Şimdi Ara

The Settlers 7: Paths to a Kingdom (2010) [ANA KONU] (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
1
Favori
19.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1- ordunu ikiye değil beşe bile bölebiliyorsun.
    taverna üzerinden 10 altın karşılığında gelişmiş generaller alıp, sağ alttaki kılıç simgesinden istediğin askeri istediğine aktarabiliyorsun.
    her birine 35 asker tayin edebiliyorsun.
    ayrıca adam üssüne gelebilmek için epey kale fethetmek zorunda.. o kaleleri sen fethedip o yol üzerinden adamın sana gelmesini engelleyebilirsin
    yani oyunda 1000 in üzerinde online maç yaptım.. ve hiç oyunun başında kale kuran adam görmedim.
    he taktiğim çalışır diyorsan buyur birkaç el atalım =)
    ama önce ordu bölmeyi falan öğrenmen lazım.

2- fortification özelliği excellent olan general 10 altın karşılığında satın alınır- komutasına 20 cannon - 14cavalier-1bearer verilir.. ve kayıpsız her türlü taştan kale yıkılır
    hele ki kiliseden ballistics upgrade ini kaptıysan... kale male hak getire. denemeni tavsiye ederim =)

3- oyunun başında 15 taş harcaman lazım o upgrade i almak için.
    kilise veya stronghold upgrade leri, storehouse, ve geology i bunlar bin kat daha önemli olmasına rağmen bunlara bile oyunun başında dikkatle taş ayrılır.
    çünkü taş sınırlı kaynaktır. ve 15 taşı kale yapımını aktif etmek için heba edersen hızlı gelişmen imkansız. rakibin osmanlı imparatorluğu kurar, sen taş duvarlı beylik kalırsın.

4- kardeşim vallahi sen oyunu bilmiyorsun.
    bir madencinin üzerine geldiğinde seçenekler çıkar
    örnek altın madencisi
    geologist i seçersen, o adam ordan sadece taş çıkarır. normale getirdiğindede altın çıkarmaya devam eder.
    bu altın madencisini noı food da bırakırsan normal altın toplar.
    senin geologist ten kastın prestij puanlarından alınan geologist mi? yoksa kilisede yapılan "geology" (GEOLOGY) upgrade i mi?
    eğer geology upgrade inden bahsediyosan, o da madencilerinin daha hızlı çalışmasını sağlıyor o kadar.

valla oyundaki sınırlı kaynak olan taşı kalelere kullanmak gibi bi strateji görmedim duymadım =)
    ama dediğim gibi. birkaç el online yapalım da taktikleri bi karşılaştıralım..

• E benim hiç taş sıkıntım olmadı walla..Ordu bölmedeki bilgi için sağol o zaman duvar yapmaya bilirim tabi ama bence yinede gerekli..Bir kaç kere oyunu başında tuş olunca ters köşeden gelen saldırı sonucu..

2. maddede dediklerin oyunun hemen başında gerçekleşen şeyler değil..Tabikide taş duvarlar yıkılır yıkılmaz diye bir şey yok..Benim dediğim oyunun başında harcadığın taşa nazaran büyük kazanç..topçu yapana kadar hiç saldırı almıyorsun böylece gereksiz yere hiç asker kaybetmiyorsun..

4. madde...ben hala altın demir kömür çıkarmaya devam ediyorum bir yandan nasıl oluyor o iş..yani hem onlar hemde taş çıkıyor..campaing bölümünde 9. bölümdeyim en son bölümde 35 altın ım vardı victory anında..nereden geldi o altınlar..(ticarette yok bardan da altın almıyorum) 100 e yakında asker üretmişim..bütün madenlerde jeolog vardı..??? jeolog taş da çıkarıyor ama esas madenin bitmesinide engelliyor..peki madenin üzerinde 40-50 gibi bir ibare var..o bitince sen ne yapıyorsun yeni bölgeleri fethe mi çıkıyorsun..bir noktadan sonra oyun kartopu gibi büyüyor onlarda bitiyor..

jeolog madenlerin bitmesini engelliyor..

neyse ismi üzerinde strateji işte..herkes değişik stratejiler denesin diye yapılmış..böyle olmasa idi düz bir çizgide ilerlese idi zaten strateji olmazdı..o senin stratejin buda benim..:) tartışmanın fazla lüzumu yok..ben biraz savunmacı takılırım stratejilerde..:)

