Şimdi Ara

Tinnitus(Kulak Çınlaması)(Güncel) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
5
Favori
34.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bana işitme testi yapıldı ve işitmende kayıp yok dendi fakat ben eminimki bendede yüksek frekanslarda testte belli olmayan kayıp var kendim hafif yüksek konuşurken bile kulaklarım ağrıyor ve bir kaç kişi konuştuğunda rahatsızlık duyuyorum, linktede bundan bahsediyor aslında gürültüde konuşulanların netliği azaldı gibi ve bu ilacın faz 1 aşamasınıb sonuçları gürültede kelime anlama netliğinde çalışmaya katılanlarda anlamlı iyileşmeler olduğunu göstermiş.Aynı şekilde faz 2 çalışması 21 mayıs ta sona erecek bu çalışmanın 90 günlük raporlarınıda bu mart ayının sonuna kadar açıklanacak diye bekliyorum çok fazla umut beslemek istemiyorum hayal kırıklığına uğramamak için fakat bu kök hücre tedavisi gerçekten ihtiyacımız olan şey.Bu çalışma sonuçları açıklandığı zaman sonuçları atayım.Aynı şekilde herkese geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheIOzI -- 11 Mart 2021; 22:33:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheIOzI T kullanıcısına yanıt

Bugün için randevu almıştım mhrs den. Hastaneye gittim, KBB doktoruna durumu anlattım, kulakta kir görünmüyordu ama yine de vakumlu bir şeyle temizleme yaptı, audio testine gönderdi. Testte tiz seslere karşı işitme kaybı oluşmuş. 

500-4000 Hz, Hava L-14, R-15 Kemik L-11, R-12 (15db civarı bi işitme kaybıymış)

Sol kulağımdaki basınç farkı fazlaymış, muhtemelen bu çınlamayı artırmış.

Sağ basınç (daPa) -3

Sol basınç (daPa) -60

14 günlük tedavi için ilaç yazdı gripe bağlı enfeksiyon gelişmiş dedi...anlamadım hiç grip te geçirmedim.

Ceftinex antibiyotik

Apikobal B1-B6-B12 vitamin

Betaserc

Coldaway

Bir de sakız çiğnemem gerektiğini söyledi.

1 ay sonra kontrole gideceğim

İşitme kaybının geri dönüşü yokmuş ama çınlama tedavi ile azaltılabildiğini öğrendim.

• kadobay kullanıcısına yanıt

Geçmiş olsun hocam şimdilik işitme kaybının geri dönüşü yok fakat bir önceki bahsettiğim ilaç daha çok tiz sesleri geri getiriyor şimdilik yani umarım bir kaç seneye çınlamada gidecek işitme de geri gelecek

• quote:

Orijinalden alıntı: Shafter

9 yıllık tinnitus maceram son 1 ayda baya arttığı için yarın beyin ve kulak mr a giriyorum..dua edin benim için.. babamı beyin tümöründen kaybettiğim için baya stressliyim..

Öncelikle geçmiş olsun. 2 yıl geçmiş mesajınızın üzerinden sonuç ne oldu merak ettim ?

• McCarty kullanıcısına yanıt

beyin temiz.

boyun ise duzlesme + minimal fitik.30 gun fizik tedavi gordum boyun icin ve cinlama % 50 azaldi ancak gitmedi.

diger tum tetkikler temiz..

donem donem stressli zamanlarim oluyor

ve bende dis sikma durumu mevcut.dikkat ettim dis siktigim donemlerde kulak cinlamasi cok daha fazla oluyor

• Shafter kullanıcısına yanıt

Bende de boyun düzleşmesi ve buna bağlı olarak çınlama var. 1.5 aydır boyun egzersizleri düzenli yapıyorum çınlama büyük oranda azaldı ve sağ kulağa kaydı.

• corpixx kullanıcısına yanıt
    Ilkinde betaserc mi geçirdi başlayınca ne kadar süre sonra dra gittiniz
    Başlangıçta ilac etkili mi oluyor?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Hocam vakumlama yada yikama ile arttigi soyleniyor dogru mu hangisi daha zararsiz

• Hocam gecmis olsun boyun ile olduğunu soyleniyor cogunlukla
    benimde ensemin altindan asagi dogru kemiklerde agri var ondan mi bilemedim

Cene ile alakasi tmb nedir ortodonti tedavisi goren tel takanlarda olumsuz mu etkiliyor ben takmistim hem de 9 sene

Dis çürüklüğü dolgu ile de alakali deniyor dogru mu?

• davetsiz07 kullanıcısına yanıt

soru bana değil ama sizde aynı problemden muzdaripsiniz, geçmiş olsun.

ben de uzun yıllardır kulak çınlaması problemi yaşıyorum. Meslek olarak uzun yıllar gürültülü ortamlarda (kulaklıklı/kulaklıksız) çalışmanın da etkisi muhtemelen oldu diye düşünüyorum.

