Şimdi Ara

Tıp okurken cidden bunlar ezberlenecek mi? [ss'li] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
2
Favori
13.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • HedefBounCmpE13 kullanıcısına yanıt
    tıp seçseydin senin 2 kat çalişman gerekirdi diye anlıyorum ben buradan
    çünkü o kadar çalışmaya gerek yok bir çok kişi için
  • Yoo

Gene de çalışmak gerekiyor tabi
  • Bizim fakulte gibiyse hic belli olmaz cikmis olmaz bazilarinda

bunun pratik sinavi da var. Atiyorum kafada kucuk bir delik var ona igne koyuyorlar sen ismini yaziyorsun sikli falan da degil oyle yaa 1 2 puan deme bence ne kadar toplarsan o kadar iyi. Once cok primer yerleri calisirsin mesela ornek kafadaki en buyuk delik foremen magnus en kucuk delik xxxx (unuttum ismini) sonra detaylara dalarsin.
  • ygs-lysz3 Y kullanıcısına yanıt
    aslında mühendislik çöp vs değil de. Bazı ..... lara sözüm onlar kendilerini iyi biliyor.
  • kingreymane kullanıcısına yanıt
    adam ..... teki. Saçma saçma başlıklarla insanları tahrik ediyor.
  • doloresabernathy D kullanıcısına yanıt
    Çok merak edeceğiniz için size ayrıntılı yazıcam . Biz ilk dönem buradaki her şeyi gördük . Ama aslında sadece koyu renklileri gördük . Üst fotoğraftan bahsediyorum . Aize ufak bi anatomi rehberi yapayım . Ardından zaten bu sayfayı baya pratik öğreneceksiniz . Şimdi anatomi terimleri türkçe değil latince . Bazıları için de yunanca vs ama sonuçta farklı bir dil kullanıyoruz . Bu yüzden türkçede bildiklerimizi anatomi dilinde öğrenmeliyiz . Mesela :
    Os = kemik
    Nasal = burun
    Maxilla = üst çene
    Mandibula = alt çene
    Orbitalis = göz çukuru
    Bunları öğrendiniz . Sonuçta yeni bir dil . Bunları öğrendikten sonra bir sonraki aşamaya geçebiliriz . Şimdi resimde ismini gördüğünüz ve sonra oha bunu nasıl ezberleyecez lan ??! Olduğunuz bir şeyi anlatayım . Resmi benim yazımla beraber inceleyin . Orada göz çukurunu görüyorsunuz . O göz çukurunun altında böyle bi delik daha var . Bunu size tanımlamanızı istesem bana derdiniz ki göz çukurunun altındaki delik derdiniz . Hop bunu latince yapalım . Foramen infraorbitalis oldu .
    Foramen = çukur
    İnfra = alt
    Dextra = sağ
    Sinistra = sol
    Supra= üstünde
    Geriye kelimeleri düzene oturtmak kalıyor . Onu da zamanla anlıyorsunuz . Mesela basit bir örnek daha yapalım . Supra = üst demek ren = böbrek glandula = bez demek o zaman glandula suprarenalis tahmin edin ne ? Böbrek üstü bezi . Yani biraz grammer ( kelime bilgisi ) kasıyorsunuz sonra her şey yerli yerine oturuyor . Dersler sınavlar vs çok tekrar ediyosunuz bu yüzden kağıdı karşıma alıyım tek tek ezberleyim değil . Bölge bölge öğreniyosunuz . Ayrıca o atlastaki her kelimeyi görmüyorsunuz . Hepsi o kadar gerekli değil . Hepsi sınavda çıkmıyor zaten . Anatomi öyle korkulduğu gibi değil .

Mesela damarları gördük . Damarlar baya zor geliyodu bana açıkçası . Hocalar genel damarları sordu . Arada ayrıntıları da soruyorlar tabii ama hepsi ayrıntılı gelmiyor . 10 soru varsa 5 kolay 2 zor 3 orta gibi . Bazı damarlar çok küçük belli bile olmuyor misal hoca sormuyor . Öyle dert ettiğiniz kadar zor değil zannımca . Hepsi ezber de değil . Mantıktan çıkıyor çoğu şey . Mesela bilmediğiniz bir kemik çıkıntı falan gördüğünüzde adını bulunduğu bölgeden vs çıkarıp yazarsanız doğru olur . İsimlendirmelerin bazıları çok sallamasyon olsa da bazıları mantıklı .

