Şimdi Ara

Tiflis Devlet Tıp Fakültesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
6.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ösym bildiğim kadarıyla bu sene denklik vermiş var mı bilgisi olan giden eden tanıdığı olan yada yaşam koşulları nasıl ortam nasıl gürcistanda okunur mu kısaca ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DreDre -- 9 Ocak 2014; 18:08:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: solwied

Ösym bildiğim kadarıyla bu sene denklik vermiş var mı bilgisi olan giden eden tanıdığı olan yada yaşam koşulları nasıl ortam nasıl gürcistanda okunur mu kısaca ?

Hocam konunuz gözüme geç çarptı cevap da yazılmamış sizi bilgilendirmek istedim. Gürcistan küçücük bir ülke olmasına rağmen kendine has dünyada tek başına kullandığı bir alfabe mevcut. Bu alfabeyi göze alıp orada Tıp okumak bana pek iç açıcı gelmiyor. Rusça, arapça, Çince bu alfabelerde bizlere göre çok farklı ama onların kullanıldığı ülke sayısı ve toplam populasyon o kadar fazla ki sizi yerde bırakmaz bu diller.

Size Rusyada Tıp fakültesi okumanızı tavsiye ederim. Hem kullanışlı bir dil öğrenmiş olursunuz hemde muazzam bir bölüm bitirip Doktor olarak anılırsınız. (İnşallah)

• hocam ilk tercihim türkçe olucak ama tutmazsa yurt dışı yönelicem makedonya gürcistan olabilir rusya olabilir bilgin var mı rusyada ki tıp fakültesi hakkında ne durumda nasıl alınır ve hangi üniversite
  • Saratov Devlet Üniversitesine sınava girip barajı aşmanız durumunda başka hiç bir vasıf istenmeden hazırlık okuduktan sonra Tıp Fakültesine kaydolabilirsiniz. Hazırlığı bitirdikten sonra hatta, Tüm Rusyada Tüm Üniversitelerde istediğiniz bölüme sınavsız kaydolabilirsiniz.

Tiflis Devlet Tıp Fakültesi
  • serdarryy kullanıcısına yanıt
    hocam bu konuyu detaylı konuşabilri miyiz
  • quote:

hocam bu konuyu detaylı konuşabilri miyiz

Elbette. Özel sorularınızı Özelden, sizin gibi araştırma yapıp bilgi alacak arkadaşlara yararlı olcağını düşündüğünüz soruları bu topicden sorabilirsiniz.
    o zaman burdan konuşalım

bu sene ben ygs-lys hazırlanıyorum 49 gün sonrada ygs var rusyada ki tıp fakültesi aklıma yattı biraz giriş şartları neler nasıl başvuru yapıcam denklik ne durumda eğitim ingilizce mi rusça mı üniversite tam olarak nerde bunlar genel sorular bu konuda bilginiz var mı internette pek bilgiye rastlayamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DreDre -- 4 Şubat 2014; 17:12:38 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TRAKYA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ
    geçen yıl önce açıldı
    Niğde Tıp fakültesi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

o zaman burdan konuşalım

bu sene ben ygs-lys hazırlanıyorum 49 gün sonrada ygs var rusyada ki tıp fakültesi aklıma yattı biraz giriş şartları neler nasıl başvuru yapıcam denklik ne durumda eğitim ingilizce mi rusça mı üniversite tam olarak nerde bunlar genel sorular bu konuda bilginiz var mı internette pek bilgiye rastlayamadım

Askerlik Tecili için ygs den barajı aşıp o belgenizi saklamanız Saratov Devlet Tıp Fakültesine kaydolmanız için yeterlidir. Askerliği yaptıysanız ygs ye bile girmenize gerek yoktur. Saratov Devlet Üniversitesi Ankara Üniversitesi ile anlaşmalı bir Üniversitedir. Aşağıda verdiğim linkten YÖK Tarafından Üniversitenin tanındığını teyit edebilirsiniz. Eğitim dili Rusçadır. Bazı bölümler için ingilizce de mevcut. Rusçayı tavsiye ederim zira 6 yılınız Rusyada geçecek. Saratov Devlet Üniversitesi tam olarak Rusyanın Doğusunda Saratov Oblastında bulunmaktadır.

Not: Rusyada herhangi bir Üniversite okumak için hazırlık okumanız şarttır. Sınavı başarılı bir şekilde verirseniz Tüm Rusyada Tüm Bölümlerde okuma hakkına sahipsiniz.
    YÖK Tanınan Üniversite Linki buyrun bakın:

https://yoksis.yok.gov.tr/PORTALUYG/swf/main.swf?ucode=yurtdisiUniversiteListesi

peki sınav geçti bitti diyelim kaydolurken nasıl kaydolucam normal üniversite başvuru listesine mi yazıcam sadece

ve sarova hariç tıp okuyabileceğim bi yer var mı rusyada yada diş hekimliği moskovo v.b yerler ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DreDre -- 4 Şubat 2014; 20:05:00 >
  • quote:

peki sınav geçti bitti diyelim kaydolurken nasıl kaydolucam normal üniversite başvuru listesine mi yazıcam sadece

ve sarova hariç tıp okuyabileceğim bi yer var mı rusyada yada diş hekimliği moskovo v.b yerler ?

