Şimdi Ara

The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022 - ) | Amazon (150. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.228
Cevap
55
Favori
110.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 148149150151152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet dizinin sıkıntıları var ve ilk sezona göre gelişme olsa da ama yine mantıksızca eleştiriler gelmeye de devam ediyor.

Öncelikle dizi ne zaman o tarz bir imada bulunmuş da hala şunlar sevişecek, eşcinsel karakter çıkacak gibi saçmalıklar yazıyorsunuz? Ne kadar çok isteseniz de böyle bir şey olmayacak.

Ten rengine hala takılanlara artık lafım yok da savaş istemeyen ork'a da sallamayın. Kitaplarda geçen bir durum. Tolkien'in görüşlerine de karşı çıkmayın bir zahmet.

Loru kenara bıraktın da izlerken atılan tokat üzerine korumaların hareketlendiğini de mi görmedin? Kraliçenin de onları işareti ile durdurup acılı anneye sarılmasının neresi saçma? Yıllardır ülkemizde yöneticilerin tavırlarını gördükçe düzgün bir yönetim olduğunda halka nasıl yaklaşılır unutmuş insanlar.

Loru kenara bırakmasan hikayelerde bu tarz emre karşı gelmeleri defalarca görmüş olduğunu hatırlardın. En başta Feanor direkt Valar'a karşı çıkıyor daha ötesi yok. Onun dışında da Thingol'e karşı gelenler mi dersin, Finrod'a karşı gelenler mi dersin, Numenor krallarına karşı gelmiş olanlar mı dersin ya da daha net bilinen Eowyn'in Theoden'e karşı gelmesi mi dersin seç istediğini. Emre itaat etmedikleri durumları değerlendirme yapmayın da yeterki diziye sallamak için bir neden olsun yeterli.

Basitçe gerçekten eksik ya da sorunlu olan kısımları eleştirip beğenmediğini söylemek varken alakasız yerleri öne sürüp çöplemeye devam edin siz.

• tnuviel37 kullanıcısına yanıt
    quote:

Loru kenara bıraktın da izlerken atılan tokat üzerine korumaların hareketlendiğini de mi görmedin? Kraliçenin de onları işareti ile durdurup acılı anneye sarılmasının neresi saçma? Yıllardır ülkemizde yöneticilerin tavırlarını gördükçe düzgün bir yönetim olduğunda halka nasıl yaklaşılır unutmuş insanlar.

Kraliçeye tokat atmak nedir arkadaş😅 Attığın o tokatın karşılığı olmayacak. Böyle bir şey olabilir mi ? Orta dünyada demokrasi mi geldi diyeceğimde bu devirde bile hiç bir ülkenin liderini tokatlayamazsın. Senin savunmanda ayrı aptallık.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 22MARTLI kullanıcısına yanıt

Savunulacak şeyler değil. Beni norveçe koy, fransaya koy , ne bileyim tunusa koy , ispanyaya koy her ülkede ,oranın vatandaşı olarak doğmuş büyümüş ve rings of power izlemiş biri olsam yine aynı tepkiyi veririm. Ülkenin yöneticisine tokat atmak ne demek. Burada senaryo sağlıklı değil. Halka nasıl yaklaşılır unutmuş diyor savunmaya bak.

Arkadaşlar şu elemanı bloklayın geçin. Fonlanıyor ya da özel bir durumu var. Gerçekten aklı selim bir insanın yapacağı hareketler değil. Cevap vermekle , ikna etmekle uğraşmayın.

• bence @tnuviel37

youtube'daki

orta dünya - yüzüklerin efendisi

kanalının sahibi.

twitch-youtube dizi-sinema-kitapları ile ilgili yayınlar yapıyor, orta dünya oyunlarını oynuyor.

Amazon'un yaptıklarını alkışlıyor.

bu sayede rings of power 1. sezon başlamadan önce, İngiltere'deki organizasyona falan davet edilmişti, oradan yayın yapmıştı. ilk bölümü izletmişlerdi bunlara galiba,

öve öve bitirememişti.

devam et.

amazon seninle partnerlik anlaşması yapar, dolarları cebe indirirsin muhakkak !

