Şimdi Ara

TinyCoreLinux ! Arch Linux ten daha iyi :) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
2
Favori
1.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Harbiden ne demek sunmuyor :D En kötü ihtimal masaüstlerinin software centerleri var kullan birini? Pamac varken neden kullanasın ama kullan istiyorsan tutan mı var ? Ramdisk de ramdisk yav hocam allah aşkına bi ssd alıp arch linux kurar mısın ? Ondan sonra tartışalım olur mu ?
  • SerdarS. kullanıcısına yanıt
    bir şeyler anlatmaya çalışıyorsun da !
    ne anlattığın belli bile değil !
    sistem nasıl çalışıyor
    artısı nedir !?
    eksisi nedir !?
  • quote:

+300MB okey ama 2gb+300MB değilde
    hepsi ram üzerinde 400MB içinde :)

2GB nereden çıktı?
    Dağıtımlar genel olarak zaten içerisinde GNOME, KDE, XFCE vs. ile yüklü geliyor.
    Bir daha bu değeri neden ekliyorsun?

quote:

Ramdisk de ramdisk yav hocam allah aşkına bi ssd alıp arch linux kurar mısın ? Ondan sonra tartışalım olur mu ?

@SEO-Uzmani, "Client(istemci)" tabanlı çalışan (örneğin JavaScript ile yazılmış) zararlı olabilecek yazılımlara karşı önlem amacıyla sabit diske işletim sistemi kurmak istemiyor.
    Sistemi "Çalışan USB" olarak kullanıp işlerini halletmek istiyor.

TCL ile birkaç programlı sistem çalışabilir.
    Ama benim gibi, sistemi hem değişik programlarla çalışmak, hem oyun oynamak, hem tüm sistemi güncel tutmak isteyen birisi için Tiny Core işlevsiz.
    TCL ile mi uğraşacağım, asıl yapmam gerekenlerle mi? Sistem bakımı zordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolf_263 -- 13 Haziran 2019; 9:54:46 >

• Ya dostum senin ne anlattığın baya belli de adama laf mı çakıyorsun şuan? O proje yıllardır var işe yarar birşey olsaydı senden önce bunu yürütecek yüzlerce adam olurdu farkında mısın yeni birşey bulmadın sen şuan. Adama diyorsun ki "Paket yöneticisi bile yok" adam sana paket yöneticisi ni atıyor sonrada ne anlatmaya çalışıyorsun diyorsun yahu arkadaşım şizofren falan mısın sen cidden?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Wolf_263 kullanıcısına yanıt
    Hocam Fedora silverblue yu denedin mi? Sistem readonly olarak bağlanıyor uygulamalar flatpak şeklinde. Güncellemeler yeni bir sistem imajı oluşturup öncekini siliyor falan. Kullanmak istesem böyle mantıklı çözümler var zaten "HALİ HAZIRDA".

Bu arada alıntıladığın mesajın üst tarafı benim değil bilmem kaç mb GB yazan hata oldu galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loradona -- 13 Haziran 2019; 10:14:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: loradona

Hocam Fedora silverblue yu denedin mi? Sistem readonly olarak bağlanıyor uygulamalar flatpak şeklinde. Güncellemeler yeni bir sistem imajı oluşturup öncekini siliyor falan. Kullanmak istesem böyle mantıklı çözümler var zaten "HALİ HAZIRDA".

Bu arada alıntıladığın mesajın üst tarafı benim değil bilmem kaç mb GB yazan hata oldu galiba
    SilverBlue'ye baktım, bahsettiğimiz konu ile ilgisi yok.
    Versiyonları aynı olan sistemler birbirinin aynısı diyor. Oysa biz internet tarayıcılarının "home" dizininde kaydettiği dosyalar ile ilgili konuşuyoruz.
    SilverBlue, DeepFreeze mantığında olmalı ki konu ile uyuşsun.

mb GB konusunu @SEO-Uzmanı'na yazdım.

Misal KDE için TCL'de eklediği 200 küsür MB'ı; 1.8GB'lık KDE ile dağıtılan Kubuntu içine bir daha KDE için ekleme yapıyor. KDE ile toplam 1.8GB olan sisteme bir daha KDE için 200MB eklemeye çalışıyor, 2GB olacağını sanıyor.

Kaç kere oldu adama "şarlatan" dememin bir sebebi var.
    Bilir geçinip, buraya bir sürü şey yazıyor.
    Saçmalıyor.

• İlk mesajına ihafen arch da kütüphanelerin hepsi lönç diye inmiyor yine gerekliler iniyor bunu da nerenden salladın bilemiyorum @SEO-Uzmanı

• Manisaya geldikmi şöfer bey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProjectMan

Bu mesaj silindi.
    Geçen gün yarn adlı programı yükledim.

Arch Linux'da pacman -S yarn yazdım geçtim.

Aynısını TCL'de dener misin?
    ne işe yarar bu !

linux camiasının en büyük sıkıntısı
    açıklayıcı olmayan laf üretmeleri
  • Gayet açıklayıcı değil mi? Yarn paketini tcl de nasıl yüklüyorsun demiş adam. O kıyasladığın distroda 2 kelime ile yükleniyor demiş. Ne kadar açıklasın daha kitap mı yazsın

• Yarn, JavaScript için bir paket yöneticisi ve bağımlılık çözümleyicisidir.
    TCL'nin sitesine baktığımda yarn paketini göremedim.
    Şayet JavaScript ile programlama yapıyor ve Yarn kullanmak istiyor ama bilgisayarındaki işletim sistemi Tiny Core Linux ise ne yapacağını sordum sadece.

Konunun en başında yazdığın, internetten bankacılık veya ticari işlemler için SD karttan yazma korumalı "Linux Live" sistemi kullanman mantıklı idi.
    Derinlemesine bilmediğin GNU/Linux sistemler hakkında, Tiny Core Linux'u zeytinyağı gibi su üzerine çıkarıp gereğinden fazla methetmen senin saçmalamaya başladığın nokta oldu.

Son olarak bunlarla alâkasız, Türkçe imlâ bilgini tazelemeni şiddetle tavsiye ediyorum.
    Şu yazım tarzınla istemsiz seni hakir görüyorum.
    TCL yi haddinden fazla övmek istemem !

şunun şurasında RAM üzerinde çalışan kaç tane linux var ki !

özellikle bunu yapan kişi sayısı bir elin parmak sayısı kadar olduğu için

özellikle gelişim süreci bir forum üzerinde ilerliyor.

bu açıdan bazen önemli değişikliklere geçebilmek daha kısa sürede sürüyor.

istediğiniz heran gibi paket sistemini internet indirme deposuna eklemek için
    buraya eklenmesini istediğiniz şeyi yazmanız yeterli

ortalama 24 saat içinde talep edilen freeware ise ekliyorlar.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.