Bu önermeye katılıyor musunuz? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Tıp okumanın zeka gerektirmemesi
-
-
Evet
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
No
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Universite okumanın zeka gerektirmemesi şeklinde değiştirilebilir. Giren herkesi mezun ediyorlar, zeka gerektiren kısım girmek için 3 milyon insanla rekabet sadece.
Verilen işleri yap, sınavlara gir ve gerekenleri (slide) ezberlemeye çalış, kalite ve performans farkı gozetmeksizin herkes mezun olur bu şekilde.
Siz sınavda ilk 3 milyona giremeyecek arap öğrenci nasıl mezun oluyor sanıyorsunuz ki? Veya hep özelde okumuş pelinsu 1 milyondan girip de yanında ilk 2k'dan giren burslu öğrencilerle aynı eğitimi nasıl tamamlayabiliyor sanıyorsunuz?
-
Hocaya bağlı bu, bazı hocalar dersin çıtasını 2k'lık öğrenciye göre ayarlayınca dediğin tayfa dersten kalıyor
-
Tıp düşmanlarını yeneceğiz
Ben tıp bölümünü seviyorum, düşman değilim.
Ortalama bir insan okuyamaz , geçemez yani sınıfı . Yukarıda biri yazmış ya yabancılar nasıl mezun oluyor diye , Ankara Hacettepe gibi ünilerde çoğu geçemiyor zaten okulu 8-9 yılda ancak bitiriyorlar .
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Özeller veya ortalama okullardan bahsediyorum. ITU Makinede şöyle, ODTU Elektronik vs vs demenize gerek yok. Ayrıca bahsettiğim minimum notlarla; D ile geçmek.
Chatgpt kullanımı, çıkmışları bulma, ayrıca ortalama copy-paste ve kopya çekme becerileri gerektirir.
Üniversite diplomasının hiçbir ekstra değeri olmadığını gösterdiği için dediğimi çoğu kişi kabul etmeyebilir. Ben deneyim ve gözlemlerime dayanarak konuşuyorum.
Ayrıca yurt dışından insanlar da benzer şeyler yazıyorlar. Reddit, youtube vs, çeşitli online platformlarda karşıma çok çıktı.
300 bin barajı olmadan önce, barajı geçen herkese mühendislik diploması da verdiler, yabancılara bu barajlar işlemiyor, yurt dışında bu tarz barajlar yok.
Çoğu okulda 9 senede bölüm bitiremeyen hiç kimseyi bulamazsınız. Özeller bunu yapsa, okulu kapatmaları gerekir zaten, öğrenci kolay olan diğer okula geçer.
Gözünüzün önündekileri hiç mi sorgulamıyorsunuz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 10 Aralık 2024; 5:46:30 >
-
Minik ekleme: ODTÜ, Bilkent gibi yerlerde de az biraz zeki birisi çıkmışlar ve chatgpt ile işini halleder.
Minik eklemeye minik ekleme: bilkentte sadece cikmis iyi network ve son senenizde chatgpt kullanarak solo senior project bitirip 3.9 gpa de yapabilirsiniz ve her bilgiyi finalden sonra beyninizden silip gereksiz seylerden arinmis bir lisans geçirebilirsiniz
Çıkmış sormak suç kabul edilmeli bence, prompt girerek ChatGPT ile nasıl yeni sınav sorusu hazırlanır eğitimi versinler hocalara, çoğu okulun eğitim platformunu kullanmaktan bile aciz, chatgpt ne yapar, nasıl kullanılır bilmiyorlar bile. Bunun üzerine test yani çoktan seçmeli sınav yapılmasın ve kopya çekenleri gerçekten yakalayıp cezalanadırsınlar, çünkü gözetmenler en fazla uyarıyor...
Bu yukarıda saydıklarım bir de aslında curve olayını kaldırsalar, o zaman öyle ortalama insanın okuyamayacağı bir yer haline gelir üniversiteler. Şu anki haliyle, hile, kopya, çıkmış merkezleri bence.