• 22MARTLI kullanıcısına yanıt

Yahu sehneyi düzgünce anlatıyoruz ama izlemediğiniz gibi anlamak da istemiyorsunuz. Evladını kaybetmiş kadın kraliçeye tokat atınca korumalar hemen harekete geçiyor zaten. Kraliçe onları durdurup kadını teselli ediyor. Acı içinde hareket etmiş kadına ceza vermeye kalkmıyor. Acı içinde bu gibi hareket edenlere ceza vermeye kalkmayan yöneticiler de var gerçek hayatta. Tüm liderleri yıllardır başımızda bulunanlar gibi sanmanıza gerek yok. Ayrıca Numenorda krallar bile kendi başlarına yaptım oldu diyemiyor o dönemde. Tiranlıkla yönetilmiyor Numenor.

• Keşke öyle başarılı bir sayfanın sahibi olsam ama değilim. Neredeyse 20 yıldır Orta Dünya ile ilgilenen ve atılan iftiralara rağmen bunu para için değil gönülden yapan dünyadaki en kalabalık Orta Dünya topluluğu. O kadar büyük bir topluluk ki Amazon doğal olarak onları davet ediyor Türkiye'den. Gerçekten objektif izleyenler yaptığı yorumları da bilir dizi hakkında. İlk sezon 2 bölümü davette izlediğinde beğendiğini ve iki bölüme 8 puan verdiğini söylemişti. Sezon bittiğinde de genel puanı 7 olmuştu. Eksikleri, hataları ve güzel yanlarıyla seviyeli şekilde eleştirilerini yapmıştı. İnceleme videoları kanalında yüklü bakabilirsiniz. Sonrasında yine öve öve bitirememiş derseniz ne kadar objektif(?) olduğunuzu tekrar görmüş oluruz.

Yok parnerlik, yok sponsorluk diye millete iftira atmayın. Türkiye'nin en uzun soluklu Orta Dünya topluluğu ve gönülden yapıyorlar bu işi. Ama siz sponsorlar almaya başlamış başka kanalları takip edebilirsiniz isterseniz. Belki size de bir şeyler düşer kim bilir? Gerçi bir tanesi 4. bölümü beğenmiş ve hayret ki devamlı laf attığınız kanaldan daha fazla puan vermiş. Nasıl olabilir bu hayret!

• Bu dizinin herhangi bir bölümüne diziyi yaptıran Jeff Bezos bile 10 üzerinden 7 8 falan vermez. Dizide gerçekten işinin hakkını çok çok iyi veren Sauron karakterini canlandıran Charlie Vickers’ın ve isildur’un atının hatrına 10 üzerinden 5 veririm ben.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Zidane pp'li agayı bu dizinin ilk sezonunun 2. veya 3.bölümünde blokladım. Aradan 2 yıl geçmiş adam hala aynı toksiklikte. Kendisini blokladık ama hala usanmadan ona laf anlatmaya çalışanların mesajlarına maruz kalıyoruz. 2 senedir düzenli olarak birileri o arkadaşa laf anlatmaya çalışıyor, bakalım hiçbir laftan anlamadığını ne zaman idrak edeceksiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -BurakBey kullanıcısına yanıt

Sensei Galadriel in bir lafı var ''Duramam'' ,bazı arkadaşlarda bu laf üzerine hala duramıyor anlaşılan The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022 - ) | Amazon 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düzgün cevap verebiliyorsanız verin. Düzgün şekilde açıklıyorum ama elemanın cevaba bak. Sonra da kalkmış yaşımı tahmin ediyor. Yazdıklarımı hiç okumadığın belli. Filmler çıkmadan önce forumlarda haberlerini bekler tartışırdık. Sizin yaşınız yetmeyebilir. Bir eleman da benim yazdıklarım nedeniyle diziyi daha fazla çöpleyememekten yakınıyor. Kendinize diziyi çöpleme konusu açın raht rahat kininizi kusun. Asıl sizin saçma argümanlarınız nedeniyle devamlı cevap yazmak durumunda kalıyorum. Yine de anlamak istemiyorsunuz. Eleştirecekseniz bunu yapabileceğiniz bir çok kısım var ama saçma yerlerden zorlama eleştirilere devam ediyorsunuz. Kafası basmayan kim bir daha düşünün. Bu arada takip ettiğiniz bir kanalın son bölüme verdiği puana bakın isterseniz. Nasıl olur da 8 vermişler 4. bölüme hayret edebilirsiniz.

• Periah kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    Hocam bakın zenci elf var, zenci hobbit var , zenci cuce var , gariban aile babası iyi ork var, elinde kilic kara murat gibi dolaşan kadın elf var , halk önderi single mom var .

