -- 19 Haziran 2020; 15:42:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyunun sonu hariç hikaye gayet güzel keşke öldürseydik abbyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi accengiz -- 19 Haziran 2020; 16:29:25 >
  • oyunun yapımcısı, last of us ı, last of us yapan her şeye bizzat tükürmüş. bunu anlatamıyorsun. gow u gow yapan nedir. muhteşem grafikleri mi, oynanışı mı, kratos'u öldürüp üzerine de tükür bakalım ne oluyor. kratos olmazsa benim gözümde god of war olmaz. o başka bir oyundur artık. görselliğine de bakmam başka bir şeyine de. biri cam kırıyormuş çok zevkliymiş, biri seattle da geziyormuş doyamıyormuş, aslında malumun ilanı olmuş farkında değil. kullanıcılarda bu yüzden düşük oy veriyor zaten.

yalanlara devam

"Ama karakter gelişimi brommmm"
  • Last of usı last of us yapan her şeyi almışlar, geriye last of us part 2 kalmış...

İlk oyundaki Joel

İkinci oyundaki Yossi Kohen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itsclobberintime -- 20 Haziran 2020; 9:8:50 >
  • Oyunun son bölümündeyim ellieyle intikam almaya gidiyorum. İlk oyunu beğensem de herkesin taptığı gibi fanı değilimdir. İkinci oyunda yapılmak istenen şey hoşuma gitti dersem linç yemem umarım. Evet ilk oyunun fanlarının çıldırmasını anlıyor ve hak veriyorum fakat abby karakterinin hikayesini ön yargısız bir biçimde oynayınca karaktere hak vermeye başlıyorsunuz. Zaten yapılmak istenen de bu perspektif meselesi. İyi veya kötünün bakış açısına göre nasıl değişebileceği gösterilmeye çalışılmış fakat hikaye bir yerden sonra fazla uzamış ve daha iyi işlenilebilirdi gibi geliyor bana.Ben objektif bir biçimde puan versem 10 üzerinden 7.5 veya 8 verirdim. Tam puanlık bir oyun değil bana kalırsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koftehor1 -- 20 Haziran 2020; 16:34:9 >
  • oyunun senaryosu kesinlikle beklenen senaryo değil ama güzel işlenmiş mi? oynadığım kısma kadar güzek işlenmiş.

joel'ın ölümüne bu kadar tepki göstermemizin sebebi ilk oyunda iyi işlenmiş bu karakterle 20 saat vakit geçirip karaktere köküne kadar bağlanmış olmamızdır, ilk oyunda abby ve babasının hikayesini 20 saat anlatıp son bölümde ameliyathanede joel gelip abby'nin babasını vursaydı herkes joel'a küfredip daha sonrada 2. oyunda abby'nin joel'ı öldürmesini herkes ayakta alkışlıyordu oyunu, karakterlerin motivasyonunu anlamak empati kurmak önemli bu konuda. Bu arada 12 saat oynadım oyunu abby ile seattle 1. gündeyim bakalım ilerde ne olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R.Karaeski -- 21 Haziran 2020; 11:57:34 >
  • Oyunu an itibariyle bitirdim. Şunu söylemek istiyorum.

Büyük bir hayal kırıklığı..

• Hayaller Joel, hayatlar Abby.
    Neymiş bu karakter arkadaş ya. Oyunun başını bunla oynadık, oyunun yarısını yine bunla oynadık. Ben sanıyorum ki bu Abby sahneleri 1-2 saat sürecek. Ciddi ciddi 12 saat falan sürüyor. İlk oyunda Ellie ile bu kadar oynamadık.
    Joel de maşallah, huyunu duyunu bilmediği bir gruba sanki markette ekmek almaya gider gibi gidiyor. Len sen şüphelenip adamın üstüne araba sürmüş birisin.
    Joel’in yaşadığı sürede de Ellie’den yemediği trip kalmadı. Zaten öldürülmese 3 güne kahrından ölürdü reis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnLiNe MaNaGeR -- 23 Haziran 2020; 7:42:55 >
  • Hayatımda oynadığım en iyi oyun ps5 te tekrar oynayacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: R.Karaeski

oyunun senaryosu kesinlikle beklenen senaryo değil ama güzel işlenmiş mi? oynadığım kısma kadar güzek işlenmiş.

joel'ın ölümüne bu kadar tepki göstermemizin sebebi ilk oyunda iyi işlenmiş bu karakterle 20 saat vakit geçirip karaktere köküne kadar bağlanmış olmamızdır, ilk oyunda abby ve babasının hikayesini 20 saat anlatıp son bölümde ameliyathanede joel gelip abby'nin babasını vursaydı herkes joel'a küfredip daha sonrada 2. oyunda abby'nin joel'ı öldürmesini herkes ayakta alkışlıyordu oyunu, karakterlerin motivasyonunu anlamak empati kurmak önemli bu konuda. Bu arada 12 saat oynadım oyunu abby ile seattle 1. gündeyim bakalım ilerde ne olacak.
    oyunu an itibariyle bitirdim kaldığım yerden yorumumu tamamlamak istiyorum, abby'nin motivasyonu iyi anlatsalarda sonra sıkmaya başladı ve abby ile ellie'yi dövdüğümüzde oyun dip yaptı gözümde finalde ise tamamen hayalkırıklığı oldu. senaryo mundar edilmiş resmen.

