Şimdi Ara

THE ORDER 1886 | Only On PlayStation 4 (2015) (216. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.018
Cevap
30
Favori
152.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 214215216217218
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sinematik deneyim gerçekten bu oyunu anlatan en iyi şey.
    Oynarken QTEler fazla oyun kısaymış v.s diyorsunuz ama kapatıp başka bir oyun açınca kesinlikle oynadığınız oyun sarmıyor.
    Çok çok kaliteli bir yapım olmuş. Eksikleri giderilse efsane bir oyun olur yenisini merakla bekleyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Troçki

bugün ve dün biraz dying light oynuyum dedim orderin üzerine hiç çekilmedi
    kapattım sildim oyunu değişicem
    açıkdünya oyunu sokakta habire zombi öldür koş sağa koş sola dur

Order candır tabi işi biliyorsun abi.
  • Sonunda xboylar ve haters lar konudan gitti de konu oyunculara kaldı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Not Today!

Sonunda xboylar ve haters lar konudan gitti de konu oyunculara kaldı.

Bloodborne çıkınca damlarlar yine

• quote:

Orijinalden alıntı: Uncle Trevor

quote:

Orijinalden alıntı: Not Today!

Sonunda xboylar ve haters lar konudan gitti de konu oyunculara kaldı.

Bloodborne çıkınca damlarlar yine

Gizliden takılıyorlar hacı gitmemişler ikimizede eksiyi basmış ezik.

• Oyunu oynadim bitirdim çok keyifliydi 8 saat falan sürdü hikayeside gayet iyidi grafikler müthiş oynaniş açisindan eksikler var denmiş incelemelerde ama bence gayet iyidi oynanişda incelemelerdeki verilen puanlar haksizlik olmuş

• Bir de dikkatimi şu çekti puanlama yapan siteler ve ya kullanıcılar bakıyorum grfaiklere mesela 9/10 veriyor. Yav peki bunun 10/10 u nedir yani neye göre çıta belirleniyor neden 10/10 değil de 9/10. Oyunda her bir nokta yüksek kaplamalı,hiç dandik kaplama görmedim. Hele hele merlininkazanı'nın puanlamasi metacriticte gözüküyor ve bu adamlar neye göre puanliyor hiç bir şey anlamadım. Order in grafiklere 90 vermişler,gta 5 ps3 98 grafik,ps4 95. Ryse 95 vermişler,driveclub 75,Infamous second son 85,evolve a da 85. Zaytung gibi puanlama,gerçekten metacritic e guvenim son sürat azalıyor.

• Oyun bitti yarın büyük olasılıkla bir kere daha başlayacağım. Son zamanlarda oynadığım en iyi TPS'lerden biriydi inşallah en kısa sürede ikinci oyun duyurulurda bu müthiş maceraya devam ederiz.

Birde oyun sanki dördüncü bölüme kadar ısınma turu atıyor asıl gösteri dördüncü bölüm ve sonrasında başlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sage Djavul

Oyun bitti yarın büyük olasılıkla bir kere daha başlayacağım. Son zamanlarda oynadığım en iyi TPS'lerden biriydi inşallah en kısa sürede ikinci oyun duyurulurda bu müthiş maceraya devam ederiz.

Birde oyun sanki dördüncü bölüme kadar ısınma turu atıyor asıl gösteri dördüncü bölüm ve sonrasında başlıyor.

Aynen hocam 4. bölümden sonra gitgide dahada güzelleşiyor oyun

• Artık inceleme puanlarına bakarak oyun satın alan kaldığını düşünmüyorum. Bu dengesizliği çoğu incelemede görüyoruz. Her ne kadar inceleyenler farklı kişilerde olsa ''grafikler mükemmel, grafikler görsel şölen'' dedikten sonra 90 puan verilmez. 90 puan tabi ki az bir puan değil hatta grafiklerde her zaman daha iyisi yapılabilir olsa da genele bakıldığında verilen puanlarda bir tutarlılık olmalısı gerekiyor. Grafiklere ''muhteşem, mükemmel diyorsan'' en azından 95 puan vermelisin (benzeri oyunlarda ortalama verilen puanlara bakarak). Yada puanların bol keseden atıldığı düşünülüyorsa tüm oyunlarda bu puan uygulaması yapılsın ki verilen puanlar ciddiye alınabilsin. Ayrıca QTE ler incelemelerde abartıldığı kadar fazla kullanılmamış. Nedense yerli basın incelemelerinde yabancı basın etkisi altında kalınıyor.

