Şimdi Ara

Tibia <Güncel 2013>

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle forumunuza yeni katıldım. Güzele benziyor.

Tibia hakkında geniş bir bilgi bulutu oluşturucam. Oyunu oynamak isteyenlere en iyi bilgiyi vermeye çalışıcam.

Oyun 1997'de yayınlandı. Yani tam 16 yıllık , bağımlılık yapan bir oyun.
    Yalan söylemiyeceğim 14 yaşındayım , 5 senedir oynuyorum. Muğlada arkadaşlarımın tavsiyesi ile başladım. 2 sene önce okul nedeniyle kesin bir bırakma umuduna girdim. Fakat 1 hafta sonra oyuna geri döndüm.

Neyse oyunun yapımcısı "CipSoft".
    Dünyada 4. çıkan MMORPG oyunudur.
    Geçen yaz(2012) 1Milyon kullanıcıya ulaştığını belirtti.

Oyunda 4 tane class bulunuyor.
    Bunlar neredeyse her oyunda olan classlar: Knight,Paladin,Druid,Sorcerer. İsterseniz 20 level olup 2 CC(crystal coins) vererek / Elite Knight,Royal Paladin,Elder Druid,Master Sorcerer \ Olabilirsiniz. Bu size skillerinizi daha iyi kasmanıza yardımcı olmak ile beraber sizin vuruş hızınıza bir nebze'de olsa hızlandırıcaktır.

Classları incelemeye alalım :

Knight : Yakından vuran bir savaşcıdır. Canı fazla manası azdır.

Paladin : Uzakdan vuran bir mızrakçıdır. Neredeyse canı ve manası orantılıdır. Ama canı daha fazladır.

Druid : Mage'nin yandan çakmasıdır. Manası fazla canı azdır.

Sorcerer : Tam bir magedir. Manası fazla canı azdır.

Ilk defa başlayanlara ben Paladin öneriyorum. Çünkü bana göre en rahat kasılan class'dır.
    2. olarak Knight, aslında önermiyorum fakat kasması kolaydır. Kesinlikle yeni başladıysanız knight ile pvp girmeyin.

Oyunda Cap sistemi vardır. Cap dolarsa çantanıza item alamazsınız.

Depot sistemi vardır. Capınız doluysa ve değerli eşyaları koymanız gerekirse, itemlerinizi depoya koyabilirsiniz.

Parayla alamayacağınız şey yoktur. En değerli para CC yani Crystal Coins'dir. Artık tibiada neredeyse çoğu item aynı fiyattan satılır. Satan kişiler zam getirmez yada fiyattan düşmez(tabi ki pazarlık hariç).

Örnek :

BOH(Boots Of Haste) : Bir çeşit ayakkabıdır. 20 Level hızı verir. Yani diyelim 50 levelsiniz , yani 50 level hızındasınız. Boh giyerek 70 level hızındaki bir adamla aynı hızda giderseniz. Bu ayakkabının fiyatı 4 CC'dir.

Burada size bazı taktikler vericem :

Paladin : Spearların Capları biraz fazladır. Bu durumda oldukça Capları az olan EQ(EquipMent) Takmamız gerekicek.

Knight : Capları oldukça fazladır. Bu durumda Paladininizi avlanmaya götürürken , knighti paladine followlatıp avlanma yerine götürürsünüz. Knightin içinede bir miktar spear koyarsınız. Bu yöntemle paladinle avlanırken bitirdiğiniz spearı knighttan alabilirsiniz. Eğer knighttaki spearda biterse depoya gidip tekrar spear fullemesi yapabilirsiniz.

Druid Ve Sorcerer : Taktiğim yok. Sadece PVP yaparken oldukça fazla taktiğim var. Bunu da burda açıklayamam. Uzun sürer.

Premium sistemide mevcut: Aylık 20 TL vererek 1 ay boyunca premium user olabilirsiniz. Sizi özel şehirlere götürür. Arkadaşlar bir çok kişi diyecektir ki : premium userler free userleri eziyor mu? Kesinlikle hayır. Free şehirlerdede avlanabilirsiniz. Tabi belli biyere kadar. Örnek max. 100 olursunuz sonra çekilmez bi hal alır. Ama çabalarsanız benim arkadaşım Free yerlerde 120 level yaptı. Sonra premium aldı 200 yaptı. Peki 1 levelde premium alsa nolurdu? O zaman belki aynı zamanda 280-300 olabilirdi. Bu arada premium almak isterseniz mutlaka Kredi Kartı gerekli. Merak etmeyin SSL güvenliği var ve her ay neredeyse 500 bin kişi premium alıyor. Yani güvenli .

Skill geliştirme olayı şöyle olur :

Elinizde örnek bir Sword var. Onunla canavarlara yada başka adamlara vurarak dist kasabilirsiniz.
    Paladin olup skill kasarken gidip manyak gibi Spear kullanmayınız. Goblinden Small Stone çıkıyor. Onla yapabilirsiniz. Sakın shoptan da almayın ateş pahası.

Oyunun asıl sitesi : Tibia.com

Arkadaşlar Test serverlerde mevcut. Size gerçekten başlamanızı öneriyorum. Çünkü örnek bazı testlerde bi canavar öldürüyorsunuz 50 level oluyorsunuz. Sonra gerçeğe giriyorsunuz. 50 level olmak için 1 ayınızı veriyorsunuz. Yani gerçekden başlarsanız zora alışırsınız. Sonra bizim oynadıklarımızda leblebi gibi level alırsınız.

Bu arada test server listesine ulaşmak için: OTservlist.org

Eğer test'e girecekseniz otservlist.org'daki version numarasını "www.tibiaclient.com" dan indirin.
    Sonra "OTLoader.com" 'a girip IP Changeri indiriniz. Böylelikle giriş için hazır bulunmaktayız. Bazı serverlar siteden account açarak olur. Bazılarıda bizi oyundan uğraştırır.

TEST Servera başlayaksanız bugun açılmış olan "FUDERA.MINE.NU" 'ya başlamanız tavsiyemdir.

OYUN ILE ILGILI NE ISTERSENIZ SORABILIRSINIZ .

Bu arada Oyun hiçde ağır değildir. 100 MB felan çünkü asıl server açanların Datası 2GByi geçiyor. Yani büyün yük onlara verilmiştir.

KESINLIKLE BENIM YAZIMDIR.
    HİÇ BİYERDEN ALINTI YAPILMAMIŞTIR.

By Fizzy

• lütfen yardım edin onceden oyunun kurduydum 3 sene oynamıstım ama yıllar geçti tahminen 7 8 sene onceydi. simdi yeni caracter aldım ama sorcerer olacagım lvl 8 de oldum ama ing yok kadının ne dediğini anlamyorum onceden ezberliyor cevaplıyordum sişmdi unuttum lvl 8 im nasıl sorcerer olrum birde bir mavi kare var sürekli o nasıl kaybolur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    menisküs yırtığı
    geçen hafta açıldı
    Skolyoz Grafisi
    7 yıl önce açıldı
    Skolyoz grafisi
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.