< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 5 Ekim 2024; 17:22:28 > |
The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022 - ) | Amazon (157. sayfa)
-
-
Dizi bence harika oldu, severek izletiyor, orta dünya külliyatında bugüne kadar ekranlar hiç gelmemiş konuların detayları izletiliyor, görüntü efektleri tasarım ve mekanlarda çok emek harcanmış, Hobbit filmlerinden daha kaliteli olduğu belli ... Puanları az ve eleştirilerin çoğunu yersiz buluyorum orta dünya tutkunlarının anlamsız bir mükemmeliyetciliği ile alakalı çoğu... Diziye yerleştirilen siyahi karakterlere gelirsek evet bunları bende anlamsız buluyorum sonuçta külliyata aykırı ama genel bakarsak hepsi yan karakter tutupta İsildur u Galadriel i falan siyahi yapsalar tamam derdik "sapıttılar" ama araya bir iki siyahi atalım havasında kalmış sadece bundan dolayı tepki varsa çok anlamsızdır...
İşlenen güzel konulara gelirsek
- Yüzüklerin yapılışı dövülmesi ve o detaylar, kimlere nasıl dağıldığı ki bu 3. Sezonda işlenmeye devam edecek
- Khazad dum un ilk hali nasıl bir sonuca maruz kalacağı
- Büyücülerin nasıl ortaya çıktığı tarihleri en önemlisi Gandalf ın gelişimi bire bir ekrana koymaları
- Galadriel, Elrond, İsuldur un Sauronla ve kötülükle mücadelesinin başlangıcı nasıl yol aldıkları
- Numenor un geçmişi ordaki taht oyunları
- Daha tam değinilmesede Shire ın kuruluşu Hobbitlerin geçmişi
Tahminlerime gelirsek ...
- Numenor daki sahtekar kral Pharzon ve oğlu ilerde Sauron a hizmet edip 9 lardan olacak ve tayf a dönüşcek gibi
- Gandalf ı kandırmaya çalışan büyücü Saruman çıkabilir
- Cüceler arası sağlam savaşlar çıkacak gibi
Aklıma takılan sorular ise
- Adar nasıl o hale gelmişti, niye Orclar a "çocuklarım" diyor du ve ona okadar bağlı olan Orclar bir anda hırslanıp niye onu öldürdü halbüki daha yakın zamanda onun isteği ile Sauron ı katletmişlerdi
- Pharzon un kral olduğunda onu seçmiş gibi gelen dev kuşu kim göndermişti
- Kötü büyücü, Gandalf ı daha önceden tanıyordu peki Gandalf neden uzaya gidip geri gelmiş yada uzayda nerden geliyor yada uzaydan mı gelliyor orayı tam anlayamadım :)
-
Yüzüklerin Efendisi - Orta DünyayoutubeYüzüklerin Efendisi Güç Yüzükleri'nin 2.sezonu finalini yaptı. Konsey finali konuşmak için bir araya geliyor, ve sevgili Özgür Turhan da konuğumuz olacak. Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın: https://www.youtube.com/channel/UCcRRXESaUXNdNJSdJDRCvWA/join Orta Dünya video ansiklopedisine katkı için ABONE OL: https://goo.gl/4xcBy5 Orta Dünya video ansiklopedisine eklenen bütün videolar için: https://goo.gl/pGDGHY Bilgisayar Sponsoru İtopya Bilgisayar: https://www.itopya.com Videoda çalan müzik: https://www.youtube.com/watch?v=t9QDqi5XFBE Ayrıca beni sosyal medyada da takip edebilirsiniz: Instagram: ejderha_ Twitter: https://www.twitter.com/ejderhahttps://www.youtube.com/watch?v=mJLN3jrjuZc
-
Aklına takılan sorulara bakınca diziyi neden beğendiğin belli oluyor zaten hocam, Orta dünya evrenine biraz hakim olsan diziyi beğenme gibi bir durum söz konusu olmaz şahsi görüşümdür.
-
Sen troll müsün yoksa bunları gerçekten içinden gelerek mi yazdın , eğer ikincisiyse acil bir psikoloğa görün. Çünkü siyahi karakterlere külliyata aykırı ben de beğenmedim dedikten sonra , kitapta külliyatın içinden geçtikleri konulara "harika olmuş,detaylı izlettiriyolar" diyorsun.
Gandalf'ın da dahil olduğu İstari'ler bu şekilde gelmedi orta dünyaya. Valla yazıp yazıp siliyorum akıl tutulması yaşıyorsun herhalde , Ar-Pharazon için Sauron'a hizmet edecek yüzük tayfı olacak diyorsun şaka gibi. Bir de külliyattan bahsediyorsun.
