Şimdi Ara

(((THX sertifikalı hoparlör kablosu))) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
267
Cevap
2
Favori
22.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kabloların çoğundaki sinyal yönü, teknik olarak üretim farkından değil!

Kablolar sökülüp tekrar bağlandığında ya da başka bir sisteme aktarıldığında, tekrar aynı yönde kullanılsın ki elektronların oluşturduğu akış yönü değişip kablo yüzey direncinde değişiklik olmasın diyedir..

Çünkü, kablo pişmesi dediğimiz olayda, elektronlar kablo iletkeninin içinden değil, dış yüzeylerinden akarlar. Bu akış esnasında da, kendilerine fiziki olarak değil ama, yapısal olarak yol oluştururlar. Kablonun hep aynı yönde kullanılması, elektonların yapısal olarak oluşturduğu yolun, hep aynı yönde kullanılmasının daha verimli olduğuna inanılır.

Nadiren bazı kabloların gerçekten de yapısal olarak yönlü üretildiği de oluyor. Ancak, çoğunluğundaki amaç yukarıda anlattığım şekildedir.

Bazı firmalar içinde bunun hiç bir önemi yoktur.

• turkeyforum.com da çok tartışmıştık bu konuyu.aynı orada ki gibi. isteyen bu kalıb düşünceye, kablo yönüne uyar.doğru ama illa da gerekli değil.ona dikkat edilirse kablonun burgu yönü ve dünyanın hangi yarım kürede olduğunuzuda anlamanız lazım.bunu da hiç bir sitede demezler.dikkat çekeyim. yine sıradan monster kablo vakası. monster esas kaliteli kablolarını görseniz ne demek istediğim daha iyi anlaşılır.
  • Benim şirkette, üretilen tüm kabloları mevcut. Eğer bana dediysen.
  • Bana dediyseniz de Teknika da hepsi mevcut .
  • Yahu taşı bana biye atıyorsun amirim.
  • Böylece Monster ın kaliteli kabloları varken çinya üretimli ucuz kablolarının görünümünü, intibasını göstermiş oldum. aynı hesap AR(Acoustic Research) içinde geçerli. Bu markanında ucuz kabloları vardı.vardır. hatta daha dandiği. Oxygen free; life time warranty garantili oduğu halde. içi yemyeşil çürük bakır kabloydu mesela. ucuz etin yahnisi böyle olur.ama AR interconnect baya beğenirim.

Üstünde durmam gerekiyor. arkadaşlar kablonun sese etkisi vardır.bu yüzden bazan çok yanlış yaklaşımlar sergilenir.
    TV.den örnek vereceğiz. TV. içinde ki elektronik elemanların değerleri ve toleransları görüntü üzerinde çok etkilidir.dikey tarama bölgesinde dirençlerin değeri bozulsa görüntü bozulur. kon.ün zamanla ısı gibi etkilerle değeri değişir görüntü aşağı düşer veya genişler bozulur. çalışmaz. bir sürü varsayım üretebilirsiniz. ne olmuş. TV. doğru çalışmak için tolerans, hata kabul etmiyor. bu sayede görsel olarak hatalar daha net olarak anlaşılmakta.tartışılmaz.
    aynı şekilde ampli üzerinde bazı değişikliklerde ses üzerinde etkilidir. ses uzar, sahnesi değişir, detayı artar-azatılabilir vb. Bu bazı değişikliklerden biride kablodur. kablonun kapasitif ve endüktif etkisi reddedilmez. bu sebepledir ki bir ampli içinde sinyal yollarında, kuplaj kon.de , besleme, OP-AMP(in-outs) yapılacak daha radikal iyileştirmeler (gerekiyorsa.) de farklı, olumlu sonuçlar veya yüksek iyileştirme cevabı alınabilir.her zaman iyi olacak diye bir şey yok.Doğru değişikliği ve ihtiyacı tesbit etmek lazım.
    Bu tip radikal değişikliklerle uğraşmak yerine kablo değişimi (sinyal ve güç kabloları.) ile daha kolay yapılarak sağlanabilir.
    Kablo değişiklikleri elde edilen değişiklikler yeterli kulak eğitimi yoksa; müziğin orijinal icrası düşünülmüyorsa; hoşa giden ses tercih ediliyorsa bu konuda net, kesin bir doğruluktan bahsedilemez.
    Ancak audio gurusu, müzik-nota öğrenen kulağı gelişmiş insanların referansları; gelişmiş eğitimli kulağa sahipseniz(canlı-cansız çok dinlemek lazım.) varacağınız sonuçların bir anlamı olabilir. ötesinde kablolar cihazlar arasınsda olumlu uyum dışında sürekli yap bozdan başka bir şey değildir. Kablo değişene kadar başka bir pasif eleman değiştirilir. Kabloya verilen paradan daha az ücrete iyi sonuç alır.
    Ama orijinalliği, cihazı mıncıklamak mümkün olmadığından; istenmediğinden cihazda modifikasyon yerine değişikliklerin kablo ile yapılması; ayrıca değişikliğin kablo ile sınırlı kalması! fazla kurcalamayı engellediğinden iyi bir şeydir.
    Dememiz o ki kaliteli kablonuz olduğuna inanıyorsanız olumlu değişiklikler almışsanız yeterli.Böyle bir durumda ne istediğiniz, beklentinizi bilmeniz ve olması gerekeni çalıyorsa fazla sorun yoktur.çünkü başta verdiğimiz tv. örneğimizde her şey net ve kabul edilebilirken; modifkasyon, kablo değişikliği vb. sonrası gibi bize sesin tayf ve fiziksel eğriliğinin iyi mi kötü mü olduğu; sonuçlandığı tüm insanlar tarafından tam olarak algılanamadığıdır. Bu yüzden de 2+2 eşittir 4 sonucuna herkes varamaz.bu yüzden fazla cırmalamaya gerek yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 9 Eylül 2009; 15:33:36 >

