Şimdi Ara

Tinnitus(Kulak Çınlaması)(Güncel) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
5
Favori
34.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hasanyangel

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Buyrun okuyun.
    http://www.tinnitustr.com/konu-tinnitus-kulak-cinlamasi-nasil-azalir.html

• güncel...

Arkadaşlar yıllardır bu sorun ile uğraşıyorum. malesef azalmak yerine her yıl işitme kaybıyla biraz daha artıyor. Ankara da KBB de nam salmış 3 dr'a gittim sonuç değişmedi. şuan en son R-TMS deniyorum ama sanki olmayacak gibi. kulakta fiziki muayenedelerde herhangi bir sorun yok. tamamen iç kulak bulmacasından meydana gelen bir şey.
  • Bende de kulak cinlamasi ve asiri duyarlilik var seslere karsi 5 gundur cok aci cekiyorjm, cpgecmeyecek kaldi bende bu. Deli gibi cinliyor kulaklarjm, sanki kacak elektrik subesi kurmuslar. Ne iyi gelir arkadas buna. Doktor akustik travma yasamissin ya gever ya da olene dek cekersin dedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayanozer

2008 de askerde rpg-7 atışı ile başladı bende her sabah uyandigimda müthiş bir çınlama ile uyanıyorum.

Askerde 4 doktor normal olduğunu söyleyip ilaç yazıp gönderdi. Tabiki ilaçlar bi ise yaramadı 2010 da kavga ettim sol kulağıma çok güzel bi tokat yiyip Acıbadem hastanesinde muayene oldum. Sol kulaktaki patlak kendini kapatır ama çınlamanın çaresi yok diyip gönderdi.

Ağır sigara bağımlısıyım. Günde en az 5 bardak çay en az 4 kahve iciyorum.

İkinci bi sesin olduğu ortamda mesela arabanın içinde işitme kaybını çok fazla hissediyorum. Millet konuşuyor duyuyorum ama kurdu 5 kelimelik cümlenin 3 ünü anlatan. Sağır duymaz uydurur durumunu hergun yaşıyorum nerdeyse

Çınlama artık bi parçam oldu benim ve her 5 senede bir fark edilir işitme kaybına sebep olduğu söyleniyor. Su an 28 yaşındayım sanırım 35den sonra işitme cihazı kullanmaya baslarim.

Gözlerde bozuk kulakda duymuyor yedek parcasiz gezmek yok

Sigaramdan çektiğim ilk nefes ile çınlama tavan yapıyor

Aynisini yasiyorum, seslere karsi duyarkilik evet tiz sesler cinlamayi arttiriyor. Su an nasil oldunuz? Vasteral verdi doktor bir ise yaramiyor.

• deadblue kullanıcısına yanıt
    1 sene olmuş R-tms yi nerede yaptırdınız hocam, şuanki durumunuz nasıl sonuç alabildiniz mi?
  • Bende de 7 yıldır var. Bazen sinir bozucu oluyor. Doktora hiç gitmedim.

Tedavisi var mı? Gitmeli miyim? R-tms uygulamasını devlet karşılıyor mu?
  • Son durumlar ne acaba çok merak ediyorum. 3 aydır bu sorunu yaşıyorum ve artık sıfırı tüketmeye başladım.
  • 2010 senesinde bende de yakalandım bu illete, DJlik yapıyorum tabi gençliğin verdiği gazla hiç önlem almadım her haftasonu saatlerce bangır bangır müziğe maruz kaldım en sonunda kulak iflas etti.