Evet malesef var. Neden olduğunu da yazdım. Yapacak bir şey yok.

Ork olayı aslında dramayı güçlendirmek için karakterlere insani vasıflar(gariban aile babası) eklemek. Ama bunu altını doldurarak yapmak lazım. Yani bunu yapacaksan öyle bir yapacaksın ki altını dolduracaksın insanlar ork ile bir bağ kuracak olaya bir de bütün orta dünyaya orkların tarafınan bakmayı deneyecek. Yani şimdi buradaki tema ne? Orklar orta dünya da zulum görmüyor mu görüyor. Eğer bunu anlatmak istiyosan adam gibi anlat altını doldurarak anlat ki biz de orklara empati yapalım. "Evet lan aslında elflerin insanların orklara yaptıkları da sorgulanmalı" noktasına gelelim. Bu çok zor bir şey yapması. Riskli de bir şey. Zaten yapamamışlar. 2 saniye gariban orkları görüyorsun 2 satır diyalog sahne bitiyor.

Alıntı

metni:
    Ote yandan ne yok . Adam gibi bir kurgu yok , zaman kavramı yok, iyi hazırlanmış diyaloglar yok .

Sonuna kadar haklısın. Genel olarak karakter derinleştirme ve diyaloglar çok eksik. Bunun yerine işte entleri, örümcekleri, kartalları, ghoul(neyse artık adları) basalım geçelim demişler. Bütün tuşlara basmışlar ama bir kere basmışlar yani.

Alıntı

metni:
    Ote yandan yok siyahiler izlemiyor falan filan. Bu siyahı vatandaşlar böyle sacmasaian dizileri sırf içinde zenci var diye mi izliyor ? Peter Jackson'ın filmlerini siyahiler izlemedi mi ? Veya Taht Oyunları dizisini içinde zenci yok diye izlemediler mi ?

Ben bu bilgiyi redditte bir sosyologdan duydum. Hatta bunun bir araştırması yapılmış. Hatta sonra bir discord kanalından bambaşka bir kaynaktan buldum.

Zaten diğer türlüsü saçma değil mi?

Zenci elften rahatsız insan sayısı ne kadar? Hiç zenci elf koymadığında neden zenci elf yok diye yırtınacak sjw sayısı kaç?

Amazon neden sjwleri bu kadar iplesin ki? Amazon'u sjw ler mi fonluyor. Amazon sonuçta parasına bakar.

Alıntı

metni:
    Ote yandan hikaye ne doğal hissettiriyor nede gerçekçi. Oturup ideolojik dayatma kasacaklarına bu evrende siritmayacak , doğal insanların beklediği gibi karakterler koysalar ve by karakterler gerçekçi oldukları icin kurguda zorlama, saçma noktalara gitmese . İdeoloji kasmak yerine iyi diyaloglar , gerçekçi karakterler , iyi kurgu konuşsa kötü mü olur.

İdeoloji dayatma bir resource/kasma değil. Casti zenci seçiyorsun oluyor bitiyor. İşte o diğer dediklerini malesef yapamıyorlar.

Aslında yazılı materyal de ona uygun değil. Tolkien'in 1. ve 2. çağda yazdıkları kusura bakmayın ama girişi düğümü çözümü olmayan bir takım karamalardan ibaret. 500 yıllık periyodu 2 paragrafta anlatıyor. Hiçbir karakteri derinleştirmiyor. Yüzeysel yazmış geçmiş. Yani Tolkien ile GRR Martin bu konuda biraz farklı. GRR çok iyi doldurarak yazıyor bilmiyorum GOT kitaplarını okudun mu? Bütün senaryon karakterlerin bunların derinlikleri falan hazır. Bir çok gri karakter koyuyor.

GRR'nin her karakterinde ayrı ayrı iyiliğin ve kötülüğün savaştını görebiliyorsun. Tolkien'de ise iyiliğin ve kötülüğün savaşı genelde bir tarafta bembeyaz elfler ve simsiyah orklar şeklinde oluyor. Draması güçlü girişi, düğümü çözümü iyice yazılmış LOTR kitaplarında da durum böyle. Bir iki tane hariç hiç gri karakter yok. Saf iyiler ile sag kötülerin savaşını izliyorsun. Tolkien'i burada kötüemiyorum bu bir yoğurt yiyiş sonuça.

