![]() Them, 1950’li yıllarda genellikle beyazların yaşadığı Los Angeles’daki bir mahalleye taşınan siyahi bir ailenin hikayesini konu ediyor. Yıllarca güzel bir eve taşınmanın hayalini kuran ve sonunda bu hayallerini gerçekleştiren aile, yeni mahallelerinde beklenmedik durumlarla karşılaşır. Aile üyeleri kendilerini, komşuları ve doğaüstü güçler tarafından yok edilmekle tehdit edilen bir oyunun merkezinde bulur. Dizinin başlığını bulamadım, zaten yeni bir dizi. IMDB puanı şu an 7,2 ve düşük olduğunu düşünüyorum. Henüz 4 bölüm izledim. Özellikle ilk bölümü izlerken nefes alamadım. 1950'li ABD'yi çok iyi canlandırmışlar. Kostümler şahane, mekanlar ve atmosfer müthiş. Biraz doğa üstü olaylara çok fazla girdiğini düşünüyorum, şimdilik olumsuz yorumum bu. Sadece komşuların siyahi aileye yaşattığı zorlukları ele alsa bile çok başarılı bir dizi olurmuş. Oyuncular da çok iyi performans gösteriyorlar şimdilik. |
Them (2021-...)

-
-
Evet izleyeceğim bunu senenin sürprizlerinden.
-
izleyen arkadaşların görüşleri nasıl? IMDB puanı biraz düşük geldi
-
quote:
Orijinalden alıntı: LuqueTrizleyen arkadaşların görüşleri nasıl? IMDB puanı biraz düşük geldi
IMDB puanı gerçekten düşük. Bunun bizim bilmediğimiz politik bir nedeni olabilir. Dizi kesinlikle daha yüksek puanı hak ediyor. Tarz olarak seversiniz, sevmezsiniz; bu kişiye göre değişir. Ama çok iyi oyunculuk performansları var. Mekanlar başarılı. Atmosfer 1950'ler hissiyatını çok iyi veriyor.
6 bölüm izledim, hiç baydığını düşünmedim. Ama şunu net şekilde söyleyebilirim. Dizi siyahilerin beyazlar içerisinde yaşamaya çalışmasını anlatıyor. Komşulardan zulüm görüyorlar, yeri geliyor kan donduran olaylar yaşanıyor. Adam mühendis olarak çalışmaya başladığı yerde bile patronu tarafından ırkçılığa maruz kalıyor. Burada duygu çok iyi veriliyor. Buraya kadar çok başarılı. Ama her aile üyesinin kafasında canlandırdığı doğaüstü karakterler var. Bu karakterlere çok dalıp gidiyorlar. Dizinin mistik tarafı bu, ancak bu herkese hitap etmeyebilir. Örneğin dün 5. bölümü izlerken kanım dondu. Gerçek olaylar gösterildiğinde muazzam bir havası var, mistik kısımlara girdiğinde biraz dizinin momentumu düşüyor bence.
Bu arada Alison Pill ırkçı komşu rolünü oynamamış, yaşamış adeta. Gerçekten bir ırkçı bile olabilir diye düşünmedim değil. Müthiş oynuyor. Başroldeki siyahi abimiz de çok iyi. Bence ilk bölümü izlerseniz beğenirsiniz. Devamında beğenmeyebilirsiniz. 10 bölüm olduğu için mini bir dizi gibi izleyip de bitirmeyi tercih edebilirsiniz. Zaten ikinci sezonda farklı karakterlerle devam edecekmiş.
-
genemi siyahi acitasyonu
-
İlk sezonla alakalı aklımda fazlaca bir şey yok ama ittire kaktıra bitirdiğimi hatırlıyorum. Korku ögeleri de geri plana atılmıştı ve daha ziyade klişeleşmiş zenci ırkçılığı teması üzerinden gidiyordu. 2. sezon ise baştan sona saf bir korku dizisi olmuş. Dehşete düşüren sahneler var. Irkçılık mevzusu da ilk sezon kadar yoğun değil, hatta baktığınız zaman mevzu ırkçılık da değil zaten 2. sezonda. Biraz bizdeki cin filmlerine de benziyor aslında. Ben Amerikalıların korku anlayışını kültürel geçmişleri görece yakın tarihli olduğu için yetersiz ve çoğu zaman cringe bulurum ancak bu sezondaki yaklaşım bence dizinin yapımcısı Little Marvin'i takibe değer kılıyor.
2. sezon genel olarak ilk sezonun slow burn yapıdaki dramatik yapısını terk ettiği için eleştirilmiş gibi görünüyor ancak özellikle bölüm puanlarına bakarsanız insanlar bayılmış bu sezona. Çıkıntılık yapan elemanların sesi daha fazla çıkmış sadece. Ben bölüm süreleri 30-40 dakika arasında seyrederek konsantre bir yapı sunan ve her bölümde gerim gerim geren, korkutmak amacıyla çekilen sahnelerde ise cidden korkutan, 90'ların kendine has havasını sonuna kadar verip o döneme ait vhs kaset gibi unsurları yerli yerli kullanarak analog horror diyebileceğimiz alt türe yakınsayan bu sezona bayıldım.
Çekimler falan olağanüstü zaten. Hatta sezon finalini Ti West yönetmiş.
-
Bu dizi nedense Lovecraft Country'i hatırlatıyor bana. O kadar bütçe ile güzel bir iş yapmışlardı fakat iptal edilmişti. Bu diziyi ise ilk sezonu çıktığı zaman görmüştüm fakat izleme fırsatım olmadı. Antoloji olması ilgimi çekti. AHS baydığı için 8.sezondan sonra devam etmemiştim. Sağlam korku arıyorum, bakalım ilacı bu mu. Evil ve From ise sırada.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X