Şimdi Ara

The Prestige (2006) vs Inception (2010) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
0
Favori
8.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

The Prestige (2006) vs Inception (2010)

(En Son Oy Tarihi: 2.12.2020)
Giriş
  • Prestij kurgusuyla, sonuyla müthiş bir filmdi. Ancak Inception'da filmin kendisi müthiş olmuş. Sonu biraz yavan kalmış ancak filmin ortasında geçen olaylar nedeniyle Inception diyorum.

Bu arada Inception hiç de o kadar karışık değildi. İzlerken yerime mıhlandım kaldım ama sonunu görünce hiç de The Prestige'deki gibi 15dk kadar yerimden kalkamadığımı yapamadım. O sonu izlerken yerimde kalmıştım zaten. O yerimdemıhlanmam gereken zaman filmin sonunun izlendiği zamana kaydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 7 Ağustos 2010; 20:10:57 >
  • Benim Nolan sıralamamda birinci sırada Memento var. Bu kadar kafa kurcalayıcı bir film yapmak çok zor. Üstelik Nolan bu filmle bir ilke imza attı. Türünün ilk örneği. Hatta belki de tek tam bilmiyorum.
    "Memento ilk sırada olur mu" demeyin. Ben Memento'yu bi ayrı seviyorum. Defalarca izleyebilirim.
    Sonrasında Inception geliyor. Ardından Prestige. Ama şu var. Prestige ile Inception başabaş yarışırlar. Prestige'in kurgusu süperdir, şahanedir. Inception'ın senaryosu mükemmel. Prestige ile Inception'ı yanyana koyabiliyim ancak.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Samét

Prestige'i izlemedim ya,Inception kadar var mı ?

Inception Prestij kadar var mı?
  • Bu konudan anlaşılacağı üzere Nolan resmen kendi ile yarışıyor. Ben en iyisini yapana kadar en iyisi bu diyor resmen.
  • İkiside mükemmel ama Prestige sonu sayesinde bir adım önde bence
  • İkiside gerçekten müthiş filmler ama bana göre Prestige bir tık daha önde...
  • yahu ınceptıon ıle prestıge ayrı kulvarlarda

ancak memento ne menem bırseydır ,halen aklıma gelıo da oha ya oha ya ! oyle guzel fılm olur mu!!!
  • İyi de Prestige Christopher Priest 'ın romanından uyarlanan bir film. Hem tek başına değil, yanında kardeşi Jonathan Nolan da var.
    Inception ise tamamen Nolan'ın yazdığı bir film.

Prestige'e kötü film falan demiyorum asla. Aksine, müthiş bir uyarlama. Hayran kalınası bir film.
    Ama açık ara öndedir Inception.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evoo -- 7 Ağustos 2010; 21:28:44 >
  • ikisi de mukemmel filmler ama bence inception daha iyi
  • The Prestige, ilgimi çeken sihirbazlığın işlenmesiyle, Nikola Tesla'nın dahiliğine gönderme yapmasıyla, oyuncululukların daha ön plana çıkmasıyla - özellikle de Bale'nin - ve son 15 dksı ile beni benden almıştır. Inception'da mükemmel bir film ama The Prestige bana göre 1 adım daha önde.

@Evoo Öyle bir yazmışsın ki Nolan'ın Inception'ında payı daha fazla olduğu için, daha iyi bir film olduğunu savunuyormuşun gibi.
  • Prestige kesin sonucu, kurgusu ve hikayenin sürekliliği ile gayet güzel bir film. Ancak Inception kadar kafa karıştırıcı bir yanı pek yok. Sonu açık ve net. Hayli de şaşırtıcı...
  • @PHI katılıyorum.
    İkiside çok iyi filmler ama Memento C.Nolan filmleri içinde hâlâ birinci sırada.
  • Açık ara INCEPTION
  • Memento senaryosunu yanılmıyorsam kardeşi yazmışdı , birde eski filmlerden adını hatılayamadığım 80'lerde memento tarzında bir film daha var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baba/Hakkı -- 7 Ağustos 2010; 22:24:16 >
  • Senaryo, Aksiyon, Kurgu, Yönetmenlik Inception'da;
    Senaryo, Kurgu, Oyunculuk The Prestige'de;
    Üstün çekim teknikleriyle inception farkı taksa da o enteresan prestige in tadı ayrı.
    Kesinlikle karar vermesi güç.
    1-inception & prestige
    2-dark knight & memento
    3-batman begins
    4-yarın izleyecek olsam da insomnia gibi duruyor :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.M -- 7 Ağustos 2010; 22:30:23 >
  • Kesinlikle Prestige diye düşünüyorum bilmiyorum belki Tesla kurguda olduğu için o tarafa kayıyorum ama bence bir filmde en çok etikiyi kapanış bırakır o yüzden Prestige
  • Bugün izledim Inception'ı, gitmeden önce Prestige kadar etkileyici olamaz diye düşünüyordum ama fena yamulttu bu sefer Nolan. Inception çok daha iyi bir film.
  • iki filmide izledim benim seçimim prestige olurdu İnception'da çok kaliteli bir yapım ama kurgu cok kafamı karıstırdı yada anlatılmak isteneni anlayamadım
  • iki filmde güzel ama bence Prestige oyuncu kadrosu ve oyunculuklarıyla bir adım önde.
  • 1)Inception 1)Memento 1)Prestige'dir benim için.

Dark Knight' ve Batman Begins'i hesaba katmıyorum onların yeri ayrı
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.