Yani internetten sonsuza kadar yasaklanman lazım şu ucube gösterisiyle Hobbit'i bir tuttuğun için.
-
Dizide resmen bitsede gitsek havası vardı senaristler kötü olay bu. İlk sezondan daha izlenebilir 10 üzerinden 7 lik bir sezondu. -
Ben 1. Sezona 4/10 vermiştim 2. sezonada 5.5 veriyorum. Fakat bu artış showrunnerların akıllandığı için veya başarısı değil aynı tas hamam devam etmişler. Sadece s2 de işlenen konular s1 den daha ilgi çekiciydi o 1.5 yüksletti. Fakat hikayeye göre 3. Sezonda doğru düzgün bir hikaye gözükmüyor ve dizide hobitlerden bile kötü işlenen numenor ağırlıklı olacak( numenor yükselişi ve orta dünyayı kolonizasyonu anlatılacak) durum buyken eğer bu 2 çöp showrunner değişmezse 1. Sezondan bile daha rezalet sezon bizi bekliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 6 Ekim 2024; 17:21:51 > -
Arkadaslar modern fantezi eserleri neden bu kadar başarısız ve sığ?
Bunun nedeni bu dizileri - filmleri yapanların entelkektüel açıdan aşırı yetersiz, sığ ve oraya yeteneklerine ötürü değil ideolojik qjqndalatından ötürü yerleşmiş olmaları.
Peter Jackson bir Roportajı vardı orada diyor ki İngiltere tarihi gereği Norman istilasına uğradığında tarihi kesintiye uğramış ve miyolojişeri Ortaçağ döneminde kalmıştır. Tolkien ise Yüzüklerin Efendisi ile adeta bir mitoloji yaratmıştır.
Bu bir mitolojik eserse o zaman bu kaynak metaryeli modern medyıumlara uyarlamadan önce mitolojinn ne oldugunu, ne içerdiğini kavramanız gerekir. Arkadaslar mitolojiler ve mitolojik eserler SEMBOLİK PSİKOLOJİ içerir. Ne demek istiyorum?
Ne demek istiyorum Mitolojik eserlerde kahramanlar kendi iç dürtülerinden öte daha büyük bireyin parcalarıdır. Daha buyuk varlıkların ajanlarıdır. Kendi iç dürtülernden öte büyük birseyin temsilcisi olarak bulunurlar.
Yani bireycilik veya bireysellik çok fazla bulunmaz. Mitolojik evren dediğimiz şey İnsan pskolojisini bireysel olarak yansıtmaz tam tersine mitolojik evrenlerde aslında tüm dünyanın kendisi insan psikolojisinin uzantıdır. Ne demek istiyorum?
Orklar insanın içindeki kötülüğü temsil ederler. Elfler ise insanın içindeki daha yüce seyleri, inanlar ve Cüceler ise bu ikisinin arasıdır. Bu varlıkların toplamı bir butun olarak id ego ve süper ego gibidir. Siz bu dizide yaptığınız gibi günümüz ideolojisini boca edip Orklar da insandır, Elfler yobaz ve soykırımcıdır gibi imalarda bulunmaya baslarsanız sembolik psikolojiyi, evrenin temsil ettiği sembolik anlatıyı çökertiriniz.
Burada ayrıca bu dünyanın kendi ahlakı vardır, kendi düşünüş şekli ve dili vardır. Sen bir zaman makinesi yapıp Ortacaga mor saclı sacmasapan bir tipi attıgında nasıl garip gözükürse modern tipli karakterlere bu evrende yapay durur.
Bu dünyada modern jargon kullanılmamalıdır, modern dil kullanılmamalıdır Herseyden öte yazdığın karakterler günümüz modern insanları gibi tepki vermemelidir. Evrene günümüz toplumunu ve ırk görüşünü vb dokulmrmelidir. Bunları yaptıkça sen onun o mitolojik ve tarihi boyutundan kopartıp modern dünyanın Orta Dünya Cosplayi haline getirirsin.
İşte bu nedenle entelkektüel açıdan sığ, yetwiz ve bilgisiz insanlara sözde ilerici ideolojilerini bu eserlere dayatma hakkı verirseniz ortada bunun gibi mutantlar ortaya çıkar ve hiç kimse keyif alamaz. Elinizde olsa olsa en fazla bugun izleyip 15 dk sonra unutacağımız cerezlik birsey olur. Sanat eseri olmaz.