Sınavda çıkarıp chatgpt ile tam puan alan var, online testler, quizler, projeler falan zaten tamamen AI'a yaptırılıyor, siz hala zekadan bahsediyorsunuz
-
ben tıptayım cıkmıs neredeyse hiç sormuyorlar zaten ama dogu tıplarda soruyorlarmış bayagı
-
Katılıyorum yıvrım. Ezber ağırlıklı her bölüm kolaydır. Istersen 20 sene ezberle. Tıp ezber olayı. Herrenrasse beyin gerektirmez.
Sert seviyorsan ODTÜ Matematik ve ODTÜ Fizik diyorum. Bunların taban puanları da düşük ama okuyamazsınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 10 Aralık 2024; 17:59:30 > -
Tıp okumak zeka gerektiriyor ortalama bi insan tıp okuyamaz hepsi ezber değil ayrıca ezberlemesi de zor
Ezberin zeka ile hiçbir ilgisi olmadığı için zeka gerektirmez. Papağanlar bile ezber yapabiliyor. Zeka benim gözümde, analitik islem kabiliyetidir. Matemaitksel olmayan farklı zeka türlerinin de olduğunu kabul ediyorum ama Matematik, fizik gibi alanlar sizin bu tıp alanından çok daha sert ve gerçek zeka gerektiren alanlardır. Türkiye'de gerçek bilimler önemsenmediği için, kafa yapısı, oglim dohtor olsin kafası olduğu için, bu bölümlerin taban puanları bile düşük kalıyor. Ülke bile bu yüzden ilerleme kaydedemiyor..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 10 Aralık 2024; 19:6:58 > -
ortalama bi insan tıp okuyamaz derken? Reis 40 bine girip üstün mü sanıyorsun kendini
Ya şimdi 40 bininci olana da ihtiyacımız var. Herkes 54'üncü olacak kadar iyi sayısal öğrenemiyor fakat nasıl sanayi ustasına ihtiyaç duyuyorsak, hasta olunca da gideceğiz, bunlar bize neyimizin olduğunu soracaklar, anlatacağız, sorunumuzu çözmeye çalışacaklar. Bunda kötü bir durum elbette yok. Hizmet sektörü ve gerekli bir meslek fakat çok zekiyiz, okuması da çok sert gibi bir şeye kesinlikle katılmıyorum.
Yurtdışında böyle egolar yok. Hastanın ayakkabılarını çıkartıp, sonra da giydiren profesörler var. Yani Bunlar alt kültür böbürlenmeleri. Ortalama kafası çalışan bence o bölümü bitirebilir. Zaten ortalama kafası çalışana, dershaneyi dayayınca, mutlaka kazanıyor. Çevremde de çok gördüm. Sert çalışmak ve kırbaçlanarak rahat şekilde kazanılabilecek puanlarla, çok fazla sayıda Tıp Fakültesine gidilebiliyor. Fakat ezber yeteneği olmayan tabii ki bitiremez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 10 Aralık 2024; 19:28:27 >
-
WAIS mi bilemiyorum ama bana hastanede yapılmıştı, 127 puanım var. Ekstrem yüksek sayılmaz ama günden güne değişebilir de.. Yaptır, gel. Görelim seninki kaç çıkacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 10 Aralık 2024; 20:52:34 >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Universite okumanın zeka gerektirmemesi şeklinde değiştirilebilir. Giren herkesi mezun ediyorlar, zeka gerektiren kısım girmek için 3 milyon insanla rekabet sadece. Verilen işleri yap, sınavlara gir ve gerekenleri (slide) ezberlemeye çalış, kalite ve performans farkı gozetmeksizin herkes mezun olur bu şekilde. Siz sınavda ilk 3 milyona giremeyecek arap öğrenci nasıl mezun oluyor sanıyorsunuz ki? Veya hep özelde okumuş pelinsu 1 milyondan girip de yanında ilk 2k'dan giren burslu öğrencilerle aynı eğitimi nasıl tamamlayabiliyor sanıyorsunuz? |
Tıp düşmanlarını yeneceğiz
|
Benzer içerikler
- normal koşullar
- grammarly türkçe
- matematik mühendisliği maaş
- açık lise pişmanlık mı
- chatgpt matematik sorusu çözer mi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X