Şimdi Ara

Tıp fakültesini bırakanlar (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
4
Favori
29.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Temiz Ahlak_

bilgisayar muhendıslıgını bu donem bırakıyorum 6.senem de , biryerde asgarı ucretle calıscam yapcak bısey yok sıkıldım okumaktan artık kalem görmekten defter kagıt gormekten mıdem bulanıyor

Okulu bırakıp çalışmaya başladıktan en geç 2 sene sonra okulu bıraktığın için kendine lanet edersin. Ağlarsın
  • Aklı olan tıpı bırakmaz. Doktorlardan nefret etmesem bende tıp okumak isterdim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam o zaman gelipte aklı olan bırakmaz demiyeceksin.

Birde boyle direk dokyorluk iyi demelerinden hoslanmıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. Sınıfta 2. Senemdeyken nisan ayının sonlarında dayanamayıp bıraktım tekrar üniversite sınavına girip matematik öğretmenliği yazdım , 1 sene oldu artık neden bıraktın diye soranlara anlatmaktan konuşmaktan soğudum. 2 haftadır zor zamanlar geçiriyorum . Günde 1 öğün zoraki yemek yiyorum 10 kilo verdim 1 ayda, ruh gibiyim her anlamda( ders calısırken, okulda,evde). Yaptıklarımdan hiçbir tad alamıyorum ( en sevdiğim oyunlardan , müziklerden)Ders yapmamak için bırakınca nereye gidersen git çalışmak zor oluyor.Geride bırakılan iyi kötü anılara rağmen insan dostluklarını düşünüp yine de özlüyor. Geri dönüş hikayeleri falan okumaya başladım.

Son olarak soracağım soru . Kaydımı sildirmiştim yazın. Olası bir aftan yararlanabilir miyim (başka bir üniversiteye kaydım var)

Herşeyde oldugu gibi yine kararsızım

Edit: geçmişe ilgim her zaman vardı ama artık takıntı olmaya başladı 3 sene önce bugun ne yaptığım nerede olduğum, herşeyi düşünüyorum günümün nerdeyse yarısı bu şekilde geçiyor.Gecelerim çok zor geçiyor .1 aydır zorunluluktan( sağlık) sigara içmiyorum . Bunun etkisi ne derecedir acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeaderV8 -- 14 Ocak 2017; 17:12:27 >

• Son durum nedir hocam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son 5 ayım ama değil 5 ay 5 gün dayacak gücüm kalmadı cidden . zorluğu ya da yoğunluğu nesele değil. O kadar eziliyorsunuz ki okurken 6 yıl erlik yapıyor gibisiniz. Üstelik hastane ortamına sizi hiç hazirlamiyor. 5 ay sonra mezun olacağım ama 5 ay sonra hasta bakabilecek yetenekte değilim
  • V3tra kullanıcısına yanıt
    Dostum sen birakmadınmı tıpı
  • LeaderV8 kullanıcısına yanıt
    Allah sabir versin, okurken bunaldim Hocam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öğretmen lisesi çıkışlı oldugum için öğretmenlik bursu alabilirim diye düşündüm , krediyi iptal ettim. 10 larca kez telefon edip dilekçe yazdım kykya . 3 sene kredi aldığım için 1 seneliğine bursa çevirebiliriz dediler telefonda en son dilekçeye gelen cevapta kredi almıs oldugum için burs alamazsınız buyurmuşlar.Ondan da olduk krediyi iptal ettiğimle kaldım. Yaşadığım şehirde üni okuyorum ilçeden gidip geliyorum.Hergün aynı acıyla uyanıyorum 4 senem yok ve okulda da kafa dengi kimse yok.Her gün onca kalabalığın arasında kaybolmakta yoruyor insanı.İlçeye dönünce de kafa dağıtabileceğim kimse yok okumayan arkadaşlarım calısıyor Diğerleri dışarda okuyor.Düşenin dostu olmaz misali bazılarıysa iplemiyor bile . Yılda bir gördüğün akrabanın şaşklınlıgına maruz kalmakta yoruyor insanı.Herhangi bir ortamda tanımadığın insanlar da moralini bozmaya yetiyor. Yalnız hissetmek gerçekten çok zor , kafanda bunlar film şeridi gibi dönerken derse oturamamak da cabası , oturunca da verim çok düşük oluyor. Hayat gerçekten zor.Bunları buraya en yakınımdaki insanlara bile kelimelerle ifade edemediğim için yazıyorum.