Sonuçta kusursuz bir yapım olmasa da kaliteli bir yapım olduğu kesin. Oyun oynanış sırasında sıkmadığından ve süre nispeten kısa olduğundan trophyler için tekrar oynanabilirliği yüksek.

• Bu grafikler bence GDDR5 ve APU işlem biriminin nimetlerinden daha da iyisini yapacaklarına inanıyorum neden derseniz bundan sonra çıkacak Sony ex oyunlarının ve özellikle de Uncharted 4'ün bundan daha kötü olması gibi bir şey söz konusu değildir çünkü çıtayı Sony kendisi belirliyor buraya dikkat.;)

• Oyunu yeni bitirdim, bitirmeden önce oynadığım kısımlar hakkında yorum yapmıştım şimdi oyunu bitirmiş halde yorumumu yapacağım açıkçası oyunun ikinci yarısı, ilk yarısından çok daha iyi önce olumlu yorumlarım daha sonra olumsuz yorumlarımı yapacağım.

Bana göre oyunun iyi olduğu yanlar;

Oyunun grafikleri gerçekten harika kimsenin bunu inkar edeceğini sanmıyorum, Oyunun herhangi bir yerinde zemin texturelarına her baktığım zaman inanamadım, özellikle bazı sahnelerde gerçekten oyunun iyi olan grafikleri tavan yapıyor ve oyunlara pek ilgisi olmayan birine gösterseniz tablo diye yutturabilirsiniz. Aksiyon dışında sakin sahnelerde yürürken etrafa daha bir dikkatli bakabildiğim zamanlar zamanında izlediğim teknoloji demolarından bir karakteri yönetiyormuş gibi hissettim. Bu arada doğal olarak herkes grafiklerden bahsediyor ama grafikleri dışında oyun gösterilen özen ve detay seviyesi de üst seviyede çoğu oda birbirine benzemiyor, eşyalardan, duvar desenlerine kadar oldukça özenli. Oyuna bu açınca bakınca aslında oyun süresi daha da yeterli gelmeye başladı çünkü bu detay seviyesinde 15 saatlik bir oyun yapmak için ya yıllardır sürecekti ve bütçesi artacaktı ya da 1000 kişiyi falan çalıştırmaları lazımdı. Detay seviyesinden bahsetmişken karakterin üstündeki kıyafet yapıştırılmış gibi değil her tarafı ayrı oynuyor hareket ederken. Hareketten bahsetmişken karakteri yönetirken, koşarken, yürürken animasyonları ve ağırlığı gerçek bir karakter yönetiyormuş hissini veriyor. Zaten animasyondan hiç kaçmamış firma, düşmana belli bir yakınlıkta olduğumuz zaman melee kill yapabiliyoruz ve çoğunun animasyonu değişik bazen sırf animasyonu görmek için koşarak düşmanları melee kill yapmaya başladım.

Bu grafik kalitesine rağmen de oyunun yükleme süreleri oldukça kısa zamanında PS3 için çıkan The Last of Us konsolun gücünü bitirmişti artık ve çok uzun yükleme süreleri vardı. Sinematikleri geçemediğimiz için o sırada yüklüyordur diyebilirsiniz ama oyundan komple çıkıp bir daha girdiğimde bile oldukça hızlı bir şekilde yürütüyor hiç öyle karşısında beklemedim. Oyunu oynayan bazı arkadaşlar konsol aşırı ısınıyor, fan sesi duyuluyor gibi yorumlar yapmıştı ama ben hiç öyle bir durum yaşamadım konsol yine sessiz sessiz çalışıyordu aşırı bir ısınma da denk gelmedim. Bu arada sinematiklerde oldukça fazla ama geçişleri bir kere olsun takılma, ekran kararması yavaşlık hiçbir zaman olmadı. Bir de bazıları için önemsiz detaylar olabilir ama kurt adamların real time olarak değişmesi ve nedense kilit açma mekaniği oldukça hoşuma gitti.

