Şimdi Ara

Tinnitus(Kulak Çınlaması)(Güncel) (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
5
Favori
34.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dediğim gibi fizik tedavi , kbb gidip beyin mr , kulak mr, boyun mr şart.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shafter kullanıcısına yanıt
    Mr a girdim kulak beyin temiz çıktı boyuna gitmedim ama, birde şey dicem bu internette çınlama tedavi merkezi falan var onlar bir işe yariyormu parası onemli degil cinlamayi gecirebiliyotlarsa gitmeyi dusunuyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kadobay kullanıcısına yanıt
    Hocam bu gün 24.gün doktora gitsem o soylediginiz ilac ile tedavi edilebilirmi çınlama

• Bir ilaç tedavisi yok mudur arkadaş ya basınçla başladı gitmiyor nedense. Doktor mutlaka geçer dedi ama kim bilir ne zaman.

• serhatapaydin80 S kullanıcısına yanıt

Yakın zamanda başladı ise kalıcı olmadan doktora gitmeniz daha iyi olur derim...

Bana doktor betaserc isimli hap vermişti... ben faydasını görmedim.

Bu ilacın etken maddesi betahistin miş. Bununla ilgili bi makalede şunlar yazıyor.

Alıntı

metni:
    Betahistin ile tedavi edilen hastaların 80/262'sinde (%30.5) ve kontrol hastalarının 43/252'sinde (%17.1) klinik iyileşme gözlendi. Betahistin , tedavi edilen bireylerde kulak çınlamasını önemli ölçüde iyileştirdi ( p <0.0001).

Kısaca betahistin verilen hastaların %30 u, ilaç verilmeyen hastaların %17 sinde (kendiliğinden) düzelme olmuş.

Bu durumda betahistin in etkinliği ancak %13 kişide görülebiliyor.

Çok ta bişi değil ilaç faydalı denemez esasında

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1808869415306844

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobay -- 11 Şubat 2022; 13:38:56 >

Bu gün 24. Günü çınlamanın doktora gittim kulagima ısık tuttu kulaginda bir sey yok dedi sonra, basinc ve duyma testine soktu ikiside sorunsuzmuş ee nolucak şimdi dedim 2 3 tane neden saydı demir eksikligi c vitamini stres falan dedi onların hicbirinden kaynaklı degil, sonra mr a gittim beyin kulak mr ına girdim temiz cikti 2 side ama ben başka doktora gitmeyi dusunuyorum, oda bana cok uzak araba ile 2 saat eger gitmem bir işe yaricaksa giderim sorun olmaz

Dişlerimi sıkınca çınlama artıyor yutkunurken artıyor bogaz boyundan oldugunu dusunuyorum

• Bende yaklaşık 6 aydır bu hastalığı çekiyorum. Benim çınlama da silah atışlarından sonra sağ kulakta başladı hatta stresli dönemlerde çınlamanın yanında nabız atımı gibi bir durum ve üstüne hışır hışır sesler mevcuttu. İşitme ve basınç testi normal çıktı, doktorum buna alışmalısın, buna yıllardır çözüm üretemediklerinden bahsetti. Bende tıpta bu konuda yenilikler bekliyorum. Bir kaç video var bunlara bakıp faydasını gören varsa sonrasında haber verin lütfen.

https://www.youtube.com/watch?v=fFccMcU-ooc&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=1Q9m4KATZcY&feature=youtu.be

Hocam dün doktora gittim tinnitus tanısı dedi bana, kayida da oyle yazdı opemin diye bir hap verdi, hapi icince biraz faydasi oluyor gibi ama emin degilim günden güne farkli sesler cikiyor kafamda 2 tane hastaneye gittim yakında hastane kalmadi başka tavsiyeniz nedir yardimci olurmusunuz

• serhatapaydin80 S kullanıcısına yanıt

Uzun zamandır ben de çekiyorum, geçen yıl gittiğim doktor "başlangıç aşamasında ilaç tedavisi ile iyileşme olabiliyor..." demişti. Benim evveliyatı eskiye dayandığından fayda görmedim. Belirli süreden sonra geri dönüşüne yönelik tedavisi yok.

Bu şekilde yaşamaya devam...

