Şimdi Ara

Tıp okurken cidden bunlar ezberlenecek mi? [ss'li] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
2
Favori
13.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O adam ne kadar tıp diş hakkında saçmalıyorsa siz de gazına gelip mühendislikler hakkında saçmalıyorsunuz, mühendislik seçenlerde zaten devlette çalışayım kpssye gireyim memur olayım mantığında seçiyordu, herkesin ilgisi,alanı,zevkleri,öğrenme tarzı farklıdır bir anlayamadınız a ve q

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ygs-lysz3 -- 25 Ağustos 2018; 18:51:55 >
  • Bunlar hiç bir şey, şaka yapmıyorum. Eğer öğrenmeyi angarya bir iş olarak görüyorsan sıkıntılı olur biraz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PHOENİX2.1

bu sene az çalışmayla tıpı kazananlar da tıpta rahat edecek desene.

Sanki mühendislikte hiç ders çalışılmıyor mu. Tıpta 5x çalışırken mühendislikte 7x-8x çalışacaksın. Yüzbinlerce mühendis rakibin var. Onların önüne geçmek için ter dökeceksin. Günde bazen 2 bazen 3 saat uyuyacaksın. Mezun olduğunda da kpssye girip atanma sırası bekleyeceksin max maaşın 4 bin civarı maaşın olacak. Tıpta da devlette atanma kaygın hiç olmayacak 7-8 bin civarı maaşla başlayacaksın.

Muhendislijte 7x 8x calisan adam devlete girmez. Girer ozel sektore yoluna bakar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sizdeyiz hocam

• Hocam bu ne ki, daha bunun eli kolu ayağı sırtı göğsü var, kası siniri damarı var. Anatomiyi geçtim biyokimyası fizyolojisi var

• ygs-lysz3 Y kullanıcısına yanıt
    Hayatın gerçeklerinden kaçamayız dostum. Hayalde ütopik bir yaşam istersin elon musk, bill gates, mark zuckerberg gibi olmak istersin sonuçta kamuda masa başında çalışan mühendis olursun.

Bu arada tıp veya dişi seçenler de devlette 7-8 bine çalışmak için mi seçiyorlar yok. Özelde ortalama maaş(Türkiye şartlarında rahat geçinebilmek için 15k maaş), hafta sonu tatil vs istedikleri için bu sektörlere yoğunlaşıyorlar.
  • Mithrandir. kullanıcısına yanıt
    İşte sağlık sektöründe de aynısı gider özel sektöre. Ama konu sahibi mühendisliği ve sağlık sektörüne eşit koşullarda bakmıyor bu yüzden öyle yazdım. Zaten o yerlerin mühendis mezunları devlette niye yoksulluk ücretin altında çalışsınlar ki.
  • Arkadaslar neyi ne kadar ogrenecegiz diye merak edenler icin youtube ata uni nurettin portakal tıp fakultesi adlı bir kanal var. Acıp 2-3 video bakabilirsiniz. Merakınızı giderecektir

• Kardeşim anlamıyorsun biyoloji sevmeyen adam, eli titreyen adam, hastane sevmeyen adam neden ilgi alanı varken tıp yazsın, hepsini geçtim sırf iş garantisi var diye sevmediği bir bölümü hele ki böyle bir zor bir bölümü yazarsa 6 yılı işkence gibi geçer, tıp isteyene gayet güzel bir bölüm ama istemeyen insana hayatı işkence edebilir neyse yine anlamayıp gelip maaş miktarını yazacaksın boşver sen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ygs-lysz3 -- 25 Ağustos 2018; 19:5:46 >
  • Maalesef ezberleyeceksiniz hocam.

Ancak şunu da söyleyeyim, buradan 1-2 puanlık soru anca çıkar. O da 1 komitede.

İşsizlik veya az maaş almak da kolay değil ama hocam

Tam beni tarif ettin. Fizik ve Mat sayesinde tıpı kazandım. Ama cerahlığı da seviyorum sürekli youtube gibi sitelerden ameliyatlara bakıyorum. Bundan yazdım okunması zahmetli ama sonu güzel
  • Tamam tüm mühendisler işsiz kalcak tüm doktorlada 10kdan işe başlıcak sizin duymak istedikleriniz bunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ygs-lysz3 -- 25 Ağustos 2018; 19:7:39 >
  • asıl sınav nerelerden çıkar bunları ezberlmesek te olur
  • Sevdiği ve ilgisi olduğu için yazanlara lafım mı var? Hatta parası ve statüsü için yazanlar da beni ilgilendirmez, ama gelip direk mühendislikler çöp tıp mükemmel derseniz bu sizin egonizi tatmin etmek için yazdığınız bir şeydir

• Çok puan getiren yerler daha mı zor hocam?

Hiç alakası yok. İyi mühendisler aç kalır demiyorum tabiki.

Ama kabul edelim, birçok insan üniversiteye gidip kendini geliştirmeyecek. Madem çabalamayacaksın, neden çabalaman gereken bölümlere gidesin ki?

• Ona ben de katılıyorum türev integral bilmeden mühendisliğe giden arkadaşlarım vardı

Benim anlatmaya çalıştığım tıpa ilgisi olmayan ve herhangi bir mühendisliğe ilgisi olan bir insan neden sevdiği bölüm varken sırf garanti meslek ve statüsü olduğu için tıp yazar ki? Bu bana saçma geliyor ama isteyen de yazar kimseye mal mısın tıp çöp neden onu yazdın demem tıpta çöp değil iyi mühendisliklerde çöp değil kişinin ilgisiyle alakalı işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ygs-lysz3 -- 25 Ağustos 2018; 19:17:54 >
  • Mantikla olan yerler boyle yani dil ogrenir gibi. Atiyorum foramen delik demek foramen mandibulare diyorsun mandibularda akil ha akil ne dersen ceneye vurunca bayilirsin ya oyle. Caput bas demek bir seyin basi gibi ezberlersin. Anatominin en kolay ve zevkli kismi kemiklerdir (kafa kemikleri haric) sonra kaslar sinirler geliyor falan orda moron gibi ezbere basliyorsun iste

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.