Bilinen bir tedavisi yok, meditasyonla minimuma indirebilir. Açıkçası sağda solda tedavisi bizde diyen şahısları sahtekar olarak görüyorum. Ben artık alıştım beraber yaşamayı, umuyorum artmaz. Kafein çok içtiğimde ya da stresli olduğumda bazen geçici artma yaşıyorum. Şimdilik diyeceklerim bu kadar.
  • Ritalin çınlamayı artırır mı ?
  • Arkadaşlar merhaba 2 gün önce köydeyken silah sıktım ve 2 gündür kulağımda tiz seslere karşı bir cızırtı ve çınlama oluyor. Hafiften ağrıda var, bu sorunu yaşayan var mı? Kbb uzmanına gitmeli miyim? Çok rahatsız oluyorum tiz seslere karşı çınlama ve cızırtı olması canımı sıktı baya. Geçer mi kendiliğinden? Teşekkürler, iyi forumlar...
  • bende yaklaşık iki senedir çekiyorum yattığım yerde birden bire başladı sağ kulağımda tiz bir ses sürekli çınlıyor ilk başladığında çok şiddetliydi çınlamayla birlikte sanki kulağım tıkalıymış gibi hissediyordum sonra doktora gittim işitme testi yapıldı hatta beyin MR bile çekildi işitme kaybım yokmuş MR temiz çıktı altı ay süreyle formda belirtilen ilaçlarden bende kullandım 2-3 hafta sonra kulağımdaki tıkanma varmış hissi ve çınlamam hafifledi gerçi iyileşme ilaçlara başlamadan önce başlamıştı bilemiyorum ilaç ne derece tesir etti şimdilerde çınlama rahatsız etmeyecek boyutta halen var hatta zaman zaman artıp azalıyor ama çok şükür ilk rahatsız olduğum zamanlardaki gibi değil tabi Allah bütün hastalara ve bu dertten muzdarip olanlara sabır ve şifa versin
  • Bu yazıyı belki birilerine faydalı olurum diye yazdım biraz uzun....
    Yaklaşık bir yıl önce silahlarlardan hiç hoşlanmama ve sevmememe rağmen arkadaş ısrarına dayanamayıp atışa gittim.Hiç kimse kulak koruyucu takmadı.Ben kulaklarımızı korumamız gerekmiyomu diye sordugumda açık alan bir şey olmaz dediler. Yanımdaki arkadaşın benim 1-2 metre yanımda tek el tabanca atışından sonra sol kulagımda hissetitiğim şey kocaman bir tınnnnnnn sesi oldu.İlk başta panik yapmadım.Geçer dedim evet gittim uyudum uyandıgımda ses hala çok yüksek ve devam ediyordu. Kendime korkma dedim yarına geçer yarın olmuştu ve hala geçmemişti. Bütün bünyemi büyük bir korku sardı. Bu sesle nasıl yaşanırdı.Hemen kbb ye gittim odyogram yaptırdım. Yüksek frekanslarda işitme kaybı vardı.
    Allahım inanmıyorum napcaktım. Hem işitme kaybım vardı hem yüksek sesli bir çınlamam. Dünyam başıma yıkılmıştı devamlı o sesi duymak aşırı rahatsız ediyodu.Kbb steroid başladı ve o korkunç cümleleri kurdu geçmeye bilir.Bir anda herşey nekadarda kötü bir hal almıştı .Halbuki basit bir eglenceye gidilcek (ki ben isteyerek gitmemiştim )bir kaç el silah atılıp dönülcekti.
    Bundan sonra yaptıgım ilk şey bulabildigim herşeyi okumak araştırmak oldu.Akustik travma sonrası yapılan yabancı çalışmaları makaleleri okudum.Baktımki yapılan çalışmaların bazıları birbiriyle çatışıyor .Birinin kabul ettigini digeri reddediyor. Çogu çalışmada anlamlı bir sonuç yok . Tıbbın bu konuda çaresiz kaldıgını gördüm.Aklıma şu meşhur atasözü geldi bana tabibi degil eşşekten düşeni getirin beni eşşekten düşer anlar.Bu derdi yaşamış insanları bulup sormam lazımdı ne olmuşlardı çınlamaları işitme kayıpları geçmişmiydi yoksa dahamı kötü olmuşlardı.Forum sitelerini okumaya başladım hiç okumasaydım dedigim zamanlar oldu iyi niyetli gerçekten yardımcı olmaya çalışan çok az insan gördüm. Bir çogunun gerçekten foruma diger insanlara negatif enerji yaymak için geldigini düşünüyorum.
    Şuan nasılım? çınlamam var ama ilk travma geçirdigim güne oranla %70 soldu.Hiperakuzis (sese duyarlılık ) %80 kayboldu.Dahada düzelecegini düşünüyorum
    Her kişi farklı olmakla beraber benim iyileşmek işin uyguladıgım yöntemler listesini yazıyorum
    1-Eger A tipi birkişilik yapınız varsa bu durum sizde ciddi anksiyete yarattıysa psikiatriye gidip bir antidepresan başlanabilir.Çünkü daha fazla stres daha fazla çınlama daha fazla çınlama daha fazla stres kısır döngüsünü bir şekilde kırmak gerekiyor.Bu konuda antidepresanlar yardımcı olarabilir.(bende FAYDALI oldu)
    2-Betaserc ve vastarel bende faydalı olmadı .
    3-Lahana suyu (İnternetten okuyup kaynatıp kaynatıp 1 hafta içtim agzımda bıraktıgı kötü tatdan başka bir işe yaramadı)
    4-curcimin (zerdecalda bulunur) kurkimin ile ilgili çalışmalar yapıldıgını okudum ve kullandım bende işe yaramadı (belki bir miktar plasebo)
    5- magnezyum ve b12 vitamini bende olumlu bir etki yaratmadı.
    5-Sistemik steroid ve orta kulaga yapılan steroidler: bu konuda şunu belirteyim eger travmaya maruz kaldıgınız ilk hafta içinde uygulanabilirse faydalı olabilecegini düşünüyorum.Ben uyguladım.( steroidler anti ödem dir ve kbb görüşü alınarak uygulanması gereken ilaçlardır.)
    6-Kulaklarınızı yüksek sesten koruyun, peki yüksek ses nedir ?cevabı o dönemde sizi rahatsız eden her ses yüksek sesdir. peki nasıl koruycaz? ben tek kullanımlık köpük kulaklıkları devamlı yanımda taşıdım ve yüksek sesli hissettigim ortamlarda kulagımı tıkadım.Bunun bir denge halinde yapılması gerekli evde takmayın yoksa kulak aşırı duyarlı hale gelir. Sadece etrafdaki sesler rahatsız ettiginde taktım.Konsere ,sinemaya,klübe gitmedim.
    7-kısık sesle dahi kulaklıkla müzik dinlemedim
    8-Forum okumak güzel yanlız hissettirmiyor ama forumlardaki negatif yazıalrı okumamaya yada önemsememeye çalıştım.
    9-zamanın iyileştirici etkisine inanmam gerektini düşündüm.

