Şimdi Ara

Tıp için üniversiteyi dondurmak hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2012 de başarı sırası 70 binlerde bir üniversitenin inşaat mühendisliğine girdim.Bu sene bu işi çok da sevmeyeceğimi düşünmeye başladım.Zaten başta tıpı istiyordum ama fazla çalışmadığımdan 40k larda bir sıralamam vardı.Bir sene daha hazırlanmayı hiç düşünmedim başlarda, baktım mühendislik yazayım, en iyisi inşaat dedim gittim.Şimdi kafam çok karışık.Bu sene hazırlansam tekrar kazanamama ihtimalim var sonuçta bir sene boşa gidebilir.Diğer yandan kazansam bile 26 yaşında mezun olucam.Ama inşaattan 22 yaşında mezunum. Ayrıca bazıları tıpın aşırı zorluğundan falan bahsediyor, hayata 4 sene daha geç başlamaya rağmen değer mi diye düşünüyorum.

İnşaat mühensi ve ya tıp varsa aranızda düşüncelerinizi alabilir miyim?Kafam çok karışık

• Aynisi benim kafamda da var cok karisik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sen hangi bölümdesin ?
  • up
  • Cevap verecek yok mu? Dondurmadan çalışsam mümkün mü ilk 10 bin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phily_1

sen hangi bölümdesin ?

Makine dostum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karar verdim gibi.Şimdi vizeler bitene kadar yavaş yavaş çalışıcam.Sonra 2-3 hafta sıkı çalışıcam.Finaller bitince aynı şekilde sıkı çalışmaya devam.ağustosta dondurup dondurmayacağıma karar verricem.Sen de böyle yapabilirsin o tempoya dayanabiliyorsan dondurursun dersaneye başlarsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ÜNİVERSİTE OKUMAK ŞART MI ?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bence yapma,hem kazanman cok zor(bence kazanamazsın da neyse) hemde yaş geçiyor
  • quote:

karar verdim gibi.Şimdi vizeler bitene kadar yavaş yavaş çalışıcam.Sonra 2-3 hafta sıkı çalışıcam.Finaller bitince aynı şekilde sıkı çalışmaya devam.ağustosta dondurup dondurmayacağıma karar verricem.Sen de böyle yapabilirsin o tempoya dayanabiliyorsan dondurursun dersaneye başlarsın.

tempoya dayanmak sorun değil de, benim bölüm %100 ingilzce bu sene hazırlıktayım eğer 1 yıl ara verirde kazanmazsam geri döndüğümde inglizceyi unuturum ve çok zorlanırım belk,de sınıfta bile kalırım . Ama ben senin kazanacağına inanıyorum gerçekten çok iddalı gözüküyorsun ve işi biraz araştırınca mühendisliğin doğru birseçim olmadığını farkediyorsun
    Sen bin lirayla belkide daha az bir ücretle çalşmaya başlarken doktorla 4-5 bin lira alıyor. Bu insana ggerçekten koyuyor
    Tamamen devletin sıuçu dağa taşa mühendislik fakt. açarsan olacağı budur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hayalbaz93

bence yapma,hem kazanman cok zor(bence kazanamazsın da neyse) hemde yaş geçiyor

gerçekten çok mu zor? Çok çalışıcam, çalışan emeğinin karşılığını alır gibi geliyor.Neden kazamayacağımı düşündünüz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phily_1 -- 8 Nisan 2013; 16:13:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: grov

quote:

karar verdim gibi.Şimdi vizeler bitene kadar yavaş yavaş çalışıcam.Sonra 2-3 hafta sıkı çalışıcam.Finaller bitince aynı şekilde sıkı çalışmaya devam.ağustosta dondurup dondurmayacağıma karar verricem.Sen de böyle yapabilirsin o tempoya dayanabiliyorsan dondurursun dersaneye başlarsın.

