Şimdi Ara

The Sopranos (1999-2007) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
648
Cevap
15
Favori
36.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SayisalMan

quote:

Orijinalden alıntı: Werner Heisenberg

quote:

Orijinalden alıntı: SayisalMan

Breaking Bad bitti ve buna başlayayım dedim.

İlk bölümü izledim ama pek sarmadı sanki devam edeyim mi

Hocam senin bu mesajtan 20 tane sayarım bu konuda, kesinlikle devam et

İzleyeyim o zaman birkaç bölüm izlemekten zarar gelmez

Belki benim için yeni bir Breaking Bad olur

Hocam valla BB yokken sopranos, six feet under, oz vs vardı. Bunlar gelmiş geçmiş en iyi denilirdi.

• 1. Sezon 5. Bölümdeyim güzelmiş sonuna kadar izlicem :)
  • Bende tavsiyeler üzerine izlemeye başlamıştım. Diziyi henüz yeni bitirdim.
    Pek çok kişi efsane diyordu dizi için.
    İlk sezon çok hoşuma gitmişti. Karakterleri tanıyorsunuz, kaliteli oyunculuklar izliyorsunuz. Aynı şekilde son sezon da oldukça iyiydi. Ancak diğer sezonlarda dizi oldukça yavaştı ve bazı ara geçiş bölümleri çok yavan geldi bana.
    Dizinin en büyük artısı gerçeklik payı ve oyunculuklar. Bu iki özellik bir süre sonra sizi dizinin içine katıyor, sizde Sopranolarla yaşayıp gidiyorsunuz. Belki de dizinin akışının yavaşlığı burada bir artı kazandırıyor diziye; hazmetmeyi kolaylaştırıyor.

Bir de bana senaryo oldukça basit gözüktü. Yani eldeki malzemeyle (oyuncu ve mekan potansiyali) çok daha kaliteli bir senaryonun altından kalkılırdı.
    Diziye dair bir eleştirim de şu; oyuncuların devamlılık ilkesine aykırılığı. Dizinin kadrosunun çok geniş olmasını sebep sayabiliriz ama bir bölümde 5-10 dakika gözüken önemli bir yan karakterin sonraki 1-2 bölümde hiç gözükmemesi ve ardından tekrardan ortaya çıkması çok dikkat çekici. Bu dizinin genel akışında pek farkedilmiyor ama cenazelerde, yemeklerde, partilerde dikkat çekici olabiliyor. Mesela, benim bazı sezonlarda gözüm Paulie arar olmuştu.

Velhasıl, bu eleştirilerimi bir kenara bırakıp bir de itirafta bulunmam gerekiyor; bazen diziye o kadar çok daldım ki, günlük hayatta Pauile, Sil yada Tony'nin mimik hareketlerini kullanmaya başladım.
    Bende bir OZ veya BB etkisi bırakmadı ama oyunculuklar için izlemeye değer.

• ekmek arası sakız kullanıcısına yanıt
    Tony ( James Gandolfini ) gerçek hayatta yaşamını yitirdiğinde gerçekten tanıdığım değer verdiğim birisi gitmiş gibi hissettim çok iyi oyunculuğu vardı. Söylediğiniz gibi onlarla birlikte yaşamaya başlıyorsunuz + belkide italyanlara dünyada büyük sempati kazandıran bir unsur olarakta görebiliriz bu diziyi
  • tarihin gelmiş geçmiş en iyi dizisidir. James Gandolfini nin oyunculuğu zirvenin zirvesini yapmıştı. ve sil karakteri. halen onu taklit ederim. dudağını büküşü, bir omuzunu yere yatırışı.
  • Beyler uplamayın konuyu duygulandırmayın adamı
  • ya 2 gun once enough said isimli film izledim james gondolfininin bu seinfeld deki elaine karakteriyle oynamis bi fena oldum.
  • dizinin 1. sezon 12. bölümündeyim ilk sezon bitecek birazdan ama bi sıkıntım war.

