Şimdi Ara

Tıp vs. Mühendislik (Hangisini tercih edersiniz?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
3
Favori
1.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar siz olsanız hangisini seçersiniz (veya seçtiniz)? Tıp okumak istiyorum ama 2 gündür bununla ilgili forumlarda bir sürü yorum okudum ve hepsi 'çok zor, para alırsın ama harcayamazsın, hiç sosyal hayatın olmaz, günde şu kadar saat çalışırsın' falan diyorlar. Gerçekten öyle mi? İşin parasında değilim ama tabi ki para şart Ayrıca mühendislik okuyan arkadaşlara da bir sorum var. Neden mühendislik? Garanti bir meslek değil, işin içerisinde fizik var diye mühendisliği bir 'kabus' olarak görüyorum (yanlış anlamayın küçümseme anlamında söylemedim) Gerçekten işin içinde fizik var mı? Fiziğim çok kötü ve hiç uğraşmak istemiyorum fizikle. Bu yüzden tıpa odaklanmış durumdayım. 2015te sınava gireceğim ama şimdiden düşünmek lazım böyle şeyleri. Çünkü son yıla bırakırsam ne tıp olur ne de mühendislik (iyi bir yerde)

Yorumlar için şimdiden teşekkürler.

• Hadi ama dostum. Bu cevaba ihtiyacım var
  • tıp garanti seç diye çok üstüme geldi çevrem, doktor olma unvanı hoşuma gitti az kalsın ege tıpa gidiyordum ama onun öncesinde kandan revandan hoşlanmamam, ezberimin çok iyi olmaması sebebiyle doktorluğu hiç düşünmemiştim. düşündüm, doktorlukta 35inden önce öğrencilikten kurtulamıyorsun, diğerinde de sürekli mücadele. tıpta hiç olmazsa yol haritan belli, iyi paralar götürmeye başladığın zamanlar aynı yere denk geliyor. yine de tustur bilmemnedir uğraşmak istemedim. canımın istediği mesleği yazdım odtüde bilgisayar mühendisliği okuyacağım. eğer severek isteyerek yazıyorsan tıp daha mantıklı bir seçenek benim gözümde. ben sevmediğim için tıp yazmadım diyelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuzluKadayif

Hadi ama dostum. Bu cevaba ihtiyacım var
    Mühendilik için fiziğinin tıp için biyolojinin iyi olmasına gerek yok . Olaylar değişebilir. Eğer sürekli çalışan biriysen tıp tercih et derim.Ama son sene çalışıp kazandıysan pek bulaşma.
  • quote:

Hadi ama dostum. Bu cevaba ihtiyacım var
    tıp derim
  • Hangisine ilginiz varsa, hangisini yaparsanız mutlu olabileceğini düşündüğünüz

Not:Buralar karışır :D :D

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence tıp mühendisliğini seç.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tıp için hangisi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Polene Alerjisi Olan Arı

Bence tıp mühendisliğini seç.

en mantıklısı
  • quote:

Orijinalden alıntı: brsykslr

quote:

Orijinalden alıntı: Polene Alerjisi Olan Arı

Bence tıp mühendisliğini seç.

en mantıklısı

Alıntıları Göster
    defalarca tartışılan sorulardan biri forumda iyice ara baya konu var bunla ilgili hatta aynı başlıklarda :)

bu arada hedefini yüksek tut en yükseği hedefle benden söylemesi ,hadi kolay gele

• quote:

Orijinalden alıntı: yogurtcanavari

defalarca tartışılan sorulardan biri forumda iyice ara baya konu var bunla ilgili hatta aynı başlıklarda :)

bu arada hedefini yüksek tut en yükseği hedefle benden söylemesi ,hadi kolay gele

Alıntıları Göster
    Hastahane işletmesi varsa onu oku. Devlet hastahaneleri artık CEO yönetiyor. Aylık en az 30.000 TL. Normal sayıda hastası ve ameliyatı olan uzman doktorun 2 katı.
    Bir düşün derim. Bizim yeni komşumuz Devlet Hastanesinde CEO her gördüğümde evde oluyor. Mubarek evden yönetiyor.

• Ayar oluyorum şöyle doktorluk garanti meslek mühendislik değil diyenlere. Garanti iş dediğiniz doğunun ücra bi köşesinde, gelgelelim kimse de tıp yazarken devlette çalışırım diye yazmıyo. Herkes özelde çalışmanın peşinde. Yani bi nevi özel hastanelerde iş arıcaksın. Mühendislikte de odtü itü boün de okursan işin garanti gibi bişe. Geçen bi haber vardı gazetede odtü mezunu mühendisler 1 ay içinde iş buluyo diye. Sana da bise diyemiyorum çünkü tıp yazanların hepsi senin zihniyetinde ya mühendis olup işsiz kalırsam diye düşünüp tıp yazan kendine güveni olmayan adamlar gerçekten isteyerek yazanlar %10u geçmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frost74

Ayar oluyorum şöyle doktorluk garanti meslek mühendislik değil diyenlere. Garanti iş dediğiniz doğunun ücra bi köşesinde, gelgelelim kimse de tıp yazarken devlette çalışırım diye yazmıyo. Herkes özelde çalışmanın peşinde. Yani bi nevi özel hastanelerde iş arıcaksın. Mühendislikte de odtü itü boün de okursan işin garanti gibi bişe. Geçen bi haber vardı gazetede odtü mezunu mühendisler 1 ay içinde iş buluyo diye. Sana da bise diyemiyorum çünkü tıp yazanların hepsi senin zihniyetinde ya mühendis olup işsiz kalırsam diye düşünüp tıp yazan kendine güveni olmayan adamlar gerçekten isteyerek yazanlar %10u geçmez.
    para tıpta değil onu baştan demek isterim para ticarette çinden pvc ticareti yapabilirsin hatta yap bunu