Sonuçta 1. ve 2. çağ hikaylerinden bir GOT gibi bir Shogun gibi dizi hikaye çıkarabilmek çok zor. Dizi de bunu yapamıyor zaten.

• mechatengu kullanıcısına yanıt

Tolkien'in hikayelerinde genelde siyah ve beyaz karakterler olduğu kısmına katılmıyorum. Özellikle Silmarillion beyaz denilemeyecek çok sayıda elf var. Sadece Melkor'a karşı tutumlarının hiç değişmemiş olması onalrı beyaz yapmaya yetmiyor. Akraba katli gibi olaylar var. Özellikle Feanor ve çocukları bu konuda beyazdan tamamen uzaklaşıyorlar. Bir tek Karanlık Lord Melkor'a olan nefret yüzünden onun yanına geçmemeleri nedeniyle tam siyah olmaktan kurtarıyorlar. İnsanlar elf diyince hep iyilik timsali karakterler olduklarını düşünüyor.

Siyah ve beyazı daha çok LOTR serisi için söylemiştim. Silmarillionda da hiçbir karakterin tam olarak gelişimini göremiyoruz.

Mesela bir Feanor'un karakteri mi daha derin yoksa GoT'taki Lord Varys mi?

• Bu diziyi neresinden tutarsan tut elinde kalıyor.

Swj olaylarına girmeyeceğim satış politikasıdır yapıyorsundur.Lakin bu yapım hikayeyi kenara aldığında bile çekim, senaryo işleyişi, olay örgüsü olarak baktığında amatörler tarafından yapılmışa benziyor.Şimdi biraz senaryo eleştirisine geleyim.

Başlangıçta şuna katılıyorum Tolkien'in yazıtlarında hikayeler arasında boşluklar var sürekli değişen detaylar hakim.Tolkien'i de suçlamıyorum adam orta yaşından itibaren nerdeyse temel taşı bir evren yarattı.Silmarillon bir kitap yada not derlemesi diyoruz ama belki de orada 300 bin yılı oraya sokmuş bir adam var.(Bir video'da fingolfinin yaşını hesaplamışlardı 228.bin gibi birşey çıkıyordu tolkienin yıl kavramına göre)Bu detay bizler için belki kötü olabilir ama bir dizi yada seri film yapımcısı için bundan güzel bir detay mı olur.Normal hikayeyi işle aradaki boşluklara kendi senaryonu yaz, ben buna sonuna kadar şapka çıkartırım.Lakin bu tip değil.

--Misal Sauron ile adar hikayesine hiçbirşey demiyorum olabilir, aradaki boşluğu bir iç çatışma ile doldurabilirsin.Hatta orclara bir hikaye bir anlam katabilirsin.Lakin sauron 5-10 orc tarafından linç edilecek bir güç mü?Koca ilk sezonu adar denen yine kendi yarattığı bir yaratıktan kaçan bir sauron izledik.Bu karakter, fiziki formu ve yüzüğü olmadan tüm orta dünya'ya kan kusturdu 1 çağ boyunca.

--Gelelim yüzük yapımına, bir sürü ara boşluk varken hikayeyi bozmak ne demektir.Elflerin aldığı 3 yüzük saurondan habersiz yapılmıştır ve son yapılan yüzüklerdir,ilk aradaki savaş bu nedenle çıkmış ve celebrimbor öldürülmüştür.Dizi de ise sauron yapıyor ama en başından beri planı olan iradesini katma fikrini bunda uygulamıyor.Ne güzel olay örgüsü.

--Numenor'dan bahsetmeden olmaz, tolkien fazla ayrıntıya girmemiş lakin burada yazılabilecek en kötü senaryoyu yine başarmışlar.Geçen sezon ki o muhteşem numenor ordusunun sadece 500 kişi ile köy basıp mağlup edilmesine girmek istemiyorum ama hala ordan kalıntıları gözümüze sokuyorlar.Kitapta yüzüğü yok etmeyip şerrin devamını sağlamış bir karakteri ana hikaye ekleyip niye gözümüze sokuyorlar anlam vermiş değilim.Sadece yüzük savaşlarına babası ile katılıp yüzük ile dönerken öldüğünü biliyoruz.Eklemişken de bir aşk hikayesi eklemeden olmaz tabi.Oysa ki böyle saçmalıkları girmeden elf destekçileri ve krallık destekçilerini işleyip iç savaşa giden bir numenor senaryosu hem daha izlenebilir hem daha mantıklı olurdu.Çok önemli bir karakter olan ad pharazon 20-25 şakşakçının desteği ile taca çıkması gerçekten komik.