Hocam 36 gün oldu ben baslangictamiyim bitistemiyim bilemiyorum makine ugultu cinlama sesi var kafamda sessizligi unuttum

• Selam dostum cinlaman ne durumda bende aynı sorunu yaşıyorum 1 ay oldu doktora gittim işitmede falan sorun yok dedi vasteral yazdı gonderdi 10 gundur ilaci kullanıyorum ama bi azalma olmadı daha kafayı yemek üzereyim

• Bende de 1 yıldır başladı sol kulağımda çınlama. İlk başlarda ses frekansı yüksekti ve sürekli idi. Hacamat oldum 1 er ay arayla ve sülük tedavisi oldım şimdi 7-10 gün arası çınlıyor 5 gün çınlama duruyor ve tekrar başlıyor şimdilik böyle devam ediyor. Kulaklarım da yüzde 40 civarı işitmekaybı var. Sol kılağım çınlıyor. Basınç testi yapmak istediler kireçlenme var diye ama testi 3 hastaneye gittim üçüde yapamadı yani test alamadılar. Bu konu hakkında bilgisi olan varsa bilgi verirse sevinirim.

• T-rms, lazer kalemi falan envayi çeşit iddia var çözdüğünü iddia eden... Yok mu hiç içimizden denemiş sonuç almış almamış kimse?

25 kasım 2021 e selam olsun o gün bu gündür bazen biiiiiiiip bazen BİİİİİİİİİİPPPP eksik olmuyor...

O sıralarda kan sulandırıcı iğne yazmıştı doktor beşinci gün/iğne civarındaydım, bir de tam o gün büyük kavga ettik annemle aşırı stres yüklemesi oldum...

• Konuyu açtığımda henüz 4 aylık tanışıklığımız vardı Tinnitusla. Şuan bakğyırumda koca 7 yılımız geçmiş. Peki bu süreçte ne oldu? Neler yaşadım? Bi değineyim 😊
    7 yıl içinde hiç birşey yapmadım, yapamadım. Hünüz ilk günlerindeyseniz tabiki tedavi seçenekleri değerlendirilmeli ama inanın yapılacak hiçbir şey yok. Bu asla Tinnitusla tanışan arkadaşlarımızı karamsarlığa itmesin. Onunla yaşamaya alışmalı, hayata devam etmeli ve o ne zaman gitmek isterse o zamana kadar zamana bırakılmalı. Onunla yaşamak zor değil alışıyorsunuz ve sizin bir parçanız oluyor;oluşundan rahatsızlık duymadığınız. Rahatlayın. Sakinleşin. Yapmanız gereken işlere odaklanın. Tinnitusu serbest bırakın. Onu ne kadar dinlerseniz o kadar hissedeceksiniz, büyüteceksiniz. 😊

• Umut vermek gibi olmasın tabi ama bununla ilgili şu an da çalışma yapılan bir ilaç var. Oto 313
    Gelişmeleri takip etmek gerekiyor.

https://www.solargezi.com/oto-313-nedir-kulak-cinlamasi-tinnitus-solargezi-com/

• Galleo kullanıcısına yanıt
    Benim de 7 yıl geçti. Alıştım çok büyütülecek bir durum değil gibi hissediyorum konuyu görene kadar aklıma gelmedi bile en son kulağa igne ile verilen ilaçlar deneniyordu ve etkisi yoktu ama şimdilerde ne durumda teknoloji bilgim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corpixx -- 1 Ocak 2023; 18:56:8 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • corpixx kullanıcısına yanıt
    Konuyu ilk açtığım zamanlardada ilk sizlerle konuşmuştuk, zaman çok çabuk geçmiş

• Bu hastalığın bu forumda konusu olduğunu yeni fark ettim. Benim bu hastalık hep vardı ama kaloriferden geldiğini sanıyordum en sonunda kulak tıkacı takmaya karar verince bunun bir hastalık olduğunu fark ettim. 5 senedir müzdaribim doktora gittim ama tedavi ayağına testleri iteleyince anladım dertlerini. Zaten gitmeden Tinnitus olduğum farkındaydım testleri yazarken hiç ses çıkarmadım. Sonra o testlerin yarısının bu hastalıkla alakalı olmadığını söyleyince döt oldu. Neyse son bir kaç aydır azaldı. En çok uyurken duyuyordum ve son birkaç aydır bu çınlamanın olmadığını fark ettim.

• oto313 patates oldu hocam haberiniz yok galiba

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.