Şimdi Ara

The Pacific (2010) | Mini-Dizi (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
777
Cevap
0
Favori
25.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: expander_

Abi fragmanını izledim düşen uçaklar kopan bacaklar mermiler havada uçuşuyo, efektler çook çok iyiydi. yani ilk 3 bölümde hiçbir savaş sahnesi olmadı sadece muhabbetmi ediyolar diyorsunuz??? İzleyeceğim bi diziyi bu yüzden izlemedim henüz

Sen bize bakma Biz en mükemmelini beklediğimiz için böyle konuşuyoruz, yapmamamız gerekse de* "Band of Brothers" ile karşılaştırıyoruz, o yüzden bu hoşnutsuzluğumuz. Yoksa ortalamanın çok üstünde bir yapım.

*"yapmamamız gerekse de" diyorum çünkü almanlarla avrupa içlerinde taktik savaşı yapmak nerde, japonlarla göt kadar adalarda japonların bodoslama dalarak kendilerini telef etmesi nerde...

Bence Pasifikte geçen deniz savaşları hakkında bir mini seri yapsalar mükemmel olurdu. Çok fena çatışmalar geçmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtesGunes -- 30 Mart 2010; 10:51:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: marantz

arkadaşlar onu bunu bırakında 3. bölümdeki hatunlar huri gibi allah hiç hatun yüzü görmeyenlere sabır versin, acaba onlardan olsak ne olurdu? aklımızımı yitirirdik acaba

şaka maka yunanlı kız ve özellikle sarışın elemanın hatunu çok güzeldi helal olsun

gelelim esas konuya

yunanlılar konusu

yunanlı aile gayet samimi, yemekler içkiler misafir perverlik bunlar doğal eyvallah ama kızlarını düzeceğini bile bile buna nasıl göz yumuyorlar orasını anlamıyorum, işte biz böyle olmadığımız için orada kötü türkler olarak lanse ediliyoruz haksızmıyım?

hem dine bağlılar kilise tanrı ağızlarından düşümüyor ama eve erkek alıp birde buna seviniyorlar. kızlarının ilişkiye girmesi hoşlarına gidiyor bide elemana dertlerini döküyorlar herşeylerini paylaşıyorlar, kıscasıi kızlarını bile...

helal olsun diyorum şu genişliğe bak anlamadım gitti tabi bide dizide avusturalyalı muhafazakar aile var ama sonuçta ateşle barut yine yan yana geliyor..

edit : imla

Çünkü bizim namus anlayışımız iki bacağımızın arasında olandan ibaret... Onlar için ilişkiye girmek doğa kanunu,ihtiyaç bizim içinse Dünyanın en önemli aynı zamanda en müstehcen olayı... Tamamen kültür ve anlayış farkı... Ama sana daha acı birşey söylemek isterim... Türk halkı bu gibi şeyleri onlardan daha fazla yapıyor... Bizim halkımız bu işleri gizli yapıyor onlar rahatça yapıyor... Hangisi daha iyi sen karar ver...

• Bakalım Okinawa Muhaberesini nasıl ve kaçıncı bölümde yayınlayacaklar... Tarihteki en kanlı muharebelerden birisidir... O bölümü sabırsızlıkla bekliyorum...
  • onların megali idea'sı var. zaten oranın kendilerine ait olduğunu düşünüyorlar.
    yukarıda birisinin dediği gibi dk'sında arkadaş eş dost sattılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barbar

Çünkü bizim namus anlayışımız iki bacağımızın arasında olandan ibaret... Onlar için ilişkiye girmek doğa kanunu,ihtiyaç bizim içinse Dünyanın en önemli aynı zamanda en müstehcen olayı... Tamamen kültür ve anlayış farkı... Ama sana daha acı birşey söylemek isterim... Türk halkı bu gibi şeyleri onlardan daha fazla yapıyor... Bizim halkımız bu işleri gizli yapıyor onlar rahatça yapıyor... Hangisi daha iyi sen karar ver...

