Şimdi Ara

Tıp tercih listesi 7k

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar sıralamam 7649 tercih listesinde şurayı yazma yada şunuda ekleyebilirsin diyeceğiniz veya tavsiyeleriniz var mı
    Tıp tercih listesi 7k
    Tıp tercih listesi 7k

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bi yardımcı olacak yok mu

• merhaba, öncelikle tebrik ederim.
    listende göremedim belki bir bildiğin vardır da yazmamışsındır bilemiyorum. ama eğer incelemediysen trakya ile ilgili bir tanıtım yapılmıştı geçen yıl, bu yıl da güncellenmiş:
    https://forum.donanimhaber.com/trakya-universitesi-tip-fakultesi-2017-2018-bilgilendirme-dosyasi--118963793#118963793

bir de bir başka arkadaşın ricası üzerine trakya ve kocaeli'yi karşılaştırmıştım aşağıdaki mesajımda. bunu illa trakya için değil genel olarak düşünmeni öneririm. yani sıralama noktasında geçen yıl kaçıncı kişinin en son girdiğinden ziyade başka etkenleri de gözönünde bulundurmak faydalı olabilir. akademisyen sayısı vb.
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=127646209

• alkalenfosfataz A kullanıcısına yanıt
    hocam teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için trakyayı uzak diye yazmadım bide trakyada sanırım akreditasyon denen şeyden yokmuş ben yurt dışı olursa düşünüyorum okul bitince o yönden sizinde öyle bi düşünceniz varsa onlarıda dikkate alın derim

• Hocam 13321'e kadar inmenize gerek yok bu sıralamayla.
    Konya Selçuk hayırlı olsun diyelim şimdiden. Kocaeli gelirse de şaşırmayın.
  • Han Bey H kullanıcısına yanıt
    aynn hocam haklısınız da ailem olmazsa falan diyor kırmıyayım diye yazdım sizce kocaeli sıralaması yükselir mi teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: crazyboy003

aynn hocam haklısınız da ailem olmazsa falan diyor kırmıyayım diye yazdım sizce kocaeli sıralaması yükselir mi teşekkürler

Hocam son 3 yılın verilerine bakın. Son 3 yıl yükselmeyen yer bu yıl da yükselmez.

Yükselmesi için bir gerekçe yok çünkü.
  • kocaeli hayırlı olsun
  • aynn bencede yükselmez gibi sağolun teşekkürler

• crazyboy003 C kullanıcısına yanıt
    yeniden merhaba, daha önce de forumda tartışılmıştı kısmen karikatürize ederek aktarmaya çalışıyorum müsadenizle.
    öncelikle akreditasyon, ülkemiz içinde tıp fakültelerinin koordineli ve eşgüdümlü biçimde öğrenim hedeflerine uygun sıra ve biçimde ulaşıp ulaşamadığının denetlenmesi işlemidir. bu belge TEPDAD adlı derneğin UTEAK adlı kurulu tarafından verilir. başka ülkelerin eğitimini denetleyen derneklerle de iletişimi vardır.
    yurt dışı dediğiniz mevzuda ise 2 ihtimalden bahsettiğinizi tahmin ediyorum:
    1 yurt dışında akademisyen ve bilim insanı olarak çalışmak
    2 yurt dışında hekim olarak çalışmak
    1.sinde buradaki diplomanızın yeterliliği kabul görür, uzmanlığınız da büyük ölçüde kabul görür. ayrıca burada uzman olabilmek için gerekli dil sınavlarını vermiş olmanız ve araştırma yaptığınız konuda ilgili yabancı kişi ve kurumlarla gerekli iletişimi ve anlaşmayı sağlamanız bahsettiğinizi düşündüğüm yurt dışı araştırma staj ve bilimsel araştırmalara katılmanıza imkan sağlar.
    2.sinde ise yurt dışında hekim olabilmek için öncelikle oranın yerel diline hakim olduğunu ispatlamanız gerekir. (bu akademik ingilizceden daha zordur) ayrıca ülkelerin teorik bilginiz, hekimlik beceriniz ve hasta ile iletişiminizi ölçtükleri çok basamaklı sınavları olur. mesela abd için usmle sınavının 3. basamağında hasta rolünde profesyonel tiyatro oyuncularının gıcık hasta rolleriyle başa cıkabilmeniz beklenir vs. avrupa ülkeleri için de yine yerel dil ve lehçelerin yeterliğini verebilmeniz, teorik sınav ve uygulama sınavlarına girmeniz gerekir.
    bu aşamalar esnasında falültenizin akreditasyon belgesine sahip olup olmadığını sormazlar.
    e akreditasyon neye yarar denirse;
    fakülteler güncel kaliteli ve çağdaş bir tıp eğitimi verdiklerini iddia ederler. bu dernek içinde çeşitli fakültelerden tıp eğitimi konusunda güncel yaklaşımları takip eden uzman kişiler vardır. asıl hedef, öğrenciye verilmesi gerekliliği konusunda hemfikir oldukları temel öğretim hedeflerinde standart bir kalite yakalamaktır. bunun sonucunda sağlanan belki de en büyük pratik yarar şudur: bu üniversitelerin birbirine yatay geçişle gönderdikleri öğrencilerde uyumsuzluğun en aza indirilmesi. bu olay aslında üniversitelerin birbirine bir nevi onay vermesi ve birbirini denk kabul etmesi ile ilgilidir.
    ülkelerin hekimlere çalışma iznini veren bakanlıklar bu üniversitelerden ve üniversiteler arası derneklerden bağımsız karar verirler.
    bu karar da dil, ve mesleki yeterliğin istendiği an ispat edilebilmesi ile sağlanır.

birkaç yıl öncesine kadar trakya tıp fakültesi, akreditasyon belgesine sahipti, sonrasındaki süreçte bildiğim kadarıyla dönemin dekanlık kadrosunun bu durumun üzerine düşmemesi nedeniyle güncellenmemiş. geçtiğimiz yıl göreve başlayan dekanlık kadrosu ise bu yıl akreditasyon belgesinin güncellenmesi için uğraş veriyorlar.
    bazı akademisyenler akreditasyon belgesinin hiçbir işe yaramadığına kanaat getirirler. onlar için gerekli düzeltmeler yapılarak kalitenin arıtılması gerekmektedir. onlar için kaliteyi artırmak nitelikli mezun yaratacak, mezunlar da istedikleri hedeflere ulaşabileceklerdir.
    bazı akademisyenler ise kalitenin arırılması için bir denetleyici kurumun yardımının alınmasını gerekli görürler. o kurumun 3+3 yıllık onayı ile fakülte diğer fakültelerle akredite sayılır. sonra istenirse tekrar denetleme istenir.
    bu biraz avrupa birliği tartışmalarına benzer, istenen demokratik düzeye ulaşmak için ab uyum yasalarını uygulamak ya da ab ile uyum olsa da olmasa da gerekli demokratik adımların atılması gerektiğini savunmak gibi...

bu konuda bazı noktaları yanlış veya eksik aktardıysam affola
    teknik detaylar ve en doğru bilgiler
    uteak.org.tr
    TEPDAD
    http://uteak.org.tr
    adresinde mevcuttur.

• alkalenfosfataz A kullanıcısına yanıt
    hocam çok yardımcı oldu sağolun gerçekten

Nere geldi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MolalEkolog. M kullanıcısına yanıt
    kocaeli tıp oldu

Hayırlı olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkür ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.