Şimdi Ara

The Prestige (2006) vs Inception (2010) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
0
Favori
8.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki

The Prestige (2006) vs Inception (2010)

(En Son Oy Tarihi: 2.12.2020)
Giriş

Orijinalden alıntı: Zuko

İki seçenek daha eklense ankete?

Inception'u izlemedim. Prestige kadar var mı yahu?
    Prestige'i izlemedim. Inception kadar var mı yahu?

Şeklinde.

Alıntıları Göster
    İnception'u izlemedim ama Prestij harikulade bir filmdi sonunda çalan müzik bile efsane benim için. Bence İnception diyenlerin hala filmin etkisinden çıkamadıklarınıda hesaba katmak lazım.

• quote:

İki seçenek daha eklense ankete?

Inception'u izlemedim. Prestige kadar var mı yahu?
    Prestige'i izlemedim. Inception kadar var mı yahu?

Şeklinde.

Alıntıları Göster
    Silindi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mumurta34 -- 16 Mayıs 2020; 18:39:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: o.Ka

The Prestige. Her şeyin somut bir açıklaması var ve mükemmel bir kurguya sahip. Nolan'un bence en başarılı filmi. Ayrıca bence Nolan hala bir efsane olacak film yapamadı.
    The Prestige kendi özgü bir seneryoya sahipti.
    Inception ise, makinaya bağlayığ yolculuk yapmak THE MATRİX, Yer Çekimsiz dövüşme, THE MATRİX, kafa yorma, düşündürme olarak THE MATRİX, Bir varoluşdan farklı bir varoluşa geçiş, Ha rüyadan rüyaya geçiş ha Neo'nun Matrix'e geçmesi. Makine'de ölmeler. Rüyada alınan hasarın gerçekte de alınması. Her şey THE MATRİX. !

Bu kadar sığ bir yaklaşım olur Inception için ancak... Matrix kopyası diyen laf atacak yönünü bulamayandır bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Eru ilúvatar

İnception'u izlemedim ama Prestij harikulade bir filmdi sonunda çalan müzik bile efsane benim için. Bence İnception diyenlerin hala filmin etkisinden çıkamadıklarınıda hesaba katmak lazım.

Filmde neredeyse hiç müzik yoktu ama bu olayı bitirmişti işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burhan*

quote:

Orijinalden alıntı: Eru ilúvatar

Filmde neredeyse hiç müzik yoktu ama bu olayı bitirmişti işte.

Alıntıları Göster
    The Prestige harika bir kadınla tek gecelik bir ilişki gibi.
    Inception ise güzel bir kadınla evlilik....

• quote:

Orijinalden alıntı: SouL InvictuS

Alıntıları Göster
    Filim Sonundaki Müziği Merak Edenler İçin Thom Yorke Abimizin Analyse Adlı Parçasıdır.Filmin Sonunda Felç Etkisi Yapar 5 Dakika Yerinizden Kalkamazsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lanore

Tam tersi bu benzetmeye daha uyuyor bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erchamion

quote:

Prestij'in sonu zaten en etkileyici kısmı. O sonu bilerek tekrar tekrar izleyemez insan. Ama Inception'da zaten tam olarak anlaşılmıyor ve tekrar izlenebilirliği çok yüksek. Anlaşıldı sanırım benzetme.
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Inception
  • quote:

Orijinalden alıntı: RevivaL

Inception

Alıntıları Göster
    Prestige'in yeri ayrı ben inception diyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: house.dr

quote:

Orijinalden alıntı: ax

2 si arasında prestige derim.beni daha çok tatmin etti.inception açıkçası fazla etkilemedi beni...

• quote:

quote:

quote:

Prestij'in sonu zaten en etkileyici kısmı. O sonu bilerek tekrar tekrar izleyemez insan. Ama Inception'da zaten tam olarak anlaşılmıyor ve tekrar izlenebilirliği çok yüksek. Anlaşıldı sanırım benzetme.

Anladım şimdi. Ama Inception da tek izlemelik bir aksiyon filmi gibi geldi bana her ne kadar üç kere izlesem de.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Anladım şimdi. Ama Inception da tek izlemelik bir aksiyon filmi gibi geldi bana her ne kadar üç kere izlesem de.

Alıntıları Göster
    İkiside olağanüstü filmler. Şu şundan daha iyi şeklinde bir yorum yapmayazağım. Ama The Prestige beni biraz daha çok etkiledi. Yani, duygusal yönü daha ağır basan bir filmdi. (Hugh Jackman ve Christian Bale'in oyunculuğu beni kendilerine hayran bıratı) Fakat tekrar tekrar izlenebilirlik açısından Inception'un büyük bir artısı var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Burhan*

İkiside olağanüstü filmler. Şu şundan daha iyi şeklinde bir yorum yapmayazağım. Ama The Prestige beni biraz daha çok etkiledi. Yani, duygusal yönü daha ağır basan bir filmdi. (Hugh Jackman ve Christian Bale'in oyunculuğu beni kendilerine hayran bıratı) Fakat tekrar tekrar izlenebilirlik açısından Inception'un büyük bir artısı var.

Alıntıları Göster
    İkisi de şahane ama Inception daha güzel bir tat verdi be sanki. Ama bence Nolan'ın en güzel işlerinden biri de Memento'dur. İzlemeyen varsa kesinlikle izlemeli. Filmin tarzı yeter.

• quote:

Orijinalden alıntı: Odinn#21

quote:

Orijinalden alıntı: slicer

Ya ikisi de birbirinden farklı filmler. Neden yarıştırma gereği hissediyorsunuz ki?

Zevkli oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: gezizekalı

quote:

Orijinalden alıntı: Odinn#21

quote:

Orijinalden alıntı: slicer

Ya ikisi de birbirinden farklı filmler. Neden yarıştırma gereği hissediyorsunuz ki?

Zevkli oluyor.

Alıntıları Göster
    Prestiji az önce izledim Inception'dan daha fazla kafamı kurcaladı daha karışık geldi, en sonda tamam çözdüm herşeyi dedim ama ben Inception'u daha çok beğendim. İkisininde izleyiciyi düşündürmesi hariç farklı filmler olduğunu düşünüyorum..

Prestiji daha iyi anlamak için tekrar izlemeyi düşünüyorum (ama kim bilir ne zaman), Inception'un ise zevkine varabilmek için tekrar izleyebilirim.

• Inception u izlemedim daha.Yarın gidicem inşallah.Geldikten sonra yazarım birşeyler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ñolofinwë

quote:

Orijinalden alıntı: o.Ka

The Prestige. Her şeyin somut bir açıklaması var ve mükemmel bir kurguya sahip. Nolan'un bence en başarılı filmi. Ayrıca bence Nolan hala bir efsane olacak film yapamadı.
    The Prestige kendi özgü bir seneryoya sahipti.
    Inception ise, makinaya bağlayığ yolculuk yapmak THE MATRİX, Yer Çekimsiz dövüşme, THE MATRİX, kafa yorma, düşündürme olarak THE MATRİX, Bir varoluşdan farklı bir varoluşa geçiş, Ha rüyadan rüyaya geçiş ha Neo'nun Matrix'e geçmesi. Makine'de ölmeler. Rüyada alınan hasarın gerçekte de alınması. Her şey THE MATRİX. !

Bu kadar sığ bir yaklaşım olur Inception için ancak... Matrix kopyası diyen laf atacak yönünü bulamayandır bence.

Alıntıları Göster
    silindi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mumurta34 -- 16 Mayıs 2020; 18:35:8 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mumurta34

silindi.

Alıntıları Göster
    o.Ka benim de Inception da aradığım şeylerden biri oldu öne çıkan bir rol performansı ama senaryo da pğek uygun değil. Ayrıca Matrix'ten tamamen bağımsız demek zorlama olur ama film rüyaların üzerine konu olarak bu kadar eğilirken cihazlara bağlanma vs. gibi teknik detayları bu kadar büyütmenin anlamı yok. Ayrıca Matrix de özgün bir yapım değil ki.

Son olarak Nolan'ın en büyük başarısı Inception'dır. Oynamak dışında film için yapılabilecek her şeyi yaptı çünkü adam bu sefer. The Prestige daha güzel film bence, izleyen biri olarak filmin kalitesi başarı demekse The Prestige daha büyük başarı bence de ama başarıyı verilen emeğin büyüklüğü ve kalitesi olarak tanımlarsak da Inception Nolan için en büyük başarıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: mumurta34

silindi.

Alıntıları Göster
    @o.Ka Bale farkı var desene sen şuna.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eru ilúvatar -- 16 Ağustos 2010; 13:41:53 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.