Barbar

bu konuda tamamen senle aynı görüşleri paylaşıyorum...

Mesela bizim şu abuk çarpık ilişkileri konu alan Türk dizileri neden sadece Arap ülkelerinde popüler olur?!

Çünkü onlarda da baskıcı güya muhafazakar gözüken toplum sayesinde insanlar hayal ettiklerini-istediklerini gerçekleştiremediklerinden çoğu bu tarz dizilere hayran olarak kendilerini bir nevi psikolojik olarak tatmin ederler,böyle dizilere daha çok ilgi duyarlar ve hiç kaçırmadan izlerler...
    Son dönemde Aşk-ı Memnu'nun Arap ülkelerinde en çok izlenen,en popüler bir dizi olması örnek gösterilebilir...
    Youtube'da denk gelirseniz görebilirsiniz (geçen gördüm ben de Arapça yazılarla veya altyazılı Aşk-ı Memnu yayınlanıyor ve ilgi büyük)

Aynı bizim toplumumuz gibi, hem ayıplarlar, ahlak bozuluyor derler hem de izlemeden edemezler, hiç kaçırmazlar....

Cinsellik bir nevi ülkemizde ahlaksızlık olarak görülür ama baskı sayesinde gizlice en çok yaşanan veya yaşanmak istenen ülkelerden biridir...İnsanlar tatminsizlikten,açlıktan ona buna sarkar,sürekli aklı fikri cinsellik yaşamakta olur...Ama lafa gelince çok ahlaklı,namuslu olurlar!
    Yani temelde herkes bu konuda kendini ve birbirini kandırır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OxBlue -- 30 Mart 2010; 12:30:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BARLAS TURAN

quote:

Barbar

Mesela bizim şu abuk çarpık ilişkileri konu alan Türk dizileri neden sadece Arap ülkelerinde popüler olur?!

Çünkü onlarda da baskıcı güya muhafazakar gözüken toplum sayesinde insanlar hayal ettiklerini-istediklerini gerçekleştiremediklerinden çoğu bu tarz dizilere hayran olarak kendilerini bir nevi psikolojik olarak tatmin ederler,böyle dizilere daha çok ilgi duyarlar ve hiç kaçırmadan izlerler...
    Son dönemde Aşk-ı Memnu'nun Arap ülkelerinde en çok izlenen,en popüler bir dizi olması örnek gösterilebilir...
    Youtube'da denk gelirseniz görebilirsiniz (geçen gördüm ben de Arapça yazılarla veya altyazılı Aşk-ı Memnu yayınlanıyor ve ilgi büyük)

Aynı bizim toplumumuz gibi, hem ayıplarlar, ahlak bozuluyor derler hem de izlemeden edemezler, hiç kaçırmazlar....

Cinsellik bir nevi ülkemizde ahlaksızlık olarak görülür ama baskı sayesinde gizlice en çok yaşanan veya yaşanmak istenen ülkelerden biridir...İnsanlar tatminsizlikten,açlıktan ona buna sarkar,sürekli aklı fikri cinsellik yaşamakta olur...Ama lafa gelince çok ahlaklı,namuslu olurlar!

Burada "herkes" derken herkesi kastetiğinizi, yani böyle koca bir yanılgı içine düştüğünüzü düşünmüyorum, düşünmek istemiyorum.
    Ayrıca düşünmek ayrı, yapmak ayrı şeylerdir. Birbirine bağdaştırmamak gerekir ikisini.
    Düşüncenin suç teşkil etmediği bir dünyada yaşıyoruz(en azından öyle istiyoruz) Ben içerde ister Aşk-ı Memnu'yu izleyim(ki saçma sapan bir dizi ya neyse) ister erotik yada vivid film izleyim bu kimseyi ilgilendirmez. Benim bunları izledikten sonra dışarıda hayvani bakışlarla insanları rahatsız edersem işte bu ahlaksızlık, ayılık olur.
    Tabi ki özgür bir ülkede yaşıyoruz isteyen istediği insanla beraber olabilir, oluyorda, banane. Ama herkesi aynı kefeye koymak, kendin gibi düşünmeyenleri ayıplamak kimseye düşmez. Tıpkı o tarafın, diğer tarafı eleştirdiği gibi...
    Ama bir de Mtv gençliği öldürüyor, yabancı diziler ahlakımızı köreltiyor, kot pantolon kadını seksi gösteriyor bizi günaha sokuyor deyipte, bir kadının kışlık çorabını görünce tahrik olanlara sözüm yok.