Karakterlerin o evrenin insanı olması gerekir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 6 Ekim 2024; 14:34:28 >
-
Sen bence pikoloğa görün kendini yüzüklerin efendisi evreninde yaşıyor falan sanıyorsun galiba, adamlar emek ediyor milyonlar harcıyor sonrada kendini lotr lordu sanan senin gibi tiplerin hedefi oluyor troll dersen senden alası olmaz bence... Külliyat a aykırı derken ana evrenin kurallarından bahsediyoruz senaryodan değil zaten, senaryo aynı olacaksa ona bire bir kitap uyarlaması denir ki bu dizinin böyle bir iddası olduğunu sanmıyorum lotr evrenindeki bir hikayeyi kendi eksenlerinden çekmişler işte beğenmiyorsan bu yönüyle sen ve arkadaşların toplanıp yotube da kitabın bire bir aynı bir film çekin izleyelim Troll de sen oynarsın hattaquote:
Orijinalden alıntı: The VIIISen troll müsün yoksa bunları gerçekten içinden gelerek mi yazdın , eğer ikincisiyse acil bir psikoloğa görün. Çünkü siyahi karakterlere külliyata aykırı ben de beğenmedim dedikten sonra , kitapta külliyatın içinden geçtikleri konulara "harika olmuş,detaylı izlettiriyolar" diyorsun.
Gandalf'ın da dahil olduğu İstari'ler bu şekilde gelmedi orta dünyaya. Valla yazıp yazıp siliyorum akıl tutulması yaşıyorsun herhalde , Ar-Pharazon için Sauron'a hizmet edecek yüzük tayfı olacak diyorsun şaka gibi. Bir de külliyattan bahsediyorsun.
Yani internetten sonsuza kadar yasaklanman lazım şu ucube gösterisiyle Hobbit'i bir tuttuğun için.
Ayrıca çok bilmiş Lotr lordu, Sauron un Tayf ların ın 3 4 tanesi Numenor kralları olabildiği söylenir buna göre dizideki gidişata bakarsak Pharazon un böyle bir yola gidebilceği neden saçma olsun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 6 Ekim 2024; 14:55:37 >
-
Arkadaşım saçma sapan konuşma, sen kendi kıstasının ne kadar absürt olduğunun farkında değilsin , laf olsun torba dolsun diye konuşuyorsun. Benim hangi mesajımda tutarsızlık var.
Ne söylediğinden bile haberin yok , o kafaya nasıl ulaşıyorsun bilmiyorum da biraz ayık gezmeni tavsiye ederim. Bir taraftan zenciler için eserde zenci olmamasına rağmen, diziye eklenmiş olmalarını beğenmediğini söylüyorsun. Bir taraftan ; "orta dünya külliyatında bugüne kadar ekranlar hiç gelmemiş konuların detayları izletiliyor" bu mesajı yazıyorsun. Orta dünya külliyatında hangi konuya sadık kaldılar dizide , Galadriel ile Elrond'u öpüştürdüler. Sadece sadık kaldıkları şey isimler. Senaryonun alakası yok. Diziyi beğendiysen beğendin beni gram ilgilendirmiyor, beğenenlere de bir tepkim yok , sen rüzgar nereye eserse oraya savruluyorsun omurgası yok mesajının.
Şimdi bu mesajında da " Külliyat a aykırı derken ana evenin kurallarından bahsediyoruz senaryodan değil zaten senaryo aynı olacaksa ona bire bir kitap uyarlaması denir ki bu dizinin böyle bir iddası olduğunu sanmıyorum" bunu yazmışsın. Yani saçmaladığının da hiç farkında olmaman rahatsız ediyor beni.
Ana evren kurallarında valinor'a gitmek için elfler kafalarına göre bilet kesebiliyor mu , çiğnedikleri o kadar canon var ki , hâlâ ar-pharazon için tayf olabilir diyorsun.
İşte çiğnenen canonlar bunlar , o zaman Aragorn ve Faramir doğudaki 2 mavi büyücü.
-
Kardeş sen kıtmısın ya evet gösterilmemiş konular dedim ordada yazdım neler olduğunu aynı şeyleri sana tekrarlayamam, Lotr filmleri 80 yıllarda yapılmış bir çizgi sinemadan nerdeyse bire bir alıntıdır bu dizi de ilk defa farklı sinematik birşeyler görüyoruz kitapla bire bir konu olarak da gitmesi gerekmiyor LOTR filmlerindede miğfer dibi kuşatması falan farklı işleniyordu mesela, bunda bukadar diretiyorsan dediğim gibi git tekrar kitapları oku, farklı düşüncelere bukadar saldırıyorsanda gerçekten piskolağa görünmende fayda varquote:
Orijinalden alıntı: The VIIIArkadaşım saçma sapan konuşma, sen kendi kıstasının ne kadar absürt olduğunun farkında değilsin , laf olsun torba dolsun diye konuşuyorsun. Benim hangi mesajımda tutarsızlık var.