• normal madenler (kömür demir ve coal) zaten bitmiyor
    yani bir işçi yönlendirirsen bitmesi çok uzun sürüyor.
    çünkü o kaynaklar kendini belirli sürede yeniliyor.
    şu şekilde olabilir
    mountain shelter yaparsın gold mine ın yanına
    3 gold miner yaparsın
    2sini geologist yaparsın biri normal kalır
    ikisi taş çıkarır biri altın
    ayrıca anlamadığım şeyler var mesajından
    altından kastın altın para mı yoksa ham altınmı?
    altın para 3 yolla gelir
    ya ticaret
    ya tavernadan bira karşılığı
    yada mint üzerinden 1 ham altın ve bir kömür karşılığı.

bunun dışında kendiliğinden artmaz :s
  • Bir dakka ya nasıl bitmiyor..Bende güzelcene bitiyor hepsi ..????

Bütün settlers oyunlarında biter..anno da da biterdi mesela ama hem çook uzun sürerdi hemde bitti mi sanırım para karşılığı (!!) yeniden doldururduk..

altın derken basılmış para dedim di..

geologist in açıklamasını okursan will tap new resources diye bir açıklama göreceksin..diğer şekilde az önce bir daha denedim madenler bitiyor ve üretim zincirin bir anda sekteye uğruyor..

demin bitirmeden evvel save yaptığım bir yerden zevkine açtım oyunda açılabilen bütün adamları açtım binaların hepsini max ettim..topçu yaptım dediğin o en sonuncu askeri yaptım..bando çalarak ilerliyor mavi bişi komedi..:)

2 tane topçu tahta perdeli duvar önünde 1 dk duramadı belirtim..tabi senaryo gereği yeni teknolojilerin keşfine olanak yoktu ..açık değildi yani..balistikle biraz daha ileriden belki zarar almadan ateş edebilirim ama topçular çok çabuk zayi olan birlikler..normal askerlerden 5-6 tanesi 3-4 tane topçu birliğini dağıtır..

Not..: Bu arada oyuna hızlandırma gelmiş yeni update ile..tavşan moduna (en hızlı ) geçebiliyoruz..:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Budfox -- 11 Eylül 2010; 23:26:21 >

• kaynaklar azalıyor ama bitmiyor
    diyelim 0 ı gösterdi.
    biraz beklet kendiliğinden doluyor. ve tekrar 40 a tamamlanıyor
    normalde tek bir işçi atarsan genelde bitmiyor, madenin dolum hızıyla eşdeğer ilerliyor çünkü.
    diyelim 3 işçi çalıştırıyosun goldda
    ve gold mine 0 oldu
    hepsini geologist e al
    taş çıkarmaya başlıycaklar ve gold madeni kendiliğinden dolcak, sen toplayıp yneiden boşaltıcaksın.

bu arada elindeki oyun orjinalmi budfox?
    online atalım eğer orjinalse keyifli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demir_pena -- 11 Eylül 2010; 23:49:31 >
  • Evet orijinal ..Nasıl yapacaz online işini hocam..??

sen epey kafa yormuşsun ama oyun üzerinde beni yenersin..:D ben daha 15-20 gündür el attım..Taa ilk çıktığında aldım dı ama bir türlü sıra gelmedi..Biraz hayal kırıklığı gibi geldi ilk seferler ama ilerledikçe sevdim..

Bu arada senle benden başka kimsede yok..Hem DRM hemde strateji olunca kimse almamış orijinal sanırım..Heheheh..:))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Budfox -- 12 Eylül 2010; 23:35:50 >
  • oyuna alıştığında süper.
    tam bi beyin egzersizi
    müzikleride rahatlatıyor.
    online oyun oynadınmı hiç?
    multiplayer a girdiğinde çok oyun var ordan bağlanırız.
    şu sıralar müsait değilim ama birkaç güne bol bol oynarız
    hem daha çok tecrübe olur
    ama oyunun aslı online da bil :)
    bu arada gördüğüm en iyi skirmish yapay zekası da bu oyunda.
  • Settlers 7 biraz haksız şekilde eleştiriliyor bence. Serinin son bir iki oyununu oynamadım ama ilk oyunlarını severek oynamıştım. Settlers 7'nin de oldukça kaliteli bir strateji oyunu olduğunu düşünüyorum. Önemli olan oyunu tam anlamıyla öğrenebilmek. Biraz vakit ayırıldığında hiçte zor değil bunu yapması. Yukarıda bir arkadaş çok faydalı açıklamalarda bulunmuş. Ben de bir kaç tane ekleme yapmak istiyorum:

Öncelikle bu oyun bir savaş stratejisi değil. Okçuları yada atlıları ayrı ayrı yönetip savaş alanında taktikler geliştirmek isteyenler bence Total War serisine yönelsinler. Settlers 7 buna uygun değil. Bu oyunda önemli olan ekonomi.