3-5 aydır biraz daha artınca mart ayında tekrar gitmiştim, tiz seslerde belli desibele kadar işitme kaybı var (artmış), sol kulakta da basınç farkı olunca antibiyotik dahil ilaç verdi, betaserc de vermişti.yaklaşık 2 hafta kullandım ve 3 hafta önce tekrar kontrole gittim.bu arada çınlamada zerre değişim azalma olmadı, aynı şiddette devam ediyor. kontrolde kulak basınçları eşit çıktı. çınlamanın azalmamasını eskiye dayanmasından olduğunu, iç kulaktaki ses tüy hücrelerinin kalıcı hasar oluşmuş olabileceğini söyledi. başlangıçta olsaymış betaserc kullanımı ile bazı kişilerde çınlamanın tedavi edilebildiğini söylemişti.

Henüz başlangıç aşamasında ise mutlaka doktora gidin. Gürültülü ortamlarda çalışıyorsanız kulak tıkacı gibi şeyler mutlaka kullanın. Yoksa belli yaştan sonra kulağınzda tiz bir motor sesine benzer, cırcır böceği sesine benzer seslerle yaşayıp sessizliğe hasret kalırsınız. Kaldı ki bu rahatsızlık seslerin hem anlaşılmasını engelliyor, hem de gürültü, uğultu şeklinde rahatsızlık veriyor.

• Dostlar ben birşeye sinirlendiğim zaman ya da üzüldüğüm zaman bütün sesler gidiyor kulağımda tiz bir ses çok ince çınlamaya başlıyor 1 dakka 10 dakka eziyet gibi geçiyor sonra kendiliğinden yok oluyor önceden yoktu son 1 yıldır böyle birşey çıktı böyle birşey yaşayan varmı daha önce

• John WICK kullanıcısına yanıt

Geçmiş olsun dostum...

Sizinki geçici olduğuna göre sinir strese bağlı damar anomalisi ile alakalı olabilir.

İşitme sinir hücrelerinde hasar oluşmuş olsa devamlı çınlama olur, benim yaşadığım durum devamlı tiz makina/motor sesi şeklinde.Sessiz ortamda dahi bu gürültüyü duyuyorum.

Merhaba hocam öncelikle geçmiş olsun şuan durumunuz nasıl? bende 2 gün önce sinirli bir şekilde bağırdıktan sonra başladı çınlama geçmiyor ve çok rahatsız edici ne yapsam bilemiyorum.

• batuhan.0 B kullanıcısına yanıt

Merhabalar hocam, sağolun.Şuan kulak çınlamam ilk günlere göre artmış bir halde ama artık alıştım, alışmak zorundayım.Sizinki daha 2 gün olmuş ani başlangıçlı çınlamalarda hemen bir kbbye gidip baktırmak gerekir, ani bir işitme kaybı olabilir bu yüzden ne işiniz olursa olsun hepsini bırakın bir şekilde kbbye muayene olun lütfen.Eğer bir ani işitme kaybı varsa ilaçlarla akut dönemde düzelme ihtimali yüksek.Sormak istediğiniz her türlü soruyu bana sorabilirsiniz tekrardan geçmiş olsun.

• teşekkür ederim soruma cevap verdiğiniz için randevu alıcam en erken 15 gün sonrasına veriyor uamrım geç kalmam :(

Hocam diş sıkınca bende de çınlama artıyor ve ben 1 2 sene boyunca gündd 12 saat pc basinda kaldım boynum surekli sabit sekilde duruyordu, bende boyumla alakalı oldugunu dusunuyorum, hatta yutkunurken çınlama 1 saniyeligine ben burdayım diyor, 23.günü bu gün sanirim aynı sorundan muzdaribim bende bana yardımcı olurmusunuz yapmam gerekenler nedir en yakın hastane araba ile 1 saat suruyor, yardımcı olursanız çok sevinirim.

• serhatapaydin80 S kullanıcısına yanıt

Fizik tedavi doktoruna gidip beyin mr, boyun mr istemelisiniz.boyın düzleşmesi, beyinle ilgili bir sorunda bunları yapmakta.bende 15 yıl oldu..geçmiyor.

• peki azalma rahatlatici şekildemi şuan rahat uyuyabiliyormusunuz

• serhatapaydin80 S kullanıcısına yanıt

İlk yıllarda zordu şu an yokmuş gibi davranıyorum ancak kulağıma odaklandığım anda duyuyorum.

Bende 2 tane var birisi sağ kulagimda birisi kafamın icinde kafadakini susturabiliyorum ama kulaktakinin şiddeti artiyor sol kulagımda sorun yoktu ama yavaş yavaş onda da hissetmeye basladim

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.