--Stranger-hobbit hikayesine gelirsek, sırf peter jackson filmlerine selam çakmak için ana hikayeye eklenmiş ve eminim diziyi izleyenlerin %90'nın hızlı geçtiği saçma sapan bir senaryo geliştirmişler.Valinordan gelen bir maja'nın adını hatırlamamasına mı yanayım, ikinci çağda hiç gelmemesine mi yanayım bilemedim.Adım gibi eminim yeni gelen büyücüyüde witch king yapıp 3. filmdeki karşılaşmalarının bir alt yapısı vardı mesajı vermeye çalışacaklar.

--Millet deli gibi elfleride eleştiriyor ama ben onlara şükrediyorum.Geriye kalan şeyler o kadar kötü ki galadriel'in kezbanlıkları elrondun ergen tripleri bile çekilebilir kalıyor benim adıma.

Yani özetle bu diziye geçer puan vermiş her kim olursa olsun hayatında ilk defa izliyordur.Ve bu izlediğimiz henüz yeni rezillikler, senaryoyu o kadar çorba edip karıştılar ki ilerleyen sezonlarda birbirlerine bağlamaya çalıştıklarında koca bir fiyasko çıkacak ortaya.İşin üzücü tarafı ellerinde örnek alabilecekleri bir peter jackson vardı, ulan tamam senaryoyu bilme yahu bare olay örgüsünü hikayenin birbirine bağlantısını buraya kopyala.

• 5. bölümü genel olarak beğendim fakat 2 tane beğenmediğim kısım vardı;

1 - mirdania görünmezlik sahnesi olmamış, yapamamışlar bana geçmedi.

2 - dizinin en büyük sorunu yine tekrar etmiş cool sahne çekecem diye mantık hatası yapması; galadrielin gizli bıçağı varmış sorun yok fakat eğer adar gelmese gulug galadriele zarar verecek belki öldürecek neden guluga bıçak çekmiyor? Ama tabi showrunnerlarımız o bıçağı adara çektircekki cool sahne yaptığını düşünsünler.

Kısaca son saniye yenilen gol gibi galadriel sahnesi yine bölümü aşağıya çekmiş.

Bu bölümden tekrar anlıyoruzki ne kadar az galadriel, nori, pop, theo, isildur, estrid o kadar güzel bölüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 12 Eylül 2024; 12:45:24 >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt

Mirdania sahnesini ufakta olsa görselleştirselermiş çok daha iyi olurmuş.

Benim şu ana kadar en beğendiğim bölümlerden birisi oldu 5.bölüm.

• Sauron'u filmlerdeki gibi savaş meydanında dehşet saçan biri gibi düşünmeyin artık. Kitaplarda öyle bir durum yok. Tek yüzük takarken bile Gil-Galad ve Elendil'i zar zor yanebilmiş ve kendi de ölümün kıyısına gelmiştir. Asıl gücü zekası ve etrafındakileri manipüle edebilmesidir.

Numenor hikayesini çok sönük anlattılar. Anca 5. bölümde düzgün bir anlatım görebildik. İsildur için sadece son savaşta babasının yanında savaşacak karakter diyenin kitaptan haberi yoktur. Numenor yıkılırken yaptığı kahramanlıklar hikayesini anlatmak için yeterden fazladır. Anlatılış şeklini beğenmeyebilirsin ki ben de yetersiz buluyorum ama bu dizide olmazsa olmaz bir karakterdir.

Stranger ve hobbitlerin sahnelerini beğenmeme de olabilir. Ama Tolkien istarilerin gelişini farklı şekillerde işledi. Ayrıca bilinen isteriler 5 tane ki onların dışında da gelmiş olanlar var. Ayrıca kötü büyücü hakkında istari denildi ki bu nedenle witch king olamaz.

Bir çok yerde kitaptan dem vuran birinin Elrond'un tavrını anlamaması ilginç. Silmariller yüzünden ta Beren'den itibaren ailesi neler çekti. Kendisi de anne ve babasını kaybetti. Yüzüklere verdiği tepki çok doğal yaşadıkları yüzünden.

