slm arkadaşlar yeni aldığım corsair xms2 dual kit 1*2 gb 675 mhz olan ramlerim 4-4-4-12 zamanlamaya sahip ancak 5-5-5-15 olarak çalışıtığını gördüm ancak bios ta bunun ayarlama yerini bulamadım,anakartım asusu m2n yardımcı olursanız sevinirim...
bu bölümü buldum biostan ancak bişi anlamadım...
cas latency ve sonraki 3 tane seçeneği auto yerine manuel yapın sonra sırasıyla 4 4 4 12 olarak ayarlayın ama bu durumda ramlerinze belki birmiktar voltj vermeniz gerekebilir
Aslında ramler 5-6-6-18 çalışmakta. Sanırım gerekli ayarlar şu şekilde olmalı;
Bu şekilde çalışması için modüllerin gerekli voltaj ise yanlış hatırlamıyorsam 1.9V olacaktı fakat onun için ayar göremiyorum bu ekranda.
kardeş dediğin gbi yaptım MemClock Mode:667 seçtim ama 800de vardı ancak voltaj ayarını bulamadım
Şimdi anakart menüsünü bilmediğim için aynı anakartı kullanan birinden yardım alarak voltaj seçeneklerine nasıl ulaşabileceğinizi öğrenmeniz daha mantıklı, yalnız eminim ki anakartın kullanma kılavuzunda o menü ile ilgili bir bölüm vardır. Belki de otomatik olarak gerektiği kadar voltajı veriyor da olabilir ya da anakart default ram voltajı ile (1.8v) ile bu ramleri 4-4-4-12 667Mhz çalıştırıyor olabilir, bu konuda da tam emin değilim. Sistemin bu şekli ile kararlı olup olmadığını ancak test ederek, deneyerek bulabilirsiniz. Kolay gelsin.
quote:
Orjinalden alıntı: think pink!!!
slm arkadaşlar yeni aldığım corsair xms2 dual kit 1*2 gb 675 mhz olan ramlerim 4-4-4-12 zamanlamaya sahip ancak 5-5-5-15 olarak çalışıtığını gördüm ancak bios ta bunun ayarlama yerini bulamadım,anakartım asusu m2n yardımcı olursanız sevinirim...
Onu açma anakartına göre degişiktir.Ondan sonra o degrleri elle griceksin.4-4-4-12 de bi voltaj vermenede gerek yok.Çünkü zaten normal degerleri onlar...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme