Şimdi Ara

The Settlers 7: Paths to a Kingdom (2010) [ANA KONU] (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
1
Favori
19.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sizin icin tekrar bi baslayayim campaing e adim adim ne isteniyor bakayim tekrar yazicam..
  • quote:

Orijinalden alıntı: turindebrouche

sizin icin tekrar bi baslayayim campaing e adim adim ne isteniyor bakayim tekrar yazicam..

Teşekkür ederim..

Cevabınızı bekliyorum.
  • Arkadaşlar hiç vaktinizi harcamayın oyun acayip saçmalıklarla dolu compaign lerde standart şeyleri yaparsanız ilerliyor yoksa çok rahat kilitlenebiliyorsunuz skirmish de ise asıl saçmalıklar çıkıyor bir türlü çifliklerde et üretemiyorsunuz efficency 0 oluyor iplik ve kağıt da aynı şekilde sorunun sudan kaynaklandığını düşünüyorum 25 tane kuyu olmasına 150 tane su depolamış olmama ama depolarda anca 50 si gözüküyor rağmen hala ilginç şekilde efficiency düşük.
  • quote:

sizin icin tekrar bi baslayayim campaing e adim adim ne isteniyor bakayim tekrar yazicam..

Oyunu deneme imkanı olan var mı acaba?

Böylesi güzel bir seriden böyle hatalı bir oyunun çıkması gerçekten çok üzücü :(
    Yardımcı olabilecek birileri varsa bekliyorum hala..
    Bu gidişte oyunu silmek ozrunda kalacağız! :(
  • Arkadaşlar ben bu oyuna yeni başladım . Ev yaptığımda bazı evlerin üstünde kafa ve ünlem işareti oluo. Anlamadım ne yapmalıyım.
  • anno 1404 mü bu mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Canok

anno 1404 mü bu mu ?

Anno 1404 daha zevkli.

Ama Settlers 7'de çok iyi bir oyun.

Lakin bugların giderilmesi lazım.
  • quote:

Mountain shelter ı kurarken constructor lara toprağı düzletmek gerekiyor mu=?

Biri oyunun başlangıcını FRAPS ile kaydedip internete yükleyebilir mi?

İşe bakın ya daha oyuna başlayamadan bitirdik!
  • merhaba arkadaşlar
    elinde orjinal settlers 7 bulunup
    online oynayanlarınız varmı?
  • ARKADAŞLAR OYUNU İNDİRDİM AMA OYUNA GİREMİYORUM PRODUC KEY İSTİYOR TABİKİ ÜYE OLDUM VE ÜYELİK ADIMINDAN SONRA BU KEYİ İSTİYOR NAPICAM İNTERNETTEN CRECK İNDİRDİM UYGULADIM AMA BU SEFER HİÇ AÇILMIYOR BUNU ÇÖZEN VARMI YARDIM EDERSENİZ ÇOK SEVİNİRİM
  • Razor unki bende çalışmıyor.Update yok.Oyuna hata verip girmiyor.Kaç tane denediysem olmadı.Razordan başka krek de bulamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thorismund

Arkadaşlar 7 ticaret üstüne kurulu, kısaca bir ekonomiye dayalı oyun olmuş, ben 3 günde oyunu çözdüm skirmishden sürekli oynayarak veictory puanları; ticaretten, teknoloji geliştirmeden(bu da crunch ile oluyor) ve haritadaki belirli alanlarda evler binalar kara kule gibi yerlerden alıyorsunuz, örneğin bir victory puan için 50 tane tool istiyor, eğer onu tamamlarsanız 1 victory puan elde ediyorsunuz ve bunun gibi bir çok özellik var kullanabileceginiz, Size tavsiyem oyunu ilk başta kolayda oynayın karsınıza kolay rakip alıp öyle oynayın ve 1-2 gün içinde alışacaksınız kavrayacaksınız...Ben oyunda ticarete önem veriyorum ilk olarak fazlalıkları rahatlıkla satarak para kazanabiliyorum ayrıca az olanlardan da para karsılıgı yada fazla bir mal ile takas edebiliyorsunuz...Sağ en altta kagıt şeklinde bir icon var o icon sizin teknoloji ağınızı gösteriyor, eğer siz ilk oalrak teknolojiye önem veriyor ve ticaret etmeyip madenleri iyi kullanıyorsanız tekonolojinizi cruch kurarak geliştirebilirsiniz...Sorusu olan arkaşalara bilgim dahilinde yardımcı olabilirim...