• Merhabalar bu konu ıle ılgılı dertlesmek ısteyen olursa ozelden mesaj atabılır yardımcı olabılırsem sevınırım
  • Tarih 4 teyim bıktım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Veteriner hekimlik okuyorim tip birakanlara hak veririm biz hayvan hekimliği okudugumuz halde agir geliyor dersler bazen sirf hocalarin egolari yüzünden düşük almaktan da insana koyuyor
  • LeaderV8 kullanıcısına yanıt
    Al benden de o kadar su universiyeye gectigim zamandan beri bosluktayim bi toparlayamadim kendimi
  • quote:

Orijinalden alıntı: aky

Benim bizzat bırakan arkadaşım var demeyeceğim, bizzat ben bıraktım. Bilgisayar Mühendisliği'ne geçiş yaptım. Daha okul bitmedi ama.

Sınavlardan sonraki vakitlerimde youtube'daki eğitim videolarını izleyerek kendi başıma C/C++, photoshop, after effects öğrenebildim. Isteyen daha fazlasını da yapabilir. Bunun için fakülteye gerek yok. Bilgilerinizi hobi amaçlı ya da freelance olarak kullanabilirsiniz. Tek hedefiniz diploma sahibi olup diplomanız aracılığıyla asgari ücrete yakın bir ücrette maaşlı olarak çalışmaksa başka.

Ama hobi olarak doktorluk yapamazsınız. Tıp hata kabul etmez her şeyi bilmeyi, mümkün olduğunca kusursuz olmayı gerektirir.

Garanti, maaşı dolgun, toplumda el üstünde tutulan bir işiniz olacaktı neden böyle bir seçim yaptınız?

• En yüksek puanla alan eczacılıklardan birini 2.sınıf sonunda bıraktım, şu an tıptayım.Tüm hayat boyu hayalim tıptı fakat özel hayatımda yaşadığım zorluklar ve sıkıntılar beni istemsiz soğuttu.Şu an pilotaj düşünüp pilotluk yapmak istiyorum ama bilgisayar-yazılım müh.kasıp silikon vadisine gitmek de istiyorum bazen okulu bırak yaşın da geçiyor ticarete atıl para topla Amerika'ya git diyorum.Kararsızlık abidesiyim şu an.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih617

quote:

Benim bizzat bırakan arkadaşım var demeyeceğim, bizzat ben bıraktım. Bilgisayar Mühendisliği'ne geçiş yaptım. Daha okul bitmedi ama.

Sınavlardan sonraki vakitlerimde youtube'daki eğitim videolarını izleyerek kendi başıma C/C++, photoshop, after effects öğrenebildim. Isteyen daha fazlasını da yapabilir. Bunun için fakülteye gerek yok. Bilgilerinizi hobi amaçlı ya da freelance olarak kullanabilirsiniz. Tek hedefiniz diploma sahibi olup diplomanız aracılığıyla asgari ücrete yakın bir ücrette maaşlı olarak çalışmaksa başka.

Ama hobi olarak doktorluk yapamazsınız. Tıp hata kabul etmez her şeyi bilmeyi, mümkün olduğunca kusursuz olmayı gerektirir.

Garanti, maaşı dolgun, toplumda el üstünde tutulan bir işiniz olacaktı neden böyle bir seçim yaptınız?

C/C++ öğrendim dememeyi öğrenmek için okuyoruz biz de hocam. Dışarıdan öğrenilecek olsa herkes ustası olurdu işin. Okulunu okurken yine iş size düşüyor ama en azından aynı çevrede herkes aynı işle ilgilendiği için daha rahat öğreniyorsunuz. Yapay zeka, robotik, işletim sistemleri vs. gibi dallarda bilgi sahibi olup çıkıyorsunuz.

Benim bitirme projemde yaptığım projeyi dışarıdan öğrenmeniz imkansıza yakın mesela. Makale falan takip etmeniz lazım ki onları da ancak mühendislik öğrencisiyseniz o konseptleri bilirsiniz. Tabiki tırmalayarak 10 senede benimle aynı bilgiye de gelebilirsiniz ama ne gereği var tırmalamanın, Amerika'yı yeniden keşfetmenin.