@Barbar
    "Tamamen kültür ve anlayış farkı... Ama sana daha acı birşey söylemek isterim... Türk halkı bu gibi şeyleri onlardan daha fazla yapıyor" öyle birşey yazmışsın ki arkadaşım katılmak mümkün değil. Kültür ve anlayışlarımızın farklılığından bahsetmişsin iki cümle geçmeden Türk Halkı daha fazla yapıyor demişsin.
    Birincisi elinde böyle bir anket sonucu falan mı var anlayamadım.
    İkincisi bu olay "kültür ve anlayış farkı" değil. Bizim şu anki kültürümüz yeterince, tam anlamıyla öğretilmemesi ve ayrıca batı hayranlığı ile yoğrulması, yontulması sonucu oluşmuş dejenere bir yaşam tarzından başka birşey değil. Ne diyor Cem Yılmaz "Batının iyi yanlarını alıcan" Bizim millet bok olsun avrupalı olsun mantığıyla çok güzel işler başarmış.

Edit: Namus heryerde aranacak bir erdemdir. Yeri geldiğinde "iki bacağımızın arasında olandan" da edinmek gerek diye düşünüyorum. Gerçekten yanlışsam söyleyin lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtesGunes -- 30 Mart 2010; 14:08:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 1ST4NBLu3

quote:

Orijinalden alıntı: BARLAS TURAN

quote:

Barbar

Burada "herkes" derken herkesi kastetiğinizi, yani böyle koca bir yanılgı içine düştüğünüzü düşünmüyorum, düşünmek istemiyorum.
    Ayrıca düşünmek ayrı, yapmak ayrı şeylerdir. Birbirine bağdaştırmamak gerekir ikisini.
    Düşüncenin suç teşkil etmediği bir dünyada yaşıyoruz(en azından öyle istiyoruz) Ben içerde ister Aşk-ı Memnu'yu izleyim(ki saçma sapan bir dizi ya neyse) ister erotik yada vivid film izleyim bu kimseyi ilgilendirmez. Benim bunları izledikten sonra dışarıda hayvani bakışlarla insanları rahatsız edersem işte bu ahlaksızlık, ayılık olur.
    Tabi ki özgür bir ülkede yaşıyoruz isteyen istediği insanla beraber olabilir, oluyorda, banane. Ama herkesi aynı kefeye koymak, kendin gibi düşünmeyenleri ayıplamak kimseye düşmez. Tıpkı o tarafın, diğer tarafı eleştirdiği gibi...
    Ama bir de Mtv gençliği öldürüyor, yabancı diziler ahlakımızı köreltiyor, kot pantolon kadını seksi gösteriyor bizi günaha sokuyor deyipte, bir kadının kışlık çorabını görünce tahrik olanlara sözüm yok.

"Tamamen kültür ve anlayış farkı... Ama sana daha acı birşey söylemek isterim... Türk halkı bu gibi şeyleri onlardan daha fazla yapıyor" öyle birşey yazmışsın ki arkadaşım katılmak mümkün değil. Kültür ve anlayışlarımızın farklılığından bahsetmişsin iki cümle geçmeden Türk Halkı daha fazla yapıyor demişsin.
    İkincisi bu olay "kültür ve anlayış farkı" değil. Bizim şu anki kültürümüz yeterince, tam anlamıyla öğretilmemesi ve ayrıca batı hayranlığı ile yoğrulması, yontulması sonucu oluşmuş dejenere bir yaşam tarzından başka birşey değil. Ne diyor Cem Yılmaz "Batının iyi yanlarını alıcan" Bizim millet bok olsun avrupalı olsun mantığıyla çok güzel işler başarmış.

