35k olmadın mı reis, sen okuyabiliyorsan herkes okur. |
Tıp okumanın zeka gerektirmemesi (5. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
yoo, sen kendin okuyamayacağını söylemiştin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
25k yaptım olm zor kısmı zaten sureklı calısma gerektırmesı yanı ve cok kelıme oldugu ıcın duz ezberleme yetmıyor cagrısım tarzı seyler gerekıyor anlamak ıcın.
-
yapamayacağımdan değil istemediğimden seçmedim. ya abi sizin giremediğiniz hayaliniz olan tıplara sıralamam yetiyor, 2 kağıt parçası ile geçerim, beni buradan vurmaya çalışmayın.
-
ama tıpta kesinlikle çalışma disiplini>zeka.
-
hocam soyle dusunuyorum ben ilk 70-80k girenler bence zorlarsa okuyabılır gerı kalanlar bence okuyamaz.
-
yani üst bi zeka tabiki gerekmiyor ama 200k yapan bırı bence okuyamaz.
-
ezberi iyiyse okur. belki 1-2 sene uzatır.
uzaktan akrabam ygs'de barajı geçemedi, rusyaya tıp okumaya gitti. 2-3 sene de türkiye'de denklik sınavı ile uğraştı. adam şu an karadenizde bir yerde doktor, mesleğe 31 yaşında başladı ama olsun. demek ki olunuyor
-
her şeyi yks sıralaması sanman...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi processustransversus23 -- 14 Aralık 2024; 23:49:30 >
işte 31 yaşında mezun olarak oluyor.
-
e olm bu adam bildiğin gerizekalı bence 200k olanlar einstein kalır yanında. barajı geçemedi diyorum türkiye'de ama şu an doktor, başına bir şey gelse belki seni tedavi edecek.
düşman başına.
ama bu salaklıkta bi adam aselsan'da mühendis olamaz.
sen de 28-29'da mezun olmayacak mısın zaten
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1508D13E -- 14 Aralık 2024; 23:52:27 > -
Management science a sasali bir paper gelsin diye siyasi gorusunu sevdigim herkesi torpille şirkete alsam ve %30000 buyusem nolur ki deneyini yapan bir diger tskgv şirketine girip team lead bile olur ama
ezberi iyi olmayan biri aselsanda mühendis olamaz zaten. aslında ezberi iyi olmayan biri hiçbir mesleği yapamaz desek daha doğru.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi processustransversus23 -- 15 Aralık 2024; 0:16:21 >
Sacma sapaan anlamlar çıkarmamı sağlayacak kadar celiskili seyler mevcut cunku
Mat ezber çünkü formül var>mat biliyorum cunku yksde 20k yaptim>tamam belki yks mati mat degil ama matta da aksiyom var ezber yani>tip tamamen ezber degildir (eyvallah dogru hicbir sey degidlir)>??? Ayni argumani ust uste savunan 2 mesajiniz bile yok
hocam gerçekten iş yapmaktan bahsediyorum. babamın devrelerinin low iq çocuklarının hepsi tskgv şirketlerinde yoksa
-
mesajlarına cevap verdim sadece
kanka monitörü yumrulayacağım akıl sağlığım için tartışmayı sonlandırıyorum. kafam da güzel değil çekilmiyor hiç bu tartışma.
-
Genel olarak, çözmek için sınırlı süre verilen well-defined problemleri çözmek çok da aham şaham bir şey değildir.(bkz tüm say bölümlerinin herhangi bir sınavı)
Tıp sınavları dümdüz ezber zaten.
Mühendislik/fizik/matematik gibi bölümlerin sınavları için evet, dümdüz ezber diyemeyiz, ama şöyle bir gerçek var: en top okulların en hard sınavlarında bile öğrenciler soruları neredeyse birebir aynı şekilde çözerler. Öğrencileri cevaba ulaştıran davranış zincirleri aynıdır. Böyle sınavlarda yüksek not alanların ortak noktası yüksek zekalı olmaları değil, hemen hemen aynı çevresel "durumsallıklara"(contingency boyle cevriliyormus) maruz kalmalarıdır. Bunlar hocanın slaytı olur, dersin kaynak kitabı olur, çıkmış sorular olur vs.
Yüksek performanslı öğrencileri diğerlerinden ayıran genetik faktörler varsa bile bunlar niteliksel değil, niceliksel farklardır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Niye okuyamasın? Ukrayna'da Tıp'tan yatay geçiş yapanlar ne oldu? Bunlar ilk 200k'ya girdi mi sizce
Yani 200k'da birinin zihinsel kapasitesi, okuduğunu ezberlemeye bile yetmez mi demek istediniz?
-
Demek papağan beyni insanla benzer yapıya sahip..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X