tempoya dayanmak sorun değil de, benim bölüm %100 ingilzce bu sene hazırlıktayım eğer 1 yıl ara verirde kazanmazsam geri döndüğümde inglizceyi unuturum ve çok zorlanırım belk,de sınıfta bile kalırım . Ama ben senin kazanacağına inanıyorum gerçekten çok iddalı gözüküyorsun ve işi biraz araştırınca mühendisliğin doğru birseçim olmadığını farkediyorsun
    Sen bin lirayla belkide daha az bir ücretle çalşmaya başlarken doktorla 4-5 bin lira alıyor. Bu insana ggerçekten koyuyor
    Tamamen devletin sıuçu dağa taşa mühendislik fakt. açarsan olacağı budur.

Dostum bence sen de hazırlanabilirsin.İşler yolunda gitmezse yazın bi şekilde ingilizceyi halleder devam edersin.

Mühendisliği seven kişi kendini geliştirip para kazanır diye düşünüyorum ama sevmeyince olmuyor.Özelden para kazanamazsam gider devlete girerim ama mesleğini sevmeyen kişi de devlete yararlı bir kişi olmaz.Aldığım parayı hak ediyor muyum diye düşünmeye başlarsın.Ayrıca doktorlar uzmanlığını yapana kadar 3 bin civarı bir para alıyorlar.Ama iş bulma garantisi var.

• 70 binde ise Süleyman Demirel Üni de okuyorsun ? Bence bırakmana risk almana değmez 22 yaş çok iyi bir yaş müh için stajlarını düzgün yazın 1 ay değilde 2-3 ay yapıp (Sdü bildiğim kadarı ile tamamen Türkçe) İngilizce'yi halledersen önün açık. Yaşın genç olduğu içinde yüksek ortalama yapıp İtü Ytü vb iyi üniversitelerde yüksek yapma şansında var. 24-25 yaş yüksek mühendis mükemmel.

@Phily_1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike -- 8 Nisan 2013; 17:44:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nike

70 binde ise Süleyman Demirel Üni de okuyorsun ? Bence bırakmana risk almana değmez 22 yaş çok iyi bir yaş müh için stajlarını düzgün yazın 1 ay değilde 2-3 ay yapıp (Sdü bildiğim kadarı ile tamamen Türkçe) İngilizce'yi halledersen önün açık. Yaşın genç olduğu içinde yüksek ortalama yapıp İtü Ytü vb iyi üniversitelerde yüksek yapma şansında var. 24-25 yaş yüksek mühendis mükemmel.

@Phily_1

Doğru sdü deyim.Yalnız 1 sene daha denemeyince içimde kalacak hep.Dondurduğumda kaybedeceğim bişey olur mu diye kafam karışık zaten.Tavsiyen için teşekkürler.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hayalbaz93

bence yapma,hem kazanman cok zor(bence kazanamazsın da neyse) hemde yaş geçiyor

gerçekten çok mu zor? Çok çalışıcam, çalışan emeğinin karşılığını alır gibi geliyor.Neden kazamayacağımı düşündünüz?

Seni 70k sandım meğerse 40k mışşın ondan olmaz demistim.Valla yaparsın yapamazsın degilde bu kadar yıl kaybına değer mi,onu sen bilecen.Birde bu yıl oku sene sonunda kesin kararını ver cünkü ilk sene herkes böyle seyler düsünüyor

• aynısı bende de var ama tıp değil de mimarlık için. Gerçekten çok içinde kaldıysa dondur dene sonradan pişman olmazsın en azından denedim dersin. Ben öyle yapacağım
  • bakalım eylülde karar vericem artık.Yazın ygs yi ve lys deki önemli konuları halletmiş olursam dondurup dersaneye başlarım.Zaten eylülde başlarsam çalışmaya 30k falan olur.
  • lys yi bilmem de ygs biter. ben mayıstan başlayacağım eve dönüyorum sınavlara girmeyip
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.