Oyundaki karakterlerin hemen hemen hepsini başarılı buldum gerçekten hepsi karakter içi boş iş olsun diye yaratılmış karakterler değil. Yönettiğimiz baş karakterde oldukça başarılı olmuş bazı anlarda ‘yürü be’ triplerine de girdim oynarken aynı zamanda seslendirme de oldukça başarılı açıkçası zaten İngilizce biliyorum fakat oyunda Türkçe dil seçeneği varsa ana dilim olduğu için ve çok alışık olduğumuz bir durum olmadığından Türkçe olarak oynuyorum ve altyazı olması daha iyi olmuş. Genelde dublaj yapıldığı zaman ülkemizde seslendirme sanatçıları oyunu görmeden yapıyor ve tam o duyguyu hissedemiyoruz zaten sinematik bir deneyim sunma amacı olan bir oyunda bu atmosferi olumsuz yönde etkileyebilirdi.

Oyunun genel olarak atmosferini ve yaratılan The Order dünyasında oldukça başarılı buldum aslında hikayede oldukça iyi ama bizi gaza getirip getirip sonları biraz son zamanlarda bitirdiğim kötü sonlu Thief tadında bitiyor bunu olumsuz taraflarından bahsederken detaylı spoiler içine alarak anlatacağım. Zaten büyük ihtimalle oyunun devamı gelecek zaten satış rakamları oldukça iyi ve çoğu arkadaş oyuna toz kondurmuyor yani kendine iyi bir kitlede yarattı ve Sony, Ready at Dawn gibi kaliteli bir stüdyoyu kaybetmek istemeyecektir zamanında PSP de yaptığı God of War oyunları oldukça başarılıydı ve bana göre olmasa da çoğu kişiye göre en iyi God of War oyunlarından bazıları PSP’ye çıkanlar. Oyunun adı da The Order – 1886 büyük ihtimalle başka yıllarda geçen ya da başka alt başlıklara sahip The Order dünyasında geçen oyunlar göreceğizdir. Son olarak oyunun süresi de bana öyle oldukça aman aman kısa gelmedi bazı oyuncuların yaptığı gibi sinematik ve yürüme sekanslarını düşüp hesaplamadım ama bana iyi geldi sadece dediğim gibi sonu hiç olmamış ve unutmadan silahları da oyun süresi bakımından oldukça detaylı ve iyi buldum.

Bana göre oyunun olumsuz tarafları;

Oyunun ilk yarısı boyunca çıkan tüm sinematiklerde içim baydı örnek vermek gerekirse bir önceki bölümde 30 kişiyi indirmişiz sen ölümsüz yuvarlak masa şövalyesi olmuşsun sırf sadece bir adamın arkasında 10 dakika saldırsak mı ne yapsak nasıl yapsak diye tartışıyorlar git öldür be abicim ne düşündün bu kadar. Max Payne 3 de oyuncudan oldukça çok kontrol alıyordu ama hiç böyle bir duygu yaşamamıştım ama dediğim gibi ikinci yarıda böyle bir hissiyat içine girmedim. Sinematikler hakkında da bazı zaman atıyorum Bölüm …. yazıyor ve tüm bölüm sinematikten ibaret tamam sinematik bir deneyim sunmak istemişler ama bari başında bölüm diye yazmasalardı.