Ne söylediğinden bile haberin yok , o kafaya nasıl ulaşıyorsun bilmiyorum da biraz ayık gezmeni tavsiye ederim. Bir taraftan zenciler için eserde zenci olmamasına rağmen, diziye eklenmiş olmalarını beğenmediğini söylüyorsun. Bir taraftan ; "orta dünya külliyatında bugüne kadar ekranlar hiç gelmemiş konuların detayları izletiliyor" bu mesajı yazıyorsun. Orta dünya külliyatında hangi konuya sadık kaldılar dizide , Galadriel ile Elrond'u öpüştürdüler. Sadece sadık kaldıkları şey isimler. Senaryonun alakası yok. Diziyi beğendiysen beğendin beni gram ilgilendirmiyor, beğenenlere de bir tepkim yok , sen rüzgar nereye eserse oraya savruluyorsun omurgası yok mesajının.
Şimdi bu mesajında da " Külliyat a aykırı derken ana evenin kurallarından bahsediyoruz senaryodan değil zaten senaryo aynı olacaksa ona bire bir kitap uyarlaması denir ki bu dizinin böyle bir iddası olduğunu sanmıyorum" bunu yazmışsın. Yani saçmaladığının da hiç farkında olmaman rahatsız ediyor beni.
Ana evren kurallarında valinor'a gitmek için elfler kafalarına göre bilet kesebiliyor mu , çiğnedikleri o kadar canon var ki , hâlâ ar-pharazon için tayf olabilir diyorsun.
İşte çiğnenen canonlar bunlar , o zaman Aragorn ve Faramir doğudaki 2 mavi büyücü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 6 Ekim 2024; 15:53:48 >
-
İzlediğin şey bir orta dünya sinematiği değil. Hala ve hala kendi mesajlarınla çeliştiğinin farkında değilsin. İsimler dışında sadık kalınan bir şey yok, birinci sezonda gösterdikleri Eregion ve ikinci sezonda gösterdikleri Eregion bile farklı, birinde dağ var diğerinde dağ yok.
Bir tane Balrog görmek seni memnun ediyorsa orta dünya adı altında , bu senin zevkindir bir şey diyemem. Yine söylüyorum senin beğenip beğenmemen ile ilgili bir sorunum yok. İstersen interstellar'dan daha kaliteli bir yapım diyebilirsin. Senin zevkindir ,sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda herkes.
Benim takıldığım şey , zenci koymuşlar külliyatı bozmuşlar diyip diğer katliamlara göz kapıyor olman ve onların külliyatı bozmadığını düşünmen. Elrond'u kayınvalidesiyle seviştirdiler. Gil-Galad valinor'a kafasına göre bilet kesiyor. Sauron'u orklar bıçaklıyor. Elendil , Galadriel'e senin gibi çocuklarım var diyor , bu betimlemeyi yaptığı zaman diliminde Galadriel 700 yaşında.
Hangi canon event baz alınarak işleniyor dizi, kitap açısından. Tek tutarlı nokta şuan yüzük yapılması başka ne var.
-
Hocam bir tane arkadaş vardı onun gibi yazıyorsun aynı, Burası dizi konusu, Filmlerdeki olayları konuşup tartışmanın yeri burası değil sadece dizi üzerinden konuşuyoruz burada, Filmler iyidir kötüdür bunu bir kenara bırakın artık konu bu değil.
Yani burada dizideki olay ve hikayeye eleştiri yapmamız doğru, Filmler öyleydi böyleydi demek dizi açısından kimseye birşey kazandırmaz diziyide daha iyi bir hale sokmuyor filmlerde olaylar öyle oldu böyle oldu demek.
-
Ölmüsüz olan yüz yıllar yaşındaki elfler bir biriyle öpüşemezmiş falan filan sanki onlarla yaşamış ya bin yıl, Tolkein koca bir evren yaratmış onun içinden bir sürü anlatım ve senaryo çıkabiliyor Lotr ve Hobbit filmleride kitapla nekadar bire bir değilse bu dizide öyle... Artık sana yazcak bir şey yok aynı şeyleri tekrar edip duruyorsun dediğim gibi sen çok biliyorsun arkadaşlarınla toplaşıp yotube da film çekin Troll lere de oyuncu aramanıza gerek yokquote:
Orijinalden alıntı: The VIIIİzlediğin şey bir orta dünya sinematiği değil. Hala ve hala kendi mesajlarınla çeliştiğinin farkında değilsin. İsimler dışında sadık kalınan bir şey yok, birinci sezonda gösterdikleri Eregion ve ikinci sezonda gösterdikleri Eregion bile farklı, birinde dağ var diğerinde dağ yok.