• valla ben dıgıturkun verdıgı scart kablosunu bununla degıstırdım 2 kat fark etti . oyleki eşim bile naptın tv ye dedi yani
  • @the_cantan...

Öyle acayip Türkçe'n var ki! Son derece tuhaf. Düşük ve devrik cümleleri bol. İmla ve yazım hataları had safhada. Tuhaf ve sözlük dışı kelimeler bolca.

Üstelik, neyi ne için yazdığını anlamak bile mümkün değil!

Bana bir harf hatası için, çelme atıyorsun. Ama kendi yazdığın yazıyı, bırak beni, edebiyat uzmanlarının bile düzeltmesi, büyük bir zahmet.

Kelimeler küçük harflerle başlıyor.
    Yeni cümleler, önceki cümlelerin noktasına bitişik başlıyor.
    Kelimelerin sonuna tuhaf ekler koyuyorsun.
    Cümlelerin neredeyse, hepsi düşük ve devrik cümleler.
    Noktalama işaretlerinin nerdeyse tamamı yanlış yerlerde.
    vs.vs.vs.vs.

Dur...

Böyle olmayacak!

Kendi yazılarının üzerinde, düzeltmeler yapayım. Belki fikir verir.

Düzeltmeleri koyu ve büyük yazılarla, parantez içinde yapacağım.

Yazındaki hataları düzeltmek, yazından daha uzun sürdü. En son 50 küsür hata da, saymayı bıraktım. Koyu verdim gitti.

quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

Böylece Monster ın kaliteli kabloları varken çinya (Çin üretimi ya da menşei Çin olan.) (B)üretimli ucuz kablolarının görünümünü(ü fazla), intibasını göstermiş oldum. (A) aynı hesap(,)AR(Acoustic Research) içinde geçerli. Bu markanında ucuz kabloları vardı.(,) vardır. (H)hatta daha dandiği. Oxygen free; life time warranty garantili o(l)duğu halde.(,) içi yemyeşil çürük bakır kabloydu(.) (M)mesela.(;) ucuz etin yahnisi böyle olur. (A) ama AR interconnect(i) baya(ğı) beğenirim.

