Şimdi Ara

TIP İÇİN MEZUNA KALMAK YADA KALMAMAK !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
5.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar foruma yeni üye oldum uzun süredir takip ediyorum aslında.Şu aralar çok sıkıntıdayım.Fen Lisesinde 12.sınıfım.11'in sonlarına doğru adam akıllı çalışmaya başladım.Tıp yada diş istiyorum, ilkokuldan beri fen bilimlerini özellikle de biyolojiyi çok seviyorum.Hoşuma gidiyor,ilgimi çekiyor. YGS'ye kadar full YGS çalıştım.Benim plan YGS'de iyi bir sıralama yapıp LYS'de de onu korumaktı ama işler öyle gitmedi. YGS-2 61k gelince dünya başıma yıkıldı.İnancımı kaybettim YGS'den sonra. Ama şimdi düşünüyorum da 3 aydır çalışsaydım 61k'ya rağmen yine de yapabilirdim.Birde bu sene herşey üst üste geldi. Ben içe kapanık bir insan olduğum için şu ana kadar hiç gönül işleri ile uğraşmadım ama nisan ayının sonlarına doğru bir arkadaşımın doğum gününde tanıştığım kız senden hoşlanıyorum deyince bende kendime engel olamadım, ilk ilişkim LYS'ye hazırlanırken geldi buldu beni anlayacağınız.Gerçi ilişki olmasaydı ne kadar çalışırdım orası da muamma. Şu anda LYS denemelerinde durumum;
    Mat 36-38
    Biy 25-26
    Kim 20 civarı
    Fiz 16-17 net
    Sanırım 40k civarı bir sıralama gelicek. Öğretmenim gıda yada endüstri mühendisliği düşünebilirsin dedi ama ben istemiyorum.Doktor olmayı çok istiyorum.Seneye bırakırsam yapabilir miyim bilmiyorum ama bence bundan daha kötüsü olmayacağı kesin.Mezuna bırakma konusunda mezun ve 12.sınıf arkadaşların yardımcı olmasını istiyorum.Önemli olan mezuna kalmanın psikolojik boyutu 1 seneyi daha kaldırabilir miyim bilmiyorum.Ama 4 sene boyunca Fizik-Matematik ikilisini kaldıramayacağıma eminim.Ne yapıcam bilmiyorum :((

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖtükendeBirRuh -- 30 Mayıs 2017; 16:40:44 >

• Kardeş şuan seni anlıyorum ama üniye şu sınav stresinden kaçmak için yazan çok kişi var evet ygs lys zor bir sınav eğer idealist biriysen kalmanı tavsiye ediyorum yoksa 3 ay sonra istemediğin bir üninin istemediğin bir bölümünde okumak çok acı ve şu sınavdan dha çok acı verir geri dönüşü olmayan bir yol şuan ne tavsiye edersin dersen acil lys mat denemelerine abanırdım çok sorulan konuları kapatmaya çalışrdm biyolojin çok güzel fizik kimya fena değil mata aban belki kim bilir çok dha iyi gelebilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk ilişkin nasıl gidiyor merak ettim
  • Ünide istemediğin bir bölümü okuyup 2 yıl sonra pişman olmakta var, ben bu sene elimden geleni yapmadım eğer yapıpta bu sonuçları alsaydım içim yanmazdı en azından kapasiten bu kadarmış çalıştın ve bu oldu derdim.Ama 3 aylık bir kayıp yüzünden tüm hayatımı etkileyecek yol ayrımlarında yanlış şeyler yapmak istemiyorum.Seneye kalmak istiyorum.Yorumlarınız için teşekkür ederim.
  • sametc6464 kullanıcısına yanıt
    Krdş nasıl oldu anlamadım herşey çok ani gelişti Türev-İntegralle boğuşurken bir bakmışım aşık oldum.Bunca şeyin üstüne iyi geldi aslında pişman değilim ama yanlış zamanda geldi bee..
  • ÖtükendeBirRuh kullanıcısına yanıt
    özele gel biraz muhabbet edelim
  • Kardeşim tercihini yap beğenmezsen okurken hazırlanırsın.sadece kırık obp olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2. Kez mezuna kalmak
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cok keskin bi ayrim sordugun. Sirf yazmis olmak universiteye gitmek ne demek bi dusun derim o meslekten baska bir isin olmayacak yani bir sure sonra istedigin meslek sihirli degnekle sana gelmeyecek. Endustriyle tip arasinda daglar kadar fark var