Başkalarının dizi hakkındaki görüşlerine saygınız(?) da gözlerimi yaşarttı.

• Ben sauron girip bir balta ile 100 tane adam öldürsün demiyorum.Lakin hiçbir iradesi olmayan orclar tarafından adana hürriyet mahallesindeki gibi bıçaklanarak öldürülüp sonra onlardan kaçmasın diyorum.Kendi yaratımları tarafından sürgün edilen bir karakter mi tüm insanlığa tehdit olacak.

İsildur'un hangi kahramanlıkları yaptığını bilmek isterim lore'u bilen ve kitabı okumuş biri olarak.Kitaplardan bölüm ve sayfa da verebilirsiniz.Numenor yıkılırken ağaç fidesi kaçırmak bir kahramanlık hikayesi ise bilemem tabi.

Hayır 5 istari dışında gelen yok, geldiğini iddia ediyorsan notları paylaşmanı rica edeceğim.Saruman, Radagast, gandalf ve kuzeye gittiğini anladığımız isimsiz 2 mavi büyücü işlenmiş vaziyette.Bu arada geliş tarihleri yüzük savaşlarında değil sauron düştükten sonradır.Bende madem senaryoyu batırdınız onu da witch kin yapın dedim.Bu arada o büyücü hakkında istari diyen oturma organından sallamış.

Silmarillerle yüzükler arasında hiçbir bağlantı yok, silmariller sadece muhteşem yapılmış mücevher.Yüzükler ise iradesi olan yaşam veya yıkım getirebilen bir nevi gelişmiş bir silah.Bu sebeple silmarillerle yüzükleri bağdaştırıp kederlenerek 2 kadeh rakı çektiğini tahmin etmiyorum Elrond'un.Ailesini de çok görmek isteseydi sanırım valinor'a dönüp mutlu mesut binlerce yıl yaşayabilirdi.

Bu arada ben diziyi eleştirirken en büyük sebebim senaryo yada hikaye'ye uymaması değil.Dizi yapmak belli bir kalıpları olan girift bir yapıya sahip eser çıkartmak ortaya.Amazon o işi beceremiyor, hikaye bir türlü birleşemiyor sürekli açık taraflar kalıyor, kaldığı gibi de anlamsız boşluklar çıkıyor ortaya.5 katlı bina temeline 50 katlı rezidans yapmaya çalışıyorlar.Sıkıntı burada başlıyor.

• fluox kullanıcısına yanıt

Hala orklar iradesiz iddaasında bulunmayın. İradeleri var. Üzerlerinde tam hükmü olan tek kişi de Melkor. Çünkü orkları oluşturan Sauron değil Melkor. Ungoliant karşısında çaresiz kalan koskoca Melkor balrogların gelişiyle kurtulmuş, Sauron ise her girdiği direkt çarpışmadan yenilgiyle ayrılmış ama beklemediği anda gelen saldırı sonucu çarpışmaya da girmesine rağmen yenilmesi saçmalık diyorsun.

İsidur sadece fide değil bazı önemli yadigarları da kurtardı. Bunları yaparkenki cesaretini de göreceğiz dizide. Size bunlar önemsiz gelebilir tamam ama Numenor anlatılırken de hangi karakterlerin dahil edilmesini bekliyorsun? Çıkar birileri koskoca Elendil, İsildur niye önemsiz kişiler olarak gösterilir der, başkası da hikayeye niye eklersin der. Anlamak mümkün değil.

Şu an işteyim müsait zamanımda bakar atarım. Hatırladığım kadarıyla Orta Dünya halklarına rehberlik etmeleri için 1. çağda bile gönderilmiş olanlar var. Direkt istari tanımlamasıyla gönderilenler de 5 tane büyücü. Bunlar bir kısmı da bazı yazılarında 2. çağda geliyorlar mesela.

Silmariller sadece muhteşem yapılmış mücevherler? Yok aslında bunlar doğada bulunan kristaller ama Feanor öyle güzel şekiller vermiş ki tüm Orta Dünya tarihini değiştirmiş. Silmariller Ağaçların ışığını taşıyor biliyorsundur herhalde? Ayrıca Valar tarafından da kutsandılar. Bakan herkesi hayran bırakan (Valar da dahil) bildiğimiz tüm Orta Dünya tarihinin mihenk taşı diyebileceğimiz mücevherler. Beren sayesinde Thingol'ün eline geçen Silmaril onunla iyi geçindiği cüceler arasında tartışmaya sebep olup sonunu getiriyor. Binlerce yıl boyunca elfleri ve diğer ırkları birbirine düşürüyor ama alelade mücevher? İşte Elrond Feanor'un torunu Celebrimbor tarafından yapılmış ve Sauron'un da fikir olarak katkıda bulunduğu yüzüklere bu nedenler yüzünden karşı çıkıyor.