Asgari ücretle de başlamıyorlar, 3500 civarına işe giriyor genelde bizim okulun mezunları ki yükselme konusunda pek sınırları yok. Ki daha da önemlisi genelde çalıştıkları yerler İstanbul'un merkezi gibi yerler, köye falan uğramıyorlar doktorlar gibi. O yönden de avantaj.

• bırakanların çok uç kişiler olduğunu unutmayın
  • quote:

quote:

quote:

C/C++ öğrendim dememeyi öğrenmek için okuyoruz biz de hocam. Dışarıdan öğrenilecek olsa herkes ustası olurdu işin. Okulunu okurken yine iş size düşüyor ama en azından aynı çevrede herkes aynı işle ilgilendiği için daha rahat öğreniyorsunuz. Yapay zeka, robotik, işletim sistemleri vs. gibi dallarda bilgi sahibi olup çıkıyorsunuz.

Benim bitirme projemde yaptığım projeyi dışarıdan öğrenmeniz imkansıza yakın mesela. Makale falan takip etmeniz lazım ki onları da ancak mühendislik öğrencisiyseniz o konseptleri bilirsiniz. Tabiki tırmalayarak 10 senede benimle aynı bilgiye de gelebilirsiniz ama ne gereği var tırmalamanın, Amerika'yı yeniden keşfetmenin.

Asgari ücretle de başlamıyorlar, 3500 civarına işe giriyor genelde bizim okulun mezunları ki yükselme konusunda pek sınırları yok. Ki daha da önemlisi genelde çalıştıkları yerler İstanbul'un merkezi gibi yerler, köye falan uğramıyorlar doktorlar gibi. O yönden de avantaj.

Kurumsal şirketlerde Metu Ce mezunlarına bile 2500-3000 teklif ediyorlar. Yakın zamanda işe başlayan bir tanıdığım var. Ancak zamanla artıyor.

Bilgisayar mühendisliği sektörde makine EE gibi dalların yanında üvey evlat gibi. Türkiye'de daha yeni yeni yazılım alanında çalışmalar yapılıyor. Şu an iş bulayım deseniz oyun/program/robot geliştirmeyeceksiniz bir şirketin bilgi işlem bölümünde mühendis olarak çalışacaksınız. 20 yıl sonra yükselince de belki bilgi işlem müdürü olursunuz. Eğer kurumsal bir şirketteyseniz 20 yıl sonra ayda 8000-9000 falan alırsınız.

20 yıllık çalışma için fena maaş değil. Vaktinde 1 yıl kadar köyde çalışmış bir doçent doktorun İstanbul'un göbeğinde yapacağı birkac saatlik ameliyatın parası.

• Tıp değil ama 3.sınıf mühendislikteyim her sabah bırakmayı düşünüyorum ama cesaret edemiyorum, hayatta ne amacım olduğunu, ne yapmak, nasıl yaşamak istediğimi unuttum diyebilirim. En son ne zaman sevdiklerimle adam gibi eğlendiğimi hatırlamıyorum.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Kurumsal şirketlerde Metu Ce mezunlarına bile 2500-3000 teklif ediyorlar. Yakın zamanda işe başlayan bir tanıdığım var. Ancak zamanla artıyor.

Bilgisayar mühendisliği sektörde makine EE gibi dalların yanında üvey evlat gibi. Türkiye'de daha yeni yeni yazılım alanında çalışmalar yapılıyor. Şu an iş bulayım deseniz oyun/program/robot geliştirmeyeceksiniz bir şirketin bilgi işlem bölümünde mühendis olarak çalışacaksınız. 20 yıl sonra yükselince de belki bilgi işlem müdürü olursunuz. Eğer kurumsal bir şirketteyseniz 20 yıl sonra ayda 8000-9000 falan alırsınız.

20 yıllık çalışma için fena maaş değil. Vaktinde 1 yıl kadar köyde çalışmış bir doçent doktorun İstanbul'un göbeğinde yapacağı birkac saatlik ameliyatın parası.

Hocam sektör dışından olduğunuz ne kadar belli. Tıpa para için girip, aslında mühendislikte daha fazla para olduğunu anlamak kötü bir durum gerçekten. Verdiğiniz rakamlar komik, henüz mezun olmayan arkadaşlarım bile o kadar düşük almıyor.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.