Üstünde durmam gerekiyor. (A) arkadaşlar kablonun sese etkisi vardır. (B) bu yüzden baza(e)n çok yanlış yaklaşımlar sergilenir.
    TV.(v')den örnek vereceğiz. TV.(')içinde ki elektronik elemanların değerleri ve toleransları(,) görüntü üzerinde çok etkilidir. (D)dikey tarama bölgesinde dirençlerin değeri bozulsa görüntü bozulur. kon.ün zamanla ısı gibi etkilerle değeri değişir görüntü aşağı düşer veya genişler bozulur. (Ç)çalışmaz. (B)bir sürü varsayım üretebilirsiniz. (N) ne olmuş. (?) TV. (v') doğru çalışmak için tolerans,(Virgül için kelimesinden sonra olacak.) hata kabul etmiyor. (B)bu sayede görsel olarak hatalar daha net olarak anlaşılmakta.(Nokta iptal)(ve) tartışılmaz.
    (A) aynı şekilde ampli (Burada kullandığın kelime, ingilizce ise, Amplifier. Türkçe ise, amplifikatör olacak.) üzerinde (ki) bazı değişikliklerde (de 2 tane olacak!) ses üzerinde etkilidir. (S)ses uzar,(.) (S)sahnesi değişir, (.) (D)detayı artar (ya-da) azatılabilir vb. Bu (,)bazı değişikliklerden biride kablodur. (K)kablonun kapasitif ve endüktif etkisi reddedilmez. (B)bu sebepledir ki(,) bir ampli içinde sinyal yollarında, kuplaj kon.de , besleme, OP-AMP(in-outs) (kon.de , besleme, OP-AMP(in-outs hepsi hatalı.) yapılacak daha radikal iyileştirmeler (gerekiyorsa.) (Hatalı ve cümle kopuk. de farklı, olumlu sonuçlar veya yüksek iyileştirme cevabı alınabilir. (H)her zaman iyi olacak diye bir şey yok.(! olabilirdi. AYrıca iki cümle arası burada da noktayla bitişik.) Doğru değişikliği ve ihtiyacı tesbit etmek lazım.
    Bu tip radikal değişikliklerle uğraşmak yerine(,)kablo değişimi (sinyal ve güç kabloları.) (Bu şekilde parantez içine alınmaz ve ayrıca nokta neyin nesi?) ile daha kolay yapılarak sağlanabilir.
    Kablo değişiklikleri (yle ya da ile ayıracı yok.) elde edilen değişiklikler (,) yeterli kulak eğitimi yoksa;(; değil, , olacaktı!) müziğin orijinal icrası düşünülmüyorsa;;(; değil, , olacaktı!) hoşa giden ses tercih ediliyorsa(,) bu konuda net, (virgül yerine ve olacak!)kesin bir doğruluktan bahsedilemez.
    Ancak (,) audio gurusu, müzik-nota öğrenen(,) kulağı gelişmiş insanların referansları;(,) gelişmiş eğitimli kulağa (Buradan sonra cümle düşük!) sahipseniz (canlı-cansız çok dinlemek lazım.) (canlı-cansız çok dinlemek lazım. Yanlış ve eksik.) varacağınız sonuçların bir anlamı olabilir. (Ö)ötesinde kablolar cihazlar arasınsda (arasınsda, arasında olacak!) olumlu uyum dışında (cümle anlaşılmıyor.)sürekli yap bozdan başka bir şey değildir. Kablo değişene kadar (, olabilir.) başka bir pasif eleman değiştirilir. Kabloya verilen paradan daha az ücrete iyi sonuç alır.
    Ama orijinalliği, cihazı mıncıklamak (karı memesi mi bu?) mümkün olmadığından;(,) istenmediğinden cihazda modifikasyon yerine değişikliklerin kablo ile yapılması; (,) ayrıca değişikliğin kablo ile sınırlı kalması! (! işareti yanlış yerde , olmalıydı.) fazla kurcalamayı engellediğinden iyi bir şeydir.
    Dememiz o ki (; ya da ,) kaliteli kablonuz olduğuna inanıyorsanız(,) olumlu değişiklikler almışsanız yeterli.(Cümle ayrılmamış)Böyle bir durumda ne istediğiniz(i), beklentinizi bilmeniz ve olması gerekeni çalıyorsa fazla sorun yoktur.(Cümle tamamen kopuk) (Ç)çünkü (, veya ;)başta verdiğimiz tv.(Tv) örneğimizde her şey net ve (Ne? Kabul ediliyor! Merak ettim.)kabul edilebilirken; (,) modif(i)kasyon, kablo değişikliği vb. sonrası gibi(,) bize sesin tayf ve fiziksel eğriliğinin iyi mi(?) kötü mü(?) olduğu; sonuçlandığı tüm insanlar tarafından tam olarak algılanamadığıdır.(Vallaha burayı ben de algılayamadım. Cümle acayip düşük olmuş. Bu yüzden de 2+2 eşittir(= yok. Nerde?) 4 sonucuna herkes varamaz.(Cümle bitişik olmuş. B büyük olacak!)bu yüzden fazla cırmalamaya() gerek yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 10 Eylül 2009; 10:09:28 >

• eyvallah @teknika teşekkür ederim. cümle başlarında ki harfleri bilerek küçük yazarım.önemsemem yani.
  • Heh.

Bari teşekkür et.

Yahu şaka bir yana yarım saatten fazla sürdü düzeltmek.

