< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiPAHi_ -- 14 Haziran 2013; 10:06:18 > < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiPAHi_ -- 14 Haziran 2013; 10:06:18 > < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
Oyunu bitirmek üzere olduğum bir noktadayım. Hemen bitirmeye kıyamadığım için, birkaç saat de olsa oyuna biraz ara verip oyunun bana hissettirdiklerini, oyun hakkında neler düşündüğümü yazmak istedim(Bu yazdıklarımı Witcher 3 parçaları çalarken yazdım, o yüzden yüksek dozda duygu içerir :D ) ;
Edit; Şunu da şöyle bırakayım; |
Isin gercegi maalesef.
|
Oyunda 50 saati devirdim. Osu mükemmel busu mükemmel demiycem. Ağzını açan herkes aynı şeyleri söylüyor, her incelemede her videoda benzer şeyler bulabilirsiniz zaten. Deneyimlediğim eksiklerden bahsedicem...
Oyunun kontrolleri ciddi biçimde kötü. Şu kontroller witcher'da değilde başka ismi duyulmamış bi oyunda olsaymış yerin dibine sokarlarmış. Çok açık ve net... Karekter kontrolleri iyi değil, atın kontrolleri kötü falan dedik ama bunun bide su altı kontrolleri var ki hepten rezalet. Su altında ilerleyen bir side quest yaptım, resmen başıma bela oldu. X'e basarım aşağı inmez yaratıklar vurur, B'ye basarım yukarı çıkmaz boğulur. Bela okuya okuya bitirdim. Oyuna 9.8 falan veren siteler dergiler bu kısımları oynamışlarmı cidden çok merak ediyorum. Oyunda aktif bir level sistemi olmadığı için malesef main questlerimin büyük bi kısmı rezil oldu. Yan görevleri çok sürükleyici, çok şahane dedik, etrafı keşfedicem diye yan görevlere, contractlara, soru işaretlerine vs. verdim kendimi fakat oyunun asıl olayı main questleri very easy modunda oynamak zorunda kaldım. Oyunun zevkinin içine edildi. 4 metre boyunda yaratıklar ortalığı parçalıyo, insanları ikiye bölüyor, millet kaçışıyor vs. aha boss geldi diye heyecanlanıyorsun. Kontrolleri sana veriyor koskoca bossun yanına gidip osuruyosun ölüyor. Bu malesef olmamış. İstesem daha bile yan görev falan yapıp levelımı dahada artırabilrdimde. Bu tip level sistemi malesef bu oyuna uymamış. Main questler için önerilen seviyeyi geçememeniz lazım. Önerilen seviyeye geldiğinizde, main questin suggested levelınında siz levet atlasıkça aktif bir şekilde artması gerekliydi. Şimdi artık özgürce keşfetmek için falan değil sadece main questlere suggested levelım yetmediğinde secondarylere dönüp bakmak zorunda kalıcam. Yada yapıcağım questin levelına bakıcam, benim levelıma bakıcam ona göre her quest için habire zorluğu değiştiricem. Ne gerek vardı böyle şeylere... Koskoca witcherın 3 metre yüksekten düşüp ölmesi ayrı bi olay. Adana'da adam 2. kattan atlayıp sokak kavgasına dalıyor, geralt aynı yükseklilten düşüp ölüyor Hiç girmiyorum ona. Diğer bi kötü yanı soru işaretlerini temizlediğin zaman, contractlardaki bossu öldürdüğün zaman autosave almaması. Atıyorum soru işaretlerini geziyorsunuz, guarded tresureları, bandit camp buluyorsunuz, arka arkaya 10 tane temizliyorsunuz, sağı solu loot yapıyorsunuz, gayet güzel şeyler çıkıyor, yada uğraştın didindin contracttaki bossu öldürdün. Ödülünü almaya giderken atıyorum 3 metrelik yerden düşüp ölyüorsunuz. Hop ne kadar loot moot varsa gitti hepsi. İşin yoksa baştan yap... Küfrede küfrede aynı şeyleri yapsan bile bandit camplerden falan aynı lootlar düşmeyebiliyor. Post-it'e "Save Et" yazıp tv'nin köşesine yapıştırdım ciddi ciddi... En can alıcı kısmı ise malesef oyunun hikayesinin "ilerleyiş"inde. Oyunda ciri'yi falan aramıyoruz. Resmen ciri'yi son görenleri arayıp onların gönlünü hoş tutmak için ayak işlerini yapıyoruz. Cirinin maşalllahı var, kadın elini nereye atsa kurutmuş. Ciri'yi son görenlerin başına gelenleri söyluyorum; Ya kaybolmuş, ya kaçırılmış, ya tutsak alınmış, ya idama mahkum edilmiş, ya yaratıklar öldürmüş, ya karısı kaçırılmış, ya çocuğu kaybolmuş. Kardeşim biride ciriyi görsün, sonra eve gitsin yatsın uyusun anasını satıyım... A kişisi ciriyi görmüş diyolar gidiyosunuz, illaki başına bişey gelmiş. 40 saat adamı arıyosunuz, buluyosunuz, kurtalıcaksa kurtarıyosunuz, derdini dinliyorsunuz, yapılcak ayak işleri varsa yapıyorsunuz. En son nihayet lütfedip şuarda görmüştüm diyor. Dedikleri yere gidiyorsunuz. Orda ciri'yi en son B kişisi görmüş diyolar. Tabiki B kişinin de başına bişey gelmiş. 40 saaat onu ara bul, derdini dinle, hastaysa iyileştir, kaybolan bişeyi varsa ara bul getir. Ağzından laf alıcam diye 40 Takla at. En son lütfederse söyler. Sonca C kişisi, D kişisi, E kişisi... Malesef 50 saati devirdim oyun hala böyle gidiyor. Hiç Ciriyi arıyormuş hissiyatında değilim. Çünkü hesapta Ciri'yi ararken, kendimi hiç tanımadığım bi adamın ekin tarlasını kimin mahvettiğini araken, hiç alakamın olmadığı bi kadının çocuğunun nereye kaçtığını bulurken, daha önce hiç görmediğim birinin hastalığını iyileştirmenin yollarını ararken veya tamamen benimle alakasız bir ailenin evine dadanan hayaleti kovalarken falan buluyorum. Tüm ayak işleri bittiği zaman iş, ciri'nin nerde olduğuna geliyor. Şimdi yine ciriyi son gören birinin yanına gidicem bakalım onun başına ne iş gelmiş. Bakalım main questler yalan olmasın diye çok uzatmadan bitirmeye uğraşıcam. Bittikten sonra keşfe çıkarım, gerçi o zamanda bulduğum itemalr falan düşük olur ama napalım... |
Konuyu Witcher hayrani olan bir arkadasimiz devralsa keske, oyun duyurulmakla kalmadi cikti bile.. Baslik dahi guncellenmiyor..
|
Son gelen 4k güncellemesi sonrası oldu bu. İngilizce açınca sorun yok ama Türkçe açınca görevler MISSING_QUEST_NAME vs gibi görünüyor
|
Yapacağınız tek şey aşağıdaki linke girip kendileri ile iletişime geçmek. Hala çıkıp 1 oyuncu konuyu bildirmediyse zaten boşuna medet umuyorsunuz başkalarından.
http://en.cdprojektred.com/contact-support/ |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Outlaw-E -- 7 Ocak 2013; 12:46:23 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UlasAsmadili -- 11 Ocak 2013; 16:41:31 > |
|
|
|
|
|
|
|