Sinematiklerden daha fazla tartışılan yerleri QTE’ler ve QTE’ler bir Uncharted gibi değil belki zaten en üst seviye örneği verdim ama sonuçta The Order da o hype’ı yaratarak çıkmış bir oyun ve çoğu QTE ya gereksiz ya da etkileşim minimum seviye de daha önce de dediğim gibi multi-platform kıvamında yani önceden hazırlanmış bir sahnede oynayarak gibi değil de evet şu an QTE moduna girdik tadında geçiyor. Bu QTE’lerin çoğunu da kurt adamlar ile dövüşürken kullanıyoruz ve oyun çıkmadan önce gösterilen videolarda kurt adamlar çıkınca oyun baya karanlık olacak, gerileceğiz, zorlanacağız diye bekliyordum ama alakası yok ‘elder’ olarak geçen kurt adamların hepsini QTE ile geri kalanlarını da hiçbir şekilde yeni nesil bir oyuna yakışmayan şekilde öldürüyoruz. Örnek vermek gerekirse bizim üstümüze koşup bir kere vurup kaçıp yine aynı yerden geliyorlar ve çatıştığımız yerlerin çoğu aynı şekilde dizayn edilmiş bir çok geliş yeri olmasına rağmen giden kurt adamlar aynı taraftan saldırma gereği duyuyorlar. Birde diğer düşman tipleri Ryse gibi mele ağırlıklı bir oyun olmadığı için hiç rahatsız etmedi ama belki dikkat edenler olmuştur hepsi aynı tip ama bunu eksi olarak değerlendirmek pek doğru olmaz sanırım. Diğer düşmanlar ile çatışırken de en çok rahatsız eden sadece bir tek olan tahtadan siper dışında hiçbir siperin parçalanmaması, oyunu en zor modda oynadım ve benim için tek değişen siperde daha uzun süre vakit geçirmek oldu ve oyunun yapay zekası birkaç kere sapıtıyor ters yere giden düşmanlar ya da yanıma geldiği halde saçmalayan düşmanlara denk geldim.

Oyun bu arada zaten farklı bir amaçla çıkmış bir oyun değil o yüzden katılır mısınız bilmem ama oyun dümdüz bir shooter oyunu alternatif yollar, araştıracak pek fazla yer hiç bir şekilde yok bir de oyunun bazı bölümlerinde koşmamıza asla izin vermiyor ama geniş bir bölümde geçerken etrafı dolaşmak istiyorum ve yavaş yavaş yürüdüğü için oldukça sıkıyor. Grafikleri de oyunun çok iyi olunca sırf o grafikler ile yaratılmış detaylara kurşunu boşaltmak isterdim ama oyun çoğu yerde ateş etmenize de izin vermiyor tamam ana üstte falan izin vermemesi normal ama aksiyon kısmı bitti diyelim direk silahı kullanamıyoruz. Bu arada oyunun dümdüz bir shooter olması bana çok batmadı çünkü bu sıralar zaten bir çok open world oyunu oynadım ve bu oyunlarda büyük bir takıntım vardır her görevi her şeyi toplamak gibi bazen çok sıkıcı ve yorucu oluyor o yüzden The Order bana ilaç gibi geldi aslında ama oyunu almak isteyen arkadaşlara bir yorum olması amacı ile yazdım.

Oyunda bir de LA Noire tarzı elimize aldığımız cismi, gazeteyi ,yazıyı genel olarak nesneleri inceleme özelliği var ama hiçbir anlamı yok, anlamı yok derken aslında hoşuma giden Tesla ile Edison olayına atıfta bulunan, dönemin ünlü tiyatro oyunlarını, yazarlarını gösteren kısacası dönemi yansıtan detaylar var fakat yazıların sadece başlığının Türkçesi var ve yabancı dil bilmeme rağmen yazıların çoğu kesinlikle okunmuyor, okunmuyor derken hangi dil olduğu belli olmayacak şekilde okunuyor, gazeteler hariç. Bu özellikten bahsetmişken oyunda sadece yürüdüğümüz ya da çevredeki cisimleri inceleyerek geçirdiğimiz bölümler var sanırım oyunun süresine laf atan arkadaşlar bu tarz bölümlere sinir olduğu için bu kadar hevesli bir şekilde oyunun süresine saldırdılar.