• Bu arada hakikaten yazında ne? Anlatmak istedin!
  • yeah bırak traşı. . teknik anlamda yanlış yazarsanız ve beyan edilirse eleştiririm. onun dışında imla hatalarınızla ilgilenmiyorum.
  • Vallaha teknik olarak sordum. Şaka değil! Ne anlatmak istediğini anlamadım.

Ciddiyim.
  • şöyle özetliyeyim. ses üzerinde etkili olan etmenlerden bir tanesi kablo değildir. kabloyu pahalı tutarak, birazda zorlamayla daha iyi ses almaya çalışmak hatadır. kablo değişimiyle sesi düzeltmeye kalkmak ampli içinde, dışında başka bir elemanın değişimiylede sağlanabilir. bu noktalar varken neden kablo üstünde bu kadar durulur?yani bir kapasitor değişirsiniz ses iyi anlamda muazzam değişir. tam bu noktada başkası bu değişliği beğenmez; diğeri farketmez; diğeri eskisi daha iyi der; diğeri şu xxx kapasitor daha iyiydi der. peki hangisi doğru söylüyor?Bu misalle aynı anlaşmazlık hoparlör ve sinyal kablolarında daha sık yaşanır.görüş birliği az.
    ses somut olarak dengesizliğine dikkat çekmek için tv. örneği verdim. bu noktad tv. gibi rgb hatasına yol açan bir direnci değişirsek ekran düzelir herkes ekran net diye görüş birliği sunar.
    ama kablo deneyi ile çıkan sesin dengesiz üçboyutluluğu ve herkesin anlayışı, kulakğı, kısaca algılama eşiği bir olmadığından görüş birliği olmaz.saçma noktalara kaymaya başlar.
    kısaca kablo deneylerinde zincirin kopabileceği zayıf halkalar çok ve kimse görmek istemez.bu zayıf halkalar varken abartılı kablo deneyleri bana ters gelir.veya kablolar için fazla masrafa girilmesi.

• Her sesi değiştirmek isteyen cihazı açıp kondansatör, direnç, diyot değiştirmeye kalksa, bu işlerin hiç sonu gelmez. Zaten doğrusu da bu değil.

Genel olarak sistemler, tüm bileşenleri itibariyle birbiriyle uyumlu olacak şekilde üretilirler. Ama, nasıl ki, bir çok kişi, aracına modifiye yapıyorsa, bir çok kişi de, cihazlarına içsel modifiyeler yapabilir. Ya da dışsal. Bunun ne derece gerekli olduğu, ne derece verimli ve uyumlu olduğu her uygulama ve cihaz için değişir.

Her tür kablonun, her tür cihaza etkisi olduğu zaten bilinen bir gerçektir. Kaldı ki, bir mikrofona, blendajlı kablo yerine, çıplak iki tel takılırsa, distorsion had safha da olacaktır. Bu da bilinir!

Ancak, kabloların teknik yapı ve verileri de, üreticiden üreticiye, hatta, aynı markanın tipten tipine göre bile, değişiklik gösterir. Kablo yapımında kullanılan materyallerin bile etkileri ve performansları farklıdır. Sonuç itibariyle, kablolar, bir kaç cihazı birbirine bağlayarak, aradaki en önemli geçit yolunu oluşturur. Elektron bombardımanı taşıyan kablolar da, elektronların doğru, gecikmesi ve kayıpsız iletilmesi açısından çok ama çok önemlidir.

OFC kablolar, bakır saflık oranı yüksek kablolardır. Bu da şu anlama gelir. Daha iyi ve kararlı iletkenlik. Daha uzun süre kararlı direnç dengesi.
    Nitrogen enjekteli kablolar, kablo içindeki bakır materyalin oksitlenme süresini çok daha uzun bir zaman aralığına taşımak için yapılır. Bu sayede aynı kabloyu, performans ve direnç değişimi olmadığı için, yıllarca kullanabilirsiniz.

Ekranlama dediğimiz özellik, kabloların etrafına uygulana blendaj veya folyalama dediğimiz şeydir. Her ikisi bir arada uygulanabilir. Ya da ayrı ayrı da kullanıldığı kablolar vardır. Bu uygulamanın ana amacı, kablonun dışarıya verdiği ve dışarıdan alacağı etkileri azaltmaktır. Ne kadar sık örgü (ekranlama) yapılırsa ve beraberinde folyolama dediğimiz saf bakır ya da alüminyum folyo kullanılırsa, bu etki o kadar, azaltılmış olur. (Ekranlama güçlü olur.) Ancak, şimdiler de bazı kablo üreticileri, ekranlama yerine, değişik patentli uygulamalarla aynı etkiyi yapacak şekilde, buluşlara da imza attıklarını söylüyorlar.

