< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 10 Ağustos 2020; 17:44:4 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 10 Ağustos 2020; 17:44:4 > |
Oyunu bitireli birkaç dakika oluyor.Etkileşimin bu kadar zengin bu kadar güzel olduğu bi oyun daha önce görmedim. Nasıl ki çıkan her oyunun grafiklerini 2015 senesinde çıkmış witcher 3ün yanına koyup kıyaslıyorsak, bu oyundaki etkileşim seviyesini de yıllarca diğer oyunları değerlendirmek için kullacağız. Daha iyisi yıllarca gelmeyecek muhtemelen.
Yalnız botw yapılmış en iyi oyundur demek için oyunların sunumunun, arayüzünün, yan karakterlerinin vs. hesaba katılmıyor olması lazım. Aynı potiondan 5 tane yapmak için arayüzde 5 kere aynı şeyleri yapmak çok yoruyor insanı. Grind işinin dengesi de tam ayarlanamamış gibi. Oyunu 80-85 saat oynamışım, bitirip gitme derdindeyim bana hala diyor ki şu zırhı upgrade yapmak için şu yaratıktan düşen itemdan 30 tane getir Oyuna başlarken tüm zırhları toplarım hepsini maxlarım diye düşünüyordum, bi yere geldikten sonra dedim ki ya Hyrule'da mı yaşacaksın bırak git zaten güçlüsün boşver o zırhlar da olmasın. MMO oynar gibi farm yapacak değilim nintendo kardeş hiç kusura bakma Yan görevlerin bazısı aşırı boş geldi. Birçoğunu yapmaya uğraşmadım, sabrım yetmedi. Yan karakterlerin de çoğu zaten fuzuli konuşuyor. 30. saatten sonra artık skip yapmaya başladım o derece çok ve boş konuşuyorlar. Diyalog ekranının hantallığından ötürü de bana öyle gelmiş olabilir. Sonuç olarak bazı yerlerde sabrım yetmedi oyuna. Neyse ki ana hikayeden tat almak için bu rahatsız olduğumu belirttiğim kısımlarda çok vakit harcamanıza gerek yok. Oyun genel itibariyle 90 falan benim için. Metacritic'teki 97/100 de biraz abartı duruyor. Gameplayin muazzamlığından ötürü baya bi kanaat notu kullanılmış gibi. Puanı falan boşverin, imkanınız varsa oynayın kesinlikle değecek bi oyun olmuş. *öhöm*cemu*öhöm* |
Yaklaşık bir 30 saat oynamışımdır. Oyunda çok fazla vakit kaybı yaşıyorsunuz. Şöyle ki, bir göreve gidiyorsunuz bakıyosunuz can ve stamina durumunuz o görev için uygun değil. Side quest yapıyım diyosunuz yine benzer sorunlar yaşıyosunuz. Görev sırası allaha emanet olduğu için oyun seni yönlendirmiyor. Bu da bir süre sonra bayıyor.
Mesela envanterimde dünya kadar item var. Hangisi satılır, hangisi satılmaz bilemiyosun. Oyunda herşey muallak. Bu oyunu oynamak 4 yıllık üniversite okumak gibi bişey. Bence bu kadar belirsizlik bir süre sonra oyundan uzaklaştırıyor. Yani tek bişey isterdim oyunda bir LVL sistemi ve görevlerin yanında o görev için uygun olup olmadığını belirten bir LVL sayısı. Allaha emanet geze geze baydım cidden. Geliştirme konusu ise ayrı bi dünya, ne nerdeydi hatırlamak cidden problem. Ne kadar haritaya imlec koysanda unutuyosun yani. Oyun çok güzel, gerçekten güzel fakat biraz daha oyuncu dostu olsa, daha az item olsa, Recipe yapmak bu kadar çile olmasa efsane olurmuş. Hiç sıkılmayacağım bi oyundan sıkılmak üzereyim bu canımı sıkıyor. |
gece gece cahilligin dibine vurmussunuz
oyunu dandik bir wii u emulatörüne port etmisler süper bir bilgisayarda bile zar zor 15fpsi bulmus o pc parasina 3-4 tane switch alirsiniz herhalde bu mudur yani? hem ben burada resmi bir cikistan bahsetmistim bu da imkansiz zaten |
40 saat kadar deneyimledim oyunu. Gerçekten bugüne kadar benim gördüğüm en iyi yapay zekaya sahip oyun.
