Şimdi Ara

Tıp okurken cidden bunlar ezberlenecek mi? [ss'li] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
2
Favori
13.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • organik kimyadan hic haz etmeyen biri tipta cok zorlanır mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Empirewashere E kullanıcısına yanıt
    Hocam hiç bilgim yok ama bana şöyle geliyor: Bunları lisedeki mantık gibi sınavı geçmek için ezberleniyor sınav bittikten sonra da unutuluyor gibime geliyor yoksa mezun olmuş uzmanlığı yapan bir doktora sorsak her şeyi ezbere sayamaz heralde? Yanlışım varsa düzeltin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-8646DB36B

bu sene az çalışmayla tıpı kazananlar da tıpta rahat edecek desene.

Sanki mühendislikte hiç ders çalışılmıyor mu. Tıpta 5x çalışırken mühendislikte 7x-8x çalışacaksın. Yüzbinlerce mühendis rakibin var. Onların önüne geçmek için ter dökeceksin. Günde bazen 2 bazen 3 saat uyuyacaksın. Mezun olduğunda da kpssye girip atanma sırası bekleyeceksin max maaşın 4 bin civarı maaşın olacak. Tıpta da devlette atanma kaygın hiç olmayacak 7-8 bin civarı maaşla başlayacaksın.
    Yıl olmuş 2018 ciddi ciddi mühendisliği bu sanan adamlar hala varmış ya.Türünün son örneğisin azizim kıymetini bil.
  • Bağdatlı Ruhi kullanıcısına yanıt
    Baya doğru anlamışsın . Şöyle aslında pek unutulup gitmiyor . Mesela lisede fizik biyo vs çok alana boğuluyodun . Burada belli bi alandasın . Çok ders var ama en ezber şey bile biraz daha kalıcı oluyor . Ya da bana öyle geliyor .

Mesela cerrahlar bile tüm damarları ayrıntılı bilmiyorlarmış . En ufak dalına kadar vs . Genel ana damarları biliyorlarmış .

Mezun olmuş uzmanlığını yapan doktor zaten kendiyle alakalı kısmını sayar . Bir de doktorluk işi bu işin pratik kısmı . Yani artık senden damar öğrenmenin ve saymanın beklendiği kısım değil . Hastalığı tanıman ve tedaviyi üretmen gereken kısım . Ama akademisyen vs olursan iş farklı . Anatomistler mesela her şeyi biliyor derse vs giriyor . Biyokimyacılar biliyor . Ama kalkıp dahiliye uzmanı da her damarı ayrıntısıyla ezberlemez . Gerek yoktur . Ama çoğunu da biliyordur .

Hasta karşına oturuyor belli başlı şikayetlerde bulunuyor . Bunlar sonucunda sen bazı hastalıklardan şüpheleniyorsun . Bunları doğrulamak için bir takım tetkikler istiyorsun veya muayene ediyorsun . Neticesinde de gerekli ilacı yazıyorsun . Bu yazdığım paragrafı okuması ve yazması çok kısa ama düzgün yapabilmesi bir ömür .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Burada bir şey yok ki. Bi iki tane fossa, genel olarak kemiklerin isimleri falan bunlar zaten kolay. Olay sinirlerle damarlarda kopuyor bunlarda bir şey yok.

• Açıkça söyleyim bu hiçbirsey.Ama yavaş yavaş zora alışıyorsunuz gözünuz korkmasın gençler.l

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hekimlik mesleğine merakı olmayan sırf aile veya çevre baskısı ile tıp yazacak çocuklar yol yakınken ayrılın

Size ve hocalarınıza yazık etmeyin

• daha bunlar ne ki bütün doku, kikirdak tiplerini ve isimlerini de ezberleyeceksiniz daha
  • ölebilir
  • REM kullanıcısına yanıt
    Artık çok geç.. Tabi benim için değil. Ben seviyorum yapacağım mesleği. Meslekten öte bir şey zaten doktor olmak benim gözümde.

• O zaman aramıza hoşgeldin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet ezberleyeceksin hocam daha çok yolun var. Bu daha başlangıç....

• Yani bu konuda şunu söylemek istiyorum. Tıpa gidecek adamın bir kere çalışmayı, okumayı sevmesi lazım. Sadece egitim suresince degil tum hayati boyunca. Çunku kendinizi geliştirmek istiyorsanız sürekli birseyler okumanız vs vs lazım. Tıp zor mu evet zor. Ama yok yks ye çalıştığının 3 katını ilk sınıfta çalışacaksın böyle sacmaliklar yok. Uygun çalışma sistemiyle gayet güzel de geçilir. Yani bana göre ilk 3 sınıfın tek zorlugu çok fazla teorik olması.

Bence asıl zorluk 4 de. Çünkü orda her girdiğiniz sözlü sınavda gerçekten omrunuzden ömür gidiyor. Hem gercekten strese giriyorsunuz sinav icin hem de bazen Çok gıcık hocalar olabiliyor. Yani düşünün 2 ay boyunca güzel calismissiniz ya da 5 de iken 3 hafta gayet güzel calismissiniz ama hoca size soru bile sormadan bute bırakıyor. Bence asıl zorluk burda. Zaten 5 de bittikten sonra akar gider. Son olarak da şunu söylemek istiyorum çalışmayı seven adam Yazmalı niye? Çünkü tusu da unutmayın. Zamanı geldiğinde suan yks ye calistiginizdan belki daha da fazlasını orda çalışmak zorunda kalacaksınız.

Edit: ulan o kadar yazdım geçen yılın konusuymus kim upladiysa onun ben ta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kjkszpjmr2 -- 14 Nisan 2019; 9:37:56 >

• Ben yazacaktım ama çoktan yazmışlar.. Yok bu daha kafası diye.. Çok iyi ya.

• Cevaplamaya etikten başlayalım..

Etik kurallarının, uygulanmasının parametresi diğer insanlar değildir. Bireysel ve vicdanidir. Eğer dünyada hiçbir insan bile kalmasa sen yine de kırmızı ışıkta durmalısın.. (Hiç insan kalmamış bak ince, sen insan değilsin..-artık ince değil-)

O zımbırtıyı yapmak için youtubeda videolar var slime yapar gibi yapıyoruz artık fakat her zımbırtının alnına mühür vurmuşlar geçmişe gitsen de gelecekten geldiğin belli oluyo, yani 2. ellikten hiç çıkamıyosun.. Cehennemden çıkan müslimler gibi..

Son olarak hepimiz uzun yoldan geldik, şimdi sıra uzun yol olmakta. Ben tüyer..

• Up

• Şaka değilmiş, gerçekten ezberliyorsunuz ama pratik sınavı öncesi, 2 gün aklında tutmak için. Şu an yine hiçbirini hatırlamıyorum ama zor da değil hani. Belli bir mantığı var sonuçta. Sıfırdan da başlamam öğrenecek olsam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D63A2EC38

Ezberi iyi olmayan yazmamali tipi.
    hocam bu yıl kaç bin yaptınız

• Canom ya

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.