Şimdi Ara

Tıp okurken cidden bunlar ezberlenecek mi? [ss'li]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
2
Favori
13.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bunları adım gibi bilecek miyim? Bir de bu sadece kafatası...
    Tıp okurken cidden bunlar ezberlenecek mi? [ss'li]

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• O adam ne kadar tıp diş hakkında saçmalıyorsa siz de gazına gelip mühendislikler hakkında saçmalıyorsunuz, mühendislik seçenlerde zaten devlette çalışayım kpssye gireyim memur olayım mantığında seçiyordu, herkesin ilgisi,alanı,zevkleri,öğrenme tarzı farklıdır bir anlayamadınız a ve q
    Çok merak edeceğiniz için size ayrıntılı yazıcam . Biz ilk dönem buradaki her şeyi gördük . Ama aslında sadece koyu renklileri gördük . Üst fotoğraftan bahsediyorum . Aize ufak bi anatomi rehberi yapayım . Ardından zaten bu sayfayı baya pratik öğreneceksiniz . Şimdi anatomi terimleri türkçe değil latince . Bazıları için de yunanca vs ama sonuçta farklı bir dil kullanıyoruz . Bu yüzden türkçede bildiklerimizi anatomi dilinde öğrenmeliyiz . Mesela :
    Os = kemik
    Nasal = burun
    Maxilla = üst çene
    Mandibula = alt çene
    Orbitalis = göz çukuru
    Bunları öğrendiniz . Sonuçta yeni bir dil . Bunları öğrendikten sonra bir sonraki aşamaya geçebiliriz . Şimdi resimde ismini gördüğünüz ve sonra oha bunu nasıl ezberleyecez lan ??! Olduğunuz bir şeyi anlatayım . Resmi benim yazımla beraber inceleyin . Orada göz çukurunu görüyorsunuz . O göz çukurunun altında böyle bi delik daha var . Bunu size tanımlamanızı istesem bana derdiniz ki göz çukurunun altındaki delik derdiniz . Hop bunu latince yapalım . Foramen infraorbitalis oldu .
    Foramen = çukur
    İnfra = alt
    Dextra = sağ
    Sinistra = sol
    Supra= üstünde
    Geriye kelimeleri düzene oturtmak kalıyor . Onu da zamanla anlıyorsunuz . Mesela basit bir örnek daha yapalım . Supra = üst demek ren = böbrek glandula = bez demek o zaman glandula suprarenalis tahmin edin ne ? Böbrek üstü bezi . Yani biraz grammer ( kelime bilgisi ) kasıyorsunuz sonra her şey yerli yerine oturuyor . Dersler sınavlar vs çok tekrar ediyosunuz bu yüzden kağıdı karşıma alıyım tek tek ezberleyim değil . Bölge bölge öğreniyosunuz . Ayrıca o atlastaki her kelimeyi görmüyorsunuz . Hepsi o kadar gerekli değil . Hepsi sınavda çıkmıyor zaten . Anatomi öyle korkulduğu gibi değil .

Mesela damarları gördük . Damarlar baya zor geliyodu bana açıkçası . Hocalar genel damarları sordu . Arada ayrıntıları da soruyorlar tabii ama hepsi ayrıntılı gelmiyor . 10 soru varsa 5 kolay 2 zor 3 orta gibi . Bazı damarlar çok küçük belli bile olmuyor misal hoca sormuyor . Öyle dert ettiğiniz kadar zor değil zannımca . Hepsi ezber de değil . Mantıktan çıkıyor çoğu şey . Mesela bilmediğiniz bir kemik çıkıntı falan gördüğünüzde adını bulunduğu bölgeden vs çıkarıp yazarsanız doğru olur . İsimlendirmelerin bazıları çok sallamasyon olsa da bazıları mantıklı .
    Kendi adıma konuşayım, lisedeyken falan ben de aynı şekilde düşünüyordum. Para çok da önemli değil gibi geliyordu. Sonra üniye geçtim. Neredeyse her ay, ailem asgari ücret kadar para yolluyor bana. Ve bu parayla öyle lüks de geçinmiyorum. Başkasını bilemem, ben yine kendi adıma konuşayım, mesela 2500 lira gibi ücretle ömür boyu geçinmem zor hocam. Telefon alacaksın para, tatile gitsen para, pc alsan para.Hele çocuk yapmak isteyen insanlar için durum çok daha kötü.

Aileme ne kadar masrafım olduğunu lisede anlayamamıştım. Paranın önemini bence ilerde daha iyi anlıyor insan. Yani para çok mu önemli diye geçip gidemiyorum ben.

Tıp beni milyoner etmez tabi ama en azından hoşuma birçok şeyi yapmama yetecek parayı da kazandıracak. Belki bu parayı mühendislikte de kazanırdım ama kendimde o çalışkanlığı göremedim.

Hem mühendis olsaydım uzay aracı yapacağımı da sanmıyorum, muhtelemen yine memur olmaya çalışacaktım.

Kısacası ilgi elbette önemli. Ama maddiyatı bu kadar kenara atmak da bana gerçekçi gelmiyor
  • Up

• Evet

• Günaydın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlar sadece kemik isimleri galiba. Kafatasındaki kas damar doku vs.’lerin de olması lazım

• Ezberi iyi olmayan yazmamali tipi.

• her bi şeyi bileceksin kolay gelsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YETER LAN BU DERSLER NE
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bunların bir mantığı var aslında latince bir tamlama hepsi ve öğrendikçe aslında ezberlemeden ne olduğunu biliyorsun ama başlangıçta zor gelir tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingreymane -- 25 Ağustos 2018; 17:49:21 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Galeksus4 kullanıcısına yanıt
    Oha lan şaka mı? Ben daha frontal lobu aklımda tutamıyorum

• Yaprağı yedik galiba

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kingreymane kullanıcısına yanıt
    Hocam yoksa bunlara beyin dayanmaz ya. Yandık valla direk ezberse...

• hocam şöyle diyeyim yks için ne kadar çalıştıysan onun 2 katını 1. sınıfı geçmek için çalışacaksın. kolay gelsin.
  • bu soruyu tıp okuyan birinin cevaplaması daha doğru olur.
  • ZAAAAAAAAAAAA xd
  • Daha tonlarca konu var. Bir bu isimlerin okunuşlarını bir öğrensek ezberlemek kolay da. İsimlerinin okunuşlarını nasıl öğreneceğiz yeni bir dil işte. İngilizce tıp okuyanlara tıp daha çok zor.
  • HedefBounCmpE13 kullanıcısına yanıt
    bu sene az çalışmayla tıpı kazananlar da tıpta rahat edecek desene.

Sanki mühendislikte hiç ders çalışılmıyor mu. Tıpta 5x çalışırken mühendislikte 7x-8x çalışacaksın. Yüzbinlerce mühendis rakibin var. Onların önüne geçmek için ter dökeceksin. Günde bazen 2 bazen 3 saat uyuyacaksın. Mezun olduğunda da kpssye girip atanma sırası bekleyeceksin max maaşın 4 bin civarı maaşın olacak. Tıpta da devlette atanma kaygın hiç olmayacak 7-8 bin civarı maaşla başlayacaksın.
  • Yok bu daha kafası.

• puanı yetmeyen de yazmamalı
  • Angry Man kullanıcısına yanıt
    Bi de boyun kısmı falan var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bookman01 -- 25 Ağustos 2018; 18:39:59 >
  • HedefBounCmpE13 kullanıcısına yanıt
    O kadar yoktur. Zira herkes aynı seviyede çalışmadı.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.