Şimdi Ara

Time Lapse İzmir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
2
Favori
568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Amatör olarak fotoğrafçılık ile uğraşıyorum ve yeni yeni bir time lapse merakıdır aldı beni. Bilmeyenler için time lapse aslında ingilizcede zaman kayması anlamına gelmekte ve bu video yöntemi aslında fotoğrafçılık dilinde stop motion olarak bilinmektedir. Bu yöntemde kişi makinesini seri ayara getirir. Art arda fotoğraflar çeker, hareketli bir sahneyi arka arkaya fotoğraflar ve bu seri çekim fotoğrafları arka arkaya bir film şeridi şeklinde dizer. Ben de bu yöntem ile bir video hazırladım ve konu dışı olarak burada bir başlık açarak beğeninize sunmak istedim. Yorumlarınızı bekliyorum. İster buradan ister linkteki videomun altına yorumlarınızı yazabilirsiniz, her ikisini de takip edeceğim. Şimdiden teşekkürler herkese.

http://www.youtube.com/watch?v=bJeIulGW9dg&feature=youtu.be

• fotoğrafçılığa başladım 1.5 ay falan oldu.ben bi uğraşayım dedim bununla da pek bi bilgi bulamadım.nasıl yapılır?hangi programla vs
  • Dostum ben basit bir program olan windows live movie maker ile miksaj yapıyorum. Çekim safhasına gelecek olursak. Öncelikle bu iş için abartılı bir makineye gerek yok ama düzgün bir makine olursa çok daha akıcı ve kaliteli sahneler elde edebilirsin. Mesela ben Nikon p50 gibi basit bir makinenin seri çekim modu sayesinde bu timelapsei yapabildim. Dediğim gibi makine çok önemli değil ancak makineden çok görüntülediğin sahnenin iyi olması, doğru ışık (fotoğrafçılıkta mutlaka olması gereken bir şey zaten) ve mutlaka ama mutlaka düzgün bir tripod. Düzgün diyorum çünkü benim kullandığım tripod basit bir tripod ve araba rüzgarından bile sallanabilen bir tripod. Bunlar ve biraz yaratıcılık ile çok eğlenceli ve hoş şeyler elde edilebiliyor.

• biraz kurcalıyayım programı sağol .Youtube da falan güzel hazırlanmış time lapse la var.Çok hoşuma gittiler ya
    En kısa zamanda bir tane de ben deneyeceğim

Ayrıca senin video güzel olmuş.Müzik seçimin falan tam uymuş. devamını beklerim

• Program gayet basit, halledersin.
    Teşekkür ederim, devamı da yakında gelir. Çok daha güzel fikirlerim var Özellikle minderlic photography'nin time lapseleri harika.
    Senin denemeni de merakla bekliyorum, eminim güzel birşey çıkar ortaya. Başarılar.
  • Earth tv'nin yaptığı time lapse

• ya aklımdayken bir şey daha var onu da sorayım

şimdi kamerayı koyduk,seri çekime aldık.ne kadar kare çekicez?(istediğimiz kadar tabi) ama düzgün bir şey ortaya çıkması için kaç kare lazım?
  • mükemmel.bir de izmir - manisa yapmış o da harika olmuş.
  • Evet gerçekten de çok güzel bir time lapse olmuş bu da.

sserdar93 Sana şöyle bi şey aktarayım benim yaptığım time lapse 1 dakika 33 saniye ve 846 fotoğraf içeriyor. Buradan yola çıkarak 10 saniyelik bir time lapse için yaklaşık 100 civarında fotoğrafa ihtiyacın olacak. Tabi benim makinem çok hızlı çekemediği için saniye de 1 fotoğraf filan çekiyor ve farkettiysen çok akıcı değil. O akıcılığı sağlamak için saniyede 3-4 fotoğraf çekebilen (tercihen dslr) bir makine ile çekersen daha akıcı ve kaliteli aynı zamanda da daha net bir görüntü elde edersin. Doğal olarak o zaman kaliteli 10 saniyelik bir time lapse için 300 civarı fotoğrafa ihtiyaç duyacaksın.

• Gerçekten harika işler bunlar, yapanların ellerine sağlık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.