Şimdi konumuz Türk halkının toplumsal ve kültürel yapısı değil bunu belirtmek isterim konuyu saptırmamak en iyisi olur diye düşünüyorum... Ama şunu söylemeden geçemem... Benim düşünceme katılırsın katılmazsın o sana kalmış ama Türk toplumunun nasıl davrandığını, neleri sevdiğini, nelere ilgi gösterdiğini ve nasıl yaşadığını görmek için ANKETLERE ihtiyaç yok... Çevreni biraz gözlemlemen yeterli... 31 Senedir bu ülkede yaşıyorum, bu ülkenin doğusunuda gördüm batısınıda ve benim düşüncem bu... Ha bana inanmak zor geliyorsa aç gündüz kuşağındaki tv programlarını o zaman Türkiye gerçeğini çok daha kolay anlarsın... Saat 12.00-19.00 saatleri arasında gez kanalları ve yayınlanan programları izle o zaman bana hak vereceksin... Kültür ve anlayış farkımızda burdan çok daha iyi anlaşılıyor... Yabancılar cinselliği dilediğince özgürce yaşarken biz bu özgürlüğe namussuzluk gözüyle bakarken bir taraftanda gizliden gizliye o namussuzluk diye damgaladığımız şeyi onlardan daha fazla yapıyoruz... Cinselliği gizlice (hemde en çirkin şekillerde şimdi bunlara örnek vermek istemiyorum çünkü midemi bulandırıyor) yapmak mı iyi yoksa cinselliğe bir doğa olayı olarak bakıp rahatça yaşamak mı daha iyi siz karar verin... Ayrıca genelleme yapma demeyin bana istisnalar kaideyi bozmaz benim gözümde...

Neyse konumuz The Pacific dizisi.. Bu konuyu konu dışında tartışabiliriz isterseniz... Açın bir konu ve çağırın beni oraya...

• Peleliu muharebesini 3 bölümde anlattıklarına göre bu bölümlerden umudum yüksek

The Pacific (2010) | Mini-Dizi

The Pacific (2010) | Mini-Dizi

Peleliu Muharebesi ve kodadı Operation Stalemate II, Peleliu Adası'nda 1944 yılı Eylül ve Kasım ayları arasında Birleşik Devletler ve Japonya arasında İkinci Dünya Savaşı'nın Pasifik Cephesi'nde gerçekleşmiş bir muharebe.

ABD Kuvvetleri başlanıçta sadece ABD 1. Deniz Piyade Tümeni'nden oluşuyordu, daha sonra tümenin yerini ABD Ordusu'ndan 81. Piyade Tümeni alıp küçük mercan adasındaki havaalını ele geçirmek için Japon kuvvetleriyle çarpıştı. 1. Deniz Piyade Tümen komutanı ve ABD Tümgenerali olan William Rupertus, adanın dört gün içersinde emniyet altına alınabileceğini öngörmüştür, fakat Japonların dayanıklı tahkimatından ve sert direnişinden dolayı, savaş iki ay sonrasına kadar sona ermemiştir.

Muharebe sona ermesinin ardından gerek kesin olmayan stratejik önemine gerekse de yüksek ölü sayısından dolayı çok tartışılmıştır. Ölü sayısı göz önüne alındığında, Peleliu, Pasifik Savaşları arasında en çok kayıp yaşanan savaştır.

kaynak:vikipedi

• quote:

Orijinalden alıntı: 1ST4NBLu3

@Barbar

Edit: Namus heryerde aranacak bir erdemdir. Yeri geldiğinde "iki bacağımızın arasında olandan" da edinmek gerek diye düşünüyorum. Gerçekten yanlışsam söyleyin lütfen.