Not:Camp.. modu oynamadım oyunu tanıtma bolumu uzun oldugu için...

Arkadaşım merhaba.Bende oyunu 1 haftadır oynuyorum ancak anlamadığım tek nokta var yardımcı olursan sevinirim.Oynadığım rakip belli süre sonra surlarını geliştiriyor.Ben aşağı menüdeki kral tacı şeklince olan yerden kendi şeylerimi geliştiriyorum.Mesela kilise,atlı asker çıkarma ya da bitmiş madenlerde kazı yapıp tekrar madeni çıkarma vb... ama rakibim gibi kalemi geliştirmek için hangisi seçmeliyim?

• her sektörde bir kale bulunmaktadır
    çoğu sektör giriş kısımlarında savaş kuleleri bulundurur.
    fakat inşa edilmesi gerekir.
    bunları inşa etmek için genelde 8(büyük ve duvarlı sektörlerde 13) plank (marangozda işlenmiş tahta) gerekmektedir.
    ele geçirmiş olduğun sektöre ait kaleye tıkladığında bir pencere açılcak ufak.
    sol alt tarafta build fortification towers yazan bir kule simgesi vardır.
    ona basınca inşaatcıların gerekli malzemeleri taşır ve kuleleri inşaa eder.

prestij puanların arttıkça geliştirme menüsünden stone walls (taş duvarlar) geliştirmesi alındıktan sonra,
    ikinci fortification upgrade i çıkar.
    aynı tahta kuleleri yaptığımız yerde yeni bir seçenek çıkar
    yapıldığında kulelerimiz taştan örülecektir.

ekstra bilgi
    kilisedeki teknoloji geliştirmelerinden "reinforcement";kulelerin dayanma gücünü arttırır,
    "ballistics" teknolojisi ise kulelerin ve uzun menzilli birimlerin ateş gücünü arttırır.
    bu teknolojileri araştırırsan, taştan kulelerin hayat kurtarır.

bu arada aranızda online oynayan kimse yokmu?

• quote:

Orijinalden alıntı: demir_pena

her sektörde bir kale bulunmaktadır
    çoğu sektör giriş kısımlarında savaş kuleleri bulundurur.
    fakat inşa edilmesi gerekir.
    bunları inşa etmek için genelde 8(büyük ve duvarlı sektörlerde 13) plank (marangozda işlenmiş tahta) gerekmektedir.
    ele geçirmiş olduğun sektöre ait kaleye tıkladığında bir pencere açılcak ufak.
    sol alt tarafta build fortification towers yazan bir kule simgesi vardır.
    ona basınca inşaatcıların gerekli malzemeleri taşır ve kuleleri inşaa eder.

prestij puanların arttıkça geliştirme menüsünden stone walls (taş duvarlar) geliştirmesi alındıktan sonra,
    ikinci fortification upgrade i çıkar.
    aynı tahta kuleleri yaptığımız yerde yeni bir seçenek çıkar
    yapıldığında kulelerimiz taştan örülecektir.

ekstra bilgi
    kilisedeki teknoloji geliştirmelerinden "reinforcement";kulelerin dayanma gücünü arttırır,
    "ballistics" teknolojisi ise kulelerin ve uzun menzilli birimlerin ateş gücünü arttırır.
    bu teknolojileri araştırırsan, taştan kulelerin hayat kurtarır.

bu arada aranızda online oynayan kimse yokmu?

Arkadaşım çok sağol yardımın için...

