Şimdi Ara

The Penguin (2024) | HBO Max (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
2
Favori
3.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İlk iki bölümünü izledim harika ilerliyor.
  • Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    Kataktersizlikte kaliteli olmak budur. Yapılırmı lan bu sondaki.
  • Arondir kullanıcısına yanıt

tam da kardeşlerini boğdurmuş adamdan beklenen hareket.
  • Biraz önce bitirdim. Tek kelimeyle efsane oyunculuklar ve dizinin ağırlığı harika ötesi. Bu yıl dizi açısından fevkalade bir yıl oldu. Sofya karakterini oynayan hatun müthiş oyunculuk sergilemiş kesinlikle ödül verilmeli. Colin abimiz de enfes oyuncu diğer Apple TV dizisinde de döktürmüştü burada da on numara dizi için ne role girmiş. Bravo valla bize böyle diziler yapın başka bir şey istemiyoruz. 😀

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Foxx Mulder -- 28 Kasım 2024; 15:5:43 >
  • Sadece bana mı öyle geldi, bilmiyorum ama The Penguin karakterini izlerken sanki Colin Farrell bu karakteri Tony Soprano'dan esinlenmiş gibi geldi. PEnguin izlerken konuşmaları, jest ve mimikleri bana Tony Soprano'yu hatırlattı.

• Henüz ilk bölümünü izledim de, dizi inanılmaz şekilde Sopranos havası veriyor. Elbette işleniş açısından değil, Penguin'den dolayı. Colin Farrell o makyajla öyle bir oyunculuk sergiliyor ki ses tonundan bakışlarına kadar James Gandolfini havas var. Nasıl denk gelmiş bilmiyorum ama muazzam tat aldım ilk bölümden.

• Ed Wood kullanıcısına yanıt

2 gün önce aynı yorumu ben de yaptım hocam. İnternette baktım. İnternette arştırayım dedim. Birçok Reddit kullanıcısı da aynı düşüncelere sahip. Colin Farrell bu durum da sorulmuş. Şöyle cevap vermiş "The Sopranos'un sadece iki bölümünü izledim. Ama o iki bölümden, Gandolfini'nin işlerinden ve yıllar boyunca çektiği bir dizi filmden biliyorum - James Gandolfini'nin işleri, sorun değil. Kesinlikle iyi. Yani, Tanrım, zamanında daha kötüleriyle karşılaştırıldım."

• Normalde çizgi roman uyarlaması dizileri seyretmem. Pek ciddiyetsiz, gerçeklikten uzak gelir. The Penguin bu anlamda farklı bir yapıya sahip. Efektlere boğulmamış, ayakları yere basan karakteriyle başlı başına Gotham görünümlü The Sopranos diyebilirim kendi adıma. Süperkahraman uyarlamalarında gerçek üstü ayarın daha iyi ayarlandığı dünyalar seyirciye daha yakın olduğu için inandırıcılıkları da sağlam olur.

Kötücül karakterini hiçbir şekilde gri alan bırakmayacak şekilde büsbütün kötü, şeytanca tasarlamasını başarıyor dizi. Bunu yaparken hem Oswald'ın (Penguin) çocukluğuyla bağ kuruyor hem de annesiyle olan ödipal kaynaklı bir düstur sağlıyor. Bunun yanında neredeyse baş karakter kadar sağlam yazılmış Sofia karakteri de Cristin Milioti'nin muazzam stilist oyunculuğu sayesinde diziyi daha da yukarı taşıyan etkenlerden. Geçmişe yolculuklar, gerçekle hayalin birbirinin içine girdiği sahneler derken dizi her anlamda çok başarılı tasarıma sahip. Tabii bütün bunları yazdıktan sonra Penguin makyajını yapanlara ayrı, Colin Farrell'a ayrı şapka çıkarmak gerek. Oyunculuk o kadar iyi ki, inandırıcılık noktasında en ufak soru işareti bırakmayarak bütün yapbozları tamamlıyor adeta. Dizi inanılmaz lezzetli, izlenmeli. 10 üzerinden 8 verilir.

• Ed Wood kullanıcısına yanıt
    Hocam kaliteli bir ÇR dizisi arıyorsan tek sezonluk Watchmen'i mutlaka öneririm. Dizi Damon Lindelof'ten (Lost, Leftovers) çıkma bir kere.
  • BoJack Horseman kullanıcısına yanıt

Vakit yaratabilirsem elbette.

• son zamanların en efsane dizisi. bir çırpıda izledim. HBO muhteşem detaysın.

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    Gotham'ın kasvetli atmosferini ve arka sokaklarının karanlık havasını harika bir şekilde yansıtmış. Colin Farrell ve Cristin Milioti gerçekten müthiş bir performans sergilemiş. Özellikle Sofia'nın hapishanede geçen sahneleri beni çok etkiledi. Final sahnesiyle öyle bir ters köşe yaptı ki, bayıldım! Böyle sürprizli sonları seviyorum. Şimdi sabırsızlıkla ikinci sezonu bekliyorum, teşekkürler HBO!
  • Araya askerlik, başka diziler filmler vs girince sezonun sonunu görememiştim anca tamamladım. Sezon başı için yaptığım yorumlar geçerliliğini koruyor, final falan da tam beklendiği gibi ama şu hususu sormadan edemeyeceğim.

Gotham'da herkes herkesi alaşağı ediyor, Gotham Polis Müdürü Jim Gordon'dan eser yok... Şöyle okkalı bir Gotham mafyası dizisi çekiyorsan Jim Gordon'ı göstermeliydiler bence. The Batman filminde Jim Gordon'ı oynayan Jeffrey Wright'a teklif gitmemiş bile. Herif 2. sezonda oynamaya açık olduğunu söylemiş. Yeni sezonda görünürse ne diyecekler, yıllık izindeydi falan mı
  • her tutan dizide yapıldığı gibi 2 yıl ara vermezler umarım

• BoJack Horseman kullanıcısına yanıt
    ben askerdeyken Lost 'u tekrar bitirmiştim (çünkü düştüğüm yer de bana adadaki insanların esareti anımsatıyordu ), yoksa sizin oralarda telefon yok muydu ?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.