Şimdi Ara

TIP İNGİLİZCE Mİ NORMAL Mİ DAHA İYİ OLUR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • gazi tıp istiyorum ama ing mi normal mi karar veremedim bilen birileri ing çok mu zor oluyor faydası neler açıklayabilir mi

• doktor olduğunuzda yurtdışı planınız varsa ingilizceye gidin yok ben burda çalışçam diosan tr oku
  • ingilizcenin TUSa bir yararı olur mu
  • Sen aylık sabit 4000 tl (bilmiyorum tam olarak maaşı) alırım yeter dersen türkçe oku yok ben aylık 40.000-50.000 tl alcam dersen ingilizce oku çünkü üni bitince özel hastanelere başvurunca sen normal bölüm bitirmiş adamdan kanımca daha önde olursun. Şimdi şu bi gerçek farklı bi dil okuyunca mantıken diğer normal bölümden her zaman önde olcaksın. Sonuçta türkiyede kaç kişi hazırlıkta ingilizceyi söküyo? Ama ingilizce okuyan bi adam mecburen ingilizceyi çok iyi bilmesi gerek. Ünide elinden geldiği kadar kendini geliştirmelisin. Yarın bi gün 4000 tl ile araba ev alana kadar aylık 40.000 tl al rahat et demi. Yani benim hastanem olsa ben ingilizce okumuş adamı hiç sorgu sualsiz alırım işe. Zor mu dersen açıkcası bayağı zor çünkü sadece ingilizce bilmen yetmiyo tamamen ingilizceye hakim olmalısın noktalama işaretlerini yanlış kullansan bile puanın kırılır. Yani hazırlıkta naapıp edip ingilizceyi anadilin gibi yapmalısın hatta senin yerinde olsam bu yaz başlardım ingilizceye.

Haa bu arada sen zaten tıp ta sürekli kademe atlaman için zaten ingilizce şart. Bence ingilizce oku. Mantıken zaten daha önde oluyosun yani.

• tus sınavı sanırsam türkçe yapılıyo.

tıp yerine mühendislik seçip bi özel şirkette dolgun maaşla iş bulabilirsin aslında türkiyede tıp okumak bana mantıksız geliyo. Bence mühendislikte bak derim. Çünkü genelde insan o an herangi bi şeyden etkilendiğinden bi meslek seçiyo. 1 yıl sonra insan değiştiriyo bu mesleğini. Çünkü çoğu kişi tıpı sırf ameliyat yapıcam diye seçiyo ama herkez ameliyat yapamıyo çoğu adam odada hergün 200-300 adamın gribine ilaç yazmakla geçiriyo. Bana göre tıp okuyup bi cerrah olamıyosan pek cazip bi meslek değil. Bi ara bende tıp yazcaktım ama sonra makina müh le değiştirdim kararımı. Tercihimi 10 dakika önce verdim bu arada. Tabi tercih senin hacı. Tıpta çok emek vermen lazım iyi bi yerlere gelmen için. Bu emek müh tede var ancak mühendislerin derecesi yok üniyi bitirip kendini bi şirkete atıp 5 yıl sonra tecrübeyle rahat 10.000 tl maaş bulabiliyosun. Tus sınavı kolay değildir. O kadar inek varki sonuçta ilk 10.000 e giren adamlarla yarışcaksın. Çok emek vermen lazım panpa. Bu konuyu çok iyi düşün.

• Hangi şirket 5 yıl tecrübeye RAHAT 10.000TL veriyormuş??
  • tıpta iş garantin var ne mühendisler var odtüden itüden mezun olmuş yatıyor ingilizce çok zor olur gibi geliyor türkçe daha mantıklı sanki... TUS zor ama herkese zor çalışcaksın kolay iş yok
  • Benim bildiğim tusa girmek için daha öneceden yapılon bir ingilzce sınavını geçmeniz gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ata

Hangi şirket 5 yıl tecrübeye RAHAT 10.000TL veriyormuş??

bi kere piyasada nitelikli mühendis yok arçelik bile tr de yapacak müh bulamıyo fransadaki mühendislere beyaz eşya çizdiriyo ve milyonlarca tl para ödüyo fransaya bizzat biliyorum çoğu şirket iştahla mühendis arıyo ama onlarında durumu belli sen çevrende hiç mühendislikte okuyup ingilizce bilen öğrenci gördünmü hayır eee bu adam mezun olup devlet kadrosundan başka nerede iş bulcak özel şirket kesinlikle ingilizce bilmeden adam almıyo. Birde üniversiteyi yanlış okuyan çok fazla. Sen üniye gidip sadece notlara çalışıp mezun olursan kusura bakma tabiki işsizsin. İtü, odtü bu ünilerdeki hocalarında kitaplarını alıp okucaksın deli gibi 5 yıl çalışcaksın 2 dil bil bilgisayarı iyi kullan. % 100 özel şirkette dolgun para kazanırsın.