Örnek vermek gerekirse; Birkaç düşmandan oluşan bir alanda, onları hızlıca öldürmek için patlayan bir varile ateşli ok attım. Varil tutuşmaya başladı ancak o düşmanlardan biri varili kaldırıp direk bana doğru fırlattı. Sonuçta ben öldüm. Başka bir örnek, büyük ve küçük düşmanlardan oluşan bir gruptan kaçarken, büyük düşman küçük olanı alıp sizin üzerinize atıyor böylece kaçma şansınız kalmıyor. Başka bir örnek; büyük bir düşman ile savaş halindeyken, düşmanın gözündün vurulduğunda 4-5 saniye boyunca sersemleyip gardını düşürdüğünü fark ettim. Bunun üzerine ikinci kez gözüne nişan almaya kalktığımda düşman tek eliyle gözünü kapattı. Ayrıca combat halindeyken düşmanın elindeki silahı düşürebildiğiniz gibi, sizin elinizdeki silah da yere düşebiliyor. |
tabii ki resmi sürümden bahsedecektim sen ne sandin?
senin bahsettigin olay korsanliga ve illegaliteye giriyor dostum korsan yazilimla her seyi bilgisayarda oynayabilirsin ama saglikli calisir mi hayir senin koydugun haberde de belirtilmis bu durum en baba bilgisayarda bile kasiyorsa gerek yok buna ilerde düzelir mi bilemem bunun da garantisi yok zaten ilgi alanim da degil |
Oyunu genelde begenilmis ama ben cok sevemedim ya. Switch'i zelda icin aldim ama tahmin ettigim gibi cikmadi oyun. Acik dunya oyununa stamina koymak gereksiz olmus bence. Etrafa, manzaraya bakcam ama stamina cemberine bakmam gerekiyor. Açık dünya oyunlarında bir yerde bir şey varsa "?" koymak hem oyunu kolaylaştırır hem o yere gittiysen bi daaha gitmen gerekmez. Biz kendimiz işaret koyuyoruz ama olmuyor işte. Silahların kırılması ayrı konu zaten. Mantık ve düşünce güzel olabilir, her bloodmoon dan sonra yeniden alabiliyoruz ama uğraşmak istemiyorum abi. Ver işte güzel bi kılıç, doya doya düşman keselim. Ana görev sayısı da az olmuş. Yaşlı adamın görevini yaparak paraşütü aldım. sonra 4 tane divine beast vardı, onları yaptım hop final boss'u. Açıkçası sevmedim bunu. Tamam, güçlenmek için baya shrine açtım da, olmamış bence bu seçim. Görevlerdeki veya açık dünyadaki npc'ler ile komuşmalarda sadece alt yazı olması tamamen bitirdi beni. Ben altyazı okuyorum npc'ler ah uh oh diye sesler çıkarıyor. Hikayedeki tek amacım zeldayı kurtarmak idi, gerisinden hiç tatmin olmadım.
Şu ana kadar ki ilk zelda oyunum idi ama oyunun ana amacı olan açık dünyayı keşif olayı içine çekmedi beni. Yine de seveni vardır, saygım sonsuz. Her oyun herkese hitap etmez :) İyi forumlar. |
Yapay zekanın çok iyi olduğundan bahsediyorlar. Öyle ki hiç bir görev birbirini tekrar etmiyormuş ve açık dünya gerçekten yaşıyor gibi hissettiriyormuş. Oyun dünyasına yön verebilecek dinamikler var diyorlar. Hava şartlarının oyuna doğrudan etkisi var deniyor. Mesela fırtınalı bir havada kılıçla dolaşırken metalin yıldırım çekmesinden ötürü, başına yıldırım düştüğü bir video görmüştüm.
İlginç özelliklerden biri, bir düşmanla savaşırken düşürdüğün silahı düşman alıp sana karşı kullanabiliyor. Bir de çok enteresan bir oyun içi video ekliyorum. Tüm düşmanlar böyle zekice ve beklenmedik ataklar yapabiliyorlarsa, oyun gerçekten bu yorumları hak etmiş demektir. https://img-9gag-fun.9cache.com/photo/aqbKD0Y_460sv.mp4 |
Rpg oyunlarındaki gibi bişey bekliyorsan hayal kırıklığına uğrarsın. Ama açık dünyası için şunu diyeyim, ne yapacağımı unutup aa şu süzülen yeşil şey neymiş diye peşine düşüp 7-8 saat oyalandığım oldu Keşif kısmı oyunun en güçlü yanı
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altunuz -- 19 Haziran 2014; 10:17:48 > |
|
|
|
|
|
|
|