• Ellie'nin annesi zannedilen kas torbası karı Abby oldu, fragmanda Ellie'nin ağzını kapatan yani büyük ihtimalle öldürülmesi plânlamayan Joel, Jesse olmuş ve golf sopasıyla kafası patlatılan şu patlıcan burunlu çirkin Dina yerine Joel yerleştirilmiş. Game of Thrones son sezon bile bu kadar çöp edilmemiştir heralde. Herşeye rağmen tam 30 saat oynamışım. Beni fazlasıyla tatmin etti. Şimdi suşimanın hayaletini bekleme vakti.

• Arkadaslar oncelikle uyarayim mesajimda agir mi agir spoiler var yani okuyan spoiler tirina carpmis kadar olur..

Oncelikleoyunu 40 saat 31 dakika da en zor seviyede ince eleyerek bitirdim.
    SOndan soyleyecegimi bastan soyleyim. Oyunda masumluk anlaminda (diger karakterlere gore ) masum olan kisi ABBY. Abby nin babasi ne kadar gozu kara bir asi icin bir kizi hic dusunmedene oldurebilecekken Joelde bir o kadar ELLIE icin gozunu kirpmadan onca insani oldurebiyor ANCAK Ates boceklerinden MARLENE ABBY nin babasina sordugunda senin kizin olsaydi yinede yaparmiydin dediginde kemkum ederken ABBY daha o yasinda BEN OLSAM kabul ederdim diyor. (abby masumluk 1)

Abby ellie den de kucuk bir kiz iken tek varligi babasini kaybedip sonrasinda tek basina iken Ellie ye JOel gibi bir buyuk ikramiye cikiyor ve onun himayesinde rahat bir hayata surken ABBY yasamayi birakip intikam gunu icin hayvan gibi kendini gelistirmeye veriyor ve o gun geldiginde TOMMY ve ELLIE yi oldurebilirken oldurmuyor (ABBY masumluk 2)

YAra ve LEV icin kendi gurubuna silah cekip onlari korumak icin defalarca hayatini riske atiyor (ABBY masumluk 3 )

ABBY ile Ellie nin tiyatroda karsislastigi ikinci karsilasmada hem dina yi hemde ellie yi hemde tommy i oldurebilecekken bu isi tamamen sonlandirabilecekken oldurmuyor , (ABBY masumluk 4 )

Simdi ELLIE bakalim. 1.oyunda ki Ellie den eser yok. Neymis insanligin umudu olucakken JOel onu engellemis o yuzden bir daha Joelin yuzunu gormek istemiyormus vs.EE o zaman neden oyunun bir yerinde ajandana Z..kerim atas boceklerini de skarslarida wolflari tumguruplari yazdin ki ? Yeni mi bu dunyadan bir bok olamayaagini anladin yani o kadar yasadigin seyden sonra.

Acik konusuyum oyunun en fazla zevk aldigim bolumu ABBY bolumuydu. ELLIE bolumleri iyiydi ancak ne zaman oyunda abby e gectik once afalladimsevmedim cunki abby e gelene kadar dislerim gicirdiya gicirdaya abby i bi bulsam agzini burnunu kirmak istemdim. Ancak oyun benioylebir yere getirdi ki aslinda ilk oyunda gordugumuz ellie ile abby nin hic bir farki yok hatta dedimya hayat abby e daha acimasiz davranmis babasi oldugunde ellie gibi bir joeli olmamis kendi tirnaklari ile wolflarda bir yere gelemis.

Oyunda herkesin BANA GORE yanilgiya dustugu bir yer var.JOELIN olmasi. Okay joeli cokseviyoruz ancak bizimicin joel ne ise ellie iicn joel ne ise belkide daha fazlasi ABBY icin babasi da O.bunu icinizde icsellestirdiginiz zaman oyuna daha farkli ve anlamlibakmaya basliyorsunuz. Tekrar ediyorum ABBY e gelene kadart hatta abby ile 3/5 saat oynayana kadar abby den nefret ettim . hatirladiniz mi OWEN ileyuksek bir yerde owen diyor ki abbye birakalim bu isleri bir hayata kuralim, ABBY aslinca bunu cok istiyor ama owen a hayir diyor cunki egitimime geri donmem gerek diyor. O gun icin sIKI SIKIYA Calisiyor.EGER burda ABBY e kiziyorsaniz direkt bu ABBY babasini neden bu kadar cok seviyor demekle es deger.

Eger ELLIE yi JOEL oldugunde intikam iicn yanip tutusurken hakli gorup benimgibi abby i bi bulsam anasini aglatacagim diyor yada dediyseniz ozaman ABBY nin intikam atesi ile yanmasi ve sonucunda JOELI oldurmesine kiziyorsaniz iki yuzluluk yapiyorsusnuz demektir. Benim icin abby nin yada ellie nin intikam hisleri arasinda hic bir fark yoktur.

• Kasatka kullanıcısına yanıt
    Oyunda Abby’yi iyi göstermek için ellerinden geleni yapmışlar ve başarılı da olmuşlar ama çok zorlama olmuş. Duygu sömürüsü, tutarsızlıklar vs ne ararsan var. Oyunun yarısı resmen Abby’nin ne kadar melek olduğunu gösterilmesi için zorla oynuyoruz. Üstelik 10 saat gibi bir süre. Ellie’nin kendi canını kurtarmak için öldürdüğü köpeği bile gözümüze sokuyorlar.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.