Ekonominin temeli üretim zincirine ve ticarete dayanıyor. Üretim zincirini çok iyi ezberlemek gerekiyor. Yani hangi bina neyi üretiyor veya üretim için neye ihtiyaç duyuyor. Bunları bilmeden binaları kurmaya başlarsak ileride tıkanırız ve üretim durur. Çünkü herşey çok basit bir sisteme dayanıyor: talep. Yani bir bina ihtiyaç duyduğu hammadeyi talep ediyor ve depolardan oraya götürülüyor. Asker üretirken, ticaret yaparken ve yeni binalar inşa ederken de aynı sistem işliyor. Bu sistemi sürekli gözönünde bulundurarak birbirinden madde talep edecek binaları birbirine yakın konumlandırmak şart. Yani Bakery; Grain Farm ve Windmill yada Grain Farm, Well ve Brewery birbirine yakın olmalı. Bu düzeni kurduktan sonra oyundaki en önemli binalardan biri olan StoreHouse ları çok dengeli bir şekilde inşa etmeliyiz. Çünkü üretim sisteminin çalışması StoreHouse lara bağlı. Eğer yetersiz sayıda yaparsak 50 tane Gold kaynağınız olduğu halde boş boş bekleyen Mint görmeniz normaldir. Eğer gereğinden fazla yaparsak bu sefer üretimin hızı ve verimi düşer. Pek çok mal bir storehouse tan öbürüne gider asıl gitmesi gereken yerden önce.

Üretim ile ilgili önemli bir detay var. Kurduğunuz residance yada farm gibi binalara aynı workshop'tan en fazla iki tane ekleyin. Hatta bunlar brewery yada bakery ise sadece 1 tane ekleyin. Çünkü eklediğiniz diğer workshoplar çok düşük kapasitede çalışıyor. Bunun sebebini tam olarak ben de bilmiyorum ama oyunu kıvırana kadar en çok zorlandığım konu bu oldu. Ayrıca grain farm ların etrafında bir miktar boşluk olmasına özen gösterin. İhtiyaç duymadığınız malların üretimini durdurun hatta binalarını yıkın. Bunlar sadece fazlalık yaratıyor. Storehouse'ta duran 50 tane tool yada coal hiç fayda sağlamaz. Önemli olan herşeyi dengeli olarak üretebilmek. Özellikle yiyecekleri. Asla unutmayın. Bir malın azı da zarar fazlası da.

Para kazanmak için en etkili yöntem ticaret. Bira, giysi yada altın takıları satarak hızla para kazanabiliyorsunuz. Dikkat etmeniz gereken mesela cleric üretmek istediğinizde bira ticaretini geçici olarak durdurun. Çünkü cleric üretmek için biraya ihtiyacınız var. Cleric ler hazır olduğunda bira satışına devam edebilirsiniz.

Son olarak prestige puanları için bazı yapılar var. Onları kurunca direk prestij puanı veriyor. Bence en kolay yöntem Church, Export Office yada Stronghold'u açık bir alana kurup 1 stone karşılığında 1 prestige veren yapıları etraflarına eklemek. Bunlar bahçe yada mezarlık gibi şeyler.

• Çok iyi yapmışlar oyunu, 3 gündür makineye bağladı resmen. İnanılmaz bir planlama gerekiyor verimliliği yüksek tutmak gerekiyorsa ki yukarda birinin de dediği gibi müzikle beraber sakin sakiiin keyifli keyifli oynatıyor bu yüzden. 10dk da bir autosave takılmaları da olmasa daha da keyif alabilirdim gerçi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zkaen

Çok iyi yapmışlar oyunu, 3 gündür makineye bağladı resmen. İnanılmaz bir planlama gerekiyor verimliliği yüksek tutmak gerekiyorsa ki yukarda birinin de dediği gibi müzikle beraber sakin sakiiin keyifli keyifli oynatıyor bu yüzden. 10dk da bir autosave takılmaları da olmasa daha da keyif alabilirdim gerçi.