• Galeksus4 kullanıcısına yanıt
    Bunlar sadece kemiksel incelemeler . Bölgeler kas , kemik , sinir , damar yapısı olarak ayrı ayrı inceleniyor . Hepsini 1 fotoğrafta göstermek imkansız . Ki zaten burda da her şey yok . Farklı bakış açılarından çok farklı şeyler çıkarılıyor .
  • İngilizce bilirsen biraz da latince biliyorsun o yüzden anlaması ve açıklaması kolay.
  • Direk ezber değil . Aşşağıda açıklamamı okuyabilirsin .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ygs-lysz3

Ona ben de katılıyorum türev integral bilmeden mühendisliğe giden arkadaşlarım vardı

Benim anlatmaya çalıştığım tıpa ilgisi olmayan ve herhangi bir mühendisliğe ilgisi olan bir insan neden sevdiği bölüm varken sırf garanti meslek ve statüsü olduğu için tıp yazar ki? Bu bana saçma geliyor ama isteyen de yazar kimseye mal mısın tıp çöp neden onu yazdın demem tıpta çöp değil iyi mühendisliklerde çöp değil kişinin ilgisiyle alakalı işte
    Kendi adıma konuşayım, lisedeyken falan ben de aynı şekilde düşünüyordum. Para çok da önemli değil gibi geliyordu. Sonra üniye geçtim. Neredeyse her ay, ailem asgari ücret kadar para yolluyor bana. Ve bu parayla öyle lüks de geçinmiyorum. Başkasını bilemem, ben yine kendi adıma konuşayım, mesela 2500 lira gibi ücretle ömür boyu geçinmem zor hocam. Telefon alacaksın para, tatile gitsen para, pc alsan para.Hele çocuk yapmak isteyen insanlar için durum çok daha kötü.

Aileme ne kadar masrafım olduğunu lisede anlayamamıştım. Paranın önemini bence ilerde daha iyi anlıyor insan. Yani para çok mu önemli diye geçip gidemiyorum ben.

Tıp beni milyoner etmez tabi ama en azından hoşuma birçok şeyi yapmama yetecek parayı da kazandıracak. Belki bu parayı mühendislikte de kazanırdım ama kendimde o çalışkanlığı göremedim.

Hem mühendis olsaydım uzay aracı yapacağımı da sanmıyorum, muhtelemen yine memur olmaya çalışacaktım.

Kısacası ilgi elbette önemli. Ama maddiyatı bu kadar kenara atmak da bana gerçekçi gelmiyor

• HedefBounCmpE13 kullanıcısına yanıt
    Ygs + lys / 20 bile çalışmadım . 3 ort ile en zor tıp fakültelelerin birinden geçtim . Yanlış bilgi vermeyin lütfen . İyi forumlar .
  • Empirewashere E kullanıcısına yanıt
    Hocam siz adamsınız ya her soruya adam gibi ayrıntılı, ezbere kaçmadan, kulaktan duyma bilgiler olmadan cevap veriyorsunuz teşekkürler.
  • Hep LYS Kasan Adam kullanıcısına yanıt
    Rica ederim . Daha detaylı bölgeli açıklamak isterdim ama ev yerleştiriyorum . Atlasım vs kolide . Belki ilerde yaparız bi rehber .
  • O zaman bizim aile hekimi doktor falan değil bizi kekliyor sağlık bakanlığı
  • Ilk sene cok kasmaya gerek yok. Gerekli ders zamanini kendinize yaratirsaniz gecersiniz. Ama sonra isler degisiyor
  • Daha neler var neler bu ne ki
  • Hepsini bileceksin ama saf ezber değil. Bunu bulan kişi rastgele şuna x diyeyim buna y diyeyim dememiş yani. Hepsinin mantığı var başta zorlanırsın sonra bilmesen bile şu kemiğin yukarındaysa şu damarın yanındaysa o zaman adı bu olmalı diyebiliyorsun
  • ygs-lysz3 Y kullanıcısına yanıt
    up

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi congratulatıons -- 25 Ağustos 2018; 20:17:50 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.