Şimdi Ara

The Prestige (2006) vs Inception (2010) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
0
Favori
8.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

The Prestige (2006) vs Inception (2010)

(En Son Oy Tarihi: 2.12.2020)
Giriş
  • nolan ın kotu filmi yok arkadaş hepsinin yeri ayrı benim için
  • Nasıl oluyorda konuları bu kadar farklı filmleri bu kadar iyi yapabiliyor şaşıyorum. İnsanüstü bir varlık olduğuna inanmaya başlıcam yakında. İnşallah Batman'in yeni filminde izlerken kalp krizi filan geçirmeyiz
  • İkisi de muhteşem, ikisine de 10 verdim. Yalnız Prestige'in yeri çok farklı bende. Bence sinema tarihinin gördüğü en iyi final.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Awesome

Nasıl oluyorda konuları bu kadar farklı filmleri bu kadar iyi yapabiliyor şaşıyorum. İnsanüstü bir varlık olduğuna inanmaya başlıcam yakında. İnşallah Batman'in yeni filminde izlerken kalp krizi filan geçirmeyiz

youtube den nolan ın röportajlarını falan dinlerseniz sıradışı bir dahi olduğunu anlarsınız..adamın Allah vergisi bir yeteneği var. belli burdayım diye bağırıyor
  • inceptionu izledikten 1-2 ay sonra cevağ vermek lazım malum tesiri şuan çok yüksek
  • birçok kişiye göre memento ve prestige den geride görülen bir filmin bu kadar abartılmasıda ayrı bir merak konusu.bizim insanımız böyledir herşeyi abartmayı sever diyip geçelim bari...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ax

birçok kişiye göre memento ve prestige den geride görülen bir filmin bu kadar abartılmasıda ayrı bir merak konusu.bizim insanımız böyledir herşeyi abartmayı sever diyip geçelim bari...

söyleyecek birşey bulamayan da "bizim insanımız" de geçer. Imdb'ye sadece Türkler mi üye? 9.2 nin hepsini Türkler mi vermiş? Demek ki "abartan" sadece Türkler değil..

Tekrar yazıyorum. Inception bence prestige den çok daha iyi bir filmdir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Lanaya- -- 8 Ağustos 2010; 13:26:37 >
  • İnceptionu izlemedim daha (1 saat sonra Sinema da izliyecem.) şimdilik THE PRESTIGE diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Espâda

The Prestige, ilgimi çeken sihirbazlığın işlenmesiyle, Nikola Tesla'nın dahiliğine gönderme yapmasıyla, oyuncululukların daha ön plana çıkmasıyla - özellikle de Bale'nin - ve son 15 dksı ile beni benden almıştır. Inception'da mükemmel bir film ama The Prestige bana göre 1 adım daha önde.

@Evoo Öyle bir yazmışsın ki Nolan'ın Inception'ında payı daha fazla olduğu için, daha iyi bir film olduğunu savunuyormuşun gibi.

E bir yerde öyle. Inception'da senaryo tamamen Nolan beynine ait. Prestige'de ise bir yerden uyarlama. Tamam müthiş bir uyarlama ama sonuçta fikir tamamen Nolan'a ait değil. Kitabı alıp filme uyarlamış işte.

• Konuyu ankete çevirdim. Biraz geç kaldık belki ama görenler oylarsa daha iyi bir sonuca varırız böylelikle :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: X@ndeR

@PHI katılıyorum.
    İkiside çok iyi filmler ama Memento C.Nolan filmleri içinde hâlâ birinci sırada.

Memento apayrı bir film. Aksiyon yok, bilimkurgu yok, fantastik ögeler yok ama bir numara.

Inception ile The Prestige'i çeşitli yönlerden karşılaştırabiliriz aslında.
    Oyunculuklarda mesela The Prestige açık ara öndedir. Christian Bale, Hugh Jackman, Michael Cane, Scarlett Johnsonn Prestige'i öne geçiriyor bence.
    Inception'da kötü oyuncular mı var? Elbette değil. Lâkin Inception'da oyunculuğun sergileneceği öyle duygu yüklü sahneler falan yoktu mesela Prestige'e göre. Di Caprio, Ellen Page, Joseph Gordon-Levitt, Tom Hardy, Ken Watanabe, Cillian Murphy elbette mükemmel oyuncular. Inception'un oyuncu kadrosu her ne kadar daha geniş de olsa, mükemmel oyuncular da barındırsa bence The Prestige'deki oyunculuk Inception'dan önde.