• 9 yıllık tinnitus maceram son 1 ayda baya arttığı için yarın beyin ve kulak mr a giriyorum..dua edin benim için.. babamı beyin tümöründen kaybettiğim için baya stressliyim..
  • Konuyla ilgili iyilesme yasayan oldumu arkadaslar.
  • Selamünaleyküm, İbn-i Sina'nın Tıbbın Kanunu kitabında, Üstad; tinnitus ve işitme kaybı için benekli orkide yağının local ve oral kullanımını tedavi için ilaç olarak belirtmiş. Benekli orkide yağını bulamadım. Salep imalatçılarına sordum. Salep orkidenin kökünden yapılıyormuş. İmalatçının dediği şu: Çiçek kuruduktan sonra biz ürünü topluyoruz, çiçeği yaşken toplayıp yağını çıkartmak gerekir ama hiç duymamışlar böyle bir hastalığa iyi geldiğini ve ben söyleyince bir araştıralım dediler. Tedarik eden arkadaş olursa bizi de bu platformadan bilgilendirirse sevinirim. Rabbim herkese şifa versin. Ayrıca diğer esansiyel yağlarla alakalı şu siteyi de ziyaret etmeniz faydalı olabilir. Ekteki excel sayfası görüntüsü de bir makaleden alıntılanmıştır. Alıntı yapılan makalenin web adresi sayfanın üzerindedir.Tinnitus(Kulak Çınlaması)(Güncel)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engilis -- 2 Mart 2020; 12:4:14 >

• Aynı dertten müzdaribim. Öncelikle diğer arkadaşlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu dertten kurtulmak için çabalarım mevcut. Sizin de açıkladığınız gibi Tinnitus: Kulak Çınlaması bir hastalık olmadığından Tinnitus’un tanımlanması üzerinde ittifak edilen bir kavram bulunmamaktadır. Tinnitus bir semptom(belirti) olarak kabul edilir. Tinnitus; hastalık, anomali veya fizyolojik bozukluk gibi bir kaynak sonucunda ortaya çıkan ek bir durumdur. Genel olarak, sonucu belli olup kaynağı belli olmayan bir ses veya uğultu şeklinde ifade edilmektedir (Kaynak:https://www.siser.com.tr/kulak-cinlamasi-tinnitus/ )

Tedavi aşamasındayım, eğer iyileşme görürsem doktorun adını da buradan paylaşırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaygısızMurat -- 30 Nisan 2020; 12:4:4 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Her isi ters giden adam

Mrb. Benim de sağ kulağıma arada çınlama giriyor. Mr cihazından cıkmıştım 6-7 ay önce, ardından bir gün kulağım çınlamıştı ardından çınlamam geçti. Yalnız o vakitten berinbelki haftada bir 5 dk kulağım çınlıyor. Beyin mr ında vasküler loop bulgusu vardı, yaşantımı etkilemiyor ama kafam karışık acıkcası ne yapmalıyım

Yaa allahın işine bak sen....