Oyun süper hocam bakma bu aralar F1 2010 a bulaştık o yüzden oynayamıyorum fazla , ama strateji bu..Her daim oynanır..Duruyor pc de..:)

O takılmalar orijinal oyunda yok..Oyunun bir kusuru değil..
  • Arkadaşlar selamlar,oyuna ilk girdim problem yoktu,ikinci girişimden itibaren menüler hariç bulanık bir görüntü var ne yaptıysam gitmedi bulanıklık,1,02 yüklü

The Settlers 7: Paths to a Kingdom (2010) [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cennaro -- 16 Kasım 2010; 16:34:59 >
  • Valla oyun güzel güzel olmasına ama savaş sistemi, askerlerin güçsüzlüğü ve asker basmak için geçen süre gözüme takıldı. Ayrıca kaynak bir bitti mi yandın! Binalar bulundukları bölgeye (çimen, toprak, vb.) 'effiency' (verimlilik) veriyor. Evet gerçekçilik sağlıyor ancak oyunu çok zorlaştırıyor. Genel olarak oyun güzeli zamanı olan herkese öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RjnRndo

Valla oyun güzel güzel olmasına ama savaş sistemi, askerlerin güçsüzlüğü ve asker basmak için geçen süre gözüme takıldı. Ayrıca kaynak bir bitti mi yandın! Binalar bulundukları bölgeye (çimen, toprak, vb.) 'effiency' (verimlilik) veriyor. Evet gerçekçilik sağlıyor ancak oyunu çok zorlaştırıyor. Genel olarak oyun güzeli zamanı olan herkese öneririm.

Settlers asker basma oyunu değil zaten askeriye geri planda bu oyunda o yüzden bu durum normaldir.
  • oyunu 2 gündür oynuyorum.daha yeni yeni anlamaya başladım sistemi.

3. bölümde takıldım. kiliseden 3-4 tane novice aldım ama bunları nasıl kullanacamı bulamadım

ancient library a yolla falan diyo ama... galiba ecderha rasmus a musallat olacak

nasıl yolluyacam novice leri library e
  • quote:

Orijinalden alıntı: GATIRCAN

oyunu 2 gündür oynuyorum.daha yeni yeni anlamaya başladım sistemi.

3. bölümde takıldım. kiliseden 3-4 tane novice aldım ama bunları nasıl kullanacamı bulamadım

ancient library a yolla falan diyo ama... galiba ecderha rasmus a musallat olacak

nasıl yolluyacam novice leri library e

up
  • arkadaşlar AVERt next attack yazıyor 7 dk geriye sayıyor ve bana saldırıyorlar bu bölüm deli etti. bi yardım edin.
  • ARKADŞLAR BU OYUNU COK OYNAMAK İSTİYORUM AMA (BİND KEY ) YAZAN ŞEYE BİR KOD BULAMIYORUM OYUNU İNTERNETTEN İNDİRDİM CD KEY FİLAN BULAMADIM BNAA BİRAZ YARDIMCI OLURMUSUNZ
  • Arkadaşlar üstte birkaç arkadaş orjinal settlers 7'ye sahipmiş,başka orjinal varsa bir ara oynayalım.
  • Oyunda victory points den yeniliyorum hep onların türkçesini bilen varsa yazabilirmi lütfen çok yardımı olacak.
  • Merhabalar, cok uzun suredir uzagim forumdan.
    Ciktigindan beri cracked olarak oynadigim oyunun orjinalini bir sitede 40 TL ye bulunca hemen aldim.
    Gold Edition v1.12. Ilk ciktiginda biraz pahali gelmisti gozume sanirim bir strateji oyunu icin, tam hatirlamasam da. (gerci stratejiden baska oyun oynamam, ozellikle ekonomik donguler uzerine kurulu olanlari).
    Bu genrede bir numaram empire earth 1 idi. sonrsinda da Settlers 7 geldi.

Cracked versiyondan sonra orjinal oyun biraz farkli geldi (menu sistemi sadece). Bugun gecti elime daha.
    Ben multiplayera girince hic oyun goremedim ama.

Online oynamak gercekten guzel olur, is sonrasi saatlerde buralardayim.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.