5 yıl tecrübeye 10.000 tl alan bi ton kişi biliyorum. Bu konuda çok ciddiyim.

• Uzm bir dr'a sormuştum " ing.in iyiyse gerek yok" demişti. ben de kendimce katılıyorum ona. mesela USMLE başvurduğunda ing mi okudun tr mi diye bakmıyorlar. dili kullanabiliyor musun, okuduğunu anlıyabiliyor musun bu önemli. Bunun içinse ing. tıp okumaya gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Airbus A380

Sen aylık sabit 4000 tl (bilmiyorum tam olarak maaşı) alırım yeter dersen türkçe oku yok ben aylık 40.000-50.000 tl alcam dersen ingilizce oku çünkü üni bitince özel hastanelere başvurunca sen normal bölüm bitirmiş adamdan kanımca daha önde olursun. Şimdi şu bi gerçek farklı bi dil okuyunca mantıken diğer normal bölümden her zaman önde olcaksın. Sonuçta türkiyede kaç kişi hazırlıkta ingilizceyi söküyo? Ama ingilizce okuyan bi adam mecburen ingilizceyi çok iyi bilmesi gerek. Ünide elinden geldiği kadar kendini geliştirmelisin. Yarın bi gün 4000 tl ile araba ev alana kadar aylık 40.000 tl al rahat et demi. Yani benim hastanem olsa ben ingilizce okumuş adamı hiç sorgu sualsiz alırım işe. Zor mu dersen açıkcası bayağı zor çünkü sadece ingilizce bilmen yetmiyo tamamen ingilizceye hakim olmalısın noktalama işaretlerini yanlış kullansan bile puanın kırılır. Yani hazırlıkta naapıp edip ingilizceyi anadilin gibi yapmalısın hatta senin yerinde olsam bu yaz başlardım ingilizceye.

Haa bu arada sen zaten tıp ta sürekli kademe atlaman için zaten ingilizce şart. Bence ingilizce oku. Mantıken zaten daha önde oluyosun yani.

40.000-50.000 tl sanki biraz sallama gibi olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: kings_eyes

Benim bildiğim tusa girmek için daha öneceden yapılon bir ingilzce sınavını geçmeniz gerekiyor.

doğru biliyorsun
  • tıp zaten zor ingilizce çok aşırı zor olur gibi geliyor ingilizce öğrenmek için o kadar zorlanmaya gerek yok bence ama bilmiyorum ing tıp okuyan bir arkadaşımız olsaydır bilgilendirirdi bizi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Airbus A380

quote:

Orijinalden alıntı: Ata

Hangi şirket 5 yıl tecrübeye RAHAT 10.000TL veriyormuş??

bi kere piyasada nitelikli mühendis yok arçelik bile tr de yapacak müh bulamıyo fransadaki mühendislere beyaz eşya çizdiriyo ve milyonlarca tl para ödüyo fransaya bizzat biliyorum çoğu şirket iştahla mühendis arıyo ama onlarında durumu belli sen çevrende hiç mühendislikte okuyup ingilizce bilen öğrenci gördünmü hayır eee bu adam mezun olup devlet kadrosundan başka nerede iş bulcak özel şirket kesinlikle ingilizce bilmeden adam almıyo. Birde üniversiteyi yanlış okuyan çok fazla. Sen üniye gidip sadece notlara çalışıp mezun olursan kusura bakma tabiki işsizsin. İtü, odtü bu ünilerdeki hocalarında kitaplarını alıp okucaksın deli gibi 5 yıl çalışcaksın 2 dil bil bilgisayarı iyi kullan. % 100 özel şirkette dolgun para kazanırsın.

5 yıl tecrübeye 10.000 tl alan bi ton kişi biliyorum. Bu konuda çok ciddiyim.

ODTÜ'lü hocalardan ders alıyorum, çevremde 500+ İngilizce bilen mühendislik öğrencisi var. Bknz. ODTÜ KKK

Mezun olduktan 5 sene sonra 10.000TL vermezlerse buraya yazarım ama

• quote:

Orijinalden alıntı: NoobDotacı

40-50 nereden salliyosunuz

o 40-50 yi zaten özel hastanede çalışan cerrahlar alıyo. Bizzat dayım alıyo bu maaşı. Ondan çok şey öğrendim. O hastanelerde iş bulmakta kolay değil. Tıpı iyi kullanırsan çok para var. Tıp okumak zor değil bu arada en azından bi mühendisin okuduğu derslerden daha rahat. Gerçekten okuması kolay şaka değil.
  • benim tıp okuyan çok arkadaşım var zor diyorlar valla okuması kazanmasından daha zor diyorlar
  • yalnız hiç ing tıp okuyan yok :D o yüzden sorayım dedim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.