Oyunun hikayesi hakkında da ilk yarı klişe bir şekilde ilerliyor az çok tahmin ettim neler olacağını diyorsunuz ama ikinci yarıda bambaşka bir hale geliyor fakat bir yere bağlanmayan yani sadece bir düğümü çözen bir son olarak bitiyor yani tam gaza gelmişken bitiyor o yüzden oyunun devamını kesinlikle isterim. Yani oyun başka bir yöne gidiyor gibi olurken sonda o tarafı unutarak bitiyor. Ayrıca eğer yuvarlak masa şövalyelerine meraklıysanız birkaç şey okuduysanız oyunu daha bir hevesle beklemiş olmanız lazım ama bunları, destanlara ,efsanelere oyun hiç gönderme yapmıyor sadece bizi Kral Arthur kurdu eski zamanlardan beri varız bu kadar bilgi yeter tadında geçip gidiyor.

Ayna meselesi;

Oyunu henüz bir çok arkadaş oynamadan önce zaten konulan ve forumda da büyük tartışma konusu olan aynada yansıma olmaması olayı gerçekten var ama bu işte hatayı gördüm denilecek bir hata değil çünkü zaten oyunun açılış kısmından sonra ilk başında oyun görelim, dikkat ederim diye yürüdüğümüz yere koskoca ayna koymuş ve yansımamız orada da yok. Bunu net bir şekilde açıklamıyor oyun fakat sanırım
    kara su ile ilgili bir şey olması lazım

Uzun bir yazı oldu kusura bakmayın kısaca özetlemem gerekirse ben oyunu hatalarına rağmen beğendim PS4’ünüz varsa almanız gereken bir oyun ama 185 TL oldukça fazla bu oyun için ve tekrar oynanabilirliği sıfır yani anca bir filmi bir kez daha izlemek gibi uzun zaman sonra tekrar oynanır zaten sinematikler hiçbir şekilde geçirmiyor. Ben 85 TL gibi bir fiyata aldım ve oldukça memnun kaldım ama 185 TL versem bu kadar pozitif olacağımı sanmıyorum henüz almayan arkadaşlar tavsiyem oyun ucuzladığı zaman almanız ve yarattığı dünyası ve karakterleri için devam oyununu merakla bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2K -- 27 Şubat 2015; 1:44:28 >

• her gece ağırdan alarak 1saat ile 11.bölüme geldim. ve hardda kesinlikle bir daha bitiricem alt yazılar için güncelleme bekliycem küçücük oldugundan bir çok yeri atladım sanırım göremediğimden. 20yıllık oyuncuyum ilk kez bir oyunu 2.kez oynuycam. sanat filmi gibi teknoloji demosu gibi. last of us ike kıyaslamak alakasız o en tepeye çıtayı koydu ama bu oyunda ona yaklaştığı için bile Başarılı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BèRuTTì -- 27 Şubat 2015; 1:42:30 >
  • 34,7 gb nasıl inecek? 1 gün sürer herhalde.
  • Oyun bir oyunu oyun yapan her şeyden ve çözünürlükten(alt ve üstteki bantlarla) kısıp grafiğe abanmış.Üstüne film tadı eklenmiş ve servis edilmiş.
  • Oyunu 2 bölüm oynayıp alelacele puan verirsen böyle patlarsın işte.Puanlama yapan siteler belki biraz kendine gelir bu olaydan sonra.Her yeni çıkan oyunu Gta 5 le kıyaslamamaları gerektiğini falan anlarlar.

• oyunu şimdi aldım iniyor ve arsenal dlc diye birşey var bunu nasıl aktif ediyoruz
  • Oyunu oynamak için oturuyorum, alt yazıları okuyamayıp kalkıyorum.

Öyle dikkatli bakıyorum ki alt yazılara oyundan tamamen kopuyorum.

Güncelleme ile ilgili bir açıklama olmadı değil mi? Yazılanlar temenni galiba.
  • 
Sayfa: önceki 214215216217218
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.