1- alt yazılarda hiç küfür yok dizinin seyrini etkiliyor lanet olası şey.
    2- paket altyazı indirmiştim 12'ye kadar her ley normaldi. 12. bölüme ait 5 tane ayrı altyazı indirdim uygun alt yazı bulamadım. mamunda dan dvdrip indirmiştim. yardımcı olursanız sevinirim.

edit. adamlar 12 ile 13. bölümü karıştırmış mk spoiler yedim 1 bölüm önceden. neyse çok geç olmadan iyi çözdüm olayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boolboxer -- 19 Şubat 2014; 21:43:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chucky Pancamo

quote:

Orijinalden alıntı: Werner Heisenberg

quote:

Orijinalden alıntı: Asakiri Mansure

Başladık bakalım diziye.Henüz 2 bölüm izledim forumada yeni üye oldum Çok namını duydum bu dizinin.Tarz olarakta çok uydu.Bakalım nasıl bir efsaneymiş

Tarz olarak uyduysa Boardwalk Empire dizisini de tavsiye ederim. Boş vakitlerinde boş bir zihinle izlemeni öneriyorum ama

Boardwalk'a ben pek ısınamamıştım. Sopranos benzeri bir dizi diye başladığım için sanırım. Normal olarak iyi, ama Sopranos'un yanına bile yaklaşamıyor.

Alıntıları Göster
    The Wire'a mı öncelik vereyim The Sopranos'a mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Professional Geek

The Wire'a mı öncelik vereyim The Sopranos'a mı?

Hocam bence The Sopranos'a öncelik verin. Zevkler tartışılmaz ancak benim için gelmiş geçmiş en iyi diziler arasındadır.
  • Mafya ve psikolojik yönlü istersen The Sopranos, polisiye ve tamamen realite üzerine kurgulanmış bir dizi istersen The Wire izle.

Ama seçimi sana kalmış. Birini önce, sonra izlemen sana hiçbir şey kaybettirmez. İkisi de nefistir. Ben The Sopranos'u tercih etmiştim.
  • Dizi’yi akşam bitirdim güzel diziymiş, unutamayacağım dizilerden biri oldu.

Bu arada Tony, Christopher Moltisanti’yi neden öldürdü ?

O’nun da muhbirlik yaptığını düşündüğü için mi acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Dizi’yi akşam bitirdim güzel diziymiş, unutamayacağım dizilerden biri oldu.

Bu arada Tony, Christopher Moltisanti’yi neden öldürdü ?

O’nun da muhbirlik yaptığını düşündüğü için mi acaba ?

Baya oldu izleyeli ama hocam beni şok eden bi bölümdü o
    sonuçta moltisanti yani. Bunlar kazayı crisin salaklığı yüzünden yapıyor tony arkasına bakıyor bebek koltuğuna kocaman dal saplanmış. Crisin sorumsuz bi baba olacağını düşünüyor ve öldürüyor.
    ben böyle yorumlamıştım. Ulan ne diziydi bee bak sabah sabah

@Professional Geek hocam ben ilk The Sopranos u izlemiştim. sonra The Wire yi ama bilerek değil. Bunun sıralaması aslında yok Ed Wood un dediği gibi polisiye istersen The Wire Mafya istersenThe Sopranos. İkisi arasında seçim yapma kesin ikisinide izle. Mesela Wire benim için çok küçükte olsa bi tık üsttedir ve en iyi dizidir.

• Ben de bu gece itibariyle yaklaşık 4 aylık bir süreç sonunda bitirdim diziyi. Diziyle alakalı kafamda daha büyük bir yorum atma planım var müsait olduğumda yazmayı düşünüyorum ancak kısaca şimdi bir şeyler yazayım :

The Sopranos öncelikle sorguladığı adalet sistemi ve ahlak anlayışı ile beni mest etti. Bunu da 6 sezon süren dizinin temposunu , gerçekten çok çok iyi ayarlayarak verdiler. Ana karakterlerin dışında da 6 sezon içinde 100'e yakın karakter gördük ve ben baştansavma yazılmış bir karakter hatırlamıyorum. Ortaya çıkan karakterlerin temelleri müthiş hikayelerle güçlendirilmiş ve seyirci önüne çıkarılmış. Aksayan tek bir nokta dahi sezemedim dizide . Her karakterin bir varoluş ve yokoluş amacı vardı. Hepsi gayet yerinde girip yerinde çıktılar diziden.