Elinizde Rusça hazırlığı bitirdiğinize dair sertifika olacak bu sertifika ile Dilediğiniz fakülteye başvurabilirsiniz.

Saratov Devlet Tıp Üniversitesi var.

Moskova ve St. Petersburgda da illaki var yalnız biz sadece Saratov temsilcisiyiz. Saratovda ayrıca Türk Büyük elçiliği katkılarıyla yapılmış Türk Dil ve Kültür Merkezi Müdürlüğü mevcuttur
    anladığım kadarıyla üniversite danışmanlık işiyle uğraşıyosunuz
  • quote:

anladığım kadarıyla üniversite danışmanlık işiyle uğraşıyosunuz

Hayır danışman değil danışmanlığın Türkiyedeki temsilcisiyim. Rusya / Saratov oblastı ve Beyaz Rusya / Baranoviç . Bu Şehirleri seçerseniz ki Beyaz Rusya da sadece Rusça eğitim mevcut YÖK tanımıyor. Bizzat danışmanlık yapabilirim. Yalnız diğer Rusya Şehirlerini seçersenizde yine başvuru, elçilik işlemleri vb Prosedür de (Eliza testi vs) yardımcı olurum size.
  • hocam yök tanımıyor demişssiniz nereyi tanımıyo tam olarak
  • quote:

hocam yök tanımıyor demişssiniz nereyi tanımıyo tam olarak

Beyaz Rusyayı yani Belarusu yök tanımıyor. Ek olarak sorunuza hitaben Moskova St. Petersburg, Kazan devlet ünv, saratov gibi üniversiteler Rusya topraklarında ve Çoğu tanınmakta. Belarus zannedersem küçük ülke olması dolayısıyla tanınmıyor. Belkide buna Rusya izin vermiyor bilemeyiz. Zira Beyaz Rusyada ki bu Tanınma olayı gerçekleşip kota kalkarsa Beyaz Rusyaya öğrenci patlaması olur çünkü aşırı ucuz bir ülke

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarryy -- 5 Şubat 2014; 11:52:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdarryy

quote:

hocam yök tanımıyor demişssiniz nereyi tanımıyo tam olarak

Beyaz Rusyayı yani Belarusu yök tanımıyor. Ek olarak sorunuza hitaben Moskova St. Petersburg, Kazan devlet ünv, saratov gibi üniversiteler Rusya topraklarında ve Çoğu tanınmakta. Belarus zannedersem küçük ülke olması dolayısıyla tanınmıyor. Belkide buna Rusya izin vermiyor bilemeyiz. Zira Beyaz Rusyada ki bu Tanınma olayı gerçekleşip kota kalkarsa Beyaz Rusyaya öğrenci patlaması olur çünkü aşırı ucuz bir ülke

Belarus(Beyaz Rusya) unilerin tanimiyor demissin ama verdiyin YOK sitesinden arattiginda bir suru Belarus universitesi cikiyor.Zannedersem tanimasa cikmaz uni isimleri.Ornegin Bermuda gibi.

• Belarus ve Türkiye arasında yüksek eğitim anlaşması olmadığı gibi denklikte yok. Siz bu zamana kadar duydunuz mu Belarusda üniversite okuyup denklik alan? Belarusda okunabilir ama denklik..
    rusyada sağlık alanlarında denklik verilmiyomuş galiba direk
  • Denklik olsa, tanınsa bile bazı Tıp bölümlerinde sınav istenebiliyor ekstra bölüm sınavları
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdarryy

Denklik olsa, tanınsa bile bazı Tıp bölümlerinde sınav istenebiliyor ekstra bölüm sınavları

Bazı değil tüm tıp bölümlerinde direk denlik diye birşey yok.İstersen Amerika'dan mezun olun.Ek olarak Rusya'dan alınan Medical Diploma AB tarafından geçerli değil.Rusya'nın uyguladığı medikal eğitim Avrupa'ya ters düşüyor.

Burdan ilgili Yök Yönetmeliğini bulabilirsiniz :http://www.yok.gov.tr/documents/10279/16607/05032013_tarihli_duyuru.pdf/21526118-a82a-48e1-994a-e3e440acd10f

• Ukraynanın Medikal diplomasını hangi dünya ülkesi kabul ediyor peki?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.