Şimdi Ara

(((THX sertifikalı hoparlör kablosu))) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
267
Cevap
2
Favori
22.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İNŞALLAH tüm BİMEKS'lerde vardır da almak isteyenler alabilir.
  • Merhaba arkadaşlar.

Geçen hafta Bimekste bahsedilen kablo setini gördüm ve yakında uzunca ve detaylıca inceledim. 49 Ytl fiyat için ve aynı fiyatlarda sunulan diğer emsalleri için gayet uygun bir fiyatlı ürün.

Sadece banana bağlantıları biraz kalitesiz geldi, ama isteyen onları sökerek de kullanabilir. Zaten Banana türü fiş kullanmak yerine çıplak kablo bağlamak daha iyi. Onun dışında Scart kablosu da gayet haşmetli duruyor ama detay teknik performans olarak denemediğim için bir şey diyemiyeceğim.

Ama özetle şunu söyleyebilirim ki, yeni başlayanlar ve orta sınıf kullanıcılar için çok uygun ve şık bir ürün. Kalitesi konusunda da heralde 10 üzerinde 5 veya 6 alır en az diye düşünüyorum.

Alınabilir.
  • Arkadaş sağolsun almış.Akşam denedim.Banana bağlantı tipi benim amfiye ve haparlörlere olmadı.Teknika hocanın dediği gibi onları keseceğim.Onun dışında gerçekten güzel bir set.Fiyatıda uygun
  • Sayın teknika,
    quote:

Sadece banana bağlantıları biraz kalitesiz geldi, ama isteyen onları sökerek de kullanabilir. Zaten Banana türü fiş kullanmak yerine çıplak kablo bağlamak daha iyi
    demişsiniz.
    Benim biraz aklım karıştı. Çünkü bu MONSTER kabloların uç kısımlarında banana değil de düz metal pin bulunuyor. Forumda banana tipi metaller bulunursa bendeki gibi hoparlörlerin arkasındaki yuvarlak deliklere direkt sokularak bağlanabileceğini okudum. Oysa MONSTER kabloları ancak yuvanın yanından sokarak hoparlölere bağlayabildim ve gerek Harman Kardon AVR 145 model AVR'me gerekse Pure Acoustics Dream77 hoparlörlerime bağlarken zorlandım.
    GERÇEKTEN (dediğiniz gibi) ÇIPLAK KABLO BAĞLAMAK DAHA MI İYİ? Bu MONSTER kabloların uçalrındaki altın kaplama pinleri söküp kabloları çıplak olarak hoparlörler ve AVR'ye bağlarsak ses kalitesinde hissedilir bir artış olur mu?

• Pmail atmışsın. Oradan da sorup buradan da yazında ikisine de cevap yazdım.

Bananaların çoğu sizin de bağlayabildiğiniz şekilde yandan sokarak bağlanır. Ancak bananaların pek çok çeşidi var tabiki. Keza değişik kalite de olanları da. Bazıları direk orta deliğe sokarak bağlanacak türde. Kanca şeklinde olanları da var.

Ancak, tüm Dünya da Audiophile'ler ve High-End, Hi-Fi sistem işiyle yakınen ve yoğun şekilde uğraşanlar, çıplak kabloyu direkt bağlamaktan yana. Bende de bu şekilde kullanıyoyorum. Ben sistemimde 2 x 4 mm Audio Sound Studio kablo kullanıyorum. Oxygen Free kablo. Bakır oranı yüksek! Belli aralıklarda da burkularak twist yapılmış halde ve yerle temas etmiyor.

Farkedilme konusuna gelince, sistem ne kadar üst düzey olursa bu fark o kadar kendini belli ediyor ancak, lambalı anfiler de bence bu fark çok daha bariz kendini belli edecektir. Ama çok hassas bir kulağa sahipseniz siz de bu farkı anlayabilirsiniz. Ancak, yine de bu fark kablo 500 Saate yakın kullanılıp tam bir yanma sağlandıktan sonra, her iki şekilde kullanılan sistemle kıyaslandığında çok daha rahat anlaşılır.