Bir tane Balrog görmek seni memnun ediyorsa orta dünya adı altında , bu senin zevkindir bir şey diyemem. Yine söylüyorum senin beğenip beğenmemen ile ilgili bir sorunum yok. İstersen interstellar'dan daha kaliteli bir yapım diyebilirsin. Senin zevkindir ,sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda herkes.
Benim takıldığım şey , zenci koymuşlar külliyatı bozmuşlar diyip diğer katliamlara göz kapıyor olman ve onların külliyatı bozmadığını düşünmen. Elrond'u kayınvalidesiyle seviştirdiler. Gil-Galad valinor'a kafasına göre bilet kesiyor. Sauron'u orklar bıçaklıyor. Elendil , Galadriel'e senin gibi çocuklarım var diyor , bu betimlemeyi yaptığı zaman diliminde Galadriel 700 yaşında.
Hangi canon event baz alınarak işleniyor dizi, kitap açısından. Tek tutarlı nokta şuan yüzük yapılması başka ne var.
-
Onu yazdım çünkü dizinin o yönden abartı eleştirildiğini düşünüyorum aynı kafayla filmlerde eleştrilebilir o halde, ozaman beğenecek neyimiz kalacak empati adına bundan bahsettim, sinematik, çekimler senaryo olarak diziyi eleştirene bir lafım yok ama "kitaba benzemiyorda benzemiyor, zenci var ya" falan diye abartılması bana anlamsız bir somurtukluk şımarıklık geliyor buda benim düşüncem -
Senin foyan anlaşıldı arkadaş. Manipülasyona devam et . Yazdığım yazıda elflerin öpüşmesi mi sence sorun?
Galadriel'in kızı Celebrian, Elrond'un eşi kitapta. Mesajlarından da eserle alakalı bir bok bilmediğini anlamam gerekiyordu hata bende aslında hiç yazmamam lazımdı.
-
Yazdığın şeyler gerçek manada eleştirilecek durumlar lakin tek bu konularda eleştirilip kötü denilse o zaman dediğin gibi bende abartıldığını söylerdim ama maalesef durum öyle değil.
Şuana kadar 16 bölüm izledik elimizde neredeyse hiç birşey yok bir tane adam adını bile 16 bölüm sonunda öğrenebildi mesela, Hikayeye hiç bir katkısı olmayan karakterler, Kralları kimsenin takmaması.
Zaman kavramı diye birşeyin olmaması'ki en büyük sorun bu bence dizide, Herkes her an istediği yere gidebiliyor hiçbir altyapı yok açıklama yok, Sanki metro ile bir durak sonrasına gidiyorlar.
Çekimlerde bana göre çok kötü en basit örneği atlar ordu halinde saldırıda ama saniyesinde hepsi aynı anda aynı yerde durabiliyorlar, Sauron ağlıyor habire ne alaka? yani say say bitmez.
Dizinin ilk bölümünden beri aynı şeyleri söylüyoruz çünkü değişen hiçbirşey yok, Görsel olarak hiçbir sorun yok çok güzel diziler içinde en iyisi hatta ama bunun dışında 2-3 sahne dışında güzel diyebileceğimiz bir durum mevcut değil, Hani imkan olmaz tamam ama bu bütçe ile neler yapılıyor yani.
-
Evet yazma bencede önce annesini öpüp sonra kızı ile evlenemez demi bunun 50 60 senelik hayatlarında insanlarda bile senaryo edebiliyoruz ki elflerin yüzlerce yıllık hayatında basit işler bile Kafayı buna bile taktıysan bu dizi zaten ağzıyla kuş tutsa seni memnun etmez boşa yazdım bende sana aynenquote:
Orijinalden alıntı: The VIIISenin foyan anlaşıldı arkadaş. Manipülasyona devam et . Yazdığım yazıda elflerin öpüşmesi mi sence sorun?
Galadriel'in kızı Celebrian, Elrond'un eşi kitapta. Mesajlarından da eserle alakalı bir bok bilmediğini anlamam gerekiyordu hata bende aslında hiç yazmamam lazımdı.
-
Müge Anlı izlemeye ara ver artık beynin sulanmış.
-
Sen ne yazdın şimdi hakaret etmeye çalışmaktan başka, sende beyin olsa bunun sadece bir dizi olduğunun farkına varırdın öncequote:
Orijinalden alıntı: nrgls
Bu mesaj silindi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X