Şimdi Ara

Tıp ve diş 1. sınıf için organik kimya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tıp ve diş hekimliği fakültelerinin biyokimya müfredatı hakkında bunu merak ediyorum. Okulların müfredatları arasında bazı farklar var anladığım kadarıyla. Acaba liseden öğrendiğimiz hidrokarbonları ve temel fonksiyonel gruplara sahip basit bileşikleri isimlendirmeye yeten bilgimizle direkt biyokimya görüyor muyuz yoksa organik reaksiyonlar vs. de öğretiliyor mu? Okuduğunuz okulla beraber bilgi verirseniz sevinirim

• Ankara tıpta organik kimya yok gibi bir şey.Bence olmasına da gerek yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 sene oldu ama hatırladığım kadarıyla...
    Biyokimya görüyoruz, öyle karbon sayısı tepkimeler vs değil de biraz ezbere dayalı, şu karbonlu vs linolik asit, şu ise linolenik asit vs şu işe yarar diye ezberliyorsun...

Ama kesin bilgiyi o hocanın sınavı gösterir. Canı sıkılır çok farklı sorabilir veya hiç sormaz..

• Yok oyle bir sey isimleri onemli

• Hacettepe dişte organik dersi kanlıydı.Zar zor geçtim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben hiç lisedeki gibi bir organik kimya hatırlamıyorum. Bizde yağ asitleri vardı hangisi kısa zincir hangisi uzun zincir, hangisi omega 3 yapılı, hangileri esansiyel vs ezberliyorduk. Aminoasitler de aynı şekilde adını ve bazılarının yapısını bilmek gerekiyor. Organik reaksiyonlarda da kullanılan enzimi ve çıkan ürünü bileceksin. Komple ezber yani temel falan gerektirmiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.