• Oyun açıldıkça ilerledikçe güzelleşiyormuş..Victory point sistemi güzel olmuş..Coğrafyanıza göre farklı stratejilere yönelebiliyorsunuz..
    Grafikler zaten aşmış..
    Yalnız oyun anno 1404 e göre oldukça zor..Nedenide savaş olması oyunda..Maden ler bitmeden evvel en basitinden jeologu geliştirmeniz gerek..Sonra taş çok önemli..Bitti mi jeolog falan kurtarmıyor..:D
    Bu arada av alanları ile balıkda bitiyor..Bitti mi mecburen çiftlik üretimine geçeceksiniz yada yakınınızdaki doğal kaynak açısından zengin bölgeleri alacaksınız..
    Teknoloji alanında ilerlemeniz gerek , askeri açıdan ilerlemeniz gerek , ekonomizi tıkır tıkır işler hale getirmeniz gerek ilerleyeceğiniz veya takip edeceğiniz stratejileri oyunun başında bir nebze esnek bir şekildede olsa oturtmanız gerekiyor..

Bir kaç aydır elim gitmiyordu ama son günlerde de başından kalkamaz oldum..:)
  • Oyuna 3 yeni Multiplayer map DLC'si cıkmıs arkadaslar.

The Settlers 7: Conquest - The Empire Expansion DLC
  • online da kullandığım bazı taktikler var.
    oyunda işlenmiş et çok önemli
    üretim yapan binalara tıkladığınızda seçenekler çıkıyor
    üretim başına 1 plain food (balık yada ekmek) verirseniz gelen kaynak 2 ile çarpılır
    üretim başına 1 fancy food (işlenmiş et) verirseniz gelen kaynak 3 e katlanır
    gelen rewardlarla (sandık simgesi şeklindeki ödül) sürekli tool(çekiç) alın.

başlandıçta 1 iki adet lodge kurup ikisine de 1er forester 1er wood cutter 1er sawmill kurun
    mountain shelter kurun ve üç adet quarry seçin taş toplamak için
    bir yandan da 2 adet pikeman çıkarın ve yakınlarınızda altın demir ve kömür içeren bölgeleri ele geçirin.
    iki adet noble residence kurup etrafını boş bırakın (biraz zaman geçtikten sonra butcher yapıcaz toplam 6tane)
    2 adet farm kurup ikişer tane buğday yeri yapın (1 slotu boş kalcak farmların)
    2 adet daha farm yapın ve birer tane pidgery yapın ikisine de (iki slotları boş kalcak)
    piggerylerin yakınındaki storehouse lara birer kuyu yapın.
    pidgery leri Fancy food la çalıştırın. böylece çıkan işlenmemiş etler 3 er 3 er çıkcak.
    noble residence lara 6 adet butcher kurun ve onları da fancy food ile çalıştırın
    böylece 2şer 2şer fancy food çıkarcaklar.
    (arada nüfusu dengelemek için bolca noble residence yapıın)
    gelişim sürecinde ise benim seçtiğim yol savaş ağırlıklı.

ele geçirdiğiniz sektörler arasındaki yollara belirli aralıklarla storehouse inşa edin ki üretim zinciri aksamasın.
    demir ve kömür madenlerini inşa edin.
    bir demir bir de kömür toplayıcısı yapın ki fazladan tool ( çekiç ) harcamayın.
    bu iki maden arasına bir mountain shelter daha kurun ve bir iron smelter yapın
    iron smelter i fancy foodla çalıştırın ki iron barlar 3er 3er üretilsin.
    altın madeni için de bir adet toplayıcı inşa edin.

iron smelter ın yakınına bir noble residence kurun ve 1 adet yüzük üreticisi 1 adet de kılıç üreticisi yapın.
    bu noble residence ı da fancy foodla çalıştırın.

şimdi biraz beklemeye geçeceğiz ki yüzüklerimiz artsın.
    bu sırada export office ve sonra stronghold kurun
    export office den 4 adet trader çıkarın.
    en yakınınızdkai trade port (ticaret limanı, haritada yeşil simgeyle görünür) üzerinden yüzükleri altınla takas edin
    2yüzük = 6 altın (orjinal oyunda son yamalarla 2yüzük = 4altın)
    bir anda altın patlaması yaşayacaksınız..

