Şimdi Ara

TİMİNG YAPILANDIRILMASI....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaşlar yeni aldığım corsair xms2 dual kit 1*2 gb 675 mhz olan ramlerim 4-4-4-12 zamanlamaya sahip ancak 5-5-5-15 olarak çalışıtığını gördüm ancak bios ta bunun ayarlama yerini bulamadım,anakartım asusu m2n yardımcı olursanız sevinirim...

• bu bölümü buldum biostan ancak bişi anlamadım...

TİMİNG YAPILANDIRILMASI....
  • cas latency ve sonraki 3 tane seçeneği auto yerine manuel yapın sonra sırasıyla 4 4 4 12 olarak ayarlayın ama bu durumda ramlerinze belki birmiktar voltj vermeniz gerekebilir
  • Aslında ramler 5-6-6-18 çalışmakta. Sanırım gerekli ayarlar şu şekilde olmalı;

MemClock Mode: 667 varsa 675
    CAS:4
    TRCD:4
    TRP:4
    TRAS:12

Bu şekilde çalışması için modüllerin gerekli voltaj ise yanlış hatırlamıyorsam 1.9V olacaktı fakat onun için ayar göremiyorum bu ekranda.
  • 2.0 voltajı göstermio ankart ama bi daha bakayım
  • quote:

Orjinalden alıntı: fearmywraith

Aslında ramler 5-6-6-18 çalışmakta. Sanırım gerekli ayarlar şu şekilde olmalı;

MemClock Mode: 667 varsa 675
    CAS:4
    TRCD:4
    TRP:4
    TRAS:12

Bu şekilde çalışması için modüllerin gerekli voltaj ise yanlış hatırlamıyorsam 1.9V olacaktı fakat onun için ayar göremiyorum bu ekranda.

kardeş dediğin gbi yaptım MemClock Mode:667 seçtim ama 800de vardı ancak voltaj ayarını bulamadım
  • Şimdi anakart menüsünü bilmediğim için aynı anakartı kullanan birinden yardım alarak voltaj seçeneklerine nasıl ulaşabileceğinizi öğrenmeniz daha mantıklı, yalnız eminim ki anakartın kullanma kılavuzunda o menü ile ilgili bir bölüm vardır. Belki de otomatik olarak gerektiği kadar voltajı veriyor da olabilir ya da anakart default ram voltajı ile (1.8v) ile bu ramleri 4-4-4-12 667Mhz çalıştırıyor olabilir, bu konuda da tam emin değilim. Sistemin bu şekli ile kararlı olup olmadığını ancak test ederek, deneyerek bulabilirsiniz. Kolay gelsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: think pink!!!

slm arkadaşlar yeni aldığım corsair xms2 dual kit 1*2 gb 675 mhz olan ramlerim 4-4-4-12 zamanlamaya sahip ancak 5-5-5-15 olarak çalışıtığını gördüm ancak bios ta bunun ayarlama yerini bulamadım,anakartım asusu m2n yardımcı olursanız sevinirim...

Onu açma anakartına göre degişiktir.Ondan sonra o degrleri elle griceksin.4-4-4-12 de bi voltaj vermenede gerek yok.Çünkü zaten normal degerleri onlar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.