Kurgu/Senaryo
    Her iki filmde de mükemmel. Karşılaştırmak zor. Apayrı senaryolar, farklı kurgular elbette. Prestige'de de film içinde şaşırtıcı noktalar var, Inception'da da. Ama Prestige'de daha fazla sanki. Hem sonu itibariyle, hem içindeki bazı bölümler ile seyirciyi bir anda şaşırtan bir film. Inception ise biraz karışık yapısıyla, olayların gelişim hızıyla, seyirciye oyuncuların ağzından empoze edilen rüya bilgileri ile daha teknik bir film. Bu yüzden Prestige'i normal izleyen biri mesela Inception'ı sevmeyebilir.

Müzikler
    Inception açık ara önde :)

Efektler
    Prestige'de pek efekt olmadığı için yine Inception önde.
    Gerçi bugün CNN'de Afiş programında Inception'ın kamera arkası ve oyuncularla, yönetmenlerle röportajlar falan vardı. Nolan öyle pek efekt kullanmamış filmde. Her şeyi gerçekten patlatmış, kırmış, dökmüş nerdeyse.

Vel hasılı.
    Inception ile The Prestige'i karşılaştırıp "şu daha iyi" demek çok zor bence. En azından benim sinema dünyamda öyle. Bunlardan daha iyi bir Nolan filmi sorarsanız Memento derim tereddüt etmeden.

• quote:

Orijinalden alıntı: diablo12

quote:

Orijinalden alıntı: ax

birçok kişiye göre memento ve prestige den geride görülen bir filmin bu kadar abartılmasıda ayrı bir merak konusu.bizim insanımız böyledir herşeyi abartmayı sever diyip geçelim bari...

söyleyecek birşey bulamayan da "bizim insanımız" de geçer. Imdb'ye sadece Türkler mi üye? 9.2 nin hepsini Türkler mi vermiş? Demek ki "abartan" sadece Türkler değil..

Tekrar yazıyorum. Inception bence prestige den çok daha iyi bir filmdir..

mesele inception mı prestige mi meselesi değil.aralarında hangisi iyi diye tartışma çıkıyorsa o kadar da abartılacak bir film olmadığıdır.prestige iyi bir filmdir ama sinema tarihinde çok önemli bir yer işgal etmez.inceptionda onunla kıyaslandığından değeride 3 aşağı 5 yukarı aynıdır.sonuç bu iken inceptionın bu kadar abartılması pek te doğru değil sanırım...

• quote:

Orijinalden alıntı: Erchamion

Prestij kurgusuyla, sonuyla müthiş bir filmdi. Ancak Inception'da filmin kendisi müthiş olmuş. Sonu biraz yavan kalmış ancak filmin ortasında geçen olaylar nedeniyle Inception diyorum.

Bu arada Inception hiç de o kadar karışık değildi. İzlerken yerime mıhlandım kaldım ama sonunu görünce hiç de The Prestige'deki gibi 15dk kadar yerimden kalkamadığımı yapamadım. O sonu izlerken yerimde kalmıştım zaten. O yerimdemıhlanmam gereken zaman filmin sonunun izlendiği zamana kaydı.

prestijde gerçekten de o kadar şaşırılacak bir son varmıydı ya? ben de şaşırdım ama bana biraz abartıyomuşunuz gibi geliyo
  • inception gerçekten tutarsız , işleyişi zayıf , tahmin edilebilir sıkıcı bir film , prestige tabiki daha güzel ama inception un la baya farklı filmler ...

onun için inception un karşısına Total Recall i koyup izleyin bence , abartıldığı daha iyi anlaşılır

• Prestige daha iyiydi tabi filmin son sahnesi herşeye bedel Prestige gerçek bir başyapıt.Inception'un başyapıt olup olmadığı konusunda hala kararsızım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: evohan

inception gerçekten tutarsız , işleyişi zayıf , tahmin edilebilir sıkıcı bir film , prestige tabiki daha güzel ama inception un la baya farklı filmler ...

onun için inception un karşısına Total Recall i koyup izleyin bence , abartıldığı daha iyi anlaşılır

Dostum saçma dediğin yerleri sen anlamamışsın, Tek tek yazardım ama üşeniyorum şimdi..

• Prestij, prestij, prestij. 3 kere prestij daha iyi bir film.
  • @Samét
    Prestige tek geçer.
  • inception'a oy verdim çünkü aksiyonu prestige göre daha yüksekti senaryo olarak ikiside güçlü film
  • İki seçenek daha eklense ankete?

Inception'u izlemedim. Prestige kadar var mı yahu?
    Prestige'i izlemedim. Inception kadar var mı yahu?

Şeklinde.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.