Kabloların kesitleri de kabloların performanslarıyla yakınen ilgilidir. Kullanım amacına ve ihtiyaca göre çok çeşitli kesitler de kablolar üretilir. Ancaki gereğinden kalın ya da ince kablo kesiti kullanmak da, olumlu ya da tersi etkiler yapabilir.

Kablo uzunlukları da sonuçlara etki eder. Uzayan kablolarda, direnç artar. Bu da elektronların yolunu uzattığı için, kayıp ve elektronsal dengesizliklere ve aynı zamanda, kablonun direncinin artmasına yol açar. Aynı şekilde dış etkiler de artacaktır.

Kablo yüzeylerinde kullanılan kılıf ve kaplayıcı materyallerin de bu akışlar üzerinde etkileri büyüktür. Dielektrik materyallerin türleri ya da yarı iletken materyal türleri. Ya da yalıtkan materyaller, gibi pek çok madde kullanılır.

Tüm bunların yanında, dış etkilere maruz kalan kabloların dış kılıf üretiminde sert, yumuşak, titreşim emen pek çok kablama malzemesi tercihleri de vardır.

Anlaşılan kablo için materyaller ve kabloların yapısında kullanılan hangi malzemenin ne işe yaradığı, hangilerinin ne gibi etkilerinin olduğu konusunu bu akşam buraya yazmak gerekecek detaylıca.

• bu kablo setinin teknosa ürün kodunu bilen var mıdır arkadaşlar?
  • Tüm bu çalışmalar ortada iken
    1000TL lik kablo yerine firmalar cihaz içinde 1000TL lik kondansator kullanabilirdi.
    ama işi sadece kablo ile sınırlamak bana saçma gelir. diğer yandan cihazların içini açmamayı yukarıda belirttiğim gibi; kablolama yapılacak bin türlü değişikliği, çalışmanın önünüde kapattığı için sadece kablo değişikliği ile sınırlaması iyi bir şey.zaten çoğu insan cihazını açamak istemez.açsa ne yapacağını bilemez.
    türlü marka -kablo firması varken hangisnin en doğru, en iyi veya en klas sesi sunduğu konusunda bir ortaklık, bir ortak nokta var mıdır? yoktur.sesin havada ki dengesizliği yüzünden, diğer tüm değişkenlere(cihaz, kayıt, kablo vb.) kadar belli bir standardı yok. o yüzden kaliteli bir noktaya çekilen sistemlerde fazla kablo değişiklikleri, masrafına girmemek gerekmekte. kısaca bakış açılarını sadece kablo ile sınırlamasınlar.

Kablo dışında cihazlar için kısa, en doğru devre yolları, yeni kaplamalar, yeni felsefeler yapılır. yapılıyorda. paraya bakar sonra. aşırı pahalı biliyorsunuz.en nihayetinde büyük firma uyumu bulmuş ve şu şekilde kullanaın demektedir.
    ama dinleyen kim?
    kobra gibi kabloyu bağlar. para onun zevk onun karışmayız.eğer ki ses gurusu ise kablo değişikliği gerekli diyorsa doğru ve gerekldir. herkes aynı insan olamayacağına göre.
    beri yandan üretim gerçekleride ortada ve ihmal etmemeli.

• Başka konu açmak istemedm kablo hususunda sorum olacak.Bi wire olayı çok gereklimi artı eksisi normal anlatımla nasıl anlatılır?Birde bu kablo setine bakarken futureshop ile tanıştım nerden tanıştıysamorada QED ler falan görünce aklım gittiBu husustada tavsiyeleriniz bekliyorum çünkü maalesef 20 liraya aldığım 13 mtre neydüü belirsiz kablodan kurtulmak istiyorumOnuda acemiliğime verin daha ses olayına girmemiştim:)
  • DÜN MMARKTTA 99 TL YE BULDUM TABİKİ ALMADIM

39 TL YE ALDIGIM SEYİ 99 A KIMSE BANA ALDIRAMAZ .. BİRDE KAMPANYA YAPMISLAR !!!!!!!!! TÖVBE TÖVBE
  • 99 liraya metrajı okadar olmasada future dan qed alonabilir şahsımca metraj olarak daha uyguna gelir üstelik...Ama bu kablo olayında çok sorunum var.öncelikle ne tür bir kablo seçmeliyim ilk etapta bunu çözemedm.future da çok detay ve çeşit var.Bu konudada yardım isteyeceğim siz üstadlardan...
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.