Çok aman aman bir şey beklememek lazım. Ama tahmini olarak %1 - % 15 arasında daha rahat frekans cevabı ve sinyal ilettiği tahmin ediliyor.

• Peki optic kablosu olarak hangisini önerirsiniz? (Ses sistemi: Logitech Z-5500)
  • quote:

Orjinalden alıntı: SnowPower

Peki optic kablosu olarak hangisini önerirsiniz? (Ses sistemi: Logitech Z-5500)

Ben optik kablo olarakTeknosa'dan 15 YTL'ye bir kablo almıştım.Çok memnunum
  • bu sitelerde hesaplı Optic kablolar var.

www.kablocenter.com 4.ytl__60cm
    www.kablocunuz.com 6,5ytl__60cm

kalitesiz dursalar da taktığımız yerde çok hareketli bir parça değil takıp aylarca kalıcak çok kalitelisinden olması da şart değil sonuçta veri dijital ya vardır yada yok.. >>010111101

imla:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufukman -- 29 Temmuz 2008; 19:57:54 >

• Philips'in Optik kablosu 31 Ytl falan olması lazım. Onu alabilirsin.
  • Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Philips'in ürününü almayı düşünüyorum.
  • O kadar basit değil.

Daha önce deneme yapmış olsan, her optik kablo da bile çok farkettiğini görürdün sesin.

quote:

Orjinalden alıntı: ufukman

bu sitelerde hesaplı Optic kablolar var.

kalitesiz dursalar da taktığımız yerde çok hareketli bir parça değil takıp aylarca kalıcak çok kalitelisinden olması da şart değil sonuçta veri dijital ya vardır yada yok.. >>010111101

imla:

• evet doğru olabilir bu teknika çünkü optic kablolarda ışığın kırılması olayı varmış bunla ilgili bayaa bişeyler okumuştum.. da nası oluyo halâ anlamış değilim. yani veri; 1001101 diye giderken aradan 1 eksik mi gidiyo.. :)
  • 0,75 olabiliyor demek!

quote:

evet doğru olabilir bu teknika çünkü optic kablolarda ışığın kırılması olayı varmış bunla ilgili bayaa bişeyler okumuştum.. da nası oluyo halâ anlamış değilim. yani veri; 1001101 diye giderken aradan 1 eksik mi gidiyo.. :)
  • Philips'in kablosunu aldım. Başarılı
  • Arkadaşlar bu nam salmış kabloyu ben de buldum sonunda. İsteyenler kaçırmasın, Ankamall bimeks'te ben dün akşam aldıktan sonra 3 tane kalmış. Adam depodan çıkardı ben sorunca, tezgahlarda yok, bekleyenler kaçırmasın...Fiyat aynı yine 49ytl...
  • Güle güle kullan!
  • Arkadaşlar kutudan çıkan 10 metrelik kablolardan bir tanesi kısa geldi bana. en kısa olan subwoofer kablosunu kullanmıyorum. Bu uçları birbirine güzelce bantlasam ne kadarlık bir kaybım olur. Ona göre gidip bir tane 15 metreli kablo almam gerekecek yoksa.
  • yok mu cevap verecek arkadaşlar? önerisi olan?
  • dostum aynı set bende de var qx900lerle birlikte verebilirim :)
  • quote:

bu sitelerde hesaplı Optic kablolar var.

imla:

Teknikanında dediği gibi son dönemde bir iki optik kablo deneme şansım oldu aralarındaki farkı anlamamak mümkün degil, ben bile bu kadar fark beklemiyordum çok şaşırdım açıkcası.

Hatta bazı optik kablolarda mid performansının ufakta olsa düştüğüne şahit oldum. Psikolojikmi diceksiniz haklısınızda bende acaba oylemi diye defalarca ve farklı farklı kayıtlarca bir çok test ler yaptım ama cidden fark yaratıyor. Çok yakın zamandada QED Performance Toslink Digital Optical Audio kablo siparişi verdim bekliyorum gelsin bakalım bu kablo ne gibi bir fark yaratacak :)

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.