Şimdi Ara

The Medium (Çıktı) [PC ANA KONU] (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
1
Favori
2.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyunun geliştiricisi sorunların farkında olduklarını belirtmiş ve ilk güncellemeyi Microsoft mağazasındaki sürüme getirmişler.15 GB boyutunda bir yama geldiği belirtilmiş.Steam üzerinde ise henüz bir güncelleme yok.Keşke şu sorunları oyun çıktıktan sonra değilde çıkmadan önce farketseler.The Medium (Çıktı) [PC ANA KONU] Klasik Bloober çıkışı ama oyun kullandığı teknolojilerle karakter animasyonlarını bir kenara bırakırsam gerçek anlamda yeni nesle yakışacak görsellikte,haliyle bunu optimize etmekte Bloober gibi önceki oyunlarıda performans açısından sorunlu olan bir firma için kolay olmayacak gibi görünüyor.

• azos A kullanıcısına yanıt

yok

• melkor23 kullanıcısına yanıt

oyunun amacı korkutmak değil zaten o yüzden olabilir mi ?

mesela bulmacaları vasat deseniz ok kabul

teknik sorunları da var ama vadetmediği bir şey üzerinden eleştirmek de garip

• Oyunu beğendim ama yavaştan alacağım.Steam versiyonuna yamanın gelmesini bekleyeceğim.Otomatik olarak kendi en yüksek ayara getirerek başlattı. Ellemedim ama ikili ekranda 40fpslere kadar düştüm. Nvidia kullancısıyız ama ne zaman şu Dlss -Ray Tracing muhabbeti olsa o oyunda sorunlar baş gösteriyor.Keşke hiç Nvida'ya bulaşmasalarmış.

• Oyunu oynarken aynı zamanda teknik açıdanda gözlemlemeye çalışıyorum.Medium'un konsepti dışında dikkatimi çeken bir diğer ayrıntısı ise kullandığı teknolojiler,Ray Tracing açısından çok uygun bir oyun ve hangi efektler üzerinden Ray Tracing yaptığını biraz araştırdım.Oyunun iki farklı RT ayarı mevcut,bunlar RT On ve Ultra.RT Açıkken Ortam Kapatma ve tek dünyada gerçek zamanlı yansıma yapılıyor.RT Ultrada iken Ortam Kapatma ve Reflectionsa ek olarak dual reality olarak gelişmiş yansıma efektleri kullanıyor.Geliştiriciye bununla ilgili destek üzerinden bir mesaj gönderdim ve Ultranın neden bu kadar performans kaybına yol açtığını sordum.Ultra seçeneğinin deneysel olarak oyuna eklendiğini ve henüz stabil olmadığını belirttiler.İlerleyen güncellemelerde daha optimize olması için güncelleme üzerinde çalışıyorlarmış. Kendi önerileri RT nin On yani açık olarak kullanılması yönünde oldu.Bende RT On ve DLSS High Quality ayarlarında tekrar başladım ve oyundaki stutter-DX12 kaynaklı çökme sorunu tamamen düzeldi.Bu nedenle paylaşmak istedim eğer RTX bir ekran kartıyla oyunu oynuyorsanız stabil bir oyun deneyimi için RT On olacak şekilde kullanmanızı öneririm.DLSS aktifkende FidelityFX Sharpening kapalı olmalı çünkü DLSS ile birlikte çakışma oluşuyor ve dokularda flickering denilen grafik hatasına yol açıyor.Oyun içi birkaç görsel ile mesajımı sonlandırayım.İyi oyunlar.The Medium (Çıktı) [PC ANA KONU] 

The Medium (Çıktı) [PC ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 30 Ocak 2021; 3:1:2 >

• Herkese merhaba arkadaslar. Taze taze yeni piyasaya cikan, bize belkide cok farkli oyun mekanikler sunmasa da farkli bir tecrübe ve atmosfer sunacagini düsündügüm bu oyunu Türkce seslendirerek oynamaya basladim. Bölümler halinde sizlere sunacagim. Sanirim Türkce altyazisini da hazirlayanlar var ama en azindan oynama imkani olmayanlar ve oyunun konusunu anlamak isteyenler ve birde bunu Youtube üzerinde 4K Ultra görüntü kalitesinde tecrübe etmek isteyenler olabilir düsüncesiyle sizler ile paylasmak istedim. 4K ve HDR aktif olarak sunmayi planliyordum ancak oyunun HDR si sorunlu ve beyaz yüzeylerde yüksek parlama yasaniyor, yazilar okunmuyor. Oyun icerisindeki her konusmayi Türkce ye anlik olarak akici ve eksiksiz bir sekilde cevirdim. Cevirmedigim cok az diyaloglar var ki onlarda "Who are you" gibi basit textler ve cevirmek anlamsiz diye düsündüm :) 4K kalitede 65mbps hazirladigim bölümlerin boyutu 30 dakikalik bir video icin 12 GB i geciyor ve bunun birde upload i var ;) Bu nedenle videolarin yüklenmesi ve Youtube tarafindan 4K islenmesi biraz zaman aliyor bilginize ;)

Herkese iyi seyirler.

Video Linki:

• kingofbet K kullanıcısına yanıt

Psikolojik korku türündeki bir oyunun amacı "korkutmak değil" diyemezsiniz, asıl garip olan bu; üstelik müziklerinden, kamera yönetimine kadar Silent Hill'den ilham almış bir oyun, incelemelerde dahi korkutamadığı dile getiriliyor.