tavernanızdan kovboy şapkalı generali kiralayın (adını unuttum, muskeeter ları en iyi yöneten general yazıyor açıklamasında)
    şimdi altınımızda var, kılıcımızda..
    strongholddan 20 adet muskeeter 15 adet te pikeman üretin ve saldırmaya başlayın.
    asker sayınız eksildikçe tamamlayın sürekli

storehouse upgrade leri çok önemli
    storehouse u 2 kez upgrade ettiğinizde, üzerinde toplanmasını istediğiniz kaynakları seçebiliyorsunuz.
    misal, storngholdun yakınındaki storehouse u upgrade edip kılıç ve altın ı işaretlerseniz, bütün kılıç ve altınlar orda toplanır.
    bu sayede gecikme olmadan dilediğiniz zaman asker üretebilirsiniz.

geologist upgrade i çok önemlidir.
    taş kaynaklarınız tükendiğinde, iron gold ve coal kaynaklarınızı geology e yönlendirip, bu madenlerden taş bulmalarını sağlayabilirsiniz.

dilerseniz strongholdun tüm upgradelerini yapıp gelişmiş askerler çıkarabilirsiniz.
    son upgradeinde çıkan bearer isimli asker, tüm ordudaki atak güçlerini arttırır.
    her orduya sadece bir tane atayabilirsiniz.

sormak istediğiniz şeyler varsa yardımcı olabilirim

• Taş madeninde geologist çalışmıyor sanırım..Ama oyunda bir bug var sanırım (ve fena etkiliyor) kömür çıkması gereken yerde taş çıkıyor..Aslında altın madenine de girip sırtında taşla çıkan lubunya gördüm ama..:)))
    Garip bir durup yıkıp yeniden yapmak bazen sorunu çözüyor ama genede zaman kaybı..Özellikle victory point lerde banker üzerine oynuyorsanız kömürsüz kalmanız parasız kalmanız anlamına geliyor..Asker üretimide para yediğinden bir atak aldığınızda marshall (yanlış olabilir en çok asker) victory point inide kaybediyorsunuz..

Birde benim tavsiyem ilk başlarda hemen ana şehrin çevresini taş duvarla çevirin..Böylece en azından hayatta kalmayı epey bir süre garantilersiniz..Düşmanın top yapması gerek ki saldırsın size..Oda bir süre alıyor..O arada sizde yukarıda arkadaşın verdiği taktiklerle epey bir güçlenebilirsiniz..

Burada amaç bolca fancy food üretip üretim merkezlerini fancy food ile çalıştırmak..Zaten oyunun videolarını da izlediği iseniz dramatik sonuçlar alabilirsiniz diyordu yapımcı amca..) Hakikaten de öyle oluyor bir anda altın patlaması yada kılıç patlaması yaşayabilirsiniz..
    Fancy food üretim yerlerini de fancy food ile çalıştırdınız mı sirkülasyona giriyor sistem devamlı büyüyorsunuz..

Bir sıkıntı daha..
    Stratejik bir noktadaki kaleden ayrılıp fethe hazırlandığımda geride kalan kale de sıfır asker kaldığı için amca gelip 1 askerle orayı ele geçirdi oyun boyunca..Bu yüzden ikide bir yarı yolda geri dönüp defetmek gerekti..Ele geçireceğim yerde victory point mekanı olduğundan müthiş zaman kaybına uğradım..Kalede bir miktar asker bırakmanın bir yolu yok mu ya...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Budfox -- 10 Eylül 2010; 16:45:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Budfox

Taş madeninde geologist çalışmıyor sanırım..Ama oyunda bir bug var sanırım (ve fena etkiliyor) kömür çıkması gereken yerde taş çıkıyor..Aslında altın madenine de girip sırtında taşla çıkan lubunya gördüm ama..:)))
    Garip bir durup yıkıp yeniden yapmak bazen sorunu çözüyor ama genede zaman kaybı..Özellikle victory point lerde banker üzerine oynuyorsanız kömürsüz kalmanız parasız kalmanız anlamına geliyor..Asker üretimide para yediğinden bir atak aldığınızda marshall (yanlış olabilir en çok asker) victory point inide kaybediyorsunuz..

Birde benim tavsiyem ilk başlarda hemen ana şehrin çevresini taş duvarla çevirin..Böylece en azından hayatta kalmayı epey bir süre garantilersiniz..Düşmanın top yapması gerek ki saldırsın size..Oda bir süre alıyor..O arada sizde yukarıda arkadaşın verdiği taktiklerle epey bir güçlenebilirsiniz..

Burada amaç bolca fancy food üretip üretim merkezlerini fancy food ile çalıştırmak..Zaten oyunun videolarını da izlediği iseniz dramatik sonuçlar alabilirsiniz diyordu yapımcı amca..) Hakikaten de öyle oluyor bir anda altın patlaması yada kılıç patlaması yaşayabilirsiniz..
    Fancy food üretim yerlerini de fancy food ile çalıştırdınız mı sirkülasyona giriyor sistem devamlı büyüyorsunuz..

Bir sıkıntı daha..
    Stratejik bir noktadaki kaleden ayrılıp fethe hazırlandığımda geride kalan kale de sıfır asker kaldığı için amca gelip 1 askerle orayı ele geçirdi oyun boyunca..Bu yüzden ikide bir yarı yolda geri dönüp defetmek gerekti..Ele geçireceğim yerde victory point mekanı olduğundan müthiş zaman kaybına uğradım..Kalede bir miktar asker bırakmanın bir yolu yok mu ya...

taş madeninde geologist zaten kullanamazsın yazdığım yazıda görebilirsin.
    geologist, altın kömür ve demir madenlerinden taş çıkarmaya yarar.
    altın madeninden taş taşıyan eleman görme sebebin de budur
    gold miner ın üzerine tıklayıp geologist seçeneğini devredışı bırakırsan yine normal şekilde altın toplamaya devam ederler.

ayrıca hayatımda duyduğum en saçma taktik oyunun başında taş duvar yapmaya çalışmak :s
    mükemmel bir gelişim süreci kaybı.
    oyunu bolca skirmish oynayarak biraz daha öğrenip sonra taktik verseniz daha iyi olur :)

• 1. Ordunu alıp fethe çıktığında özellikle çoklu oyuncu modunda şehrin tamamen savunmasız kalıyor..Rakibin küçük bir grup adamla gelip senin ana kaleni ele geçirebiliyorlar..(o noktada istersen 100 askerin olsun anında gümm ) Senin geri dönmen o mesafeden hem zor oluyor hemde git gele başlıyorsun bu sefer..Orduyu 2 ye bölmenin bir yolunu biliyorsan söyle bir miktar kuvvet ana şehirde bırakalım..Nerede görülmüş sefere çıkarken şehri savunmasız bırakmak..Bence sen skirmish oyna..:))

2. Dediğim gibi taştan duvar yaparsan hem tüfekliler hemde piyadaler duvarlara zarar veremezler..Ayrıca bir salaklık yapıp kapı önüne gelirlerse de o duvarlar boşa değil üzerinde top var..Anında zımbalarsın..
    Böylece topu üretene kadar ( ki epey uğraşmaları gerek çünkü şehirde dengeyi büyük ölçüde kurmadan top yapamazsın) sana zararları dokunamaz..

3. Gelişim süreci kaybı değil..Kilise veya stronghold yaptın mı (ki zaten mutlaka yapman gerek) çevresine 1 taş maliyete zımbırtılardan yaptın mı prestijin çok çabuk artıyor..Yani kale upgrade ine ulaşıyorsun..Zaten ona gelene kadar açmak zorunda olduğun diğer yararlı şeylerinde upgrade ini tamam lıyorsun ki aslında zaten gelişim demek temelde onlar..

4. geologist in amacı madencilerini geologist olarak çalıştırıp yeni kaynaklara ulaşması sağlamak ayrıca mine stones da çıkarıyorlar..Yani sen madencilerini geologist olmadan çalıştırıyorsun öyle mi..O da güzelmiş..:))
    geologist yapmazsan madenlerin tükenir..En hayati keşif o be oyunda..:))

Siz yapabilecek duruma geldiğinizde kale yapın beni dinleyin..:) Zaten taşın kullanım amaçları belli..Gellişmiş yapılar yapma veya mevcut yapıları geliştirme..Oturup taştan asker yapmıyoruz..:))
    Yani amaç doğrultusunda kullanacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Budfox -- 11 Eylül 2010; 1:16:56 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.