En büyük nedenin lore değil ama ne zaman eleştiri yazsan kitaba(?) bağlıyorsun. Gerçekten eleştirme nedenin farklıysa o nedenleri yazsan daha iyi olmaz mı?

Tabi ki iradeleri yok, 2-3 orc dışında adını bildiğin var mı?Bu arada orc melezlerini yapan melkor ve sauron.İkisi de yapıyor.Bu arada yenildiği yok oluşa kadar 3 savaş var.İlk'i huan'a karşı, ikincisi 2.çağ yüzük savaşı ve son kara kapılardaki mağlubiyet.Onun haricinde onun direk müadil yada adamları tarafından yönetilen bir mağlubiyeti yok.Witch king agnor'da yenilmiş gösteriyor ama aslında kazanacak birşeyi kalmadığı için geri çekilmiş yani görevini tamamlamış.Sauronun numenora savaşmadan boyun eğdiği durum ise tamamen kendi siyasi becerileri.Yani Sauron müthiş bir siyasetçi ve manipalatörken orclara yenilip kaçması mantıklı mı yahu?Ya sanki elronda yada finrod'a yeniliyor.

İsildur ile elendil farkı öneme sahip karakterler.Ana hikaye dediğim kısım, dizinin bayrak karakterlerinden olmamalıydı diyorum.Elendil'i gösterirken arkada göstereceğin ama bir bölümün 5 dakikasını ona ayırmaman gereken bir karakter.

Silmarillerin nelere yol açtığını biliyorum lakin güç yüzükleri gibi bir silah olarak yada şifa olarak kullanıldığını hiç okudun mu?Bu arada bence silmariller değil feonorun yemini aslında tolkien evrenin mihank taşı.Tolkien'in 1. çağ ile ilgili tüm yazıtları ve notlarında silmarillerden kesinlikle daha ön planda.

Seninle sadece lore üzerinden tartışmaya girdiğimiz için bu konuyu uzun soluklu yazıyorum.Bana kalırsa lore'ye göre timeline oluşturup aralara adam gibi kendi senaryolarını yazabilselerdi yada adam gibi destek alsalardı farklı olabilirdi tabi.Lakin dizinin en büyük kötü yanı olay örgüsü, neden sonuç ilişkisi çok zayıf.Dizi de çok büyük lore bilgisi olanda tıkanıyor daha önce lotr dışında bişey olmamış adam da tıkanıyor.Misal geçen bölümde mordor'a savaştan bahsedip 5 kişiyi haber vermek için yaya gönderiyorlar.Yada stranger kum fırtınası çıkarıyor, hop gözünü açıyor yanında tom bombadil, diğer ufaklıklar gözünü açıyor başka hobbit.Stranger ile bombadil'i karşılaştırmak için bu kadar ucuz yöntem.Yada geçen sezondan beri strangerin peşinde olan büyücü, geldiğini nasıl biliyor nasıl peşinde.Sen 10 bölüm adamı seyahata çıkarıyorsun ama adam nerden geldiği belli değil nereye gittiği hiç belli değil.Şimdi misal tom bombadil'i neden çıkarttılar belli değil, adım gibi eminim de altını dolduramayacaklar.

Misal bu bölüme gelelim, numenor'daki elf karşıtlığının nedenini zorla ar pharazonun ağzından 10 sn de öğreniyoruz.Lakin en büyük destekçisi olan oğlu ilk defa öğreniyor.Peki 10 bölümdür niye bunlar elfleri sevmiyor, tecrit ettiler belli değil.

Celebrimor halbrand annatar olduğunda tapınacak duruma geliyor hemen yüzükleri yapıyor ama sonradan yanlış olduğuna çıkarım yapıyor, yüzükleri durduruyor.Madem bu adam valinordan geldi önünde eğildin 10 günde yada 10 haftada ne değişti.

Benim anlatmak istediğim aslında bu

• 
Sayfa: önceki 148149150151152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.