• Onuda düşündüm ama o iş daha sıkıntılı gibi geldi bana.Şu an ya gıda-endstri yada seneye hazırlanma ikilisinden birisini seçmem lazım.Yine de önerin için tşk
  • flygnç kullanıcısına yanıt
    Endustriyi düşünmüyorum zaten ama gıda mühendisliği de kimya ile uğraşıyor diye biliyorum. Gıda mühendisliği yazıpta bu mezuna kalma işi benim içimde ukte olarak kalırsa o dahada kötü olacak sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖtükendeBirRuh

Endustriyi düşünmüyorum zaten ama gıda mühendisliği de kimya ile uğraşıyor diye biliyorum. Gıda mühendisliği yazıpta bu mezuna kalma işi benim içimde ukte olarak kalırsa o dahada kötü olacak sanırım.

iyice düşün kardeşim ne istiyorsan onu yap.
  • istemeyerek mühendislik okuyup 22 23 yaşında tekrar üniversiteye hazırlanan insanlar var 4 seneleri yandı 1 senede hazırlanarak yanacak etti 5 sene
  • İste tüm mesele bu

• Bende bunu aileme anlatamıyorum işte ygs'den sonra boşladığımı gördüler ya seneye de aynısını yaparım diye seneye bırakmamı istemiyorlar
  • kendine güveniyorsan kalabilirsin tabiki.ama bu
    'kendime çok güveniyorum,zaten bu sene elimden geleni yapmadım,benim kapasitem daha fazlası'

laflarını mezunların %70 i der.
    ama fen lisesi olduğun için başaracağını düşünüyorum.ilk yıl 40k yapıp,mezun yılında ilk bine giren arkadaşım var.fen liseli hedefide tıp.ilk yıl çok kendini verememiş.okul puanında önemli tabi..

çok kasma zaten başarılısın,bulursun yolunu.
  • Yani seneye bıraktım artık daha iyisi olucak garanti diye birşey yok psikolojik açıdan herşeyin bu senekinden çok daha zor olacağını biliyorum.Ama inanırsam yapabileceğimi düşünüyorum.Sadece şu psikoloji meselesini halletmem lazım, bilmiyorum belki de gözümde fazla büyütüyorumdur.İnşallah seneye bırakıp pişman olmam.Bu arada eyvallah kardeşim bu aralar bu sözleri söyleyen çok fazla kişi kalmadı etrafımda, biraz da olsa içimi rahatlattın
  • Geçen seneki halimle birebir aynısın

Mezun senende kız arkadaşınla devam etmeyi düşünüyorsan oku bu yazıyı

https://forum.donanimhaber.com/ygs-2-55k-kocaeli-tip--125649482-2#126559975

• ÖtükendeBirRuh kullanıcısına yanıt
    rica ederim ne demek.

bu arada pişman olurum falan diye düşünme,hayır yani pişman olsan nolur.kimse ölmüyor pişmanlıktan.ama kendini eve kapatırsan tüm yıl zorlanırsın.her şeyden soyutlanma.kendine tatil ver arada.hedefin büyük ve zorlu kendini yıpratma.olmazsa da en azından denedim la nolcak diyebil.moralin bozulduğunda kendi kendine motive etmeye çalış,sana senden başka kimse huzur veremez.
    kütüphanelerede çok sık git,orda çalış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xav4ik -- 30 Mayıs 2017; 18:3:57 >
  • Bence bi üniye git derim ben gitmedim çok pişmanım lys ye bile girmedim geçen yıl aşırı stresli olduğum için ama bu yıl da aynı şey oldu başka ideallerin de vardır mutlaka bi üniversite bitirmek kayıpdeğil tam tersi yine sevdiğin bi bölümü tercih et bi üni daha okuyabilirsin ama mezuna kalmayı düşünüyosan mezuna kalırsın:(

• Hocam her şey kafada biter. Önce şuna karar ver seneye kalırsan 1 sene boyunca her gün o dersin başına oturabilecek misin? Seneye diyelim ygsde yine istediğini alamadın( çünkü genelde öyle olur ) yine salıp bırakacak mısın? Mezuna kalmak sağlam psikoloji gerektirir. Ben de bir mezunum ve şu son zamanlar geçmek bilmedi. İyi düşün öyle kal. Dediğim gibi her şey kafada biter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DctrDr -- 30 Mayıs 2017; 18:14:28 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.