Bu benim diğer hesaptı.

Kaç yıl geçti aradan

Şu an bir haftadır beynimin içinden cırcır böceği sesi geliyor.

Depresyona girdim artık gece 4.30 da uyanıyorum, bir saat ağlama + kusma nöbetleri

ardından boş boş oturma

8 de işe gelme...

2 kere kbb'ye gittim. Duyma normal, basınç testi normal

2 kere nörolojiye gittim. Beyin mr'ı normal

1 kere fizik tedaviye gittim. Boyunda düzleşme, kireçlenme falan da yok...

Aklıma bir tek çene problemim geliyor. TMB denilen şey vardı zamanında üniversite okurken bundan 6-7 sene önce diş teli takalım demişlerdi.

O zamanlar kardeşime taktırmıştı babam para yok diye sonra yaparım dedim.

Herhalde kalıcı olacak çınlama da.

Paranın gözü kör olsun

• Kulak çınlamasından ben de muzdaribim. 90-100 db üzeri gürültülü ortamlarda yıllarca çalıştık. Gürültü kesici kulaklık (kulak tapaları) kullanmış olsak ta işitme kaybı ve çınlama şeklindeki yansıması yaş ilerledikçe ortaya çıktı. 

8-10 sene önce kulak çınlamasından kbb doktoruna gitmiştim. Akustik işitme testi filan yapılmıştı. O zamanlar çok fazla bi rahatsızlık duymuyordum. Daha ziyade sessizlikte belirgindi ama bu aralar iyice belirginleşti. Dış gürültü varken de sanki kafamda hızar makinesi (ağaç kesim makinası) çalışıyor gibi.

Tedavisine yönelik olumlu bir şeyler de göremiyorum, bu rahatsızlıkla yaşamaya alışacağız galiba...

• kadobay kullanıcısına yanıt

Valla abi yaşın kaç bilmiyorum ama muhtemelen benden büyüksündür bende de 3 ay falan oldu başlayalı, Bu dert muhtemelen virüs gibi yayılacak bundan sonra çünkü kulaklık kullanımları, endüstriyel gürültü falan çok arttı ben ilk zaman delirecektim ama insan yapacak bir şey olmayınca salıyor, bu arada 2-3 seneye çıkacağını düşündüğüm birkać ilaç(Fx-322, Oto-313, Oto-413)var inşallah testleri geçer daha beterleşmeden kurtuluruz bu durumdan pek geçmesede yinede geçmiş olsun.

İlaç bu:https://www.frequencytx.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheIOzI -- 11 Mart 2021; 20:54:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheIOzI

Valla abi yaşın kaç bilmiyorum ama muhtemelen benden büyüksündür bende de 3 ay falan oldu başlayalı, Bu dert muhtemelen virüs gibi yayılacak bundan sonra çünkü kulaklık kullanımları, endüstriyel gürültü falan çok arttı ben ilk zaman delirecektim ama insan yapacak bir şey olmayınca salıyor, bu arada 2-3 seneye çıkacağını düşündüğüm birkać ilaç(Fx-322, Oto-313, Oto-413)var inşallah testleri geçer daha beterleşmeden kurtuluruz bu durumdan pek geçmesede yinede geçmiş olsun.

İlaç bu:https://www.frequencytx.com/

Linkteki bilgilere göre işitsel duyusal tüy hücrelerinde oluşan hasardan dolayı (beyne sürekli hatalı sinyal üretilerek) bizim çınlama dediğimiz arka plan gürültüsü oluştuğunu ve bunun farmakolojik tedavisinin halen olmadığı ancak yapılan bu çalışmayla hasarlı tüy hücrelerin yenilenmesi ve hasarının onarılmasına yönelik bir çalışmadan bahsediliyor...

Umarım olumlu ve hızlı gelişmeler olur bu yönde...

Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler.

Bu rahatsızlık başladıktan sonra olumsuz ilerleme devam ediyor.

Öyle ki ortamda bir kaç kişinin aynı anda konuşması anlaşılmaz bir uğultu şeklinde duyuluyor. Bırakın sessizliği gündüz sesli bir ortamda dahi tiz bir motor çalışıyor gibi ses duyuyorum.

Tüm rahatsızlık yaşayanlara geçmiş olsun diyelim...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.