Oyuncu seçimleri de kusursuzdu diyebilirim.Dizide yer alan karakterleri canlandıran oyuncular o karakterleri oynamak için doğmuşlar resmen. Bunu size Edie Falco üzerinden daha iyi açıklayabilirim diye düşünüyorum. Edie Falco benim için diziye başladığımda OZ'un Diane'iydi . Ama dizinin ilk sezonu itibariyle Carmela Soprano oldu gözümde. İşte bu projenin en büyük özelliklerinden birinin de bu olduğunu düşünüyorum. Karakterler oyunculara yapışıp kalıyor . Ben eminim ki Tony Soprano ile David Chase'in daha önceden bir yakınlığı vardı ve Chase karakterini James Gandolfini üzerinden oluşturdu.

Ayrıca İtalyan kültürünün öğelerini de içime işledi benim dizi. Her bölüm İtalyan'ların ne kadar ''aileci'' yapıları olduğunu hissettim. İtalyan kültürünü bilmeyen bir insan bunu aşırı , abartı bulabilir ama bu kesinlikle böyle değil. Özellike Tony-Corrado ilişkisinde aile kavramının ne kadar önemsendiğini çok daha net hissettim.

Böyle bir yapım izledikten sonra aşağlık kompleksine kapılmamak da elde olmuyor. Bir şeyler deniyor olsam da , bu kadar büyük bir projeye sahip olmak hayal gibi geliyor. David Chase ve ekibi gerçekten televizyon tarihine bir başyapıt sunmuşlar.

Yakın zamanda James Gandolfini de hayatını kaybetmiş. Diziyi izlerken o adamın artık varolmadığını bilmek de beni içten içe çok üzdü. Huzur içinde yatsın diyelim.

Bu dizi basit bir mafya dizisi değil. Dizinin sorguladığı şeyleri uzun uzun tartışmak gerek. Sadece NYC-NJ arasında yaşanan para savaşlarını konuşmak bu diziye ağır hakarettir diye düşünüyorum. Özellikle Tony'nin terapisti ile yaptığı konuşmalar üzerinde uzun uzun durulmalı. Diziye yeni başlayan arakdaşlara en büyük tavsiyem , terapi sahnelerini çok dikkatli izlesinler. Dizinin merkezinin orada olduğunu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi St.Rendroy -- 6 Mart 2014; 1:05:41 >

• Az önce bitti. İnsanlar nasıl Rus kültürünü anlamak için dostoyevski, tolstoy okumalıysa 90lar ve 2000ler italyan amerikan kültürünü anlamak için bu diziyi izlesin yeter.
  • St.Rendroy kullanıcısına yanıt
    David Chase de zaten jersey'li italyanmış, ben de senin gibi bu karakterlerin gerçek hayattan özenle seçilmiş insanlar olduğunu düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rotarian

David Chase de zaten jersey'li italyanmış, ben de senin gibi bu karakterlerin gerçek hayattan özenle seçilmiş insanlar olduğunu düşünüyorum.

Zaten bu adamlara yakın olmasa böyle bir diziyi ortaya çıkarması imkansız.
  • Allah ömür verir de bir 10-15 sene daha ömrüm varsa, o kadar yıl sonra tekrar izlemek istiyorum bu Sopranos'u.

O anki bene mesaj:
    İnşallah şuan liseden beri hayalin olan yere yerleşmişsindir, ve sevdiğin işi yapıyorsundur. Unutma hayat kısa. 1 defa yaptın aynı hatayı, 1 defa daha yapma. Vakit varken sevdiğin işe kay.
  • quote:

Orijinalden alıntı: St.Rendroy

quote:

Orijinalden alıntı: Rotarian

Zaten bu adamlara yakın olmasa böyle bir diziyi ortaya çıkarması imkansız.

Zaten dizinin tanıtımında şöyle bir cümle geçiyor:

quote:

Asıl adı David DeCesare olan İtalyan/Amerikalı Chase, dizinin büyük kısmının otobiyografik olduğunu söylüyor: 'aile işi' açısından olmasa da, aile içi ilişkiler açısından.

• Tony kullanıcısına yanıt
    Ben daha dün bitirdim şu videodan sonra hemen yeniden başlayasım geldi. Müzik, ailenin merhum üyeleri falan mükemmel sahne.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.