• Medium için gelen yeni güncellemeyi yapmayın. Oyun daha da bozuluyor benden söylemesi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu ekranda gözüken siyah siyah bozulmalar var bende sürekli. Benzer sorun yaşayan var mı? Kart 6800xt

Ayrıca 2-3 sene öncesinin grafikleri ile bu kadar kötü çalışması kabul edilebilir değil. Nvidia el attığı bütün oyunlar gibi bu oyunu da bozmuş tebrikler kimse oynayamıyor.

Edit: AMD Fidelity'den oluyormuş arkadaşlar. Ayrıca bu oyunu bu şekilde optimize özürlü çıkartan bütün yapımcıdan tut yayıncıya kadar dolandırıcıdır.

Kurban olduğum Doom Eternal'ı 300fps'de çalışırken bu 30 zor veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyaqçocuk -- 31 Ocak 2021; 0:10:37 >

• Arkadaş hiç mi oyunu çıkartmadan evvel denemediniz nasıl çalışıyor diye. 5700xt nin anası ağladı 😁 Kafasına göre 28 FPS ye düşüyor bakıyorsun 80 lerde geziyor. Yemin ediyorum böyle optimize sorunlu oyun çıkartan firmalara basacaksın cezayı.
  • Toplam 7 saat sürdü, çok keyif aldım oynarken, nostaljik hissettirmesi de bu keyfimi katladı. Hikayesini de çok beğendim, aslında buram buram Silent Hill kokuyor bile diyebilirim oyun için, ki zaten Akira Yamaoka'nın yaptığı müzikler oyunu Silent Hill gibi hissetmenizi de sağlıyor.

• Oyun korkutucu mu ? Hayır, değil. Fakat ürkütücü mü? Evet, yer yer beni rahatsız eden 3-4 sekans oldu oyun sırasında ki; bana göre psikolojik korku oyununun asıl amacı da bu olsa gerek.

Performans anlamında başarısız, fakat iki farklı dünyayı anda anda aynı anda sunmayı deneyip, farklı bir çalışmayı denedikleri için maruz görülebilir olduğunu düşünüyorum. Biz oyunculara yeni bir deneyim sunmayı amaçlayanları desteklemek gerek; dünyanın en güzel oyunu olacak, daha önce hiç böyle detaylı, farklı bir deneyim yaşamamıştınız, deyip hiç bir yenilik içermeyen bug festivali sunanları değil.

Görsellik güzel, rtx kullanımı güzel fakat yeni nesil değil. Değil yani ama güzel.

Oyunun giriş sekansı keyifli, gelişme sekansı sıkıcı, sonuç sekansı yine keyifli. Benim açımdan en ciddi eleştiri bu olur. Tempo o kadar düşüyor ki... Atmosfer durumu kurtarmaya yetmiyor. Anlıyorum hikayeyi çeşitlendirmek, oyun süresini uzatmak için farklı karakterler eklenmiş, oyunun geçtiği dönem itibariyle bazı siyasi ögeler eklenmiş vs. Ancak, 'Gerek var mıydı şimdi buna?' şeklinde sormadan edemiyor insan ve biraz sıkılıyor. Soğuk savaş dönemini iliklerine kadar yaşamış Doğu Avrupalı bir yapımcı olduğu için normaldir deyip geçtim.

Ezcümle, oynanış mekanikleri ve performansı tatmin edici olmayan, görselliği yerinde, dip toplamda atmosferik gerilimi hissettirebilen, oynanabilir bir yapım olmuş. Tahminim devamı gelir. Vaktiniz varsa şans verin. İyi oyunlar.

• Bu Polak yapımcıların optimizasyonla filan hiç işi olmuyor, herkese kolay gelsin.The Medium (Çıktı) [PC ANA KONU] 

• Ikinci ve ücüncü bölümler yüklendi. Oyunun icinde gecen diyaloglariin tamamini anlamak isteyenler icin uygun oldugunu düsündügüm video serisi.Ikinci bölüm suan 4K olarak Youtube da ancak ücünü bölüm Youtube suan 4K olarak aktif degil. Islem hala sürüyor anlasilan ama 1080 olarak izleyebilirsiniz.

sevgiler.

• Terminator T-800 kullanıcısına yanıt

Efsane bilgi. Tesekkurler...

• Valla ağlattı PC'i Cutscenelerde bile 2 farkı görüntüyü render ediyor yer yer ultrada film gibi 25 kare izliyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun güzelde keşke kamera karakter e yakın olsaydı biraz.Baya uzak kalıyor karakterimiz i yönetirken,biraz yakın olsaydı mekan ve gerilim unsuru daha iyi one çıkardı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunun yarısına yaklaştım ancak hala bir şey anlamadım. Oynanış olarak çok basit bakalım nereye gidecek sonu

• oyun iyi başladı sonra tempo aşırı düşüyor,oynanışta yenilikte olmayınca süresi kısa olamsına ragmen oyun sıktı beni,öyle böyle bitirdim sonuda güzel bitti,1660super ile oynadım ,performans düştü çogu yerde,kaplamalar geç yükleniyor nadiren,bazende ekranda yeşil yeşil oluyordu eşyalar,belki driverimdan kaynaklıdır bu bilemiyorum ,sonuç olarak tam gamepasslik orta şeker bi oyun olmuş

• Rx 570 ile zar zor bitirdim oyunu, ikili sahnelerde 10 kare civarı geziyordu. Tekli sahnelerde gene 20 küsür fps ile idareten oynayabildim hikâyesinin yüzü suyu hürmetine.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.