Herkes derken tüm 70 Milyondan tek tek bahsetmiyorum tabii ki de, toplumun genel yapısından, yaşadığım, gözlemlediğim şeylere göre konuşuyorum, bunlar tabii ki 70 Milyonun tümüne denk düşmeyebilir...

Ayrıca toplumumuzu bilmek,tanımak için de illa araştırma yapıp,belli anketler düzenlemeye gerek olmadığını düşünüyorum.

26 yaşındayım, seyahat etmeyi seven biri olduğumdan Türkiye'nin hemen hemen her bölgesine gittim,tanıdım, her yöreden de arkadaşım oldu, hadi bunları geçtim hepimiz çevremizde, etrafımızda, Türk televizyonlarında, ana haber bültenlerinden, tartışma programlarında bile neler olduğunu görüyoruz,izliyoruz...

En önemlisi ise; Lise,Dersane,Üniversite,Askerlik,Çalışma Hayatı,Seyahatler, Özel Yaşam falan derken doğal olarak her tarzdan bir sürü insanla karşılaşıp,arkadaş olabilip görebiliyorsunuz bazı şeyleri...

Tüm bunlardan sonra tabii ki toplumumuzu daha iyi tanıyoruz...

Zaten kastedilen konu bizim toplumumuz ve ahlak anlayışından çok yabancıların cinsellik yaşıyorlar diye bozuk ahlaklı olarak nitelendirilmeleriydi...

Barbar'ın da dediği gibi Türkiye'de kapalı,gizli kapaklı şekilde bu tarz şeylerin çok daha fazlasını yapan bazı insanlar (herkes demiyorum) dışarıya çok namuslu-ahlaklı gözükürken, yabancıları genelleyerek de hepsine ahlaksız demek hata olur.

10 yaşımdan beri Antalya'da yaşıyorum, 2-3 kere de uzun süreli olmak üzere yurtdışına çıktım, şunu söyleyebilirim ki o dışardan ahlaksız bozuk gözüken insanların o kadar güzel,dürüst bir aile yaşamları var ki anlatamam, şimdi bunları görünce bizim ülkede ise ahlak bekçileri kesilip de böyle şeylerde ortaya dikilen ama karıştırınca ne oldukları,ne yaptıkları ortaya çıkan insanlaradır sözüm... Tabii ki bunu da genelleyemem... Önce insanın beyni dürüst,ahlaklı olsun şahsen benim için kafidir.

Neyse başlığa daha fazla tecavüz etmeyeyim

Bu konu ile ilgili doğru yerde bir tartışma ortamı olursa her görüşten insanla konuyu irdelemekten,tartışmaktan memnun olurum ben de...

• arkadaşlar bu filmede göz atın isterseniz,konusu pasific dizisine yakındır.
  • 3.bölümdeki tarihi rezaletten sonra yarısında kapatıp sildim.Bu dizi benim için bitmiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crauser

3.bölümdeki tarihi rezaletten sonra yarısında kapatıp sildim.Bu dizi benim için bitmiştir.

Konu IMDB'de filmin sayfasına da taşınmış...

Ama orda bile adamlar hemen konuyu sözde Ermeni Soykırımı'na, işte Ermenileri katlettiniz'e falan getirmişler...

Dayanamayıp 2 çift laf da ben ettim, adamlar alakalı alakasız heryerde sistematik biçimde bu konuyu getiriyorlar Yunan'ı Ermeni'si birlik olarak...