• quote:

Orijinalden alıntı: Frost74

Ayar oluyorum şöyle doktorluk garanti meslek mühendislik değil diyenlere. Garanti iş dediğiniz doğunun ücra bi köşesinde, gelgelelim kimse de tıp yazarken devlette çalışırım diye yazmıyo. Herkes özelde çalışmanın peşinde. Yani bi nevi özel hastanelerde iş arıcaksın. Mühendislikte de odtü itü boün de okursan işin garanti gibi bişe. Geçen bi haber vardı gazetede odtü mezunu mühendisler 1 ay içinde iş buluyo diye. Sana da bise diyemiyorum çünkü tıp yazanların hepsi senin zihniyetinde ya mühendis olup işsiz kalırsam diye düşünüp tıp yazan kendine güveni olmayan adamlar gerçekten isteyerek yazanlar %10u geçmez.
    Burdaki arkadaşların yazdıkları şeylere bakmayacaksın hocam burda yazan kişiler ya tıp öğrencileri yada mühendislik öğrencileri.Gidiceksin konuşacaksın adamlarla.Bul 1 doktor birde üst düzey mühendis çevrende vardır mutlaka.

Ancak şöyle bir bakarsak çevremde 1 tane maddi geliri düşük doktor yok.Ancak sürüsüyle iş arayan bulamayan kpss için dershanelerde sürünen mühendisler tanıyorum.

2 meslek arasındaki en büyük fark doktorlar yükseldikçe özellikle üniversiteye geçip doçent vs olurlarsa çok rahat oluyorlar maaşlarıda 10+ civarı oluyor.Genelde profesör olduktan sonra 45 yaşlarında özele geçip ayda uzmanlığına göre artık 30 bin civarı paralar götürüyorlar.

Maddi olarak durum bu şekilde.Seçim senin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Last Peony -- 4 Ağustos 2013; 19:41:55 >

• Kiyaslamayi tip puanina yakin hatta yuksek muhendisliklerle yap o zaman daha net tablo gorursun ve en onemlisi hangisini istiyosan onu yap parayi 2.planda tutmalisin

• quote:

Orijinalden alıntı: cemaldemirlek

Mühendilik için fiziğinin tıp için biyolojinin iyi olmasına gerek yok . Olaylar değişebilir. Eğer sürekli çalışan biriysen tıp tercih et derim.Ama son sene çalışıp kazandıysan pek bulaşma.

Neden son sene kazanıp çalıştıysan bulaşma dedin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ToninoBaliardo

Kiyaslamayi tip puanina yakin hatta yuksek muhendisliklerle yap o zaman daha net tablo gorursun ve en onemlisi hangisini istiyosan onu yap parayi 2.planda tutmalisin
    şimdilik tıp için çalış. zaten iyi bir yerde tıp için çalışıyorsan iyi bir yerde mühendisliğe de girebilirsin. eğer tıptan vazgeçersen 12 de iyi bir üniversitede mühendislik okursun.
  • itü odtü bilkent gibi yerler gelirse ben yine mühendislik seçerim
  • Hangisi istiyorsan onu seç diyeceğim klasik olacak ama. Fakat ben ikisini de layığı ile yaparım benim için farketmez fiyorsa odtü Boğaziçi Bilkent gibi yerler geliyorsa mühendislik seç, gelmiyorsa tıp seç derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jim Beam

Hangisi istiyorsan onu seç diyeceğim klasik olacak ama. Fakat ben ikisini de layığı ile yaparım benim için farketmez fiyorsa odtü Boğaziçi Bilkent gibi yerler geliyorsa mühendislik seç, gelmiyorsa tıp seç derim.
    Yorumlar için teşekkürler. Tıpı -inşallah tutarsa- isteyerek seçeceğim ama yine de mühendislik kafamı karıştırıyor. Tıp tutmazsa zaten başka yapacak bir şey yok, ya diş hekimliği ya da mimarlık ve mühendislikler. Mühendislikte zaten iyi bir üniversite gelmezse bu sefer hiç şansım olmayacak, bu yüzden bu konuyu açtım. Şimdiden bir yol çizmek için. Ayrıca mühendisliğin garantisi olsa bile fizik işin içine girecek diye endişeleniyorum. En azından biyolojim gayet iyi, hatta tıp hocasından ders alıyorum yine de tıp olmazsa yandık yandık

• quote:

Yorumlar için teşekkürler. Tıpı -inşallah tutarsa- isteyerek seçeceğim ama yine de mühendislik kafamı karıştırıyor. Tıp tutmazsa zaten başka yapacak bir şey yok, ya diş hekimliği ya da mimarlık ve mühendislikler. Mühendislikte zaten iyi bir üniversite gelmezse bu sefer hiç şansım olmayacak, bu yüzden bu konuyu açtım. Şimdiden bir yol çizmek için. Ayrıca mühendisliğin garantisi olsa bile fizik işin içine girecek diye endişeleniyorum. En azından biyolojim gayet iyi, hatta tıp hocasından ders alıyorum yine de tıp olmazsa yandık yandık

Tıp hocası derken, özel derste mi veriyorlar artık.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.