Tom Hanks'in eşi Yunanlı imiş, sanırım Yunan lobisine yaranmak için böyle bir şey koydular diziye...

amaç "Barbar Türkler" profilini tekrardan canlandırıp,güçlendirmek...

ama Yunanlıların 1919 senesinde İzmir'de ne aradığını sorgulamaz bu Amerikalılar tabii ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OxBlue -- 30 Mart 2010; 17:05:38 >

• Barbar ve BARLAS TURAN ikinizinde ne anlatmak istediğinizi anladım, kırmayan uslubunuz için de teşekkürler. Doğru söylüyorsunuz, ama yine de benim söylediklerime paralel gidiyor; Haberleri de açsam, kadın programlarını da açsam aynı şeyi göreceğim. Yıpratılmış, biz anlamadan değiştirilmiş yaşam düzeni...
    BİZ ARAFTA KALMIŞIZ, NE TARAFA GİDECEĞİMİZİ BİLEMİYORUZ.
    Zaten konu buraya nerden geldi, nerden sürüklendi anlamadım ben de :) İki tane Yanki 1942 Avustralyasında gününü gün etmiş, biz bugün buradaki Alinin Velinin tartışmasına girdik.
    Tabi ki namus ilk başta beyninde başlar, vicdanında biter ama hareketlerimizle pekiştirileceği kanaatindeyim(kimsenin görmesine gerek yok sen kendine dürüst yaşa yeter)
    Son olarak İstisnalar kaideyi(kaide Türkiye herhalde) bozmaz diyorsun ama o kaidenin içinde olduğunu unutma O kaideyi düzeltecek olan istisnaların çokluğudur. Daha da yazmam bu konu hakkında, sevgiler saygılar.

Dur yine Pasificle bitireyim; Savaş-Seviş izleyipte "ben de böyle yapcam" demeyin, her milletin, hatta o milletler içindeki her ailenin yaşam tarzı farklılık gösterebilir.
    Dizide herşey yerinde ama daha çok drama havası var. Yine de arşivciler için nadir parçalardan olacağını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtesGunes -- 30 Mart 2010; 18:38:39 >

• O laflardan sonra bu dizi izlenmez artık.
  • 10 bölümlük kısa bir dizide böyle boş bir bölümün işi ne anlamış değilim. Geldiler eğlendiler gittiler berbat bir bölümdü.
  • cnbc-e bu bölüme sansür uygular mı acaba. yani daha dikkat çekmiş değil medyada falan ama cnbc-e yayınlamaya başlayınca elbet dikkat çeker.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sendika başkanı

kasmayın , çok muhteşem bi dizi işte...

daha ilk bölümden ana-bacı savaş beklemiyorsunuzdur inş. ki kardesler takımının ilk serisindede öleydi

Sen Kardeşler Takımını izlediğine eminmisin..?? Şu yazdığın mesaja bakarsak bence izlememişsin..

dostum eğitim yapıyorlar sonra ucaktan atlayıp savaşa giriyorlar aynı mantık burda da var işte
    izlemediğimi nerden anladın

• lan kızı ormanlıkta iyi götürüyo haa soyunmadan
  • quote:

lan kızı ormanlıkta iyi götürüyo haa soyunmadan

orman neysede kız kendi evinde kendi isteği ile gitti ailesi de bir şey demedi

kız felaket valla,
  • quote:

quote:

quote:

kasmayın , çok muhteşem bi dizi işte...

daha ilk bölümden ana-bacı savaş beklemiyorsunuzdur inş. ki kardesler takımının ilk serisindede öleydi

Sen Kardeşler Takımını izlediğine eminmisin..?? Şu yazdığın mesaja bakarsak bence izlememişsin..

dostum eğitim yapıyorlar sonra ucaktan atlayıp savaşa giriyorlar aynı mantık burda da var işte
    izlemediğimi nerden anladın

Bahsettiğin bölüm olan Currahee bence çok başarılı bir bölüm... Şu Pacific'in 3 bölümünü toplasan BOB'ın ilk bölümü etmez... Mesela BOB'ın 2.bölümü savaş temalı film ve diziler arasında ki en iyi bölüm bence... Keza ondan sonra hiç tempoyu düşürmeden 8 bölüm daha biran olsun nefes aldırmadan geçiyor bölümler... Hala umutluyum ben bu diziden...

@@@1ST4NBLu3

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.